Bērns un gaļas ēdieni

Reitings 285
Reģ: 19.01.2010
Sveikas.
Manai meitiņai tagad ir 1g.un 2 mēn.Braša, veselīga.Bērns,kurš ēd visu,par apetīti nesūdzos.Ir tāda lieta,ka vīrs negrib, lai dodu viņai gaļas ēdienus,sakot,ka gaļa vispār ir kaut kas negatīvs.Viņš klausās krievu psihologa, vēdu pārzinātāja Torsunova lekcijas,seminārus.Paši protams neesam veģetārieši, ēdam gaļu, vienīgi pārsvarā putna, liellopu man kaut kā neiet pie sirds.
Es viņam saku, bet kā tad sanāk, ja mēs ēdisim karbonādi, bērns jautās:''Kapēc es tādu nevaru ēst,mammu?'' .Turklāt bērnudārzā,skolā taču visur ir kopējais uzturs, tur neviens nedomā par veģetāriešiem.Mana mamma neredzot, tā pat viņai iedod cīsiņu, utt, jo uzskata,ka tas vispār ir murgs.(Lauku cilvēks,kas pieradis ēst visu).
Protams,es arī nenosodu tos,kas uzturā nelieto gaļu.Mana draudzene arī jau pāris gadus piekopj tādu dzīvesveidu,es viņai neko sliktu nesaku,atbalstu... bet šoreiz runa par manu bērnu.. es vnk neko nesaprotu,ko darīt... jo mani nomāc brīži,kad vīrs sāk diskutēt par gaļas tēmu.. :(
Es pat nezinu kā ir pareizi.Jo piemēram,ja es gaļu nedošu, man bail vai spēšu nodrošināt bērnam uzturā nepieciešamās olbaltumvielas pietiekamā daudzumā.Laukos es vecvecākiem nevarešu izsekot līdz,ko katrs kurā brīdī iedod bērnam apēst,kamēr pieskata.
Man nepatīk šī situācija, jo tā ir pirmā reize mūsu kopdzīvē,kad nespējam atrast nekādu kompromisu..
03.03.2014 12:10 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Viņš pats saka, ka būtu bijis laimigs,ja māte viņu nebūtu barojusi ar gaļu Bet tā kā esot iesākusi, viņš bez gaļas nevarot īsti, kaut vai nedaudz bet klāt vajag ēdienam.

atvainojos, bet tavs vīrs nedomā ar galvu un ir morāli vājš cilvēks. tik vājš, ka pat ar šarlatāna izskalotām smadzenēm nav spējīgs ievērot savus jauniemācītos principus, bet vēlas eksperimentēt ar jūsu kopīgo bērnu. un nevis pats gatavot, bet turklāt vēl norādīt tev, kas bērnam jādod un kas nē.
ja tu esi prātīga sieviete, tad tādas tukšas runas laidīsi gar ausīm kā bezjēdzīgu troksni.
mātei gan es pateiktu, lai nebaro bērnu ar cīsiņiem, bet lai dod īstu gaļu.
03.03.2014 15:14 |

Reitings 678
Reģ: 29.01.2014
Gaļa ir vajadzīga, lai būtu stipri kauli un spēks. Bērnībā, kad vienu brīdi neēdu gaļu nagi lūza un šķēlās kā traki, mati auga neveselīgi, biju smalka pēc uzbūves. Tagad vismaz lietoju vitamīnus, bet tie pilnībā neaizstāj gaļu.
03.03.2014 16:29 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Man tieši pie vecākiem laukos aug visi mājputni, kas dzīvojas pa lauku, tā kā vistīrākā ekoloģiskākā gaļa pieejama

Laimīgie! :) Tad es arī censtos vīru vest pie prāta vai vismaz izvirzītu prasību - kad pats beigs baroties ar gaļu, tad arī par bērnu varēs padomāt.

Mana brāļa jaunākā meita arī gaļu neēd no kāda 1,5 gadiņa un pašlaik jau ir 5 gadus veca un veselība lieliska. Ēd daudz augļu, dārzeņu, salātu u.tml. Bet būtiska atšķirība ir tajā, ka bēniņš PATS to izvēlējies, nevis vecāki ēduši kotletes, bet bērnam nedeva.
03.03.2014 16:48 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Es savam bērnam gaļu vispār nedotu, kur nu vēl tik maziņam, knapi gadiņš pāri. Sāksi dot gaļu, redzēsi, kā uzreiz nomainīsies elpošanu tikai uz plaušām, aizsprostosies šrotas, nāks klāt agresija, emocionalitāte. Kāpēc tik maziņu čakarēt? Ja nekā labāka nav, tiešām labāk paklausies to Torsunovu.
03.03.2014 16:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits