Dilemma - vakcīna.

Reitings 1569
Reģ: 25.07.2010
Vakar gāju staigāties ar suni, mums uzbruka svešs suns (lai gan zinu, kur viņš dzīvo, bija norāvies no ķēdes).
Tā, kā šo otru suni rāvu nost no savējā, man uz rokām tika viņa siekalas.
Pats trakākais, ka man uz rokām bija vaļējas brūces (nevis no suņa kodieniem, bet jau iepriekš saberztas rokas).
Kā pareizāk rīkoties ar šo trakumsērgas vakcīnu?Taisīt? Cik dzirdēju tās ir 5 potes.
Pie saimnieka gājām noskaidrot, vai suns ir vakcinēts, mūs pasūtīja ļoti tālu.
18.02.2014 10:30 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es potētos un rakstītu iesniegumu policijā.

Vienreiz redzēju lapsu Mežciemā.
18.02.2014 11:28 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Ja aiziesi pie ārsta un pateiksi ka tevi ir sakodis suns (un ja vēl piemetināsi ka tu neesi pirmā sakostā), tad uzreiz ārsti sazvanīsies ar vajadzīgajām iestādēm un pie tā suņa saimnieka atbrauks un pieprasīs dokumentus vai viņš ir vakcinēts vai nav (Ja ar tevi saimnieks nerunā-tad runās ar atbildīgajām institūcijām). Vismaz mūsu pagastā tā notiek.
Bet pie ārsta labāk aizej, ārsts zinās vai tevi vakcinēt vai nē,
18.02.2014 11:37 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Suns, kas kož ne vienmēr ir traks, ir tādi agresīvi un neaudzināti suņi, īpaši, ja pie ķēdes.
Vecmāmiņai laukos arī ir tāds, un suņus vienmēr esam dresējuši, iepriekšējais ne vien perfekti uzvedīgs bija, bet arī trikus mācēja :) Taču vecums darīja savu un tā sunīša vietā nāca pašreizējais šakālis. Skrien pa mežu un nes pusdzīvus jenotus mājās, cik viņš nav sodīts un mācīts, nekas nelīdz, pie ķēdes tādu nenoturēt, jo nenormāli gaudo. BET viņš ir potēts pret visu, ko var un cilvēka nekad nav uzbrucis agresīvi. Viesus vai ģimeni, kas sabrauc ciemos gan viņš gāž no kājām, taču hiperaktīvais mežonis vienkārši grib spēlēties.
Un kopš esmu redzējusi kā lielplsētās ir ar lapsām un jenotiem, es vairs nekrītu panikā, ieraugot meža dzīvieku ielās. Ir bijis, ka naktī nāku no darba, un uzšvilpju ielas pretējā pusē esošajai lapsai, kura man momentā sāka tecēt līdzi kā paklausīgs sunītis, sajutos kā Eiss Ventura, goda vārds :D
18.02.2014 11:53 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Suņu vakcinēšana pret trakum sērgu ir obligāta.

Mums laukos bija gadījums ka laika sakoda kaimiņienie, sunim bija visas potes bet kaimiņienei tā pat nācās vakcinēties, bet tas bija gadījums ka sakoda. Šijā gadījumā nevakcinētos, bet iesniegumu uzrakstītu gan, jo ja vēl kādam gadītos ka uzbrūk šijā rajonā zinātu pie kā pirmā griezties respektīvi suņa saimnieka.
Man pašai ir pie mājas suns kurš mēdz izsprukt laukā no sētas un ir gadījums ka 2 reizes ir uzkritis virsū cilvēkam un sunim, bet žēl saimniece nepaguva uzrakstīt iesniegumu pretr šiem kaimiņiem. Gaidu izdevību kad man tas izdosies, bet esjot garam šai sētai vienmēr esmu gatava lai aizstāvētu sevi un suni ja nu kas un šis mežonis tiktu ara no sētas.
18.02.2014 11:53 |

Reitings 1493
Vakcinētos.
Sunim vīruss var būt tikai inkubācijas periodā, respektīvi, kad simptomi vēl nav redzami. Maz ticams, jo patiesi LV trakumsērga praktiski vairs nav izplatīta, bet nu...

Bet vispareizāk rīkotos tā - uzrakstītu iesniegumu VP, ka sakodis brīvā vaļā palaists suns. Pieminētu, ka ir arī citus sakodis. Lai gan man ārkārtīgi žēl sunīša, jo ne jau viņš sevi tādu ir pataisījis (agresīvi suņi no dabas praktiski nepiedzimst - viņu šādu ir "izaudzinājis" tas kaimiņš dzērājs, nemitīgi turot pie ķēdes, mazums, vēl kā pret viņu izturas... :( )
Bet izklausās, ka suns, diemžēl, ir agresīvs. Nav jautājums, vai viņš vēl kādu sakodīs, bet gan - kad... :(

Nu lūk, respektīvi, VP, pirmkārt, jāsastāda administratīvais protokols, var likt segt ārstēšanās izmaksas. VTam kaimiņam būs arī VP jāuzrāda pošu pase (tad vismaz zinātu - ir vai nav, nu visticamāk jau, ka nav..). Lai soda to mērgli pēc visiem iespējamajiem pantiem!!!
Savukārt PVD jāziņo, lai suni izņem, nogādā novērošanai (kad arī var noteikt, ir slims, vai nav - un tad attiecīgi, potēties vai nē (ja vien var tik ilgi gaidīt - painteresējies pie ģimenes ārsta)).
18.02.2014 12:39 |

Reitings 8272
Nu lūk, respektīvi, VP, pirmkārt, jāsastāda administratīvais protokols, var likt segt ārstēšanās izmaksas. VTam kaimiņam būs arī VP jāuzrāda pošu pase (tad vismaz zinātu - ir vai nav, nu visticamāk jau, ka nav..). Lai soda to mērgli pēc visiem iespējamajiem pantiem!!!

ja vispirms vērsīsies VP, tad, kamēr tiks līdz slimnīcai vakcinēties, kas ir jāizdara pāris stundu laikā, tikpat labi var arī neko nedarīt, zinot, cik ātri strādā visas institūcijas.
18.02.2014 12:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits