Ukraina un Krievija

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vai sekojat jaunākajām ziņām no Ukrainas? Krievija ievedusi karavīrus Krimā.

Man neliek mieru Krievijas puses argumentācija - tai esot jāpasargā tur dzīvojošie krievi (kaut arī nav bijis nekādu uzbrukumu vai citu nopietnu iemeslu, ko tādu darīt). Skatos visu vakaru CNN, un tur arī viens no ekspertiem pieminēja Latviju un Lietuvu kā valstis, kuras netiešā veidā varētu no šī visa ciest, ja šajā gadījumā starptautiskās organizācijas neieņemtu stingru pozīciju. Galu galā mums arī ir daudz krievu, ko kaimiņvalsts varētu sagribēt "glābt".

Ko jūs domājat par šodienas notikumiem?
01.03.2014 21:36 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Tas derēs tikai partizānu karam - paraustīt Lauvu aiz ūsām, bet nopietnus rezultātus sasniegt -diez vai.
Patreizējie stratēģiskie ieroči spēj nolīdzināt ar zemi veselu pilsētu ar 100 kazarmām pirms kareivīši sapratīs kas notiek.

10 gadi partizānu kara Afganistānā rezultējās PSRS maksātnespējā un sabrukumā. Ja ir pacietība, prāts un drosme, lāci ar adāmadatu var nogāzt.
05.03.2014 12:46 |

10 gadi
Reitings 1582
Visi nevar būt čečeni. Latvieši jau arī no čečeniuem baidās. Atcerēsimies Staļinu Džugašvili.

Staļins nebija čečens. Nav jākļūst par čečeniem, bet jāvēro, jāmācās un jādomā, kāpēc un uz kā rēķina viņi Maskavu tura bailēs? Ir jātiecas kļūt tādiem pašiem vai vismaz - līdzīgiem. Vai nav interesanti, ka tad, kad delfos vai kur citur komentus sāk publicēt kāds LV vietējais musulmanis, visi, gan krievi, gan latvieši, momentā aizmirst pat vissāpīgākās pretrunas un vienotā korī brūk tādam virsū? Viņiem no tā ir bail. Zinu, ka arī mani nories, bet ... Latviešiem ir visas iespējas kļūt tādiem pašiem kā čečeniem, kuri ar lielo lāci karo (gandrīz katra paaudze) jau 250 gadus, tikai latvieši to negrib.
05.03.2014 12:52 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
.10 gadi partizānu kara Afganistānā rezultējās PSRS maksātnespējā un sabrukumā. Ja ir pacietība, prāts un drosme, lāci ar adāmadatu var nogā

Afganistānas mudžāhidu vienības izveidoja CIA, Operation Cyclone, īsi pirms psrs spēku iebrukuma Afganistānā. Ja ne tas, psrs nakad nesāktu karu Afganistānā. Priekš kam?
Mudžāhi saņēma treknus finansiālos resursus no ASV un Saūda Arābijas, tiek lēsts ka ap 5 miljardi usd no katras. Plus protams loģistikas, ieroču un slependienestu atbalsts. Nu a kā neaplauzīsies? Jā un Saūda Arābijā savus mudžāhidus uzmeta, neļāva atgriezties SA.
05.03.2014 12:55 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
10 gadi partizānu kara Afganistānā rezultējās PSRS maksātnespējā un sabrukumā. Ja ir pacietība, prāts un drosme, lāci ar adāmadatu var nogāzt.

PSRS maksātnespēju vairāk ietekmēja Rietumu un arābu vienošanās par naftas cenām biržās.
Un ko ieguva Afganistāna pēc kara. Sagrautu valsti un pilsoņu karu, kur pēc tam karoja savā starpā Talibi ar ziemeļu aliansi.
No tiem laikiem, kā karoja PSRS armija, ieroču arsenālos ir daudz kas mainījies.
05.03.2014 12:56 |

10 gadi
Reitings 1582
Afganistānas mudžāhidu vienības izveidoja CIA, Operation Cyclone, īsi pirms psrs spēku iebrukuma Afganistānā. Ja ne tas, psrs nakad nesāktu karu Afganistānā. Priekš kam?
Mudžāhi saņēma treknus finansiālos resursus no ASV un Saūda Arābijas, tiek lēsts ka ap 5 miljardi usd no katras. Plus protams loģistikas, ieroču un slependienestu atbalsts. Nu a kā neaplauzīsies? Jā un Saūda Arābijā savus mudžāhidus uzmeta, neļāva atgriezties SA.

Un? Gribi teikt, ka krievzemei šodien nav ienaidnieku, kuri tādu partizāņu karu labprāt nofinansētu? Vēl jo vairāk, ja pašiem savām rokām nekas nav jādara?
05.03.2014 13:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Un ko ieguva Afganistāna pēc kara. Sagrautu valsti un pilsoņu karu, kur pēc tam karoja savā starpā Talibi ar ziemeļu aliansi.

Brīvību viņi ieguva, BRĪVĪBU, nevis mētāšanos no vienas savienības otrā, kā latvieši, bet ko nu runāt. Brīvībai latviešu uztverē vērtības vispār nav, svarīgāks - pilns kuņģis.
05.03.2014 13:06 |

Reitings 3031
Staļins nebija čečens. Nav jākļūst par čečeniem, bet jāvēro, jāmācās un jādomā, kāpēc un uz kā rēķina viņi Maskavu tura bailēs? Ir jātiecas kļūt tādiem pašiem vai vismaz - līdzīgiem. Vai nav interesanti, ka tad, kad delfos vai kur citur komentus sāk publicēt kāds LV vietējais musulmanis, visi, gan krievi, gan latvieši, momentā aizmirst pat vissāpīgākās pretrunas un vienotā korī brūk tādam virsū? Viņiem no tā ir bail. Zinu, ka arī mani nories, bet ... Latviešiem ir visas iespējas kļūt tādiem pašiem kā čečeniem, kuri ar lielo lāci karo (gandrīz katra paaudze) jau 250 gadus, tikai latvieši to negrib.

Džīzas! Katrai tautai ir savas īpatnības- ķīnieši maz ēd un daudz strādā, amerikāņi daudz ēd un daudz pirž dīvāna, ebreji ir gudri, apķērīgi, izmanīgi, viltīgi, krieviem neviens uzdevums nav par smagu utt. utml.

Musulmaņi Šobrī ir kā putas ūdenī (citāts no hadīsa). Viņi sastāda ap vienu ceturto/piekto daļu pasaules iedzīvotāju bet nbespēj sevi aizsargāt no pax america imperiālisma. Viņi pat Palestīnu nespēj no Izraēlas atbrīvot! Nepaliec smieklīgs. Briesmīgiem musulumaņi ir vienkārši propaganda lai tautai būtu ienaidnieks un korumpētie politiki varētu vest nebeidzamus karus. M sulmnaņi ir Krievijas vēstures un kultūras neatņemama sastāvdaļa, neviens kritiski domajos no viņiem nebaidās, kremlim vienkārši ir jākontrolē musulmaņu kopienas, lai nepieļautu psihopātu wahabītu ideoloģijas pludināšanu no SA, kas rezultētos civilajois karos un sliktākajā gadījumā R palīdzību teritorijas sašķelšanās notiktu. Kam vēl vajadzīga vāja kjrievija? Pax America protams.
05.03.2014 13:08 |

Reitings 3031
Un ko ieguva Afganistāna pēc kara.

Akmens laikmetu.
05.03.2014 13:12 |

Reitings 3551
Brīvību viņi ieguva, BRĪVĪBU, nevis mētāšanos no vienas savienības otrā, kā latvieši, bet ko nu runāt. Brīvībai latviešu uztverē vērtības vispār nav, svarīgāks - pilns kuņģis.

Nezin kāpēc no arābu valstīm un āfrikas miljoni bēg uz Eiropas Savienību. Viņi taču var dzīvot savās neatkarīgajās, brīvajās valstīs.

Varbūt tu arī vēlies pārvākties un PATIESI BRĪVU Afaganistānu. Tur nav ne ES na NATO
Ja tev šeit tik ļoti nepatīk.
05.03.2014 13:20 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Morgana
Un visur vainojama Amerika, jo konspirāciju teoriju kalšanā nav nepieciešams izmantot matemātiku. Bet tieši tur sakņojas nepieru cēlonis matemātiskos aprēķinos par varas līdzsvara graušanu pārņemot vienus vai otrus resursus 50% (+) apmēros... Tieši tā - Amerika ir ļauna, jo konspirāciju teorijās atainojas tas ko plāno galdiņu urbēji vēlas. Mistika, sazvērestības, meli, hiperbolas - ļaunais kļūst par labo; labais kļūst par ļauno.
Bet šīs Poniju pasakas ir paredzētas tīņiem pieklājīgā vecumā. Pieauguši cilvēki domā savādāk. Un redz - kamēr uz planētas būs nafta - miera nebūs (viens no resursiem). Jo absolūto varu iegūt alkst visi, bet nevienam šādas varas pastāvēšana nebūs izdevīga. Kari un nemieri tiek uzturēti mākslīgi, lai saglabātu līdzsvaru. Tie papīrši naudas izteiksmē neko nenozīmē; resursi ir tas par ko visi tik nežēlīgi cīnās. Un tieši šīs cīņas ļauj Tev mierīgi lasīt konspirācijas teorijas un gudri runāt par to, ka kāda no pusēm ir sliktāka.

Šīs konspirācijas arī tiek uzturētas mākslīgi, jo par pasaules pilsoņu atbalstu cīnās visas puses - tās ir kā Piektā kolonīja. Tās šķeļ cilvēkus no iekšienes un liek tiem svārstīties no vienas puses uz otru. Un Tu joprojām esi marionete, bet tas jau nav galvenais - galvenais, ka Tev ir sava stāja un izdomātā patiesība pie kuras pieturēties. Galvenais, ka Tev ir tava uzspiestā patiesība, kuru it kā esi pieņēmusi ārpus normālā, jo esi nogurusi no parastās demokrātijas, kur viss ir vienkāršāk.
05.03.2014 13:22 |

10 gadi
Reitings 1582
Džīzas! Katrai tautai ir savas īpatnības- ķīnieši maz ēd un daudz strādā, amerikāņi daudz ēd un daudz pirž dīvāna, ebreji ir gudri, apķērīgi, izmanīgi, viltīgi, krieviem neviens uzdevums nav par smagu utt. utml.

Musulmaņi Šobrī ir kā putas ūdenī (citāts no hadīsa). Viņi sastāda ap vienu ceturto/piekto daļu pasaules iedzīvotāju bet nbespēj sevi aizsargāt no pax america imperiālisma. Viņi pat Palestīnu nespēj no Izraēlas atbrīvot!

Tas viss ir maināms. Lēni, smagi un ilgi, bet - maināms. Es domāju, - attiecībā uz latviešiem. Pašreizējā situācijā mani maz interesē, cik ēd ķīnietis un cik - amerikānis un kādi uzdevumi kam ir vai nav par smagu. Mani interesē, kas un kā dzīvo LV.
05.03.2014 13:23 |

10 gadi
Reitings 1582
Nezin kāpēc no arābu valstīm un āfrikas miljoni bēg uz Eiropas Savienību. Viņi taču var dzīvot savās neatkarīgajās, brīvajās valstīs.

Varbūt tu arī vēlies pārvākties un PATIESI BRĪVU Afaganistānu. Tur nav ne ES na NATO
Ja tev šeit tik ļoti nepatīk.

Nu, jā, vērsim, protams, saimnieka kūtī dzīve ir vieglāka, nekā tam, kurš mežā dzīvo :-D. Tikai tas, kurš mežā dzīvo, nekad netiks iejūgts un ar viņa sviedriem neviens neiegūs sev iztiku. Frāze "Labāk nomirt stāvus, nekā dzīvot uz ceļiem" tādiem kā Tu ir tukša skaņa - muļķības.:-D
Runājot par brīvību, es biju domājis tikai Afganistānu, nevis tos korumpētos režīmiņus Tevis nosauktajos apgabalos. Un šodienas pasaulē patiesa brīvība nozīmē tieši to - izolāciju un nabadzību. Tai pat laikā saimnieka kūtī vienmēr svaigs siens ir pieejams :-D. Ēd, vīna dievs, ēd! :-D
05.03.2014 13:31 |

Reitings 3031
stellagram
Ar Ameriku es nedomāju tieši tautu, bet valdošo kliķi. Manām konspirācijām ir faktoloģiska bāze. To ka ASV 1978/79 radīja Afganistānas mudžāhidus zina visas afganistānas kaimiņvalstu tautas, tur nevienam tā nav apšaubāma konspirācija, to publiski ir atzinuši ASV politiķi tādi kā Hilarija Klintone un Zbigņevs Beržinskis ( kurš pats Pakistānā vervēja mudžāhidus. Es nerauju savus apgalvojumus no zila gaisa un arī akadēmiskajā vidē viss manis iepriekš rakstītais ir apstiprināts jau ļoti sen.

Piektā kolonīja
piektā kolonna. Starp kolonnu un koloniju ir milzu atšķirība. Pa priekšu pareizi iemacies jēdzienus un tad krtitizē citus kuriem par attiecīgo tēmu zināšanu un saprašanas ir nesalīdzināmi vairāk.
05.03.2014 13:38 |

10 gadi
Reitings 3922
Jēziņ. Ātri rakstot pārrakstījos. Piedodiet.

Pats fakts, ka Tu uzskati, ka šīs teorijas ir ticamas - jo ir apstiprinātas, norāda uz to, ka tāš strādā. Un pat ļoti sekmīgi.

Kura ir tā akadēmiskā vide? Vārdu un uzvārdus studijā! :D Lūdzu, es alkstu zināt. :D Mums kā reiz - sen nav bijis iegansts pasmieties.
05.03.2014 13:45 |

10 gadi
Reitings 3922
Ar Ameriku es nedomāju tieši tautu, bet valdošo kliķi.

Pat sētas žubītei ir skaidrs, ka mēs šeit neapspriežam amerikas mietpilsoņus.
05.03.2014 13:48 |

Reitings 176
Reģ: 19.01.2014
Kā notiek propaganda.

Ziemeļkoreja var kļūt stāvus bagāta: zeme slēpj, iespējams, pasaulē lielākos retzemju elementu krājumus
www.DELFI.lv | 12. februāris 2014 20:17

Divas dienas vēlāk.
ANO Ziemeļkorejas cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšanas komisija konstatējusi, ka šajā valstī pastrādāti noziegumi pret cilvēci, piektdien vēsta ziņu aģentūra «Associated Press», atsaucoties uz saviem avotiem.
LETA Piektdiena, 2014. gada 14. februāris 20:43
05.03.2014 13:49 |

10 gadi
Reitings 1582
jo esi nogurusi no parastās demokrātijas, kur viss ir vienkāršāk.

stellaglmr,
šī izteikuma sakarā gribētos zināt, kura ir tā brīnumainā vieta uz šīs planētas, kur vara tik tiešām pieder tautai? Tas - lai zinātu, ka kaut kur pastāv "parastā demokrātija", no kuras nogurt.
05.03.2014 13:49 |

Reitings 3551
Tikai tas, kurš mežā dzīvo, nekad netiks iejūgts un ar viņa sviedriem neviens neiegūs sev iztiku. Frāze "Labāk nomirt stāvus, nekā dzīvot uz ceļiem" tādiem kā Tu ir tukša skaņa - muļķības

Var jau ar galvu triekties mūrī brīvības dēļ, var arī atrast izdevīgāko brīdi un ar uzviju panākt to pašu.
"Labāk nomirt stāvus, nekā dzīvot uz ceļiem" - bezjēdzīgi zaudēta dzīvība nevienam labumu nenes. Ja tā rīkotos, tad tādas nācijas kā Latvieši vispār nebūtu - un kāda tam visam būtu bijusi jēga ???
Nu, bet tev ka neLatvietim to grūti saprat.
05.03.2014 13:59 |

10 gadi
Reitings 3922
Ar parasto demokrātiju var saprast arī Latvijas demokrātiju. Ir čupa cilvēku, kuri tai ticēs; ir tāda čupa cilvēku, kuri to noliegs. Galvenais - ar to ir jāsaprot kotrole. Tas ir instruments ar kādu nodrošināt kārtību un noturēt pie vietas. Savukārt tiem, kuri to noliedz ir radītas konspirācijas teorijas. Ka tas un tas ir maksājis tam un tam, lai tas un tas darītu to un to un tas radītu tādus un tādus apstākļus, kas novestu pie tādām un tādām sekām, kā rezultātā tas un tas ieņemtu to un to pozīciju/posteni/vietu. Jo ilgtermiņā parastiem mirstīgajiem paliek garlaicīgi - viņus nepieciešams nodarbināt.
Īsāk sakot, lai parastajiem cilvēkiem - bezvaras pozīcijai - būtu ar ko nodarboties brīvajā laikā. Izvēles, vārda un citas brīvības. Tas cilvēkiem patīk. Tajā pašā laikā, kāds no šāda noguruma iegūst vairāk - kāds mazāk. Vieni izskatās baltāki, citi melnāki. Mirstīgais gūst "apgaismību", bet vadošais atbalstu.

Par īstu demokrātiju - kādu Tu man tagad prasi nosaukt - varētu parunāt raugoties uz Šveici. Bet arī slideni.

Reitings 3031
stellagram
Esi tad lūdzu tik laipna un argumentē ar faktiem kāpēc es kļūdos. Mani nekas tā neiepriecina kā kontruktīva, argumentēta diskusija. Kurš ir tas kas rada konspirācijas un kāpēc tam vai viņiem ir vajadzība šķelt sabiedrību un ko viņi no tā iegūst?

Pa lielam ASV akadēmiskā sabiedrība. Neviens nav tik liels ASV valdības kritiķis ka amerikāņi. Un ir diezgan smieklīgi prasīt akadēmiķu vārdus. Akadēmiķi kā zināms ir speciālisti kādā ļoti šaurā lauciņā, tādu visaptverošu teoriju entajos sējumos :D neviens nav uzrakstījis. Cik tad es tev profesorus saukšu- simts, divi simti, tūkstoti? :D Ko es varu nosaukt tie ir grāmatu autori un lekciju pasniedzēji, politiskie aktīvisti utml.

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits