Atceros atgadījumu Pļavnieku Mego.
Stāvu pie plauktiem, izvēlos vīnu. Nu, gan jau stāvēju tur vairākas minūtes, pēkšņi ar sānu aci redzu - tuvojas man rati, piekrauti ar vīna pudelēm un viņus stumj pārdevēja man tieši virsū. Nu, saprotu, viņai jākrāmē plaukti un rati jānoliek man blakus. Bet tad, kad viņa tos ratus apzināti lēnā garā uzstūma man virsū un mēģināja mani tādā veidā aizstum prom, es biju ļoti pārsteigta :D
Asā balsī apjautājos, vai viņa gadījumā nav pamanījusi, ka es tur stāvu?
Viņai, redziet esot jākrāmē tur plaukti. Es saku, ka es esmu pircējs un izvēlos sev vīnu. Ja viņai tik ļoti vajag tur novietot savus ratus, lai palūdz mani pakāpties malā, nevis triec virsū ratus. Es parasti esmu diezgan miermīlīga, bet šoreiz kaut kā riktīgi sacepos. Bet nu, šitā kaza vispār nejutās vainīga ne par ko. Cilvēki jau sāk uz mums skatīties, es dusmīga, pārdevēja pārsteigta par kaut kādu negaidītu pretsparu. Es, protams, nekādu atvainošanos negaidīju no šitādas mimras, bet šamā vēl tur kaut ko burkšķēt krieviski sāk. Tad nu spēru vaļā savu trumpi, lai vispār latviski ar mani runā, ja kaut ko man vēlas pateikt. Un tad nu gan laikam uz manu pusi pagriezās VISAS veikalā esošās galvas, jo es taču biju Pļavniekos, kur latviešus uz vienas rokas pirkstiem varēja saskaitīt :D
Mimra aizvērās un aizvilkās, es izvēlējos vīnu un ar to arī viss beidzās. Priecājos, ka neviens krievs par manu uzdrīkstēšanos nesagaidīja mani pie veikala durvīm un neiedeva pa aci :D
Tad vēl Hesītī esmu par pārdevēju rakstījusi sūdzību. Atļāvās uzbaurot, kad prasīju, cik ilgi būs jāgaida pasūtījums. Vēlējos tikai precizēt "Ilgi" nozīmē 3 minūtes, 10 vai 30.
Bet vispār pati strādāju apkalpojošajā sfērā, tāpēc ļoti labi saprotu tās nogurušās, izbesītās pārdevējas, tomēr nekaunību gan nevaru pieskaitīt pie saprotamām lietām.