Godīgi sakot, izlasot šo teikumu:
es ļoti gribēju dzivnieku kā tādu. teicu, ka kaķi, jo tie nav jāved ārā.
jau bija vairāk vai mazāk skaidrs, ka autore jau tajā tālajā 2010. gadā sapņoja par dzīvnieku, kurš nebūs
jāved ārā. TB tādu zvēriņu, kurš būs kluss un mierīgs un neprasīs lieku uzmanību. Tad kāpēc nevarējāt iegādāties zivtiņu akvārijā? Tā vismaz nav jāved pastaigāties un arī pacčurāt var savā akvārijā!!!
Šajā situācijā man ir nezisakāmi žēl tā nabaga suņabērna, jo ir skaidrs, ka saimniece viņu nemīl. Bet suns noteikti viņai ir neizsakāmi pieķēries, jo 4 gadi ir ilgs laiks, kas nodzīvots ģimenē.
Stāsts iz dzīves: Draudzene, kurai bija taksis (un arī bērns), ar ģimeni pārcēlās uz UK. Tā kā sākumā uz UK suni nebija iespējams paņemt līdzi, viņš tika atstāts pie draudzenes mammas. Suns vienkārši nenormāli pārdzīvoja šo šķiršanos, pat neskatoties uz to, ka dzīvoja pie pazīstama un mīļa cilvēka. Kad viņi savu suni aizveda pie sevis uz UK, viņam jau no stresa un pārdzīvojumiem bija sākušās ļoti nopietnas veselības problēmas. Rezultātā pagājušajā rudenī sunītis nomira.
Ir pinīgi vienalga, vai suni atdosiet patversmē vai aizvedīsiet pie mammas uz laukiem, tā viņam būs milzīga trauma uz mūžu, it īpaši taksītim. Bet izskatās, ka sunītim mīlestības pilna dzīve nespīd arī paliekot kopā ar saviem dievinātajiem saimniekiem... Diemžēl...
Pilnīgi piekrītu meitenēm, kuras apgalvo, ka suns uzvedās tā kā autore aprakstījusi tikai un vienīgi tāpēc, ka viņi nav pienācīgi viņu mācījuši un izrādījuši pietiekami daudz uzmanības. Ja suns tiktu pietiekami bieži vests āra pastaigās, viņš nedemolētu māju, paliekot viens - tā viņš protestē pret to, ka saimniece izgāja pastaigāties, bet viņam jāsēž 4 sienās.
Ir vēl daudz un dikti, ko man gribētos teikt par šo situāciju, bet es jau tā te traki aizrāvos...
P.S. Man ir gan suns (šis gan ir bīgliņš, kurš ir vēl aktīvāks par taksīti), gan 2 bērni un nekad nav bijusi problēma visiem veltīt uzmanību. Un arī manu paziņu suņu īpašnieku lokā nekad nav bijušas tādas problēmas.