Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Austersēnes; Ķīnas melnās sēnes

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Iecienītākās receptes studijā! :)
ķīnas melnās man ir kaltētā veidā, austersēnes, protams, svaigas. Austersēnes bija doma pagatavot līdzīgi kā bērzlapes - karbonādēs. Tā var?
Kādas vēl idejas sēņu ņammām? Var padalīties arī ar citu eksotisko sēņu receptēm (šitaki, utml.)
19.02.2014 14:00 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
*
19.02.2014 15:08 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Tā kāda sazvērestība pret mani vai arī šeit nav nevienas, kura uzturā gatavo sēnes?! :D
19.02.2014 17:14 |
 
10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Mana sēņu izmantošana uzturā aprobežojas ar sēņu mērci un kotletēm, kas pildītas ar sēnēm un sieru :D
19.02.2014 17:19 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Man liekas viņas labi iet klāt stir fry.
19.02.2014 17:21 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Kaltētas sēnes, izmērcē un tad var pievienot pie sautējumiem vai pat uztaisīt sēņu zupu.

Man pēdējā laikā patīk portobello sēnes, sasmērēt ar eļļas, ķiploku, pētersīļu, sāls un piparu maisījumu un grilēt uz grilpannas.
19.02.2014 17:23 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Melnās kaltētās izmērcēju siltā ūdenī apmēram 20 minūtes, un lieku klāt visādiem stir fry ēdieniem.

Mīļākā recepte-iemarinēt vistas filejas gabaliņus teriyaki mērces un ķiploku marinādē, pēc tam sasautēt uz pannas, kad vista jau tuvu gatava, piegāzt klāt melnās sēnes un citus augus, piemēram, ingvera sakni, burkānus, zaļos zirnīšus, puravus, sīpolus, bambusu dzinumus.Šitos brīnumus pērku saldētus, pie mums saucās stir fry mix vai asian mix. Pēc garšas pievienoju vēl teriyaki mērcīti, ja prasās, pasniedz ar nūdelēm vai rīsiem. Visa gatavošana, bez marinēšanās laika, max 20 minūtes, tāds ātrais variants.
19.02.2014 17:33 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
cubiana, tava recepte izklausās baigi garšīgā, būs jāpamēģina! Bērnībā vecmamma uz plīts riņķiem ''grillēja'' bērzlapju cepurītes, kurās iekšā sviests, sāls un pipari, atceros kā lielāko kārumu :)
19.02.2014 17:37 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Austersēnes cepu tikai karbonādēs! Pārāk labi man viņas tā garšo un pārāk reti es viņas pērku, lai izmēģinātu ko citu. :))

Kaltētās izmantoju tikai zupās. Nezinu, mērcēs un sautējumos, man šķiet, ka viņas līdz galam neatmiekšķējas. :D
19.02.2014 17:37 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Paldies! :)
man taaaa garšo GanBei rīsi ar melnajām sēnēm. Ja ņemu tos, tad ņemu tikai dēļ sēnēm :D tā struktūra tik laba! Jāmēģina eksperimentēt
19.02.2014 17:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits