Tām kas ēd veselīgi.

Reitings 69
Reģ: 09.02.2014
Padalieties ar saviem ēšanas paradumiem. Vēlos sākt ēst veselīgi un sportot.
Kādus produktus labāk ēst un no kādiem izvairīties?
Varbūt varat uzrakstīt savu ēdienkarti nedēļai? Būšu ļoti pateicīga.
23.02.2014 01:18 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Sāc ar mazumiņu, neradi organismam šoka stāvokli. Vispirms atsakies pilnībā no saldinātajiem gāzētajiem dzērieniem, saldumiem, našķiem, pusfabrikātiem. Tas būs ļoti daudz. Izdosies šis solis, varēsi tālāk domāt, ko uzlabot.
23.02.2014 17:21 |

Reitings 339
Reģ: 23.11.2013
1. ēdu maz, un bieži.
2. rīta pirmajā pusē liidz 12 ēdu ogļhidrātus. brokastiis - auzu pārslu putra, ap 12 kāds auglis.
3. paēdu bagātiigas pusdienas. protams, atrodoties ne mājās, ir grūti pagatavot visu tā kā gribētos. ja esmu mājās katru reizi izvēlos pusdienās ko citu. piem., lapu salāti ar fileju vai zivi ar dārzeņiem. šajā ēdienreizē graudaugus parasti neikļauju. principā, spiežu uz dārzeņiem un obv.
4. vakariņās - katru reizi savādāk, bet izslēdzu ogļhidrātus, un spiežu uz obv. Parasti, bezpiedevu jogurts, 2 olas, salāti, kkāds siers.

Pricipā, es laikam neēdu visai pareizi, jo ēdienkarte nav sabalansēta, bet man sanāk "izbraukt" ar to, ka ir kaudze produktu, kurus neēdu, un tas man atvieglo dziivi.

Neēdu maizi, sviestu, krējumu, junk food, desas un visus pusfabrikātus, kartupeļus, makaronus, bulciņās, cukuru, sāli lieku ļoti maz vai nemaz. Cenšos neēst neko, ko kāds ir pagatavojis, izņemot, jogurtus un biezpienu.
23.02.2014 17:30 |

Reitings 339
Reģ: 23.11.2013
P.S. jo mazāk ēd, jo mazāk arii gribās.

Un patiesiibā, mums daudz arii nevajag. Vnk tagad tā pieņemts, ka sāpi un skumjas ir "jāapēd", gluži kā garlaiciibu. Pie tam, aizvien vairāk dzirdu, ka, ja ledusskapis nav piekrāmēts liidz plauktiņi lūzt, esi nabags. Ja nerij bagātiigi katru dienu, noteikti dzīvē neklājas viegli... Man ledusskapī atrodas 2 ievārījuma burkas, laikgan man dziivē klājas labi. :D
23.02.2014 17:34 |

Reitings 69
Reģ: 09.02.2014
Saldinātie gāzētie dzērieni piem, kola/fanta/spraits nekad nav garšojuši, labāk dzeru cido sulas, vai arī viegli gāzēto minerālūdeni.
23.02.2014 19:41 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Kas slēpjas zem vārda -dārzeņi? Man fantāzija tālāk par gurķi-tomātu salātiem (nu ok,spinātlapas vai salātu maisijumu klāt) nesniedzas.
Lidere, kāda ir tā maizīte ar dārzeņiem? Baklažānu liec virsū? Lūdzu konkrētāk par tiem dārzeņiem.
23.02.2014 19:48 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man kadreiz ari ta bija,ka neko vairak par tomatiem un gurkjiem needu, bet tad saku est saknes-kaalis, bietes, burkani, bataates un pec gurkjiem ziema pat roka nesniedzas. Kaaalis vispar ir super garsigs, tapat ari bietes. Jau minetie spinati, romieshu salati un vel ari kolrabis ir labs. :)
23.02.2014 19:53 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
paris, kā pagatavot kāli,batātes,kolrābi? Ar ko tas "iet kopā"?
23.02.2014 19:56 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
the_one - avokaado ir ideaals prieks maiziiteem + virsuu kaads tomaats vai gurkjis un pipari. Var arii lavasu taisiit ar tomaatiem, gurkjiem, papriku, mazliet siera, pesto, kaadu salaatlapu. Ir tiesaam ljoti garsiigi.
23.02.2014 19:58 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Lūk, arī „Greenpeace” sastādītais melnais ģenētiski modificētās pārtikas ražotāju saraksts. Jāteic, ka praktiski visus šos produktus var nopirkt arī Latvijas veikalos un tie ir ļoti iecienīti. Te gan jāpiebilst, ka šis ir saraksts vairāk attiecas uz Ziemeļameriku, kur ģenētiski modificētie organismu (ĢMO) klātbūtne pārtikā nav jāmarķē, un Eiropas tirgum šīs kompānijas lielākoties neizmanto ĢMO sastāvdaļas, jo te tas būtu obligāti jāuzrāda sastāvā. Daudzu Eiropas valstu pārtikas uzraudzības dienesti regulāri veic arī pārbaudes testus, lai atklātu slēptās klātbūtnes, tomēr Latvijā nu jau vairākus gadus šādas pārbaudes vairs neveic.

1. „Hershey’s Cadbury” un „Fruit&Nut” šokolādes.
2. „Mars” un „M&M” šokolādes un konfektes.
3. „Snickers” našķi.
4. „Twix” našķi.
5. „Milky Way” našķi.
6. „Cadbury” šokolāde un kakao.
7. „Ferrero” konfektes.
8. „Nestle” šokolāde.
9. „Nestle Nesquik” šokolādes dzēriens.
10. „Соса Соla” dzērieni.
11. „Fanta”, „Sprite”, „Kinli” un „ Fruktaim” dzērieni.
12. „Pepsi Соla” dzērieni.
13. „7-Up”, „Fiesta” un „Mountain Dew” dzērieni.
14. „Kellogg’s” sausās brokastis.
15. „Campbell” zupas.
16. „Uncle Bens” rīsi.
17. „Knorr” mērces.
18. „Lipton” tēja.
19. „Parmalat” cepumi.
20. „Hellman’s” majonēzes, garšvielas un mērces.
21. „Heinz” majonēzes, mērces un garšvielas.
22. „Nestle” bērnu pārtika.
23. „Hipp” bērnu pārtika.
24. „Abbot Labs Similac” bērnu pārtika.
25. „Denon” jogurti, sieri, kefīrs, bērnu pārtika.
26. „McDonald’s” restorāni.
27. „Kraft” šokolāde, čipsi, kafija un bērnu pārtika.
28. „Heinz Foods” kečupi un mērces.
29. „Delmi Unilever” bērnu pārtika.

Jāteic, ka šomēnes latviešu valodā iznākusi franču zinātnieka Žila Ērika Seralini grāmata „Ģenētiski modificēti organismi, kas maina pasauli”. Tajā stāstīts, ka pirmie svaigi ēdamie ģenētiski modificētie tomāti tika laisti apgrozībā 1996. gadā, un, veidojot jaunā produkta tēlu, tam tika piešķirts tieši patērētājus interesējošs raksturojums – izturība pret novecošanos.

Jau kopš ĢMO izstrādes brīža valda asas diskusijas un pat dramatiskas cīņas par to, cik normāli, ētiski, vajadzīgi un pat bīstami ir pārveidot augu, dzīvnieku un cilvēku gēnus. Pētījumu sākotnējie autori ir ierosinājuši ierobežot un pat apturēt ĢMO izplatīšanu, pirms nav veikti padziļinātāki pētījumi. ĢMO izplatību nosaka „slepenas vienošanās starp starptautisku kompāniju speciālistiem un ekspertiem, kuri nav atbildīgi par regulējumu un aizšķērso ceļu kritiskai domāšanai,” uzsvēris Seralini.

Baisi! Ģenētiski modificēto produktu melnajā sarakstā ir našķi un bērnu pārtika ( iz portāla mammamuntetiem)
24.02.2014 15:00 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Starpcitu, es izložņāju krustām -šķērsām Greenpreace mājaslapu, un nekur šo sarakstu/atskaiti/prezentāciju neatradu. Tā kā neticu.
24.02.2014 15:11 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Tajā sarakstā ir ļoti daudz bērnu pārtikas. :( Slikti, slikti.
Un par Ferrero konfektēm arī esmu pārtsteigta.
24.02.2014 15:21 |

Reitings 27552
tumes piemēram no auzu pārslām un lauku piena var pašas pagatavot. Auzu pārslas samaļ kafiajs dzirnaviņās. Biezenisus ar var pati gatavot no LV lauku labumiem. lētāk un veselīgāk.
24.02.2014 15:24 |

Reitings 27552
http://topfoodfacts.com/greenpeaces-black-list-of-18-danger-foods/

Here is the list:

1. Snickers – chocolate bars
2. Campbell – soups
3. Uncle Bens – rice, ketchup
4. Lipton – tea
5. Mars – chocolate dessert
6. Twix – chocolate dessert
7. Cadbury – chocolate
8. Ferrero – desserts
9. Nestle chocolate
10. Nestle – Nesquik
11. Соса-Соla, Sprite, Fanta, Kinley – soft drinks
12. Pepsi – soft drink
13. 7-Up – soft drink
14. Heinz – ketchup, mayonnaise, sauces
15. Nestle – kid’s food
16. McDonald’s
17. Kraft Foods
18. Unilever – kid’s food

GREENPEACE’S BLACK LIST OF 18 DANGER FOODS!
JUNE 11, 2013 BY ADMIN LEAVE A COMMENT

Recently, Greenpeace, an independent global campaigning organisation that acts to change attitudes and behaviour, to protect and conserve the environment and to promote peace, showed a list of 18 danger foods, genetically modified in order to be better looking but, obviously, not good for us.

un var sameklēt vēl, un vēl :D
24.02.2014 15:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Jau vakar lasīju to it kā Greenpeace sastādīto sarakstu, tikai pašu oriģinālavotu nekādi nevar atrast. Gan jau, ka kārtējā "pīle".

Neesmu tā veselīgākā ēdāja, bet, manuprāt, viss ir pavisam vienkārši - ēšana saskaņā ar organisma vēlmēm, un mērenība. Ja organisms izmisīgi "sauc" pēc šokolādes, tātad tas ir pelnījis pāris gabaliņus. Ja ļoti, ļoti gribas šķēli picas, tad kāpēc gan sev atteikt? Manuprāt, atteikšanās no tā, ko gribas, rada tikai papildus stresu un labuma no veselīgā selerijas kāta nebūs nekāda, ja vienīgais, kas nodarbinās prātu, būs gabaliņš picas. Galvenais visu samērīgā daudzumā un biežumā.
24.02.2014 15:37 |

Reitings 7143
Ok, par greenpeace ņemu savus vārdus atpakaļ.
24.02.2014 15:38 |

Reitings 27552
es ar esmu par picu un naškiem ad tad, bet piemeram ābolus ēdu tikai LV kad ienākas raža. Nekad veikalos neperku.
24.02.2014 15:40 |

Reitings 7143
Izlasīju to sarakstu un redzu tur produktus, kuri ir arī manā ledusskapī/ēdienkartē. Biju dzīva, vesela, laimīga, ēdot un nezinot, ka tur ir ĢMO. Nedomāju, ka tagad ļoti izvairīšos, jo redz tas ir slikti. Tāpat tie ir našķi, kas tiek uzņemti mazā daudzumā, nevis pamatprodukti.
24.02.2014 15:41 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Kubiete, paldies....bet tāpat es uzskatu, ka šī ir pīle, kas ir palaista mūsu internetā ir galīgi nevietā! Lūdzu pievērsiet uzmanību, ka runa iet par Taizemi un Filipīnām. To, ka šīs valstis tiek slaucītas nost no zemes virsmas - jau sen visiem skaidrs. Kādiem līdzekļiem tas ir panākts - lūk atbilde.
24.02.2014 15:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits