Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

cik smags ir SSE Rīga matemātikas iestājeksāmens ?

 
Reitings 2
Reģ: 05.03.2014
Čau visiem :)

Es gribu uzzināt , cik grūts ir matemātikas iestājeksāmens Rīgas ekonomikas augstskolā ?

Tagad man ir 16 , bet domāju jau par to , kur studēšu . Mācos Ādažu vidusskolā un matemātikā vidējā ir starp 8 un 9 , vidējā kopā pa visiem priekšmetiem ir 8.6 . Var iet uz 1. ģimnāziju ,tur par matemātikas līmeni nav šaubu, bet vidusskolas gados gribu vairāk veidot personību un iegūt reālās dzīves pieredzi,kaut vai piedaloties brīvprātīgajā darbā , vai piedalīties apmaiņas programmās un iet Eiropas klubiņā , jo uzskatu , ka reālās dzīves pieredze un komunikācijas prasmes ir lietderīgākas par kāda sarežģīta matemātikas uzdevuma risināšanu.

Vidusskolā turpināšu nopietni attiekties pret mācībām , bet , lasot , ka daudzi gudrīši netiek SSE , gribu jautāt , vai kārtīgi mācoties vidusskolā pietiek ar iegūtajām matemātikas zināšanām arī nemācoties 1. ģimnāzijā ? Vai SSE iestājeksāmenā ir kaut kas vairāk par vidusskolas vielu ? Kāds ir SSE iestājeksāmens salīdzinot ar 12. klases valsts pārbaudes darbu? Kas jūsuprāt ir lietderīgāk priekš iestāšanās un mācīšanās SSE , brīvprātīgā darba , Eiropas klubiņa , apmaiņas programmas pieredze vai labākas matemātikas spējas?

Biju SKOLA 2014 , SSE stendā teica , ka citi 12.klasē paņem papildu privātskolotāju . Un vēl teica , ka SSE meklē cilvēkus , kuri nav tikai kalkulatori , bet ir arī personības .


Ceru dzirdēt jūsu domas!
Paldies !
05.03.2014 16:05 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja jūti, ka spējas var nebūt pietiekošas, paņem privātskolotāju no 1.ģimnāzijas, piem. Dzintaru Zicānu, viņš gatavoja vienu manu paziņu savā laikā. Tas gan atkarīgs vai vecāki gatavi sponsorēt, protams, bet kaut dažas reizes vismaz palīdzetu tev justies pārliecinātākam. Un beidz lasīt par to, ka citi netiek u.t.t. Tam nav nozīmes, domā par to, ko Tu vari izdarīt, pārējie, lai dara/nedara/tiek/netiek..
05.03.2014 16:17 |
 
Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Eksāmena jautājumi ir strukturēti pavisam citādi nekā tiek pasniegts vidusskolā, lai arī vielas ziņā nekā cita tur nav. Grūti būtu atrisināt pietiekami daudz jautājumu ierobežotajā laikā, ja tie nav ne reizi "redzēti" iepriekš. 1. ģimnāzijā palīdz sagatavoties, bet noteikti var sagatavoties arī bez šīs skolas apmeklēšanas. Ne velti kursā ir tikai ap 20-30 RV1G cilvēki, nevis visi 120. Bet ejot uz eksāmenu bez nekādas iepriekšējas sagatavošanās, tikai ar vidusskolas vielu, iespējas ir diezgan mazas, jo to "personību" apskatās tikai interviju posmā, kad jau esi izturējis iestājeksāmenus.
Ja tev ir konkrēti jautājumi, vari rakstīt privāti.
05.03.2014 16:33 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
SSE ir diezgan grūts iestājeksāmens matemātikā. :) Taču, ja atrodi kādu draugu/paziņu no RV1.ģ. vari palūgt viņam, lai paprasa skolotājai SSE iepriekšējo gadu iestājeksāmenu uzdevumus.
Atceros, kad gāju pati RV1.ģ., tad mēs matemātikas stundās šos uzdevumus risinājām :)
05.03.2014 16:36 |
 
Reitings 223
Reģ: 29.01.2009
Un par lietderību. Lietderīgāk ir darīt visu - gan mācīties, gan piedalīties ārpusskolas aktivitātēs, jo, mācoties SSE, nāksies apvienot ļoti daudzus dzīves aspektus, tai skaitā mācības, aktivitātes, sportu, sociālo dzīvi, ģimeni. Neaprobežojies ar vai nu vienu, vai otru.
05.03.2014 16:37 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Nevaru padalīties ar pašu svaigāko informāciju, vidusskola jau sen kā aiz muguras, bet esmu beigusi 1. ģimnāziju un vismaz 8-9 mani klasesbiedri un draugi ir studējuši SSE, ja ne vairāk. Atceros, ka mums klasē tuvojoties iestājeksāmeniem deva tos SSE testiņus, un tur šķiet lielākais āķis bija nevis sarežģīti uzdevumi, bet gan ātrums. Ja nevarēji momentā izrēķināt, labāk bija pāriet pie nākošā jautājuma, prasme ātri rēķināt galvā ir noteikti liels pluss. Piekrītu _paris, paņemot zinošu privātskolotāju varēsi sagatavoties tai testa specifikai, ja pašam būs labas matemātikas zināšanas.
Tev ir taisnība arī par to, ka viņi meklē personības-bez testa vēl ir arī intervijas ar kandidātiem, kur sevi jāpierāda. Šķiet gan, ka no visiem zināmajiem cilvēkiem, kas tur gribēja stāties, intervijas dēļ neiestājās tikai 1.
Off topic, bet gribu nedaudz piesieties tavam viedoklim, ka ģimnāzijā mācās tikai roboti-kalkulatori, un tur nevar attīstīt savu personību. Domā, ka ģimnāzisti visu videni tikai integrē un atvasina, atpūtas brīžos palasot kādu fizikas grāmatu? :) Un spriežot pēc tiem draugiem, kas studēja SSE, ne tik daudz tas, kādas un cik savas aktivitātes tu vari uzskaitīt intervijā, ir svarīgākais, bet gan tas, ka ir lietas, ko tu dari no sirds, kas tevi spēj aizraut un kur tu spēj gūt panākumus, un tas var būt arī sports vai mūzika, ne tikai visādas politiski-ekonomiskas aktivitātes.
Vēl laikam vēlams pārāk nepārspīlēt savā CV, mūsu laikā tika stāstīts par puisi, kurš ierakstījis, ka viņa aizraušanās ir klavierspēle, lai gan ar klavierēm pats uz jūs. Intervētājs aizvedis viņu uz telpu ar klavierēm un lūdzis kaut ko nospēlēt :)
Bet protams, sevi var attīstīt ,mācoties jebkurā skolā, tā kā veiksmi!
05.03.2014 16:57 |
 
Reitings 2
Reģ: 05.03.2014
Tad ar cītīgu mācīšanos vidusskolā un privātskolotāju 12. klasē vajadzētu pietikt?
05.03.2014 17:13 |
 
Reitings 11
Reģ: 02.03.2014
Lauris
mani vecie klasesbiedri lika to iestajeksāmenu (trīs) - nemācamies nekādā Rīgas 1. ģimn - pat Rīgā nemācījāmies, nekādu privātskolotāju neviens neņēma, visi tika uz nākamo kārtu - kur jāraksta motivācijas vēstule + intervija - 2 no 3 tika iekšā (trešā izgāzās intervijā aiz uztraukuma)

tā kā ja tev ir dots, tad nekādu privātskolotāju nevajag, ja nav dots, tad tupi iezubrīt nav jēgas
10.03.2014 15:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits