viriesu darbi!

Reitings 56
Reģ: 11.02.2011
Sveikas :)
sodien sezu un domaju par sevi...
respektiivi... domaju cik trausla vai speciga esmu,ko maku,ko speju utt.
mani interesee,kadus jus viriesu darbus esat paveikusas vai spejat paveikt! kaut vai iesist nagdlu,nomainit auto riepu utt.? :)
05.03.2014 16:57 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ance, nevari pārdzīvot, ka es pateicu kā ir? Vecis aizlaidās, pašai jāsit naglas! :D

Un nez kāpēc tu domā, ka mana nopelna tur nav? Es strādāju, man ir izglītība, labs amats, laba alga, karjeras izaugsme, tev, savukārt jāmeklē ofisa planktona komplekts! :D

Paldies, es šodien gribēju jūs pakacināt, jūs bijāt lieliskas! :D
05.03.2014 19:40 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
Visiem ir jābauda dzīve. Virtuve un garāža vienmēr pagaidīs!
05.03.2014 19:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Jautājums tām, kas uzskata, ka sievietei nekad nav vīriešu darbi jādara - saviem vīriešiem nekad neprasat sieviešu darbus darīt (izmazgāt grīdu, pašam ēst sev uztaisīt, miskasti iznest utt.)?

Izmazgāt grīdas - praktiski nekad. Izņēmums ir tad, ja esmu slima vai galīgi, galīgi negribu tīrīt māju.
Ēst uztaisīt - praktiski nekad. Izņēmums ir kartupeļu pankūkas, kas tiek ceptas 2-3 reizes gadā.
Iznest miskasti - tas ir vīrieša pienākums.

Un salīdzināt, ka, ja vīrietis dara kaut ko no tā saucamajiem sieviešu darbiem, tad sievietei būtu jādara vīriešu darbi, nebūtu godīgi. Jo vismaz mūsu mājās vīriešu darbi gadās dikti reti, kamēr sieviešu darbi ir ikdiena.
05.03.2014 19:47 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nē, becky, nepateici neko kā ir. :) Man vīrietis neaprobežojas tikai ar vīru/draugu, plauktiņu saskrūvēt man tēvs iemācīja. Un tas, ko es gribu - tas man ir, draudzenīt. Vienkārši vērtību skala nedaudz cita, tas arī viss.
05.03.2014 19:54 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Neteiktu, ka esmu baigākā azbesta(?) vecene, taču bezpalīdzīga noteikti nekļūtu, lai izdarītu kaut kādus ikdienišķus sadzīviskus sīkumus - malku sacirst, naglu iedzīt, utt. Lepojos drīzāk ar to, ka zinu un saprotu šo to no mašīnām un vēl jo vairāk, no smagajām mašīnām un to piekabēm, bet viss pateicoties manam draugam, kurš nemitīgi man stāsta par to, bet es klausos. :) Mūsdienās ir ļoti daudz vīriešu, kuri prot labāk nagus uzlakot un kājas noskūt nekā es, tas gan kļūst biedējoši! Bet manu sievišķību tas neiedragā, tikai priecājos uzzināt un iemācīties jaunas prasmes, dzīvē nekad nevar zināt, kas noderēs.
05.03.2014 19:55 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vispar jau pareizākais būtu nevis dalīt darbus "sieviešu" un "vīriešu" darbos, bet gan dalīt tos tā - kam kas labāk un ātrāk padodas + ņemot vērā to cik daudz laika katram cilvēkam ir dienā, ja piemēram strādā vai mācas un cik smags ir viņu darbs. Jo varbūt ja vīrietis ar darbā ir nostrādājies kā zirgs, es vel viņam neiešu braukt augumā lai iet un nomaina to spūldzīti kura jau visu dienu ir izdegusi :D (tas ir domāts kā piemērs)
05.03.2014 19:56 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Anny, nebija domāts, ka ja vīrietis dara sieviešu darbus, tad sievietei obligāti jādara vīriešu. Vienkārši dažas tik kategoriski atsakās jebkādu vīriešu darbu darīt, bet uzskata, ka sieviešu darbi gan vīrietim pie nepieciešamības ir jādara. Diez gan jocīgi man tas šķiet.
Kā jau teicu, ja abus tas apmierina - turpiniet būt apmierināti.
05.03.2014 19:58 |

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Es looti daudz varu, tikai manejais par to nezin. 8) Jalauj tak virietim but virietim.:)
05.03.2014 20:00 |

10 gadi
Reitings 13809
Darla, es visu diskusiju nelasīju. Vienkārši es pati uzskatu, ka nav man jādara vīriešu darbi, lai varētu teikt, ka es pati varu. Tāpēc neko no tā nedaru, jo, pirmkārt, man nepatīk. Bet es arī neuzskatu, ka vīrietim jāmāk santehnikas darbi un citas nopietnas lietas (te neietilpst plaukta saskrūvēšana vai naglas iesišana). Man svarīgi, lai vīrietis, ja nemāk vai negrib to darīt, nopelna pietiekami, lai par pakalpojumu samaksātu.

Uzskatu, ka katram jābūt labam savas jomas speciālistam, nevis jāmāk viss.
05.03.2014 20:03 |

Reitings 3379
Atceros, kad sīka biju, man patika tādas "puišu" lietas - konstruktori, dzīt naglas dēļos, kaut ko taisīt un meistarot. Kaut kādā brīdī tas pazuda, un apzinātā vecumā es neesmu ne skapi skrūvējusi, ne krēsla kājas mainījusi.
Protu nomainīt spuldzes, bet vispār no elektrības darbiem man bail. Protu pievilkt skrūves vaļīgām eņģēm. Protu ieliet mašīnai eļļu vai logu šķidrumu, bet neprotu mainīt riepas. Neesmu arī nekad taisījusi remontu. Laikam var teikt, ka neko īsti nemāku!
05.03.2014 20:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jo vismaz mūsu mājās vīriešu darbi gadās dikti reti, kamēr sieviešu darbi ir ikdiena.
+
05.03.2014 20:25 |

Reitings 169
Reģ: 24.07.2012
Interesanti šķiet, ka dažas laikam uzskata, ka sievišķīga sieviete gandrīz vai nedrīkst prast neko darīt... Viena no manām mīļākajām nodarbēm ir nagu lakošana un jaunu make-up izmēģināšana, bet protu arī mainīt riepu, sazāģēt dēli, iesist naglu vai ieskrūvēt skrūvi... Esmu pat izvirpojusi pāris lietas no koka un izgrebusi karoti, bet tas nenozīmē, ka vairs neesmu sieviete.
05.03.2014 22:04 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Naglu iesist varu, burkai vāku bez problēmām attaisu, zarus arī protu nozāģēt, esmu dzīvojusi laukos ilgus gadus, daudz kas ir darīts.
Bet, ja man blakus ir vīrietis, ļauju to visu darīt viņam :)
05.03.2014 22:14 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Varu salikt mēbeles, saspieķot ratu un skaldīt malku. Zinu vismaz 5 dažādus veidus, kā atskrūvēt burku. Gan jau vēl šo to.
Man tā lielā sievišķība "man vairāk par nagu lakošanu nekas nav jāmāk" liekas tāda tizla cacošanās. Ko jūs meitenes darat, vienas esot, bez vīrieša, drauga, brāļa vai tēva tuvumā, ja kaut ko vajag?
05.03.2014 22:31 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Vispār es varu daudzis saucamos vīriešu darbus izdarīt, es nekaunos par to.
Kāpēc? Tāpēc, ka tas pierāda, ka es varu būt arī atkarīga tikai no sevis. Protams, kamēr blakām,ir vīrietis, viņš arī darīs tos darbiņus, bet nu, ja man pienāk tāds brīdis, ka tā vīrieša nav man, tad es varu pati izdarīt. Jā un es uzskatu, ka sievietei ir jāmak naglu iesist, kā arī ko vairāk. Jo mēs nekad nezinām ko dzīve mums piespēlēs, tā, ka esmu gatava daudz kam.
05.03.2014 22:57 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
A ko jus visas tai nabag naglai piepisāties? Kur, nu kur tādā vājprāta daudzumā visas tagad dzen naglas? :D MM aļjo..kur?
05.03.2014 22:59 |

10 gadi
Reitings 150
Reģ: 15.05.2013
Visstulbākais tajā visā ir mūžīgie stereotipi par to, kas ir sieviešu darbi un kas vīriešu. Un kur paliek personība? Un brīva izvēle? Visiem jābūt klonētiem kā Stepfordas sievām?
Man riebjas gatavot ēst, bet ļoti patīk, piem., skrūvēt mēbeles, un to es varu darīt ar Chanel uz nagiem. :D
05.03.2014 23:32 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Es vienmēr esmu ar lielu aizrautību darījusi tieši "vīriešu darbus", nevis "sieviešu darbus". Gan malku esmu krāmējusi, ūdeni no akas nesusi, spuldzītes skrūvējusi, tapetes līmējusi, pārvākusies viena, stiepusi skapjus uz 9.stāvu, labojusi vadus utt., kamēr ēst gatavot man konkrēti riebjas, iepirkties tāpat. Tagad esmu viena, taču arī tad, kad blakus bija vīrietis, nelūdzu viņam manā vietā kaut ko izdarīt, ja varēju to izdarīt pati. Nekad neesmu dalījusi darbus sieviešu un vīriešu darbos. Esmu tāds cilvēks, kuram riebjas, ja vīrietim uzreiz jāprasa attaisīt vīna pudeli, atnākt līdzi uz veikalu tikai lai panestu iepirkumu maisus vai iedzīt sienā naglu. Pati visu to varu un māku.
06.03.2014 01:00 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Man ļoti patīk ''vīriešu'' darbi. :D Visādi remonti, mašīnai labprāt apakšā lienu (daudz gan nesaprotu, bet, piemēram, eļļu nomainīt ir nieks), būvēt kaut ko ar patīk, malu cirst, medībās iet utt
''Sieviešu'' darbi šķiet diezgan bezjēdzīgi, nenes gana daudz labumu. Lieki patērēta enerģija. :D

BET kad esmu ar vīrieti kaut vienā telpā, tad viņam jābūt tam, kas tos vīriešu darbus darīs, kā arī man ir svarīgi, lai viņš prastu, nevis stundu brīnītos, ar ko jāsāk. Vīna pudeli netaisīšu vaļā, ja telpā ir vismaz 1 vīrietis, ēst gatavoju ar prieku, traukus ar nomazgāšu, smagus maisus nesīs vīrietis, ja būs blakus, cilās un staipīs mēbeles arī vīrietis.

Sievietei ir jāļauj vīrietim būt VĪRIETIM, tāpat kā vīrietis ļauj sievietei būt sievietei! Pat ja pati visu var un spēj, tad nav tas nevienam jāpierāda.
06.03.2014 01:22 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Es esmu realu sadzerusies sonakt u
un man patik becky :D
06.03.2014 02:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits