Vīramāte

Reitings 5
Reģ: 07.10.2012
Sveikas! Neesmu no tiem cilvēkiem, kas vēršas forumos pēc padoma, parasti tikai palukoju vai nav kāda līdzīga tēma jau runāta un ja nav...liekos mierā! Šoreiz gan sirds ir pilna un mieru vairs nerodu nekur! Tātad situācija sekojoša....man 25, dzīvesbiedram 37, kopā dzīvojam jau 8 gadus, turklāt pie viņa vecākiem, viņu celtā mājā. Draugs man ir uzņēmējs un mana "mīļā" viramāte grāmatvede viņa firmā. Līdz ar to viņa kontrolē absolūti visu, cik tērējam, ko pērkam...un kāpēc jūs šito pirkāt? Nu šausmas cik dārgi!! Bet ar to protams nav gana...kur brauksiet? Kāpēc 2 naktī jums vēl gaisma dega? A kāpēc tas un kāpēc šitas? Jāpiemin to, ka mēs vīra vecākiem kredītā nopirkām lauku māju Gaujas krastā, netalu no pašas Gulbenes, bet šobrīd situācija ir tāda, ka vīratēvs tiklīdz nav darba Rīgā (viņš celtnieks) brauc uz laukiem un dzīvo tur viens pats mēnešiem, bet vīramāte paliek šeit. Gadās pat tā, ka Ziemassvētkus viņa pavada pilnīgi viena, jo mēs braucam pie manas mammas uz Dobeli. Mana mamma dzīvo viena pati dzīvoklītī, tēva man nav un nav bijis, aizbraukt sanāk reti, tāpēc cenšamies svētkos būt ar viņu. Mamma pie mums ciemos atbraukt nevar, jo vīra vecāki paziņoja, ka iepazīsies ar manu mammu tikai pēc kāzām. tāpēc automātiski arī svētkus nevaram svinēt ar abām mammām! Uz laukiem viņa nebrauc, jo tur redzieties jāstrādā un lauku darbi viņai vispār nepatīkot! Bet kad vēl bija vīra vectētiņš dzīvs, kas dzīvoja pie mums un bija kopjams un pieskatāms...vīramāte gandrīz katras brīvdienas ukrāva vectētiņu man un aizbizoja uz laukiem. Mājās viņa var teikt nedara neko! Reizēm, kad man uznāk dusmas un māju neiztīru, tad uz laminata var gurķus stādīt un virtuvē tārpi rāpot...viss vienalga! Caurām dienām vai nu sēž savā darbistabā un itkā cītīgi strādā (pat ja objekti nav bijuši pusgadu), vai nu savā istabā lasa grāmatas. Pie mājas mums ir siltumnīca un pāris nelieli zemes pleķīši garšaugiem, puķītēm u.t.t Agrāk viņa vismaz tur vasarā nedaudz parušinājās, bet ar katru gadu arvien vairāk centās uzkraut man...puķes sāka neravēt, zālāju nepļaut, puvušos augļus un ābolus nevākt, lapas negrābt. A kad piedāvājām pāris kokus nozāģēt...nekādā gadijumā...tā taču ābele!! A pa 2 gadiem nevienu ābolu no tās ābeles neviens nav apēdis. Sapirkām pa bargu naudu dažnedažādus augļu kokus, lai sastāda laukos, bet kamēr tie neizaugšot, nevienu koku neļaus zāģēt. Un beigās viņa paziņo, ka siltumnīcu un visus dārziņus lai es ņemu sev! Viņai lai atstāj tikai 1 vadziņu! Nu šausmīgi man vajag!!! Mēs tāpat praktiski visu pērkam. Bet vistrakākais laikam ir virtuve, ēdam mēs atsevišķi, pārtiku pērkam atsevišķi...kad vīratēvs ir mājās viņa no virtuves neiznāk, bieži sanāk, ka mēs ar vīru braucam uz kādu ēstuvi paēst, jo es nevaru neko pagatavot. Bet reizēs, kad es aizkavējos, vai gatavoju ciemiņiem kādu mielastu...viņa skraida caur virtuvi dauzot visas durvis pēc kārtas... Aizgājusī Valentīndiena vispār bija unikums....vīrs nedēļu pirms Valentīndienas sadūšojās izrunāties ar vīramāti, teica, ka gribam dzīvot atsevišķi, lai parunā ar vīratēvu, kādi ir viņa plāni, ja viņi pārvāksies uz laukiem, tad mēs viņus maksimāli atbalstīsim, kautgan tāpat jau visas tehnikas mēbeles un rementus gan šeit, gan laukos finansējām mēs un maksājam lielu ikmēneša kredītu par šīs mājas kapitālremontu ar pirtīm, burbuļvannām un pat bilijarda galdu, lauku mājas iegādi un vecāku mašīnām, bet ja nē, tad mēs domāsim par dzīvokļa iegādi. Vīramātes reakcija bija histērija ar asarām un bļaušanu, ka viņu metot no mājas laukā un ka viņa jau tā tikai sēžot istabā un nevienam netraucē, viņa nevarēs uzturēt tik lielu māju un galā netikšot. Nākamajā dienā viņa bija nomierinājusies, izrunājusies ar vīru un paziņoja, ka vīratēvs labprātāk dzīvotu laukos, bet tikai lai ir vietiņa kur palikt šeit, ja kādreiz būs piemēram jaapmeklē ārsti Rīgā , šogad vēl pārvākties nesanāks pavisam, taču vīramāte maksimāli braukās līdzi savam vīram uz laukiem. Pienāca Valentīndiena, atbraucam mājās, vīratēvs aizbraucis, vīramāte mājās! Attaisnojās, sakot, ka nāks viņai kkāda grāmatvede papīrus kārtot, jāsagatavojas esot! Nu labi, ja tā tad tā! Nesanāca mums nekāda romantiskā Valentīndiena! Nākamajā dienā pie mums nāca ciemos draugi ar savu meitiņu pasēdēt, papļāpāt. Vīramāte noskrēja lejā neviena vārda nesakot un aizcirta virtuves durvis, pēc tam tieši tapat aizcirta durvis, kad devās prom, jāpiebilst, ka virtuves durvis nekad neviens ciet netaisa! Bet tas vēl nav viss...grāmatvede ar kuru viņa aizbildinājās izrādās nāks tikai pēc nedēļas un nekāda gatavošanās viņai vajadzīga nebija! Labi...viss vēl būtu štrunts, pieciestu viņas kaprīzes un scēnas to gadu, bet vakar viņa paziņoja, ka uz laukiem kategoriski dzīvot neiešot, lauku māju vīratēvs atstās sev kā brīvdienu un atpūtas māju, bet paliks dzīvot šeit!!!! Mīļās meitenes iesakiet lūdzu ko mums darīt. Mums ir milzīgs kredīts, vai mums dos vēl kredītu dzīvoklim nezinu! Sadzīvot ar vīramāti varu tikai kamēr vīrs mājas un ir kas aizstāv, a kad viņš prom objektos ārzemēs, vīramāte man nervus ēd nost! Tām, kuras izturēja manus jūtu izplūdus un visu šo garo penteri izlasija...milzīgs paldies, lūdzu iesakiet kautko! Man šobrīd katrs padoms ir zelta vērtē!
21.02.2014 12:11 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Jūs neesat civillaulībā, jo tādu reģistrē zagsā. Šie termini vienmēr tiek jaukti. Oficiāli tu esi svešs cilvēks svešā mājā, neoficiāla īrniece.
21.02.2014 15:11 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
liela kļūda, ko bērni bieži mēdz pieļaut, ir iedomāties, ka vecāku īpašums viņiem pieder, lai gan pēc būtības, kamēr vecāki ir dzīvi, nekas bērniem nepieder. Ir jāraujas pašiem, un sava vieta, tostarp mājoklis, jāizkaro pašiem. Manā skatījumā no vīrieša puses ir pat nekaunīga rīcība iedomāties, ka, nopērkot lauku māju, vecāku māja automātiski tiek viņam. Pat ja vecāki tādu tiešām vēlas, tas vēl nenozīmē, ka viņi lauku mājā gribēs dzīvot cauru gadu un savu esošo īpašumu atdot dēlam.
21.02.2014 15:21 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
Ne pa teemu, bet tev pashai neshkjiet jociigi,ka 8nju gadu laikaa viirietis tevi neprec? Un nekaads viirs vinjsh tev neskaitaas un ne jau JUUS panjeemaat maaju krediitaa, bet gan deels savam teevam.
Un nav ko briiniities par viireni, ja es ar saveejo kopaa dziivotu droshvien nomushiitu viena otru, a taa, satiekoties un vienu virtuvi nedalot mums ir briinishkjiigas attieciibas.
21.02.2014 15:23 |

Reitings 205
Reģ: 21.02.2014
Piekrītu, Anny, nu nav Latvijā tāda jēdziena kā civillaulība! Arī to, ko slēdz dzimtsarakstu nodaļā, baznīcā vai kur nu vēl tagad vēlas, sauc tikai un vienīgi par laulību. Autores gadījumā ir vienkārši kopdzīve.
21.02.2014 15:31 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
1. Paardot krediitaa pirkto lauku maaju (gan jau ar laiku atrastos pirceejs, kursh samaksaatu skaidraa naudaa nomaksaato dalju un paarrakstiitu uz sevi atlikusho krediitu). Kad tas izdariits, iegaadaaties SAVU dziivokli vai maaju.
2. Pashiem paarvaakties uz lauku maaju.

Te nav jaapiekopj nez kaada augstaakaa diplomaatija ar spiitiigiem vechiem, kuri lec augstaak par savu pakalju. Redz, vecenei laukos slikti, vecajam pilseetaa slikti. Turklaat peec tik gadu kopdziives Tavus vecaakus neveelas redzeet. Tu tur sunja vietaa vai kaa?
LV nav taadas civillauliibas, kaadu Tu te piemini, ir atsevishkjaas valstiis taada veida oficiaali atziita kopdziive (kura taapat iestaadees oficiaali jaapieregjistree), bet viirs un sieva shiis personas nav. Tachu LV taada varianta nav. Tu vienkaarshi esi draudzene un nekaads gjimenes loceklis. Un vecaa Tev nav viiramaate.

Saprotams, ka 17 vai 20 gados nav lielaas veelmes skriet preceeties, tachu tagad, peec jau 8 gadu kopdziives? Kaapeec vins Tevi neprec (atvainojos, ka ne par teemu)? 38 gadi, dziivo pie mammiites, sievieti nebildina(tāpēc, iespeejams, daljeeji arii vecajai taada niciiga attieksme), vechiem ljauj kaapt sev uz galvas. Interesants variants. Miikstmiesis kaut kaads. Varbuut uzstaadi ultimaatu, lai saak riikoties, sliktaakajaa gadiijumaa - ir jau uz pasaules arii izleemiigaaki viirieshi ...
21.02.2014 15:32 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
tikai jaunas un infantīlas sievietes domā kā vecim vienmēr jāizvācas no vecāku mājas. te iskatās ka tas viramātres dēls par visu un visiem atbildīgs, tāpēc tik vienkarši vairs nenotiek. vecāki tac noveco. arī jūsu mammas būs vecas un kopjamas.
pat ja 25 gadīgā autore pacels asti un aizies pie cita, tad čalim tikuntā paliek tās smirdīgās mājas, darbs firmā, un kopjami vecāki.
21.02.2014 16:16 |

Reitings 1469
Kritiine, vai taa vecaa izklausaas kopjama??? Kopjams, uz gultas guljoshss cilveeks ir pateiciigs, ka kaads vinju kopj (ja vien nav psihiski slims). Ja vinja skraida kaa fuurija pa maaju, baazdama savu degunu lietaas, kas uz vinju neattiecas un uzskatiidama, ka deels ir vinjas iipashums liidz pensijas gadiem un taa sieviete vispaar k.kaads piekliidis krancis, tad lai REEKJINAAS AR SAVAS UZVEDIIBAS SEKAAM.
Vai nu pati esi viiramaates lomaa vai arii piederi pie taas sugas, kas uzskata, ka beerna dzemdeeshana ir varonjdarbs un tagad nu shim beernam pieaugot buutu jaatsakaas no savas dziives un pashaizlliedziigi jaaizdabaa vecaaku kapriizeem.
Absurds.
21.02.2014 16:53 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Nu izskatās, ka šī pieminētā vīramāte normāli iedzīvojusies uz jūsu rēķina. Pieradusi, ka Tu visu uzkop, tāpēc pati neko nedara. A paši jūs nevarat dzīvot tajā lauku mājā?
21.02.2014 17:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es neizlasīju visu penteri, tiku līdz gaismai divos naktī, bet teikt varu tikai vienu, gan jau arī citas komentētājas saka to pašu - ģimenei ir jādzīvo atsevišķi, uzņēmuma un privātie tēriņi jānorobežo. Uz vīramāti nav jāskatās, ko šī un ko tā, viņas māja - viņas likumi, atrodiet savu dzīvesvietu un, attālumam pieaugot, arī attiecības uzlabosies.
21.02.2014 17:52 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cik labi,ka es dziivoju loti taalu no saveejiem:D
Noteikti vareetu dziivot kopaa vienaa maajaa ar viira radiem,bet ar vienu noteikumu-katram sava saimnieciiba ,un maajai divas ieejas-vislabaak buutu,ja es ar viiru dziivotu otraa staavaa(ja taads ir )un viira radi pirmajaa-var uzmest aci tomeer radiem,bet "nesalipt" par daudz kopaa.
21.02.2014 18:04 |

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Situacija izklausas no tiesas neapskauzhama.. mans ieteikums varbut nebus derigs ilgterminjaa,bet es autores vietaa,uzreiz pie attiecigajiem virenes pigoriem visu prieksha uztaisitu vienu kartigu histeriju,izblautu tai raganai visu,kas sakrajies,ja vajadzetu,ari kko pa gaisu aizlidinatu :D tapat jau pa rajonu rinki apkart stasta,cik Tu slikta,nu tad vismaz bus iemesls! Pec Tavas histerijas varbut vismaz viens cilveks,vai Tavs virs,vinja tevs vai pati virene aizdomasies,jo nebus radushi,ka taa uzvedies,tatad Tev sakraajies..
21.02.2014 18:07 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Ja 8gadu laikā nav kopīgu bērnu un vīŗietis kam jau 38gadi skuķi nav noprecējis tātad tam ir nopietns iemesls.
21.02.2014 18:16 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Ko Jūs peraties par to, ka meitene savu vīrieti sauc par vīru. Ne Jūs esat informētas par to, kāpēc viņi nav precēti, kāpēc nav bērnu, ne to, kāda problēmas ir/nav attiecībās. Viņas vecis, viņa sauc viņu kā grib.
21.02.2014 18:20 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Es domaaju, ka jaapaardod taa lauku maaja un jaagaadaa sev miteklis.
21.02.2014 18:34 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
ultimātu uzstādīt nevajag nevienam virietim.VAR SĀKT SARUNAS par ģimeni ,oficiālu ,ka vēlas ko vairak ...:)
21.02.2014 18:42 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Vai nu pati esi viiramaates lomaa vai arii piederi pie taas sugas, kas uzskata, ka beerna dzemdeeshana ir

ne viss tik pašsaprotami. es čalis kurš liek mīksto uz vecāku mājām un nedzīvo pie viņiem. viņu mājas arī neuzskatu par savu īpasumu, kā te daža jaunkundzīte min- padrodiet to būdu un nopērciet sev atsevišķas hatas.
bet man ir čoms, kas jūt atbildēību par seņču mājām un tiem sirmgalvjiem kas tur izmitinājušies. puse no šiem vispār bez radiem palikuši, un ja viņš nekļūs par miljonāru tad arī savu draudzeniarī tur izmitinās.
21.02.2014 18:51 |

Reitings 123
Reģ: 09.09.2013
Aija varbut beidzot laiks tev uzzinat, kas ir civillauliba?

Apskatot oficiālus ES normatīvos aktus, ir iespējams atrast terminu civillaulības, piemēram Komisijas Regulas (EK) Nr. 1201/2009 tekstā civillaulība tiek definēta šādi: divas personas uzskata par partneriem "civillaulībā", ja tās - pieder pie vienas un tās pašas mājsaimniecības un - tām ir laulībām līdzīgas attiecības vienai ar otru, un - tās nav precējušās vai nav reģistrētās partnerattiecībās viena ar otru.

Autorei iesaku visiem savakties un nopietni parunat, ja jau pat valentindiena nevarat palikt divata! ;)
21.02.2014 19:30 |

Reitings 1469
Kristiine, piedod, bet nesapratu. Taatad, kaadas ir Tavas domas par sho teemu? Autorei buutu jaabuut pateiciigai, ka viirietis vinjai piedaavaa pajumti, jaapkalpo vinja vecaaki, jaapaciesh visas drauga maates negaacijas un vispaar jaabuut zemaakai par zaali?
Runa nav par to, ka savaacam visu vecaaku mantu un vinjiem ar kaaju pa pakalju, runa ir par normaalu cienju vienam pret otru. Ja vecaakiem taadas nav pret sava deela personiigo dziivi un vinja sievieti, tad kaads te veel kompromiss?
Varbuut visu neizlasiiji, tachu ir mineets, ka jaunie ir panjeemushi uz sava vaarda krediitu, lai vecaakiem nopirktu un iekaartotu lauku maaju, ko vecaaki it kaa ir gribeejushi. Shis nav tas variants, ka ievaakushies pie vecaakiem un seed uz vinju kakla.
Atbildiiba par vecaakiem ir pozitiivi, tachu nevajag to jaukt ar izdabaashanu vecaaku kapriizeem. Un vai 38 gadu vecumaa viirietim taa kaa nebuutu jaadomaa par attieciibu oficiaalu noformeeshanu un peecnaaceejiem?
21.02.2014 19:35 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Var jau saukt par civilvīru un vēl nez kā, bet likuma priekšā tā sieviete ir tieši NEKAS. ja ar vīrieti kas notiek, sievietei nepienākas nekas... kaut vai visu mūžu dzīvo kopā. Un skarbā patiesība ir, ka šādā gadījumā nevar runāt par "mēs", jo neviena iegādātā prece, īpašums nav abu kopīgs. Ir tikai vai nu vīrieša vai sievietes manta.
Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ja vīrietis nespēj savu sievieti bildināt/precēt pāris gadu laikā, tad tajās attiecībās kaut kas nav kārtībā (neskaitot tos gadījumus, kad sāk kā tīņi būt kopā)
21.02.2014 19:38 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
bounce, juuties gudra iekopeejot kaut ko, ko pati nemaz nesaproti, no kaut kaada bloga: http://www.civillauliburegistrs.lv/civillaulibu-jedziens Palasi vismaz citus resursus, jo LR normativajos aktos ar civillaulibu apzime pavisam ko citu - laulibu, ko nosledz t.s. ZAGSā. Tachu sarunvaloda ar civillaulibu biezi (ari saja gadijuma) apzime vnk dzivosanu kopaa.
21.02.2014 19:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)