Konflikti ar veikalu darbiniekiem

Reitings 265
Reģ: 29.03.2010
Vakardien ar draugu bijām iegriezušies Alfas veikalā "Reserved" piemeklēt viņam stilīgu pavasara outfitu. Kamēr draugs mērījās, es turpināju piemeklēt un saskaņot apģērba gabalus, ko nest viņam uz pielaikošanu. Tad sastapos ar nikniem 2 darbinieku skatieniem (meitene un puisis), kur puisis meitenei pietiekami izteiksmīgā un nievajošā balsī uzsvēra, ka viņam slinkums slēgt iekša kameras, bet cik ļoti viņam tracionot šie divi (mēs). Es sajutos tik slikti, jo centos būt kārtīgs klients - piemērītos apģērba gabalus atlikt kārtīgi atpakaļ tur, kur tos paņemu, izmērus biksēm taujāju konsultantei, lai nesajauktu kārtīgi salocītos apģērba gabalus, meklējot īsto izmēru. Devos klāt abiem darbiniekiem un pateicu, ka atvainojos, ka sagādaju viņiem stresu, ka vēlējos tikai atvieglot viņu darbu, pati atliekot pielaikoto apģērbu atpakaļ, pret ko meitene man atsmēja sejā, tad es saniknojos un atbildeju, lai iet slēdz iekšā savas kameras, lai mēs nepamanāmies nozagt viņu lupatas, uz ko meitene man paaugstinātā balsī atcirta: ''ko tu cepies?'' tad es uzsprāgu un paaugstināta balsī viņai uzkliedzu, lai izbeidz izrunāties. Puisis bija nosarcis, meitene mazliet aprāvās, taču pēc tam pie kases, mūs apkalpojot, nebeidza vien smīnēt. Lieki piebilst, cik pazemoti abi ar draugu jutāmies.
Tad nu domāju izstāstīt nepatīkamo situāciju jums, meitenes, un aicināt padalīties ar saviem šokējošajiem stāstiem, kas saistīti ar veikala darbinieku rīcību/attieksmi.
28.02.2014 08:52 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es neapmirinātos pārdevējus parasti ignorēju. Kādreiz pati esmu strādājusi populārā apģērbu veikalā par pārdevēju un ļoti labi saprotu, cik ļoti pircēji var uzkrist uz nerva. Protams, skaļi jūs apspriest nebija ētiski, bet kam negadās. Nevajag tik asi reaģēt - mazums ko kāds saka. Visi esam tikai cilvēki.
28.02.2014 09:52 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Reserved vispaar ir tiiraas shausmas,es kaut kad sen ari seit rakstiju veselu diskusiju.
Daudzi klienti ir idioti,bet tikpat daudz pardevejas ari. Man ir bijusi dazi gadijumi, bet parasti censos atbildet ar uzsverti lielaaku laipniibu, lai ta pardeveja saprot, ko vinja dara.
28.02.2014 10:03 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Par Alfas Reserved man prātā ir viena epizode. Laikoju svārkus, kas vidukļa daļā izrādījās par lielu. Pajautāju pārdevējai mazāku izmēru. Šī atkāpās, nopētīja mani un pajautāja: "Jūs tiešām domājat, ka jums vajag mazāku izmēru?" Kad es pateicu, ka, jā, šī kaut ko nobubināja un aizgāja atnest īsto izmēru.
28.02.2014 10:08 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
http://cosmo.lv/forums/topic/149677-nelaipnie-pardeveji/

palasi sho diskusiju. Man ir isteniba dusmas, ka tadi pilna pasaule, nejau tu un es vienigas,kas ar ko tadu saskaras.
Vakar Makdonaldaa man par kafiju bija jamaksa 1.50, bet es edienkarte izlasiju, ka 1.80, devu pardevejai uzreiz 1.80,bet pec tam sapratu,ka tomer bija jamaksa tikai 1.50. Un uz manu jautajumu,lai atdod tos 30 centus,vinja man taa uzkjeerca, ka man mute palika valja. :D tiesa gan,esmu Italija,te visi parasti baigi miermiligie un katru reizi,kad ieej un izej no veikala saka cau,bet sitaa pardeveja bija vienkarsi.. Es ta apstulbu, ka neko nevareju pateikt,bet laikam vajadzeja.
Draudzene (somiete) stasta,ka vinjiem nekad,nekad nevaretu but tadas pardevejas ka seit,Italija,bet man sie italu pardeveji liekas tik jauki. Domaju,kads manai draudzenei butu kultursoks,ja vinja izdomatu iepirkties taja pasa Reserveda. :D Uzas.
28.02.2014 10:10 |

Reitings 144
Reģ: 13.11.2013
Atceros atgadījumu Pļavnieku Mego.
Stāvu pie plauktiem, izvēlos vīnu. Nu, gan jau stāvēju tur vairākas minūtes, pēkšņi ar sānu aci redzu - tuvojas man rati, piekrauti ar vīna pudelēm un viņus stumj pārdevēja man tieši virsū. Nu, saprotu, viņai jākrāmē plaukti un rati jānoliek man blakus. Bet tad, kad viņa tos ratus apzināti lēnā garā uzstūma man virsū un mēģināja mani tādā veidā aizstum prom, es biju ļoti pārsteigta :D
Asā balsī apjautājos, vai viņa gadījumā nav pamanījusi, ka es tur stāvu?
Viņai, redziet esot jākrāmē tur plaukti. Es saku, ka es esmu pircējs un izvēlos sev vīnu. Ja viņai tik ļoti vajag tur novietot savus ratus, lai palūdz mani pakāpties malā, nevis triec virsū ratus. Es parasti esmu diezgan miermīlīga, bet šoreiz kaut kā riktīgi sacepos. Bet nu, šitā kaza vispār nejutās vainīga ne par ko. Cilvēki jau sāk uz mums skatīties, es dusmīga, pārdevēja pārsteigta par kaut kādu negaidītu pretsparu. Es, protams, nekādu atvainošanos negaidīju no šitādas mimras, bet šamā vēl tur kaut ko burkšķēt krieviski sāk. Tad nu spēru vaļā savu trumpi, lai vispār latviski ar mani runā, ja kaut ko man vēlas pateikt. Un tad nu gan laikam uz manu pusi pagriezās VISAS veikalā esošās galvas, jo es taču biju Pļavniekos, kur latviešus uz vienas rokas pirkstiem varēja saskaitīt :D

Mimra aizvērās un aizvilkās, es izvēlējos vīnu un ar to arī viss beidzās. Priecājos, ka neviens krievs par manu uzdrīkstēšanos nesagaidīja mani pie veikala durvīm un neiedeva pa aci :D

Tad vēl Hesītī esmu par pārdevēju rakstījusi sūdzību. Atļāvās uzbaurot, kad prasīju, cik ilgi būs jāgaida pasūtījums. Vēlējos tikai precizēt "Ilgi" nozīmē 3 minūtes, 10 vai 30.

Bet vispār pati strādāju apkalpojošajā sfērā, tāpēc ļoti labi saprotu tās nogurušās, izbesītās pārdevējas, tomēr nekaunību gan nevaru pieskaitīt pie saprotamām lietām.
28.02.2014 10:18 |

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Es domāju, ka tā sūdzību rakstīšana neko daudz nelīdz. Drīzāk pa taisno jāruā ar vadību. Es arī laikam nepieļautu tādu attieksmi. Diezgan muļķīgi.
28.02.2014 10:18 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Tā kā pati apģērbu un apavu veikalos neesmu sastapusies ar nelaipnu attieksmi (drīzāk pat pārspīlēti jauku), tad man nav īsti pamata šim visam ticēt. Un es nesaprotu cilvēkus, kuri par katru sūdu skrien un raksta sūdzības.
Vispār dīvaini, jo man agrāk draudzene strādāju citā Reserved, un es atceros, kā viņus dresēja, ka jāsmaida, jābūt laipnam čerez ņemogu. Šaubos vai viņi atļaujas šitā, bet nu var jau būt...
Nerunāju par konkrēto gadījumu, bet bieži vien der padomāt, kā pašas runājam ar pārdevējiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem.

P.s. Neesmu pārdevēja.
28.02.2014 10:31 |

Reitings 362
Man kaut kā neloģisks liekas šis stāsts, meitene tik kārtīgi visus apģērbus nesa laikot, bet pārdevēji šitādi nelaipnuļi... Bez iemesla jau parasti nekas nenotiek...

Pati nekad neesmu ar neko tādu saskārusies, vienmēr pārdevēji bijuši laipni, arī ja nekārtoju pēc sevis laikotos apģērbus.
28.02.2014 10:34 |

Reitings 1705
Man ir vairākas reizes gadījies, kad stāvu pie produktu plaukta un skatos, ko varētu paņemt, un pēkšņi atnāk pārdevēja, nostājas man priekšā (starp mani un plauktu) un sāk krāmēt produktus :D tā, it kā es tur nemaz nebūtu :D varēja vismaz pateikt - es atvainojos!
28.02.2014 10:36 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Ja man kaut kur arī nav pacietības, tad tas ir ņemties ar neprofesionālu akalpojošo personālu. Tādi stāsti kā autorei man nav gadījušies, un labi ka tā, jo pretējā gadījumā es visu veikalu apgrieztu riņķī.

Parasti, ja apkalpojošais personāls kaut kā iztaisās, es vienkārši mierīgi palūdzu vai varu runāt tālāk ar kādu kurš ir mazāk nokaitināts ar savu darbu un dzīvi. Parasti sejas izteiksme uzreiz mainās un viss ir kārtībā. Vienu reizi laikam, tikai bija tā, ka pasauca vadību.
28.02.2014 10:38 |

Reitings 1705
Vēl - man vienreiz Lindex darbiniece uzbļāva, ka atnesu atpakaļ nolikt krūšturi vietā. Tipa tas ir viņas darbs, klienti to dara nerūpīgi. Ok, piekrītu, es tur tās lencītes nesakārtoju kā vajag, bet varēja to pateikt mierīgi, galu galā es to darīju ar domu tieši atvieglot viņas darbu...
28.02.2014 10:39 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Biki ne pa tēmu, bet man vienīgajai krīt uz nerviem, ka, tiklīdz paņem kādu apģērbu mērīšanai, tā tūliņ ir klāt pārdevēja un saka, ka aiznesīs uz kabīni?!?

Saprotu, ka tā ir veikala politika, bet man tas kkā traucē. Ja nu es atrodu ko citu un šo gribu pakārt atpakaļ?
28.02.2014 10:41 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Nu skarbi. Šobrīd tas krupis vienkārši jānorij, bet būs pieredze priekšdienām.
Pirms miljons gadiem es arī strādāju apkalpojošajā sfērā un šajā ziņā es esmu absolūti kategoriska - gan pārdēvējam pret pircēju, gan pircējam pret pārdevēju ir jāizturas ar cieņu. Punkts. Un nedarbojas te nekādi "mēs visi esam tikai cilvēki", "bija ļoti slikts garastāvoklis" un tamlīdzīgi. Ja ir tik masīvi negatīvs noskaņojums, ka nervi netur un pat standarta pieklājības seju (es te nerunāju par uķi-puķi saulaino smaidu) nevar uzlikt, tad sēdi mājās un izolējies no sabiedrības vai ej skrienu pa mežu un izbaurojies, veikals nav nekāda psiholoģiskā izgāztuve.

Manā pieredzē lielākoties tikai foršas pārdevējas, bet bija viena reize, kad mani un garu rindu aiz manis apkalpoja traka hiēna (es atvainojos). Pēc viņas riebeklīgā šova es saņēmu savu atlikumu, žilbinoši silti pasmaidīju un skaļi teicu - mīļš paldies par laipno apkalpošanu, vienmēr prieks ienākt jūsu veikalā! Rinda sāka smīkņāt, dažs pat skaļi iesmējās, pārdevējai pārgriezās seja un man viņas kļuva žēl, kodu mēlē, ka tā pateicu. :D Tāds iznākums.
28.02.2014 10:44 |

Reitings 153
Reģ: 07.09.2013
Vienreiz ar drqugu iepirkamies alfas drogas, iepirkos par kkadiem 20ls un ceku automatiski izmetu ara,ejam jau pa alfu,apsargi klat:bus janak lidzi. Es vnk shoka,neko aizved mus tur uz apsargu telpam,liek uzradit somas jo drogu pardevejam paranoja..mes ar draugu tik ierecam,jo neesam jau neko izdarijusi,pec tam jaa,velreiz piezvanijusi drogu pardeveja,ka visskartiba. Jutos loti apkaunojosi kad mus aiztureja,pie tam es vel iepirkos..aizgajam atpakal uz drogam,pateicu kada sakara mani aiztur,ja nav pat pamata un tik pat atri palaiz vala,jo vinas kko parskatijus kameraas. Atvainojas man un ka "mierinajumu" iedeva roku kremu un acu zimuli
28.02.2014 10:54 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Kad pati strādāju apģērba veikalā kā pārdevēja, nekādu riebīgo attieksmi nesaņēmu no pircējiem un pati arī nevienu neapvainoju.
Nav gan man arī sanācis kā pircējam sastapt šādus nelaipnus pārdevējus. Tikai zinot sevi vai nu es vienkārši aizietu prom, neko nenopērkot par tādu attieksmi vai arī pasauktu vadību - skatoties, cik ļoti aizskaroši komentāri būtu bijuši un cik atbilstoši konkrētai situācijai.
28.02.2014 10:55 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu ja man tā būtu, iespējams ka es iesniegtu sūdzību par šiem darbiniekiem. Un tik tiešām, man nebūtu pēc tam vel vēlēšanās iepirkties tādā veikalā. Un ak jel kur tad jūs esat vainīgi pie tā ka viņi nespēj izdarīt savu darbu un ieslēgt kameras.
28.02.2014 11:05 |

Reitings 380
Reģ: 07.09.2012
Man kaut kā ar pārdevējiem nav bijusi saķeršanās, sīkumus kā izvalbītas acis un skaļas ,garas nopūtas ,kas raksturīgas mūsu pārdevējām neņemu vērā :)
Man ļoti spilgti palicis viens atgadījums no pamatskolas laikiem, kad ar draudzeni gājām iepirkties Rimi, manai draudzenei līdzi bija maisiņš ar mantām ,drēbes uc.sīkumi, jo viņa pirms došanās ar vilcienu mājās, gribēja nopirkt ko graužamu ceļam, nopirkām dažas lietas un jau virzamies uz izeju pēkšņi apsargs nostājas pretī un prasa mūs nākt viņam līdzi, mēs kādā 7.klasē mācījāmies un man sirds sāka riktīgi sisties:D ,draudzenei tika pārmeklēts viss maisiņš, kurā bija arī viņas krājkasīte kuru viņai uzdāvināju pat tā tika atvērta un izpētīta, bijām riktīgi pārbiedētas kas nu būs :), apsargs vienaldzīgi atdeva mantas un lūdza nākošreiz pie plauktiem tik ilgi negrozīties, kaut kāds vājprāts :)
28.02.2014 11:07 |

Reitings 146
Reģ: 12.11.2012
Darbiniekiem tomēr vajadzēja savus komentārus izteikt klusāk un vismaz tā, lai to nedzirdētu tu. Bet ko nu vairs? Sliktākajā gadījumā varēji palūgt, lai pasauc vadītāju un aprunāties ar viņu par šo tēmu - domāju, ka vismaz paskaidrojumu viņa dabūtu rakstīt.
Pati esmu šajā sfērā un diemžēl, dažu cilvēku izgājieni liek palikt ar muti vaļā un neko pretī bilst tu nevari. Nesen kliente mēģināja iestāstīt, ka pirms pāris dienām drēbēm esot bijušas pavisam citas cenas, nu neko, pēc maniem mēģinājumiem pārliecināt, ka viss ir pa vecam un nekas nav mainījies - aizvēru muti un teicu, ka viņai taisnība. Lai dzīvo savā iedomu pasaulē... :D
Neuztraucies vairs par šo, varbūt meitene strādā nabadzīte 5 dienas no vietas un ir jau ieslīgusi smagā neapmierinātībā, nav jau pasaules lielākā problēma.
28.02.2014 11:15 |

Reitings 138
Reģ: 16.08.2013
Bet kaut kas ar to Reserved pēdējos gados nav.
Ja citos veikalos no pārdevējām +/- normāla attieksme, tad Reserved esmu novērojusi vairs ne tik labu attieksmi, kāda bijusi agrāk.
Apkalpoja jaunietis, apmēram 20- 22 gadus vecs. Man pie kases tika iesista lielāka summa, nekā patiesībā bija uz atlaidi. Teicu, ka vai tad tik daudz ir? Ka tur ir atlaide. Un tad ar pārgrieztu un reizē tik ļoti vienaldzīgu seju (varēja redzēt, ka jauniņais, jo nezināja, ko īsti darīt) neapmierinātā balsī sauca citu meiteni, kuras attieksme nebija labāka par puiša, ar tādām nopūtām tur kasē spieda patieso summu, it kā es būtu viņiem uzkrāvusi nezin kādu darbu.
Es par to visu tikai pie sevis iekšēji pasmējos un ārēji vienkārši pasmīnēju, jo tas taču ir viņu darbs. :D Es jau neesmu vainīga, ka viņiem sistēmā cenām kļūdas.
Tas notika Mola Reserved veikalā.
28.02.2014 11:19 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Varbūt tai pārdevējāi bija nelāga diena un tad nu tīšām izteica tos komentārus jo gribēja lai jūs ātrāk vāktos prom lai viņi varētu slinkot tālāk. :D Neņem galvā viņus, katram cilvēkam gadās sava melnā diena.

Un par drēbju likšanu atpakaļ vietā, kādreiz mēdzu tā darīt, bet pēc tam sapratu ka darbiniekiem tas jādara, jo viņi gan labāk atcerēsies kur tā dre'be atradās, gan ar smukāk viņu sakārtos, pietam viņiem par to maksā. ;)
28.02.2014 11:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)