Konflikti ar veikalu darbiniekiem

Reitings 265
Reģ: 29.03.2010
Vakardien ar draugu bijām iegriezušies Alfas veikalā "Reserved" piemeklēt viņam stilīgu pavasara outfitu. Kamēr draugs mērījās, es turpināju piemeklēt un saskaņot apģērba gabalus, ko nest viņam uz pielaikošanu. Tad sastapos ar nikniem 2 darbinieku skatieniem (meitene un puisis), kur puisis meitenei pietiekami izteiksmīgā un nievajošā balsī uzsvēra, ka viņam slinkums slēgt iekša kameras, bet cik ļoti viņam tracionot šie divi (mēs). Es sajutos tik slikti, jo centos būt kārtīgs klients - piemērītos apģērba gabalus atlikt kārtīgi atpakaļ tur, kur tos paņemu, izmērus biksēm taujāju konsultantei, lai nesajauktu kārtīgi salocītos apģērba gabalus, meklējot īsto izmēru. Devos klāt abiem darbiniekiem un pateicu, ka atvainojos, ka sagādaju viņiem stresu, ka vēlējos tikai atvieglot viņu darbu, pati atliekot pielaikoto apģērbu atpakaļ, pret ko meitene man atsmēja sejā, tad es saniknojos un atbildeju, lai iet slēdz iekšā savas kameras, lai mēs nepamanāmies nozagt viņu lupatas, uz ko meitene man paaugstinātā balsī atcirta: ''ko tu cepies?'' tad es uzsprāgu un paaugstināta balsī viņai uzkliedzu, lai izbeidz izrunāties. Puisis bija nosarcis, meitene mazliet aprāvās, taču pēc tam pie kases, mūs apkalpojot, nebeidza vien smīnēt. Lieki piebilst, cik pazemoti abi ar draugu jutāmies.
Tad nu domāju izstāstīt nepatīkamo situāciju jums, meitenes, un aicināt padalīties ar saviem šokējošajiem stāstiem, kas saistīti ar veikala darbinieku rīcību/attieksmi.
28.02.2014 08:52 |

Reitings 138
Reģ: 16.08.2013
Es arī sen vairs nenesu atpakaļ apģērbus, pakarinu tiem paredzētajā vietā pie kabīnēm, vai, ja tādas nav, tad atdodu pārdevējām un palūdzu nolikt.
28.02.2014 11:23 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Pazīstot sevi, es no šoka būtu dabujusi infarktu :D manuprāt kkas tāds nav nekādā gadijumā pieļaujams... Pašai nav bijuši nekādas tamlīdzīgas situācijas nav bijušas.
28.02.2014 11:31 |

Reitings 774
Es vēl guļu...
28.02.2014 11:39 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man vienreiz bija ''jauka'' attieksme no konditorejas veikala pārdevējas. Pirms manis rindā stāvēja cilvēks. Viņš samaksā, šī ieskaita naudu kasē, viss ok. Es pajautāju sev 2 kūciņas un viņa ar plikām rokām, ar kurām tikko naudu skaitīja, kura bijusi sazin kur pie sazin kā, liek man tās kūkas maisiņā. Es viņai tā arī pateicu,ka nevēlos kūkas, kuras viņa ir apgramstījusi ar netīrām rokām. Paburkšķēja, uzvilka cimdiņu un ielika jaunas.
28.02.2014 11:45 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Viņš samaksā, šī ieskaita naudu kasē, viss ok. Es pajautāju sev 2 kūciņas un viņa ar plikām rokām, ar kurām tikko naudu skaitīja, kura bijusi sazin kur pie sazin kā, liek man tās kūkas maisiņā. Es viņai tā arī pateicu,ka nevēlos kūkas, kuras viņa ir apgramstījusi ar netīrām rokām. Paburkšķēja, uzvilka cimdiņu un ielika jaunas.

Gan jau bija apgramstītas pirms tam arī, kad lika vitrīnā :D
28.02.2014 11:54 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Es gan tava vieta to ta nebūtu atstājusi....
Ir taada tipa meitenes,sievietes kuras iedomaajas,ka var atljauties visu un dariit visu ko grib ,jo kaads ir vinjam pateicis,ka ir debesu daavanas...nu baac kaa taa driikst pret klientu iztureeties,saprastu ja tu buutu nelaipna neviizziigi nomestu taas drebes vai veel kas taads,bet nu sajaa gadiijumaa paardeveeja vnk nesaprata kas vinja ir un kas esi tu....tavaa vietaa rakstiitu zinjojumu
28.02.2014 11:59 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
A, atcerējos, krievu tautības cilvēki citreiz ir ne pārāk apmierināti, ka atbildu latviski (princips šajā jautājumā)

Ar šito "principot" jāiet citur, nevis tad, ja strādā apkalpojošā sfērā, jo parasti visām pārdevēju, utt vakancēm obligāta prasība ir krievu vajodas zināšanas. Debils tev tas princips ;)
28.02.2014 12:09 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Dzīvojot visus šos gadus nekad neesmu saskārusies ar patiešām nelaipnu attieksmi no apkalpojošā personāla, tik vien, kā nelaipnas Maximas kasieres, bet nespēju uz viņām dusmoties vai apvainoties, zinot darba apstākļus, algu un to, ka tur ņem darbā teju vai visus pēc kārtas.
Toties strādājot apģērbu veikalā, salīdzinoši bieži saskāros ar nelaipnībām, un ticiet man, pati vienmēr bija smaidīga un izpalīdzīga, taču klienti redz visu tā, kā viņi grib to redzēt. Piemērs: viena sieviete pēkšņi iznāk no kabīnēm, pienāk pie kases ar blūzi un saka man "jūsu kolēģe man teica, ka mazo izmēru nodaļa ir te, bet es paņēmu šo blūzi un tas nav nekāds mazais izmērs" un to viņa saka, turot blūzi no mazo izmēru nodaļas, kas bija laikam kāds M izmērs. Pati visai apaļīga. Es laipni atbildu, ka nē, šī blūze tiešām ir no mazo izmēru nodaļas, vienkārši tai ir brīvs piegriezums, tāpēc domāta kā mazliet lielāka par parastām drēbēm... Un tik sākās! Abas ar draudzeni sāka kliegt, pa pusi veikala, ka nē, šī blūze nav no mazo izmēru nodaļas, ka blūze ir liela un "paskatieties uz mani, vai tad es esmu tieva? Bet man šī blūze der!". Un viss turpinājās ar "jūs vispār neesat ieinteresēti cilvēkiem palīdzēt, bet nav jau brīnums, jūs te noguruši, noskaidrījušies". :D Nu neko, turpināju smaidīt un vairs neko necentos paskaidrot, un šis ir tikai viens no daudzajiem piemēriem. Domāju, ka šī dāmīte mierīgi varētu ieiet sudzibas.lv un uzrakstīt, ka riebīgās pārdevējas viņu apmānīja un iesmērēja blūzi no lielo izmēro nodaļas kā mazo un pēc tam vēl atteicās atzīt savu kļūdu.
28.02.2014 12:09 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Man atkal liekas tik debili,ka visur prasa krievu valodas zinaasanas,redred, bet te atkal ir princips un muuzhiigi maltaa teema par krievvalodigajiem. Bet tomer Nafig man jaarunaa krieviski? Riebjas tas,ka nevar dabut darbu,nezinot krievu val. Debilisms.
28.02.2014 12:16 |

10 gadi
Reitings 1221
Jaa,jaa, un nafig ir krievu valodas vaards,zinu :D
28.02.2014 12:17 |

Reitings 554
Tādas prasības ir tāpēc, ka mūsu valstī ir ļoti daudz krievvalodīgo, un tur neko nevar darīt :) Tad nevajag iet uz vietām, kur prasa krievu valodu :) Tā jau nav vienīgā prasība - ir kur prasa vidusskolas izglītību, ir kur angļu valodu, kur augstāko izglītību..

Var var dabūt darbu nemākot krievu valodu :)

Tas ir tas pats, kas ja es pretendētu uz elektriķa darbu un cīkstētu - nu nafig man tā fizika ir jāzin :D
28.02.2014 12:27 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Vispaer krievu valodu drīkst prasīt tikai tad, ja tam ir pamatojums. Pati lieku darba sludinājums, un ir ļoti daudz sludinājumi, kur to prasību vnk izņemu ārā, jo nav pamatojuma.
Un es tiešām neteiktu, ka daudz kur prasa krievu valodu. Kaut kādā pakalpojumu sfērā, jā, bet, piemērām, valsts iestādēs vai starptautiskos uzņēmumos vispār minimāli.
28.02.2014 12:31 |

10 gadi
Reitings 1221
Es runaju tiesi par apkalpojoso sferu :)
28.02.2014 12:55 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Tādas prasības ir tāpēc, ka mūsu valstī ir ļoti daudz krievvalodīgo, un tur neko nevar darīt

Jā, bet valsts valoda ir latviešu, un tur arī neko nevar darīt.
Tas, ka cilvēks atbild latviešu valodā, nenozīmē, ka viņa principi ir tizli.
28.02.2014 13:01 |

Reitings 774
Demi +
28.02.2014 13:02 |

Reitings 554
Ja atbild nē, bet ja aiziet uz darbavietu, kur ir jāzin krievu valoda, tad ir gan :)
28.02.2014 13:02 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Anny, gan jau, bet vismaz tajā mirklī man bija neliels mierinājums. :D
28.02.2014 13:05 |

Reitings 182
Reģ: 09.02.2013
Esmu saskārusies ar līdzīgu situācija.
Un tās, kas te saka, ka izdomāts stāsts..nu vai tad tiešām esat tik aprobežotas, ar rozā brillēm..it kā viss un visur vienmēr ir pēc standartiem darīts.
28.02.2014 13:17 |

Reitings 122
Reģ: 01.05.2012
Latvijā n-tos gadus dzīvojošajiem krieviem arī ir jāzina latviešu valoda, bet, redz, ka nesanāk. Nez kāpēc, mums šajā brīdī pamostas iecietība. To, ka latvietis zina krievu valodu un atbild tajā, tik ilgi kamēr LV nav oficiāla divvalodība, var traktēt kā viņa nākšanu pretī veikala klientam nevis obligātu prasību. Obligāta tā būs tad, kad apakšā būs likums. Tas, ka krievi ir tik izlaisti un bezkaunīgi, lai automātiski gaidītu atbildi krieviski, ir viņu pašu debilie principi nevis pārdevēja.

Atvainojos, bet es nevaru noturēties, ja latvieti, kurš atļaujas runāt dzimtajā valodā, nosauc par debīlu. Ne krieviem vienīgajiem ir tiesības uz savas tautības atzīšanu.
28.02.2014 13:20 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Nav gadījies īpaši saķerties ar pārdevējiem. Sabesīties par vīzdegunīgu un nelaipnu attieksmi gan - it sevišķi, ja iedomīga cacīte sēž Drogu kasē un skatās uz Tevi kā uz gnīdu, sveicienu neatņem, uz smaidu reaģē ar sarauktu degunu un mantas maisiņā saliek ar nagu galiem :D Pats labākais, ka ar kolēģi pļāpājot, bija gan smaids sejā, gan parunāt varēja :D Nezinu, kāpēc, bet Drogās jau pāris reizes tā ir bijis. Viena pārdevēja regulāri uztaisa ķieģeļģīmi, kad es esmu kasē, nezinu, kas viņai nepatīk :D

Par krievu valodu piekrītu Demi ;)
28.02.2014 14:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)