Tām kas ēd veselīgi.

Reitings 69
Reģ: 09.02.2014
Padalieties ar saviem ēšanas paradumiem. Vēlos sākt ēst veselīgi un sportot.
Kādus produktus labāk ēst un no kādiem izvairīties?
Varbūt varat uzrakstīt savu ēdienkarti nedēļai? Būšu ļoti pateicīga.
23.02.2014 01:18 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
labi ka majonezes es lietoju reti, i to pašas gatavotas. Fantu un spraitu nedzeru negaršo. Udeni plastmasā neperku nekad.
24.02.2014 15:42 |

Reitings 27552
bellakilla padoma labi... aj slinkums gari skaidrot...
24.02.2014 15:43 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pieceļos 7, pus 8 paēdu brokastis - pāris maizītes pārsvarā ar desu vai sieru, pusdienas man parasti ir tad kad atnāku mājās no skolas, vai nu uzsildu to kas jau ir, parasti tas ir plovs, vai makaroni ar gaļu, sautējums vai kaut kas tāds. Ja nav tad uzcepju kartupeļus, uzvāru pelmeņus ko ātri pagatavot. Paēdu un tad man vairāk ēst negribās, ja gribās apēdu kādu bulciņu vai cepumus.

nepretendēju uz veselīgu ēšanu, bet cenšos ēst svaigi (vēlams, pašas) pagatavotus ēdienus. maizītes ar desu nekur neder, par veselīgām brokastīm šeit jau bija kaudze diskusiju, slinkums atkārtoties - diskusiju meklētājs ir augšā pa labi. pusdienas ir jāēd pusdienlaikā, neticu, ka tev skolā nav pusdienlaika. kopumā sanāk, ka tu neēd 9-10 stundas, tas ir ļoti slikti, organisms domā, ka ir bada apstākļos. ideāli būtu ēst ik pēc 4 stundām. ja taupi uz pusdienām skolā, ņem līdzi vakarā sagatavotu pusdienu kastīti. ja vakarā mamma nav neko pagatavojusi, kādas problēmas pašai kaut ko pagatavot, kaut uzcept gaļas gabaliņu un klāt salātus (10 min)? veikalā pirktie pelmeņi neder. bulciņa vai cepumi vakarā arī nekur neder. kur tavā ēdienkartē ir augļi un dārzeņi?
es neēdu super veselīgi, bet cenšos ievērot principu - no rīta pēc piecelšanās glāze ūdens (ideāli ar nedaudz citrona sulas), brokastīs saldumi (ja nevar atteikties no bulciņām un cepumiem, var apēst vienu no rīta, NE vakarā) ja ievēro veselīgo ēšanu - piem. zaļā tēja un veselīgie saldumi kā auzu putra ar žāvētiem augļiem, muslis, jogurts ar ievārījumu, biezpiens ar medu utt. pusdienās graudaugi, rīsi (makaroni, rīsi, griķi, kartupeļi ar piedevām), vakariņās gaļa/zivis+svaigie salāti vai tvaicētie zaļumi. starp ēdienreizēm augļi, pirms gulētiešanas cenšos neko neēst, ja gribās ēst, tātad vakariņas bija par agru vai pārāk maz.
24.02.2014 15:44 |

Reitings 766
Reģ: 29.01.2009
Kubiete kādās pudelēs tad tu pērc ūdeni?
24.02.2014 15:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kraft foods - tad jau oi, oi, oi cik daudi pārtikas produkti ir melnajā sarakstā - sākot ar filadefija sieru un milkas šokolādēm..
24.02.2014 15:46 |

Reitings 27552
stikla.. vasi ari neperku vispar.
24.02.2014 15:48 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
picu arī labāk pusdienās, ne vakariņās.
24.02.2014 15:48 |

Reitings 27552
un zinu ka 60% saimniece nezin ka ģimeni indē. Pannu kur cepts neizmazgā bet atkartoti tur ko cep,ella mazliet bet palikusi no iepriekšējās cepšanas reizes-ta ir drausmīga inde. Tapat liela dala ablu un auglu ko veikala tirgo .. nu nav ūber veselīgi vai sulas no pakām.
24.02.2014 15:50 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pārskrēju ar acīm tiem produktiem.. Godīgi sakot, man ir pilnīgi vienalga, vai tur ir ĢMO vai nav... Ja man garšo, tad ēdīšu arī turpmāk, galu galā nav tur tāpat tādu produktu, ko lietotu baigi regulāri ikdienā. Bet nu ja man gribās McD vai kolu, tad kaut kāds šitāds sarakstiņš manu vēlmi nenositīs.
24.02.2014 15:50 |

Reitings 135
Reģ: 07.08.2013
Hipstere
Pēdējā laikā esmu daudz ko uzzinājusi par veselīgu uzturu un droši lieku roku uz sirds un saku, ka tas ir prakstiski neiespējami pie režīma, kas nav paša sastādīts. Un man ir skeptisks skats uz tām, kas saka, ka ēd veselīgi, tomēr pa kādai čipsu paciņai vai picai pāris reizes nedēļā notiesā.
Ir jāēd ik pēc trīs stundām. Un izlaist nedrīkst (nav vēlams).
Brokastis, 3h, uzkoda, 3h vēlā uzkoda, 3h, pusdienas, 3h, uzkoda, 3h, vakariņas.
Uzkodā, piemēram, kāds auglis (banāni nav labi, labāk apelsīns vai greifrūts), sauja riekstu vai pilngraudu maizīte ar avokado.
Pamatēdienā ir jāēd gaļa un dārzeņi BEZ piedevām (kartupeļi, makaroni, rīsi, griķi). Vai arī tikai piedevas un dārzeņi (bet šis ir sliktāks variants). Piemēram, vistas fileja un svaigi lapu/dārzeņu salāti ar eļļu. Un pats galvenais - šķiedrvielas (salāti) ir jāapēd vispirms, un tad tikai gaļa, lai organismam vieglāk pārstrādāt.
Tā ir tikai maza daļiņa no visa lielā "veselīgās ēšanas" kulta, un pat to ir grūti ievērot, ja ir skola, nav iespējas vienmēr pagatavot vai iegātāties tieši to, kas veselīgs. Ja mamma gatavo, tad arī viņas gatavošanas manieres Tu nepārmācīsi.
Iesāc tā kā vari, arī tas būs labi, ja atteiksies no pelmeņiem :)
Veiksmi ;)
25.02.2014 17:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits