Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Audzināt sevi

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Vai kādai ir savs pieredzes stāsts ar sevis audzināšanu?

Te es nedomāju tādu vienkāršu plūdumu, ka laika gaitā cilvēks mainās, kaut ko iemācās un tamlīdzīgi.

Bet es domāju tādu patiešām apzinātu un mērķtiecīgu audzināšanu. Kur ir skaidrs mērķis, termiņi, salīdzinājums pa laika posmiem, kā bija agrāk un kā tagad.

Runa ir par raksturīpašībām, kaut kādiem uzvedības modeļiem. Piemēram, cilvēks grib kļūt mierīgs un nosvērts, beigt emocionāli uzvesties. Vai grbi būt laipns, draudzīgs un atvērts citiem. Vai grib pārstāt būt privātīpašniecisks un greizsirdīgs.
Raksturu un cilvēka personību vispār tomēr ir ļoti, ļoti grūti mainīt. Bet, ja ir mērķtiecīgi uz to iets, varbūt tomēr var...

Tāpēc labprāt dzirdētu pozitīvus pieredzes stāstus :)
19.02.2014 11:24 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es ļoti mācos atļaut par sevi parūpēties un paļauties uz citiem :)
19.02.2014 11:27 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man jau šķiet, ka tādām ekspresīvām izpausmēm, kas var traucēt attiecībās ar citiem cilvēkiem kā greizsirdība, kliegšana, kad esi dusmīgs, privātīpašnieciskums utml. ir sakne.
Piemēram, greizsirdībai pārāk zems pašvērtējums, slikta iepriekšējā pieredze u.c.
Lai to novērstu, jātiek galā ar to sakni. Nu un tad darbs ir speciālistiem. Bet tam nav jābūt obligāti psihologam, -terapeitam, tikpat labi tas var būt kāds cits "skolotājs", kas iemāca tikt galā ar sakni, kas rada tās problēmas un izpausmes rīcībā.

Tāpat vien virspusēji, tie noteikti būs tikai īstermiņa pasākumi ar taisnāko ceļu atpakaļ.
19.02.2014 11:30 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Nu... man ir savs piecgades plāns... veltu tam 1h dienā, pusgads jau pagājis. Pirmie rezultāti ir, bet reālu stāstu varēšu pastāstīt tikai pēc tam. Bet tomāju, ka izmaiņas būs grandiozas :)
19.02.2014 11:34 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Var tikt galā ar savām īpašībām tikai un vienīgi mainot domāšanu, nevis mērķtiecīgi sevi tikai apspiežot. Es regulāri par to domāju un simts reizes apdomāju visus iespējamos variantus, kā patiesībā varētu būt, pirms sāku apvainot otru cilvēku. Agrāk vnk man vienmēr nāca prātā trakākie varianti (saistībā ar greizsirdību) un vienmēr spļāvu ārā visu pēc kārtas ko domāju vai ko nedomāju. Izklausījos laikam pēc psihopātes. Tagad man būtu kauns.
Iespējams, man tam palīdzēja tikt pāri to smago attiecību izbeigšana, kad man likās, ka varu darīt visu, jo mani taču mīl (varbūt tā nebija, bet es vismaz tā domāju). Cilvēks dusmu lēkmēs paliek apmāts, neredz un nedzird, ko citi saka. un tas ir drausmīgi. Vairāk ieteiktu skatīties no malas uz sevi, attiecībām, citiem.
19.02.2014 11:36 |

Reitings 203
Reģ: 31.01.2014
Katrā otrajā diskusijā lasu ''Tur ir darbs speciālistiem'', C'mon? Really? :D

Protams, pati sev esi tā skolotāja, guru un ārste!!
Viss sākas no sevis pašas un visu var manīt, tāpat kā viss mainās! ;) Vairāk ticību sev,
mērķtiecību un gribasspēku;) un sanāks!
19.02.2014 15:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits