Man Ukrainā dzīvo radi, tāpec sekoju un ļoti pardzīvoju.
Ukaraina vienkārši ir gards kumoss gan Rietumiem, gan Krievijai, jo attīstīta lauksaimniecība+derīgie izrakteņi-rūdas, ogles u.c. Visa austrumupuse, no kuras arī Janukovičs un pārējie oligarhi nāk (kas starp citu, ir divas reizes sodīts!!) ir saistīta/sadarbojas ar Krieviju, bet tieši no šīs Ukarainas daļas nāk visa nauda (ogļraktuves utt.), centrs(Kijeva) ir diezgan neitrāla, rietumpuse(Ļvova, Karpati)) ir diezgan nacionālistiski noskaņota, bet vienīgais, kas tur ir-tūrisms, praktiski nekādas naudas nav, neko neražo,-un tieši viņi ir tie, kas ir visvairāk neapmierināti/grib adalīties utt., jo skaidrs, ka viņi neko nezaudē. Līdz ar to tur viss ir saražģīti.
Kad Janukovičs stājas amatā, solīja, ka sadarbosies ar Krieviju(gāze), bet reāli sāka vilcināties, ar ko ļoti sabojāja attiecības, tagad gribēja parakstit līgumus ar ES, atkal kaut ko vilcinās.
Tagad arī vilcinas ņemt situāciju savās rokās un pieņemt kādu lēmumu, jo cenšas glāb savu naudu(viņš ir miljardieris!!), kad es sāk draudēt "noslegt" pieeju ārzemju kontiem utt.
Aktīvākie "protestētāji"/ekstrēmisti ir tie, kuriem Rietumi ir samaksājuši, jo viņiem ir izdevīga valsts sašķelšanās, protams, ir liela daļa cilvēku/mierīgo iedzīvotaju, kas ir vnk noguruši, ka valstsvīri izmantojot valsts bagātības, taisas sev naudu, bet pasi iedzīvotaji dzīvo zem viduslāņa. Un tagad tur visiem jau ir uzkurinatas emocijas, turklāt situācija jau ir aizgājusi par tālu, daudzi vairs nesaprot par ko cīnās, jo savā ziņa "neatkarīga" Ukraina nebūs nekad, tāda ir politika, diemžēl.
Bet man ir arī žēl to karavīru, jaunu puišu, kuri vienkarši dara savu darbu, kuriem mēnešiem ilgi jastav pretī tiem nozvērējušajiem , "nopirktajiem" aktīvistiem, kas met viņiem sejā spridzekļus utt.
Jo "parastā tauta", kas vienkārši ir izgājuši ielās izteikt savu neapmierinātību, nav tie ekstrēmisti.