Par īres maksāšanas veidu saimniekam

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Man ir tāda situācija, ka vīrietis maksā saimniekam par īri un komunālajiem "uz rokas" -respektīvi nav nekādu pierādījumu, ka mēs vispār kaut ko maksājam... Uz kontu negrib, ka pārskaita - nezinu, vai baidās no VID vai ka.... Kā jūs - meitenes - šo jautājumu risināt un kādā veidā maksājat? Nezinu, kā, lai pierāda, ka mēs maksājam - protams īres līgums ir, bet, ja kas atgadās - var taču pēkšņi pateikt, lai lasās prom un tā..... īpaši tagad, kad jaunais likums par īrniekiem stājies spēkā....
27.02.2014 14:54 |

Reitings 430
Reģ: 23.01.2014
A ar tādiem līgumu bez jebkādiem zīmogiem un ar vienkārši abu pušu parakstiem var dibenu noslaucīt.

Uz līguma nav nekādu zīmogu.
27.02.2014 15:20 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Paldies visiem! īres līgumā rakstīts, ka maksā līdz 20.datumam izīrētājam personiski! Man interesē, kur var dabūt tās kvītis - kā meitenes rakstīja.
P.S. Protams, ka izīrētāji ir BAIGI NORMĀLI UN SAKARĪGI, bet tas līdz vienam brīdim - izmetīs bez brīdinājuma vai kas tml., ja pašiem būs problēmas, tad visāda šmaukšanās var atklāties - nav droši - es savam vīrietim visu laiku saku, bet šis neliekas satraucies.....
27.02.2014 15:21 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es arī esmu dzirdējusi, ka var būt pat rūtiņu lapa derīga, ja vien ir abu pušu paraksti.
27.02.2014 15:22 |

Reitings 430
+ Ja ir abi paraksti tad taču viss ir spēkā. Kopš kura laika parakstam nav juridiska spēka?
27.02.2014 15:27 |

Reitings 50
Reģ: 04.02.2014
Viss ir vienkāršaks neka 5 kapeikas, līgumam aizmugure pēdēja lapā, kur ir brīva vieta, īpašņieks ar savu roku katru reizi saņemot no Jums naudu, raksta datumu, summu, paraksts un atsifŗejums i u sjo ;)
27.02.2014 15:31 |

Reitings 430
Parakstīja šāda tipa līgumu, pārskaitīja uz kontu pirmo iemaksu- 500Ls un mašīnu gala rezultātā nedabūja. Kad draugs gribēja raksīt iesniegumu un uzrādīja iecirknī šo te "līgumu" kā arī bankas izdruku, policisti tikai pasmīnēja un teica, ka ar šo nekur nevar iet un neko atpakaļ nevar dabūt.

Kā tas ir iespējams? Tad sanāk, ka nav vispār jēga parakstīt līgumu, jo ja kaut kas saies sviestā tikpat var ne uz ko necerēt??
27.02.2014 15:32 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Tikko izlasīju jaunos likumus, kur bija lūk šī piebilde.

Praksē tikai apmēram 2% līgumi ar īrniekiem reģistrēti zemesgrāmatā. Jaunais regulējums neparedz nekādu atbildību īpašniekam, ja viņš to atsakās darīt. Reģistrējot līgumu zemesgrāmatā, līdz šim tā bija vienīgā juridiskā iespēja īrniekam sevi pasargāt, taču tam bija nepieciešama saimnieka piekrišana.

A tagad par nieka nemaksātiem 3 mēnešiem (varbūt īrnieks arī maksa, bet izīrētajs nemaksā talāk, ka bija manā gadījumā), tad ar policijas atbraukšanu viss tiek nokārtots un visi paliek uz ielas un izīrētājam par to kas nav.

Es nesaku un neuzspiezu savu taisnību, nebūt nē. tie juristi tapat kā ārsti- viens saka vienu, otrs saka otru.
Esat vnk uzmanīgas.
27.02.2014 15:32 |

Reitings 385
LO mentenē toreiz teica- var tiesāties, bet tas ir ilgs process tie ir gadi 5, tiesāšanas izdevumi maksās dārgāk, jūs neko nevarēsiet pierādīt utt. Gala rezultātā draugs palika ar kārtīgu dzīves mācību.

Parakstam spēks ir, bet varbūt ne šajā gadījumā. Tur nu es nezinu. Dalos vnk pieredzē un ar informāciju par to ko es zinu.
27.02.2014 15:35 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Agate & Diāna

Nekas nav stājies spēkā, pat tālu no tā! Likumprojekts tikai nodots saskaņošanai, kas nozīmē, ka priekšā vēl MK un Saeima. Izmaiņas iespējamas vēl būtiskas un tikpat labi tas viss paliek kaut kur Saeimā atvilknē.
27.02.2014 15:40 |

Reitings 385
Nu vismaz tad bez policijas pavadības izliek. :D Nav tik apkaunojoši.

Nezinu vai kāda lasīja par to dzīvokli Salaspilī facebook.com bija izvietots raksts, kur ģimene īrējadžīvokli kārtīgi maksāja, bet kad atnāca saimniece tad sataisīja haosu par to,lai viņi vacās āra no dzīvokļa un kad īrniece iedeva līgumu tad tā esot saplēsusi viņu gabalos un draudējusi ar policiju.
27.02.2014 15:44 |

Reitings 50
To Diāna
A tagad par nieka nemaksātiem 3 mēnešiem, tip met lauka.
Šis likums bija sen gaidāms un labi ka ir piepildījies.
Vairāk ar šo likumu saskaras tie māju īpašnieki, kur īrniekiem ir vecu vecie līgumi no CCCP laikiem, un tie īrnieki ir tādi nahali :( Esmu pats praksē ar to saskāries, tad kad tu piedāvā viņam citu NĪ ( nekustamais īpašums) vietā kur viņš var dzīvot, viņi atsakās un laicīgi nemaksā nekādus maksājumus , dzīvokli izdemulē un neko nemaksa, un man ka mājas saimniekam ir tikai izdevumi, tāpēc šis likums viņus ļauj viegli izlikt laukā. Taka likumam nav ne vainas, un runajot par to naudu, jau augstāk minēju ko un ka jādara lai nebūtu problēmu.
27.02.2014 15:45 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Jo tikai ja līgums notariāli apstiprināts tad skaitas, ka jums ir ofizials līgums kuram ir spēks un ar kuru jūs nevarat tikt izmesti uz ielas.

A ar tādiem līgumu bez jebkādiem zīmogiem un ar vienkārši abu pušu parakstiem var dibenu noslaucīt.

Beidz tu te muļķības stāstīt. Ja nezini, tad paklusē, nevis stāsti savu aplamo pieredzi.

Tas, ka tavs draugs ir stulbs un ar parakstīto līgumu devās uz policiju, nevis sniedza prasību tiesā, tas ir cits stāsts, jo tas nenozīmē, ka viņa līgums tagad WC jāuzsprauž būtu. Tas, ka draugs negribēja (gan jau, ka nezināja), ka var tiesāties, tā jau jūsu problēma.
27.02.2014 15:48 |

Reitings 3467
protams īres līgums ir, bet, ja kas atgadās - var taču pēkšņi pateikt, lai lasās prom un tā.....
Kāpēc uzskatāt, ka īres nauda uz konta pasargās jūs no izlikšanas no dzivokļa? ja gribēs izmetīs ārā ne acu nepamirkšķinot.
27.02.2014 15:50 |

Reitings 385
Ralfs tie ir tie beztermiņa līgumi kas ir no veciem laikiem ja?
Man vēl vienā vietā kur es dzīvoju ilgus gadus ar tāds bija. Bet tad kkas tur mainījās un paaugstināja īres maksu 2 x augstāku(to arī droši vien dara, lai tiktu vaļā no veciem īrniekiem). Grūti bija. Beigās arī no turienes izvācāmies.
27.02.2014 15:50 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012

Pilnīgas muļķības! Zīmogs nav obligāts, juridisko spēku dokumentam piešķir abu pušu nosaukums/vārds, datums un paraksts. Pārējais ir papildus un to nosaka konkrēto dokumentu regulējošie tiesību akti, kas uz parastu īres līgumu neattiecas.
27.02.2014 15:53 |

Reitings 430
Diāna Mani interesē kāpēc neko nevar pierādīt. Jo līgumā tač kaut kas ir sarakstīts. Galu galā, tika samaksāta nauda (kaut kādi orderi tur arī bija - pierādījums), līgums paredz dabūt pretī kaut ko. Kādi tad vēl pierādījumi varētu būt vajadzīgi? Ja es maksāju naudu par dzīvokli, ir kvītis, līgums man vēl ar kameru jāieraksta kā es maksāju to naudiņu, kā runāju ar pārvaldi utt.??
Jo citādāk, ja pārvaldnieks izdomās bez iemesla piem., mani mēneša vidū izsviest tas arī tā notiks?
27.02.2014 15:54 |

Reitings 385
Ja es vēl būtu vienīgā, kam tā gadījies tad arī nestāstītu.
Pati taču saki,ka nauda uz konta ne no kā nepasargās, ka metīs tāpat.
27.02.2014 15:55 |

Reitings 50
Lai dokumentam būtu juridisks spēks, tajā iekļauj šādus rekvizītus:
1) dokumenta autoru nosaukums;
2) dokumenta datums;
3) paraksts.
27.02.2014 15:56 |

Reitings 3467
Jo citādāk, ja pārvaldnieks izdomās bez iemesla piem., mani mēneša vidū izsviest tas arī tā notiks?
Ja ipasnieks grib, vins tevi no dzīvokļa brutāli var izlikt jebkurā laikā. Atnāks, uzlauzīs durvis un izmetīs tevi aiz matiem ārā, jo viņš tā grib un viņam vienalga par visiem līgumiem utt. Un?

Visi tavi maksājumu čeki, iemaksa par pēdējo mēnesi, līgumi, u.c. pierādījumi nepieciešami, lai atgūtu savu naudu, ja izdomāsi iet tiesāties.
27.02.2014 15:58 |

Reitings 50
Tikai un vienīgi var sevi pasargāt īrētajos dzīvokļos, ja esi ierakstīts zemes gramatā kā apgrūtinājums, bet praksē tas reti tiek darīts.
27.02.2014 15:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits