Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zupas

 
Reitings 906
Reģ: 18.02.2012
Padalietes ar zupu receptēm, kuras ir viegli un ātri uztaisīt. :)

Un ko jūs mēdzat uzēst, kad gribas kaut ko iebāzt mutē? Sēžot mājās ēst gribās visu laiku - aiz neko nedarīšanas. :D
23.02.2014 16:47 |
 
Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Man ļoti garšo biešu zupa un ir arī ļoti elementāra:
Uzvāri bietes, tad uzliec vārīties kartupeļus, kamēr vāras kartupeļi tikmēr sarīvē bietes, un sagriez gaļu (jau gatavu, parasti lieku kūpinātu), kad kartupeļi gandrīz gatavi, tad ieliec gaļu un kad kartupeļi gatavi, tad ieliec bietes. Tad pagaidi kādas dažas minūtes un liec bļodā. :)
Man garšo ar etiķi (man liekas to sauca par galda etiķi), bet neiesaku visam katlam likt klāt, jo tad zupa ātri sabojājas. Parasti lieku savā zupas bļodā veselu tējkaroti. :)
23.02.2014 16:57 |
 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Man garšo zupas..varētu ēst daudz un dikti.. pārsvarā gatavoju parastās- vistas, frikadeļu, zirņu, pupiņu...vienīgais negaršo soļanka :D
Uij.ēšana aiz bezdarbības ir mana vājā puse :(
23.02.2014 17:03 |
 
Reitings 906
Reģ: 18.02.2012
Man arī garšo zupas, bet bez manis neviens vairs negatavo kārtīgas zupas, tapēc esmu nolēmusi to mainīt un pati gatavot.
23.02.2014 22:29 |
 
Reitings 1748
Reģ: 08.03.2013
dievinu zupas. gan piena, gan parējās. :D
23.02.2014 22:36 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi sakārojās biešu zupiņa, pati nekad neesmu vārījusi.
23.02.2014 22:46 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti garšo zupas, bet diemžēl milzīgās darba slodzes un studiju dēļ varu atļauties maksimums 15-20 minūtes veltīt ēst gatavošanai un arī ne katru dienu. Tādēļ man saldētavā vienmēr ir saldēti dārzeņi un zaļumi. Mana mīļākā zupa ir biešu zupa. Esmu atklājusi Ezerkauliņu ražotās vakuumā fasētās vārītās bietes - ļoti garšīgas, tiktiešām! Ņemot vērā, ka man nav laika gaidīt stundu, kamēr vārās bietes, šis ir ideāls risinājums, turklāt bietes bez jebkādiem konservantiem, uzglabāt var ~4 mēnešus (pateicoties vakuuma iepakojumam), iesaku pamēģināt. Ielieku katlā saldētos dārzeņus, kamēr tie vārās, sarīvēju bietes, kad dārzeņi gandrīz mīksti, pievienoju zaļumus, tomātu pastu, reizēm kādu sauju smalko makaronu - un iznāk bezgala garda biešu zupiņa, kas gatava 15 minūtēs.
23.02.2014 22:51 |
 
Reitings 847
Reģ: 29.01.2009
Viena no iecienītākajām ir gulašzupa (līdzīga soļankai bet vienkāršāk pagatavojama) no labas, tumīgas (biezas) gulašzupas nekad neatteikšos :)) un gaļa ar jābūt bagātīgi. ar krējumu kopā mmm :)
23.02.2014 22:51 |
 
Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Garšīga, kā arī diez gan viegli pagatavojama. :)


Vistas - šampinjonu ar kausēto sieru .

Uzliec vārīties ūdeni.
Tikmēr uz pannas nedaudz apcep vistas fileju, sagrieztu gabaliņos (piemēram, kubikos). Kad vārās ūdens, met iekšā gaļu.
Kamēr vistas gabaliņi tusē pa karsto ūdeni, apcep smalki sagrieztus sīpolus (ja negaršo - var bez), rīvētus burkānus, šampinjonus un tad to visu met klāt.
Lai vārās, pēc kāda laiciņa saliec garšvielas pēc izvēles. Kad šķiet, ka viss ir daudz maz savārījies (apmainījies ar garšām), piemet vēl kartupeļus sagrieztus kubikos.
Kad mīksti .. un viss šķiet, ka ir gatavs, beigās kausētais siers un zaļumi .

nomnomnom. :)


Kad gribās kaut ko uzēst iedzeru zaļo tēju vai apēdu kādu augli .
23.02.2014 22:52 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
aiz neko est,censhos grauzt burkanus :D shad tad kapostu,bet puncis streiko tad... izvairos no augljiem,jo parasti taada aiz neko eeshana ir biezhi :D
23.02.2014 22:53 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nevis aiz neko est, bet aiz neko darit :D
23.02.2014 22:53 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Visvienkaarshaakaas un aatraakaas zupas ir taas, kad ledusskapii ir daarzeni, kas palikushi paari, bet nevienu taa iisti negribaas, tad savaara visus kopaa, sablenderee, pieshauj garshvielas un sanaak daarzenju biezzupa.
23.02.2014 23:36 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tā kā es neēdu gaļu vairs, tad miksēju dažādus dārzeņus. Taisu gan biezzupas, gan parastās. Bet nespēju iedomāties zupu, kas man garšotu, ja tur būtu tikai dažas sastāvdaļas.
Izvēlies to, kā garšu gribētos just kā dominējošo, tam pievieno pēc vēlmēm mazāk izteiktu garšu dārzeņus.
Pupiņas, zirnīši, kukurūza, sēnes, siers, tomātu pasta, kokosriekstu piens utt..)
Miksēt, miksēt jāiemācās tā, līdz atrodas vēlamās garšas ar pirmajiem piegājieniem. :)
Izmantoju arī dažādas garšvielas.
23.02.2014 23:43 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Pupiņas, zirnīši, kukurūza, sēnes, siers, tomātu pasta, kokosriekstu piens utt..

Šis bija domāts kā - kovēl pievienot var neskaitot dārzeņus :D
23.02.2014 23:44 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Šovakar bija jēra zupa ( kamēr atceros sastāvdaļas ).
Jērs.
Šalotes sīpoli
Dzeltenā un sarkanā paprika
Ķiploks
Tomati savā sulā
Dārzeņu buljons
Oregāno
Pipari
Sāls
Pētersīļi
Apčep olīveļļā sīpolus, papriku un pētersīļus
Katlā apcep jēru un pievieno apceptos dārzeņus un nedaudz apcep. Pievieno tomātus ( pasautē 5 min.) un dārzeņu buljonu + oregāno un pētersīļus, sāls pipari un paprikas pulveris ( pievienoju pie jēra apcepšanas )...kaut kātā :D
Ļoti garda zupa.
24.02.2014 01:19 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Aizvakar bija ķirbju mannas un piena zupa
24.02.2014 01:20 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
P.s. Uj. Pie jēra zupas vēl bija baltās pupiņas :)
24.02.2014 01:41 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ljoti aatra zupa - apcepj smalki sagrieztus kaapostus, burkaanus, siipolus oliivelljas un sezama elljas maisiijumaa, ieshauj katlaa, pieliek klaat kjiinas kaapostus, saldeetus zaljos zirniishus un oyster sauce, nedaudz fish sauce, uz beigaam ieliek sojas dzinumus un tad uzreiz peec ielikshanas uguni nost. Daarzenjiem ir jaabuut krauskjiigiem. Viss pasaakums aiznjem minuutes 15. Burkaanus un kaapostu sariiveeju uz lielaas riives/ eeveles. Ja labi grib, var pielikt klaat pashaa saakumaa kopaa ar apceptajiem daarzenjiem garneles un beigaas pievienot riisu nuudeles, kuras ir novaariitas citaa katlaa un atdzeseetas aukstaa uudenii.
24.02.2014 03:23 |
 
Reitings 187
Reģ: 28.11.2013
Un ko jūs mēdzat uzēst, kad gribas kaut ko iebāzt mutē? Sēžot mājās ēst gribās visu laiku - aiz neko nedarīšanas.


ēdu burkānus vai augļus.:D
24.02.2014 07:31 |
 
Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Un ko jūs mēdzat uzēst, kad gribas kaut ko iebāzt mutē? Sēžot mājās ēst gribās visu laiku - aiz neko nedarīšanas.


Svaigos gurķus ar fitaki sieru :D Reti, bet ļoooti garšo - sālīti indijas rieksti :)
24.02.2014 07:53 |
 
Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Manas top zupas:
Laša zupa: Vāra kartupeļus, burkānus, sagriež lasi, liek klāt, var asaku ielikt klāt, lai garšīgāk. Beigās pievieno kausēto sieru, zaļumus, Servējot var pievienot olīvas un garneles.

Ķirbju- lēcu zupa: Apcep sīpolus, ķirbjus un citus dārzeņus, ja ir vēlme.Pievieno lēcas, pasautē, pievieno ūdeni, visu vāra, pievieno kariju, beigās sablenderē.

Vasarā aukstās zupas variācijas.

Ja gribas ēst, tad ēdu, ja uzkos, tad dzeru ūdeni vai citu šķidrumu.
24.02.2014 09:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits