Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nav lemts

10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Kārtējā šķiršanās diskusija.

Viss bija, būtu bijis un būtu varējis būt perfekti, ja vien no Ilgi un laimīgi mūs nešķirtu muļķīgs un pat stulbs, bet vērā ņemams iemesls. Vīrietim ir nopietnas kredītsaistības, no kurām gadiem izvairījās un tagad ir pienācis laiks, kad kreditori, bankas grib visu naudu atpakaļ, kas pa šo laiku ir neatgriezeniski pieaugusi. Kopīga nākotne ir pārsvītrota. Sajūta ir riebīga, emocijas dažādas un apziņa, ka es tur neko nevaru izdarīt. Nav man ne tādas naudas un no mana atbalsta arī nekas neatrisināsies. Esmu ļoti jauna, taču sēdēt un gaidīt gadiem, kamēr cilvēks atrisinās savas problēmas... Tie ir daudzi gadi.

Bija kopīgi mērķi, sapņi par nākotni un tad zibens kā no skaidrām debesīm. Tagad cenšos atrast spēku, kā sevi attīrīt, iekšēji piespiest „refresh” pogu. Draudzenes, ballītes negribu, piedzerties un ēst saldumus arī ne. Sajūta, ka iekšā kaut kas ir sabrucis. Kā atgūt interesi par apkārtējo pasauli? Vēlos sev palīdzēt, bet klasiskās metodes nelīdz. Nespēju pieņemt, ka vēl nesen domājām, plānojām, bet tagad šīm attiecībām nav nākotnes. Ja vien nebūtu to kredītu....
02.03.2014 13:18 |

Reitings 307
Reģ: 16.01.2010
kad aizveras vienas durvis, pēc laika atveras citas.
Tas,kas sākumā šķiet kā ļaunākais murgs, vēlāk izrādās lielākā dāvana..

Dod sev laiku un visums par Tevi parūpēsies.
02.03.2014 13:21 |

Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
laiks dziedē visas bēdas.
02.03.2014 13:22 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Viņš nav mēģinājis to risināt, piemēram, uzsākot un izejot fiziskās personas maksātnespējas procesu? Ja viss, ko viņš ir darījis - sēdēja kā strauss smiltīs galvu iebāzis, tad nu ko, kāds viņš būs tālākā nākotnē? A tāds pats - sadzīvos sūdus, sadzīvos tev bērnus nu tu varēsi risināt un stiept visu!
02.03.2014 13:23 |

10 gadi
Reitings 493
becky,

Dzīvoja kā strauss, gadiem neliekoties ne zinis. Kad kreditori uzsāka nopietnas sankcijas, pat tad visu novilka līdz pēdējam. Bija noteikti termiņi, kuru izpildi uzsāka tad, kad termiņš jau bija turpat galā. Protams, ka nepaspēja. Tagad konti bloķēti, ienākumi aiziet bankai vai kreditoriem. Tā situācija ir tik sarežģīta. Ja nezinātu, es neticētu, kā tik stulbi, jā, sava stulbuma dēļ var sev sabojāt dzīvi. Par to jau es arī dusmojos! Es paniski baidos no kredītiem. Man neviena nav, bet ja būtu, tad visu plānotu, rēķinātu, kā visu laicīgi atmaksāt, bet šis vēl gadiem slaistās, neliekas ne zinis, neko nemaksā un pat tad, kad ņem pie dziesmas, neko nedara.

Neesmu speciāliste, bet lai viņa gadījumā panāktu maksātnespēju, ir jāsavāc liela summa un tikai tad to varot izdarīt, bet cik es no viņa sapratu, tad arī to vairs nevar, jo pašlaik viņš ir piespiests pie sienas.
02.03.2014 13:37 |

Reitings 10475
Leta, manuprāt, ir svarīgi censties tajā neiesaistīties un attālināties, aizliegt sev domu, ka varētu viņu kaut kā glābt, tā jau ir līdzatkarība. Es saku, manās acīs šis vīrietis nav ģimenes materiāls.
02.03.2014 13:43 |

Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
a vajadzīgs tev tāds čalis, kurš nespēj uzņemties atbildību un risināt problēmas? nu, ļoti labi, ka tā notika, kas zin, kādus sūdus vēl jūsu kopīgajā nākotnē savārītu
02.03.2014 13:53 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu ok cilvēki dzīvē izdara savas stūlbības, bet nu dēļ tā tagad atmest viņam a roku, nez. Tu viņu jau iepriekš mudināji lai maksā vai ko dara lietas labā? vai līdz ar viņu ļāvi tam turpināties? Nezinu gan kāds viņam ir darbs Latvijā, bet ja nav labs, tad varbūt lai apsver domu aizbraukt uz ārzemēm un iepelnīt vairāk naudu lai var visu ātrāk atmaksāt. Par kādu naudas summu vispār runa? Par tevi runājot, varbūt atmest ar roku pilnībā vel cilvēkam nevajag, bet maksāt viņa parādus ar neieteiktu, ko var zināt, ja nu viņš tevi tā izmantotu.

Te vajag Weee kas pastāstītu kā no visiem šiem briesmoņiem izvairīties :D
02.03.2014 14:00 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ja viss, ko viņš ir darījis - sēdēja kā strauss smiltīs galvu iebāzis, tad nu ko, kāds viņš būs tālākā nākotnē? A tāds pats - sadzīvos sūdus, sadzīvos tev bērnus nu tu varēsi risināt un stiept visu!

Pilnībā pievienojos... Ja vīrietis it kā pieaugušā vecumā nekādi nerisina savas problēmas, tad nesāks arī. Un viņa vietā to visu mūžu varēs darīt tie nabadziņi, kas gadījušies pa ceļam.

Leta, meties iekšā hobijos, skaties filmas un lasi grāmatas - jebko, kas novērsīs domas. Sāpīgi būs jebkurā gadījumā, bet jāiztur.
02.03.2014 14:04 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Laikam jau viens no stulbākajiem iemesliem kpc pārtraukt attiecības - slikta kredītvēsture.
02.03.2014 14:13 |

Reitings 6
Reģ: 02.03.2014
Viss atkarīgs, no cilvēka, vai kustas uz mērķi vai nē, un cik apķērīgs ir... ;)
02.03.2014 14:23 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Es nesaprotu vienu, kāpēc ir jāšķiras, ja viņam ir tie milzīgie parādi? Ja jau tu teici, ka viss bija perfekti bla bla bla, tad tagad tu cilvēku pašūsi tikai tāpēc, ka ir parādi? Ja grib kopīgu nākoti, tad var rast risināju. Kaut vai braukt uz tām pašām jau pieminētajām ārzemēm un pastrādāt. Izklausās, ka tevi atbaida tas, ka čalim vairs nebūs nauda, par ko tevi uzturēt.
02.03.2014 14:32 |

Reitings 17203
Gold digger varbūt esi? Bet tik tiešām ja vīrietis visās citās ziņās ir lielisks, pamest viņu dēļ tādām kļūdām, nez. Latvijā daudziem ir parādi, manam puisim ar maziņš parāds, bet ik mēnesi maksā, un viss ok, nauda pietiek, dzīvojam laimīgi. Drauga māsai ar vīru ar ir 4 kredīti laikam paņemti un ilgu laiku nemaksāja, 2 uz vīra vārda un 2 un sievas vārds, un tagad aizbraukuši uz ārzemēm un pelna naudiņu lai atmaksātu kredītus lai varētu cerēt uz labāku dzīvi, un tici man viņu dzīves ne tuvu nav perfektas, viņi kašķējas un ārdās kā traki, pat ne saistībā par tiem kredītiem, un ir ar slinks viņai tas vīrietis, bet nē par kredītu atmaksāšanu ir vienoti ka no tā jātiek vaļā, bet šajās attiecībās jau būtu vieglāk ja visā citā ziņā jūs labi satiekat, tad tik puisis ir jāstumj un jāvelk lai maksā tos parādus un punkts, citu variantu nav.
02.03.2014 14:40 |

10 gadi
Reitings 493
Nav tā, ka alkstu pēc viņa naudas. Pelnu pati, pati sevi uzturu, bet arī man nauda kokā neaug. Kopš zinu par parādiem visādi esmu centusies viņu mudināt, pati apjautājusies cilvēkiem, ko var darīt, piedāvāju viņam savus variantus, bet viņam nostāja ir viena - es neko vairs nevaru izdarīt. Viņš nevēlas iesaistīt savu ģimeni, lūgt palīdzību. Protams, tas viss ietu ātrāk uz priekšu, ja iesaistītu ģimeni, konsultētos ar juristiem, bet viņš no tā atsakās. Diemžēl, viņa vietā es to atrisināt nevaru, lai kā gribētu. Arī ikdienu nevaru padarīt gaišāku, jo esam katrs no savas Latvijas puses. Ar to, kas man ir, ir daudz par maz. Cik vajag - nezinu.
02.03.2014 15:09 |

Reitings 17203
Leta

Cik jūs ilgi esat kopā? Nu nez tad varbūt viņu tiešām jauzstāda uz ultimāta, vai nu viņš sāk ko darīt lietas labā vai ar tu nespēj būt ar tādu cilvēku kurš nemaz necenšas ko darīt. Skumji. Palīdzību nevajag prasīt, lai pats tiešām aizbrauc uz ārzemēm un sāk ko vairāk grabināt kopā lai varētu maksāt.
02.03.2014 15:18 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Es arī neuzskatu, ka jaunai meitenei vajadzētu ziedot savu laiku un enerģiju puisim, kurš visu laiku ir "sēdējies ar galvu smiltīs" un krājis parādus. Lai tiek puisis ar savām problēmām pats galā. Man negribētos ar tādu bezatbildīgu puisi saistīt savu dzīvi.
02.03.2014 16:32 |

Reitings 10475
Ak, un vēl tiem hroniskiem parādniekiem ir vēl cits niķis, tiklīdz tie izkuļas no vieniem parādiem, nepaiet nekāds laiks, kad jau iekuļas nākamajos.

Man ir tāda ģimene pazīstama - no Latvijas burtiski bēga no kreditoriem, pārcēlās uz citu valsti, tur momentā arī tas vīrietis sastrādāja parādus, pārcēlās vēl uz citu valsti, bet tā runa ir, ka tur arī viņiem vairs nav dzīves - parādā ir itin visiem.
02.03.2014 16:36 |

10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Es arī neuzskatu, ka jaunai meitenei vajadzētu ziedot savu laiku un enerģiju puisim, kurš visu laiku ir "sēdējies ar galvu smiltīs" un krājis parādus. Lai tiek puisis ar savām problēmām pats galā. Man negribētos ar tādu bezatbildīgu puisi saistīt savu dzīvi.

Parakstos zem katra vārda.
02.03.2014 16:39 |

10 gadi
Reitings 493
Kopā esam nedaudz vairāk kā pus gadu. Kopā nedzīvojam. Tikties sanāk ļoti reti materiālu apstākļu dēļ.

Pašlaik pārcēlies dzīvot pie vecākiem lielā attālumā no Rīgas. Konti bloķēti, līdz ar to ienākumi nekādi. Ja pareizi sapratu, tad lai visu atmaksātu, tad viņam no algas pāri paliks minimālā un viss pārējais aiziet kreditoriem. Ja izpildās šāds variants, tad tas ilgst 10+ gadus. Ir arī vēl viens variants, bet tajā gadījumā konts bloķēts uz 3 gadiem un jādzīvo bez ienākumiem.

Es varu nodrošināt sevi, bet es nespētu samaksāt par īri, komunālajiem, ikdienas vajadzībām un visu pārējo ar savu algu. Redzu, ka nevarēšu pavilkt ilgtermiņā mūs abus. Ja vēl ir jāatgaiņā kreditori, kuri vēlas novilkt pēdējo kreklu... Es no šī cilvēka neatsakos, nepametu nelaimē bez atbalsta. Neesmu taču tik bezsirdīga! Joprojām runāju, atbalstu, iesaku cik nu es spēju, bet īsti perspektīvu ģimenes veidošanai neredzu, ja situācija nemainās un netiek risināta.
02.03.2014 17:46 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Tu domā pareizā virzienā. Tu vari ar to vīrieti palikt labās attiecības, būt labi paziņas vai pat draugi, bet noteikti nevajag saistīt savu dzīvi ar viņu nopietnākā līmenī.
Katram ir sava bagāža un viņa
bagāža
ir šie parādi. Un viņam pašam jātiek ar savām problēmām galā. Pagaidām izklausās, ka viņš nav no tiem, kas steidzas savas problēmas risināt.
02.03.2014 17:59 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Aizbrauc uz uk, uztaisa maksātnespēju un dzīvo tur cepuri kuldams.Viss.

Es neatbalstu šķiršanos, ja otram ir tādas problēmas, jo visu var risināt, bet katram ir sava dzīve.
02.03.2014 18:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits