Par valodas jautājumiem pilnībā piekrītu Demi.
Nav nekāda pamatojuma, kādēļ lai krievu valodai tiktu dots kāds īpašs statuss. Tikpat labi var kāds vācietis vai ķīnietis sākt protestēt, kāpēc gan veikalā ar viņu nerunā dzimtajā valodā. Nav pamatojuma.
Tas, ka ir daudz krievvalodīgo, kas nav vīžojuši kaut vai elementārā līmenī iemācīties tās valsts valodu, kurā dzīvo, nozīmē tikai to, ka viņi neizjūt pat ne mazāko cieņu pret šo valsti.
(Es nerunāju par situācijām, kad cilvēks valstī dzīvo neilgi, piemēram, sakarā ar kādu projektu darbā uz gadu atbraucis šurp, un pēc tam atkal brauks prom - tad, protams, var saprast, ka valodu nemācās. Es runāju par tiem, kuri te gadu gadiem dzīvo, bet latviski nemāk pat uz ielas pajautāt, cik pulkstens).
Kas attiecas uz diskusijas tēmu - ir gadījušās dažādas situācijas, atceros, ka skolas gados vienās humpalās pārdevēja pielaikošanas kabīnē pamanīja nokritušu cenu zīmīti un sadomājās, ka tad mēs ar draudzeni ko nozagušas būtu, draudēja saukt policiju, vispār jau sāka bezmazvai fiziski aizskart - raustīt kreklu, sakot, ka viņa jau nevar zināt, vai neesmu kādu maiku pavilkusi apakšā. Tad gan saskaitos un pavilku kreku augšā, ka neesmu gan neko (t.i. - burtiski neko) pavilkusi apakšā, par to viņa drusku samulsa :D
Pēc tam viena cita darbiniece aizgāja pie drēbju pakaramajiem un atrada to kreklu, kam vnk kaut kad iepriekš nobirusi tā cenu zīme, bet tā pat neatvainojās.
Ir bijuši arī citi mazliet amizanti gadījumi...
Pati esmu dažus mēnešus par pārdevēju nostrādājusi, zinu, ka reizēm pircēji ir vnk drausmīgi, bet - ja nespēj ar to tikt galā, tad jāiet no tāda darba prom (kā to izdarīju es), nevis jāizgāž negācijas uz citiem pircējiem.