Vīramāte

Reitings 5
Reģ: 07.10.2012
Sveikas! Neesmu no tiem cilvēkiem, kas vēršas forumos pēc padoma, parasti tikai palukoju vai nav kāda līdzīga tēma jau runāta un ja nav...liekos mierā! Šoreiz gan sirds ir pilna un mieru vairs nerodu nekur! Tātad situācija sekojoša....man 25, dzīvesbiedram 37, kopā dzīvojam jau 8 gadus, turklāt pie viņa vecākiem, viņu celtā mājā. Draugs man ir uzņēmējs un mana "mīļā" viramāte grāmatvede viņa firmā. Līdz ar to viņa kontrolē absolūti visu, cik tērējam, ko pērkam...un kāpēc jūs šito pirkāt? Nu šausmas cik dārgi!! Bet ar to protams nav gana...kur brauksiet? Kāpēc 2 naktī jums vēl gaisma dega? A kāpēc tas un kāpēc šitas? Jāpiemin to, ka mēs vīra vecākiem kredītā nopirkām lauku māju Gaujas krastā, netalu no pašas Gulbenes, bet šobrīd situācija ir tāda, ka vīratēvs tiklīdz nav darba Rīgā (viņš celtnieks) brauc uz laukiem un dzīvo tur viens pats mēnešiem, bet vīramāte paliek šeit. Gadās pat tā, ka Ziemassvētkus viņa pavada pilnīgi viena, jo mēs braucam pie manas mammas uz Dobeli. Mana mamma dzīvo viena pati dzīvoklītī, tēva man nav un nav bijis, aizbraukt sanāk reti, tāpēc cenšamies svētkos būt ar viņu. Mamma pie mums ciemos atbraukt nevar, jo vīra vecāki paziņoja, ka iepazīsies ar manu mammu tikai pēc kāzām. tāpēc automātiski arī svētkus nevaram svinēt ar abām mammām! Uz laukiem viņa nebrauc, jo tur redzieties jāstrādā un lauku darbi viņai vispār nepatīkot! Bet kad vēl bija vīra vectētiņš dzīvs, kas dzīvoja pie mums un bija kopjams un pieskatāms...vīramāte gandrīz katras brīvdienas ukrāva vectētiņu man un aizbizoja uz laukiem. Mājās viņa var teikt nedara neko! Reizēm, kad man uznāk dusmas un māju neiztīru, tad uz laminata var gurķus stādīt un virtuvē tārpi rāpot...viss vienalga! Caurām dienām vai nu sēž savā darbistabā un itkā cītīgi strādā (pat ja objekti nav bijuši pusgadu), vai nu savā istabā lasa grāmatas. Pie mājas mums ir siltumnīca un pāris nelieli zemes pleķīši garšaugiem, puķītēm u.t.t Agrāk viņa vismaz tur vasarā nedaudz parušinājās, bet ar katru gadu arvien vairāk centās uzkraut man...puķes sāka neravēt, zālāju nepļaut, puvušos augļus un ābolus nevākt, lapas negrābt. A kad piedāvājām pāris kokus nozāģēt...nekādā gadijumā...tā taču ābele!! A pa 2 gadiem nevienu ābolu no tās ābeles neviens nav apēdis. Sapirkām pa bargu naudu dažnedažādus augļu kokus, lai sastāda laukos, bet kamēr tie neizaugšot, nevienu koku neļaus zāģēt. Un beigās viņa paziņo, ka siltumnīcu un visus dārziņus lai es ņemu sev! Viņai lai atstāj tikai 1 vadziņu! Nu šausmīgi man vajag!!! Mēs tāpat praktiski visu pērkam. Bet vistrakākais laikam ir virtuve, ēdam mēs atsevišķi, pārtiku pērkam atsevišķi...kad vīratēvs ir mājās viņa no virtuves neiznāk, bieži sanāk, ka mēs ar vīru braucam uz kādu ēstuvi paēst, jo es nevaru neko pagatavot. Bet reizēs, kad es aizkavējos, vai gatavoju ciemiņiem kādu mielastu...viņa skraida caur virtuvi dauzot visas durvis pēc kārtas... Aizgājusī Valentīndiena vispār bija unikums....vīrs nedēļu pirms Valentīndienas sadūšojās izrunāties ar vīramāti, teica, ka gribam dzīvot atsevišķi, lai parunā ar vīratēvu, kādi ir viņa plāni, ja viņi pārvāksies uz laukiem, tad mēs viņus maksimāli atbalstīsim, kautgan tāpat jau visas tehnikas mēbeles un rementus gan šeit, gan laukos finansējām mēs un maksājam lielu ikmēneša kredītu par šīs mājas kapitālremontu ar pirtīm, burbuļvannām un pat bilijarda galdu, lauku mājas iegādi un vecāku mašīnām, bet ja nē, tad mēs domāsim par dzīvokļa iegādi. Vīramātes reakcija bija histērija ar asarām un bļaušanu, ka viņu metot no mājas laukā un ka viņa jau tā tikai sēžot istabā un nevienam netraucē, viņa nevarēs uzturēt tik lielu māju un galā netikšot. Nākamajā dienā viņa bija nomierinājusies, izrunājusies ar vīru un paziņoja, ka vīratēvs labprātāk dzīvotu laukos, bet tikai lai ir vietiņa kur palikt šeit, ja kādreiz būs piemēram jaapmeklē ārsti Rīgā , šogad vēl pārvākties nesanāks pavisam, taču vīramāte maksimāli braukās līdzi savam vīram uz laukiem. Pienāca Valentīndiena, atbraucam mājās, vīratēvs aizbraucis, vīramāte mājās! Attaisnojās, sakot, ka nāks viņai kkāda grāmatvede papīrus kārtot, jāsagatavojas esot! Nu labi, ja tā tad tā! Nesanāca mums nekāda romantiskā Valentīndiena! Nākamajā dienā pie mums nāca ciemos draugi ar savu meitiņu pasēdēt, papļāpāt. Vīramāte noskrēja lejā neviena vārda nesakot un aizcirta virtuves durvis, pēc tam tieši tapat aizcirta durvis, kad devās prom, jāpiebilst, ka virtuves durvis nekad neviens ciet netaisa! Bet tas vēl nav viss...grāmatvede ar kuru viņa aizbildinājās izrādās nāks tikai pēc nedēļas un nekāda gatavošanās viņai vajadzīga nebija! Labi...viss vēl būtu štrunts, pieciestu viņas kaprīzes un scēnas to gadu, bet vakar viņa paziņoja, ka uz laukiem kategoriski dzīvot neiešot, lauku māju vīratēvs atstās sev kā brīvdienu un atpūtas māju, bet paliks dzīvot šeit!!!! Mīļās meitenes iesakiet lūdzu ko mums darīt. Mums ir milzīgs kredīts, vai mums dos vēl kredītu dzīvoklim nezinu! Sadzīvot ar vīramāti varu tikai kamēr vīrs mājas un ir kas aizstāv, a kad viņš prom objektos ārzemēs, vīramāte man nervus ēd nost! Tām, kuras izturēja manus jūtu izplūdus un visu šo garo penteri izlasija...milzīgs paldies, lūdzu iesakiet kautko! Man šobrīd katrs padoms ir zelta vērtē!
21.02.2014 12:11 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Kristiine, piedod, bet nesapratu. Taatad, kaadas ir Tavas domas par sho teemu?

izlasīju viņas bēdu un man negribās macīt autori. manuprāt viņas vecis ir pajoliņš, daudz spēka un pacietības viņam novēlu.
21.02.2014 20:34 |

Reitings 123
Reģ: 09.09.2013
ir divu veidu laulības-reģistreta laulība dzimtsarakstu nodaļa vai laulības baznīca.
nereģistrētu kopdzīvi sauc par civillaulību!!!

pati palasi zemtekstu savai foruma lapai :)
21.02.2014 21:01 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
izklausās ka tā "brīvdienu" māja tika iegādāta ar cerību, ka vecāki pārvāksies tur dzīvot un pašiem paliks vecā māja. diezgan stulbi...un vispār, fakts ka gandrīz 40 gados vēl dzīvo ar māti...
tā ir mātes māja, jums nav nekādu tiesību viņu izmest tikai tāpēc ka nopirkāt viņiem to lauku māju. vajadzēja jau pašā sākumā visu noskaidrot, nevis naivi cerēt ka vēlāk varēsiet mierīgā garā pievākt viņas māju. Ja tā māte negri zvākties no savas mājas, tad jums atliek tikai pārdod to lauku māju un meklēt pašiem savu dzīvesvietu.
21.02.2014 21:09 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Manu vecāku mājā dzīvo arī abas mammas (mammas mamma un tēta mamma). Tēta mamma - jo tā māja ir viņas un mammas mamma tur pārvācās no latgales, kad abiem ar nu jau aizsaulē aizgājušo vectēvu palika par grūtu dzīvot divatā. Mamma ir ļoti daudz ko pārcietusi un visu bērnību/jaunību mums mācījusi - nekad NEKAD nekādos apstākļos nedzīvot zem viena jumta ar vieniem vai otriem vecākiem. Ir labi, ja vecāki ir tuvumā, protams, ka vecākiem vajag palīdzēt, atbalstīt, bet dzīvot vienā mājā - tas ir pilnīgi garām!

Vēl varētu saprast, ja abiem 20++ gadi, bet, ja Tavam vīrietim ir teju 40, tad bēdziet, BĒDZIET un nevis rīt vai parīt, bet tūlīt pat! Vai jūs gribiet šādi pavadīt visu savu dzīvi? Esiet laimīgi tagad un tūlīt, nevis ceriet, ka kādreiz tālā nākotnē būsiet saimnieki savā mājā! Pārdodiet lauku mājas un nopērciet sev dzīvokli! Lai vecāki vienojas, kur dzīvot, bet Jums nav jāuztur drauga vecākiem 2 mājas!

Vēl viens ieteikums - nokārtojiet savas attiecības! Viņš nav Tavs vīrs un Tu neesi viņa sieva, ja jūs neesiet oficiāli reģistrējuši laulību! Protams, ka nevajadzētu neko tādu domāt, bet tik un tā - dzīvē visādi gadās, ja ar Tavu draugu kaut kas (nedod, Dievs) notiktu, tad drauga māte būtu laimīga Tevi nekavējoties izlikt no mājas, par kuru esi daudzus gadus maksājusi kredītu, kuru esi kopusi utt., jo Tu viņai nebūtu nekas!

Arī mums ar vīru ir variants dzīvot pie viņa mammas, jo viņai liela māja, vietas pietiek, bet mēs par visu varu cīnamies, lai ātrāk tiktu pie sava mitekļa. Gan mani vecāki, gan vīra vecāki mums būs pietiekami tuvu, bet mūsu māja būs mūsu māja, tajā būs mūsu kārtība, mūsu noteikumi un mēs būsim saimnieki savā mājā! Tāpēc arī Tev, Dana, iesaku nekavējoties iet pie drauga un izrunāties par šo tēmu! Domājiet par sevi un savu nākotni un esiet laimīgi! Bērni nepieder vecākie, tie ir doti vecākiem tikai uz laiku! Tas ir dabiski! Tavam draugam laiks pārgriezt nabassaiti ar saviem vecākiem!
21.02.2014 21:39 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Sarunvalodā tā to sauc nezinosi cilveecinji. Tikpat labi to var saukt par pieguleeshanu, bruuteeshanos. Juridiski tas nenoziimee oficiaali registreetu lauliibu.
21.02.2014 21:45 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Juridiski tas nenoziimee oficiaali registreetu lauliibu.
NOzīmē biju domajusi.
21.02.2014 21:49 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es neesmu no cilvēkiem, kam noformēt attiecības oficiāli, ir svarīgi, kaut gan pati esmu bijusi precējusies, bet Tev Tavā situācijā tiešām vajadzētu ar vīrieti attiecības padarīt nopietnas arī no likumiskā viedokļa! Jo citādi, šķiet, ka Tevi tur neviens vērā neņem.
21.02.2014 21:59 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Jums vajag noīrēt sev dzīvoklīti, vēlams ļoti maziņu (lai "ciemiņiem" nav vietas"). Domāju, vīra māte ilgi viena pati tajā lielajā māja tāpat nebūs apmierināta un sāks domāt. Vai nu izdomās, ka jāmēģina sadzīvot ar tevi un tavu līgavaini tepat vai ka jābrauc pie vīratēva.

Izskatās, ka kopā dzīvojot tev normālas dzīves tāpat nebūs.

To, ko meitenes saka, ka ja nu kas (sķiršanās, drauga nāve), tu paliec uz ielas ar pliku pakaļu, jo tev juridiski nekas nepieder - par to, savukārt, būtu jāpadomā tev pašai.
21.02.2014 22:07 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Nu nava, nava Latvijaa neregjistreetai kopdziivei juridiska speeka. Latvijaa ir - vai nu ir lauliiba vai nu nav. Autores gadiijumaa, ja nu kas, vinja dabuutu ar kaaju pa pakalju un tiktu izlikta uz ielas,viss pienaaktos viiriesha tuvaakajiem radiniekiem, respektiivi, vecaakiem. Sarunvalodaa var saukt kaa grib, tahu tas nemaina faktu, ka juridiski autore ir nulle, teiksim - mantojuma lietaas un vinjai pieder tikai tas, kas ir uz vinjas pashas vaarda. Ja autore ir piedalijusies krediita maksaajumos, kas njemti uz viiriesha vaarda, NEVIENU tas neinteresees.

Atkaartoshos veelreiz - ir atsevishkjas valstis, kur eksistee taa sauktaa "civil union". kad partneri nav preceejushies, bet ir regjistreejushi savas attieciibas, kas tiek njemts veeraa, piemeeram, aizpildot nodolju deklaraacijas, viena partnera naaves gadiijumaa, uznjemoties apruupi par beerniem, daljeeji shkjirshanaas gadiijumaa u.tml.

Taapec, autore, iekustini to savu viirieti, lai izveelas, dziivos ar mammiiti vai ar sievu (8 gadi taa kaa buutu laiks no draudzenes statusa paariet sievas statusaa)
21.02.2014 22:31 |

Reitings 63
Reģ: 02.11.2012
Kad to visu izlasīju ,šausminājos par to ,kā var būt tādi nenormāli cilvēki pasaulē kā tava vīramāte.Pēc tava rakstītā šķita , ka pat vīratēvs brauc prom uz laukiem ,lai tiktu no tās vellatas prom! :D Bet arī tā ir ar tiem vecajiem cilvēkiem , tā droši vien pieradusi pie tā , ka dēls ir mājās , un viņa prom pat nedomā nekur iet ...
Varbūt Tu ar savu vīru varētu iet dzīvot uz lauku māju?:) Cik noprotu vīratēvs ir daudz lādzīgāks par māti un tāpat ,brīvdienās brauc uz turieni viens ,tādējādi mazāk jums traucētu nekā vīramāte :)
22.02.2014 10:33 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
piegriežat skābekli naudas ziņā vīra mātei, lai pati domā kā maksāt kredītus, tad uz vēdera līdīs pie jums un izklāsies, lai tikai jums būtu labi. skarbi, bet darbojās.
22.02.2014 12:57 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Mamma pie mums ciemos atbraukt nevar, jo vīra vecāki paziņoja, ka iepazīsies ar manu mammu tikai pēc kāzām.

neviens nevar liegt radiniekiem pie Tevis braukt ciemos. galu galā Tu tur dzīvo un pie Tevis var braukt ciemos,kas vien vēlas. Es neatļautu ,lai manu mammu izstumtu no ģimenes un paziņotu,ka viņa ir nevēlama, nevar braukt ciemos.
22.02.2014 13:48 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Drīzāk drauga mamma piegulētājai piegŗiezīs skābekli.un ja gribēs izmetīs no savas mājas ārā!
22.02.2014 13:50 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013

Nē. To tā sauc nezinoši (padomju) cilvēki, bet tas nav pareizi. Jo kā var būt laulība bez reģistrācijas? Tā ir tikai kopdzīve. Civillaulība ir dzimtsarakstu nodaļā reģistrēta.
22.02.2014 14:27 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Pie šīs situācijas abi vien esat vainīgi. Ne tev, ne viņam nav mugurkaula.

Teju 40 gadi, dzīvo pie mammas. 8 gadi attiecībās- joprojām TIKAI draudzene. Un tas nekas, ka tev ir tikai 25 un esi vēl jauna. Vīrieši parasti šajā vecumā jau grib stabilitāti- savu māju, ģimeni, bērnus. Bet izklausās, ka šis tā īsti negrib, jo kas gan traucē aiziet uz dz.n. un par 14eur reģistrēt jūsu kopdzīvi likuma priekšā?

Un piekrītu meitenēm, ka tava DRAUGA māte tevi uzskata par nulli, ja reiz tu savu mammu ciemos nevari aicināt, tev jādara viss melnais darbs.

Eh, nebūs labi, kamēr dzīvosiet vienā mājā un kamēr nekļūsi par sievu, jo ņemot vērā to, ka viņa tavu māti nevēlas iepazīt pirms kāzām, tas vien liecina par to, ka šai sievietei laulības saites šķiet svarīga attiecību detaļa.
Lai kā mums negribētos, joprojām ir daļa sabiedrības, kuri sievieti-sievu uzskata augstāk par sievieti- draudzeni jau miljons gadus. Tas ir statuss.
22.02.2014 14:33 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Interesanti zināt- ko par šo visu saka vīratēvs? Viņš ir gatavs, ka sieva viņu bezmaz pamet, lai tikai dzīvotu kopā ar jums?
22.02.2014 16:26 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Pirmkaart, izklausaas aarkaartiigi diivaini tas, ka tu nedriiksti ataicinaat savu mammu ciemos, it kaa tu tur buutu kaadaa kalpa kaartaa, nevis sava viiriesha sieviete.
Otrkaart, visticamaak, tavam viirietim patiik dziivot ar savu maati un maaju nopirka taapeec, ka bija zeel teeva, kursh vairs ar vinja maati nespeej sadziivot. Ja vinjam nepatiktu dziivot ar savu maati, vinjsh jau sen to buutu izmainiijis.
Es personiigi jau pat agraak buutu izveerteejusi to, vai man taadas attieciibas ir vajadziigas, kur buutiibaa esmu bezmaksas beztiesiigas kalpones lomaa. Ja viirietis neko pats neveelaas mainiit, tad tur ciinja ir zaudeeta pat nesaakusies.
22.02.2014 16:46 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Piemēram mēs savus vecākus sapazistinājam tīri vai oficiāli -vakarinas restorānā bija un apprunāšanās vienam ar otru....Lai zin kur dēls palicis ...Mums ir liels attalums no abu ģimenēm ..... draudzene biju ari ilgu laiku ,bet apprecejamies un dzivojam nekada vaina .....

vira masa gan man koda --- es esmu vinjam māsa ,un es sanācu ka neekas neesmu vinjam ,,,Lai gan pašai attieicibās tā neveicas ,,,, un ilgi jau draudzejas ,bet neprecas....
22.02.2014 18:04 |

Reitings 21
Reģ: 29.01.2009
Piedod ,bet tev maz mugurkauls ir ? Un tavam vīram ? Tu dzīvo tikai vienreiz un atļaut kādam tevi tā izrīkot un kontrolēt ir sevis necienīšana ,tiklīdz cienīsi sevi ,tad arī vīramāte to sapratīs un izturēsies savādāk. Bija man līdzīgi ,sākumā ,protams ka biju varen pieklājīga un pacietu ,bet tad kkā padomāju ,ka esmu pelnījusi labu attieksmi pret sevi ,esmu labs cilvēks ,un nevienam nav tiesību pret mani ta izrīkoties.Nākamo reizi uz pārmetumiem publiskajiem ,pagriezos un aizgāju prom nesakot ne vārda ,atteicos no visiem svētkiem kur viņa bija . Tagad viņa ir pati laipnība un mīļuma iemiesojums.
23.02.2014 02:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)