Nākotne

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Labdien, šobrīd esmu milzīgās pārdomās par skolas maiņu. Mācos profesionālajā vidusskolā, man patīk izaucinājumi, patīk ka šajās skolā mācību dēl neguļam, man patīk mācīties, tāpēc šoreiz neiet runa par to, ka man ir parak smagi, bet gan par to, ka es nevēlos vairš šo profesiju kuru izvēlējos. Palikuši divi gadi ko mācīties, škiet ka nav tik traki un smagi, bet nesen dzirdēju kādu faktu - ja nav visi vidusskolas priekšmeti un es vēlos mainīt profesiju citā jomā, tad man būs vēlreiz jāmācās vidusskolā. Tātad, mana skolā ir tikai pamata lekcijas vidusskola - matemātika, angļu valoda, latviešu valoda, literatūra, vēsture. Nab ne fizikas, ne bioloģijas, ne ķīmijas, taču atklāšu ka no makslas virziena vēlos pāriet uz inženieru virzienu. Vai šis fakts ir paties, ka man stājoties augstskolas vai iegustot labu darbu būs vēlreiz jaiziet vidusskola? Vai kāda no jums ir pārgājusi no profesionalo uz vakarskolu? Zinu, ka mani atmetis klasi ierriekš, bet vai šis - profesionala nepabeigta, vakarskola pabeigta.. neietekme CV lai tiktu kaut kur augstu?
04.03.2014 17:33 |

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Amnile - tur jau ari ir tā lieta.. tāpēc iespējams tiešām labāk ir iet uz pilno vidusskolu
04.03.2014 18:50 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Un iet uz labu vidusskolu - fizika un matemātika ir tie priekšmeti, kurus lielā daļā skolu pasniedz sūdīgi.
04.03.2014 18:55 |

Reitings 210
Reģ: 26.07.2012
Pārdomā kārtīgi, lai nav tā, ka esi pārgājusi un pēc tam saproti, ka arī šis variants neder, tavā vietā pabeigtu iesākto un paralēli meklētu ispējas. :)
04.03.2014 18:58 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Man paziņa mācījās arodskolā tā laikam to var nosaukt, tur pabeidza devīto klasi +apguva profesiju. Iestājās vienā no Rīgas vakarskolām, lai sāktu mācības 10 klasē, bet izrādījās, ka apgūstot profesiju ir bijusi līdzvērtīga apgūstamā viela, kā 10 un 11 klasē un viņu uzreiz ielika 12 klasē. Sākumā esot bijis grūti, bet pagaidām izskatās, ka 12 klasi pabeigs.
Domāju, ka tev visam vajadzētu izdoties, galvenais kārtīgi visu izdomāt un atrast atbilstošu vidusskolu. Pat, ja no sākuma nebūs tik viegli ar mācībām, var paņemt papildus stundas pie kāda privātskolotāja.
Zinu gadījumu, kad puisis gadu pēc vidusskolas beigšanas izdomāja, ka mācīsies par ārstu. Līdz tam ar ķīmiju, bioloģiju, fiziku bija uz ''jūs'' un neko lielas zināšanas nebija, bet viņš saņēmās, sagatavojās līdz pavasarim un kopā ar vidusskolēniem kārtoja bioloģijas un ķīmijas eksāmenu un abus nokārtoja. Iestājās mediķos, tagad mācās un piestrādā kādā slimnīcā, protams ir grūti un visādi iet, bet gan jau izdosies
04.03.2014 21:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits