un tas ir kaut kas, ar ko dievs būtu varējis cilvēkus radīt to beggin with,
jo viņš ir visuvarens un būtu varējis radīt pasauli jebkādu un cilvēkus jebkādus. Bez nelaimēm un ciešanām. To taču nozīmē visuvarenība. Ka var jebko, nekas nav neiespējams.
Labi, man apnika, laikam jau dažiem pareizā izvēle šķiet dieva neapšaubīšana, nevis loģiskā domašana, tur neko darīt...
Piemeeram, uzskats, ka perfekts parneris butu robots, kas pilditu visas iegribas, bet tiek aizmirsts, ka abi partneri shaja izpratne butu ideali un nevienam nenaktos klut par robotu un pildit otra iegribas, tatad, rastos manis mineta harmonija.
Bet tad kaapeec tika radiits tieshi shaads cilveeks, ja pasauli vareeja izveidot jebkaadu? Tos pashus mekleejumus, meerkjus arii vareetu piedaavaat videe, kuraa nepastaav vardarbiiba un kropliiba.
Bet tad kaapeec tika radiits tieshi shaads cilveeks, ja pasauli vareeja izveidot jebkaadu? Tos pashus mekleejumus, meerkjus arii vareetu piedaavaat videe, kuraa nepastaav vardarbiiba un kropliiba.
Bet kaapeec uz to buutu jaatbild, piemeeram, beernam, kura vecaaki dariijushi visu iespeejamo, lai tas piedzimtu speeciigs un vesels, bet beerninjsh piedzimst ar kropliibaam, patalogijaam? To arii attaisnojam ar vinja iipasho dziives celju?
Laikam tas ir viens no gavenajiem iemesliem, kaapeec mana ticiiba nekaadiigi nesaistaas ar dievu un vienu, visvarenu radiitaaju.
Bet neiet runa par to, ka tiek iedots jau viss gatavs. Kaapeec cilveekus nevareeja radiit taadus, ka vinji tiektos peec labaa, peec pozitiiviem sasniegumiem un visiem tiktu dots vienaads ''starta kapitaals''. Peec kaa dievs nosaka to, kuram dot vairaak, kuram mazaak un kuram dot vairaak iespeeju, un kuram atnjemt praktiski jebko?
Kas radīja Dievu
Tev nebūs citus Dievus turēt Manā priekšā
Pēc kā sanāk, ka Dievs pats atzīst, ka ir citi Dievi?
Nu es nezinu, varbūt mani tagad apsūdzēs tajā,ka piekasos, bet ja jau Bībelē viss ir tik pilnīga un pareizi. Tad man liek aizdomāties laikam bauslis, īsti neatceros, bet skanēja:
Tev nebūs citus Dievus turēt Manā priekšā