Sekta?

Reitings 10
Reģ: 18.02.2014
Vai jūs mainītu uzskatus par savu attiecību partneri, ja pēc laika uzzinātu, ka viņš ir kādas īpatnējas kustības/reliģijas/filosofijas sekotājs?
Manā gadījumā runa ir par rastafari. Koncepts ir jauks- par mieru pasaulē utt. bet

''Rastamanam marihuānas pīpēšana ir reliģisks akts, nevis vienkārša apreibināšanās. Rastas uzskata, ka pīpējot marihuānu iespējams saprast patiesību, kas rakstīta Bībelē, bet daudzo izkropļojumu dēļ tagad slēpta mūsu acīm. Viņi apgalvo, ka saskaņā ar ticējumi, pirmais augs, kas izaudzis uz ķēniņa Zālamana kapa bijusi tieši marihuāna - "gudrības zāle".

Zināju, ka ir reliģiozs (bet ne ka tik ļoti) un kaunināju, ka ir pīpējis zāli, bet izrādās, ka šim visam piederas bībeles lasīšana esot zāles apreibinātam. Un nejau šad tad zāle pīpēta, bet, par cik tikai ar tās palīdzību var izprast pasauli, tad tas ir ikdienas rituāls. Ar mani esot kopā saka, ka esot atmetis, bet uzrokot viņa saistību ar šo rastafi sapratu, ka tās lietošanai ir pavisam dziļāks līmenis.

Esmu ļauna, neiecietīga, netoleranta, ja šā dēļ vēlos viņu pamest?
18.02.2014 08:23 |

Reitings 10
Mēs dzīvojam ārzemēs, viņš ir musulmanis (bet jau ar ES pilsonību un turīgiem vecākiem, tā ka nav ieinteresēts dabūt pilsonību manis dēļ)
Es agrāk domāju, ka viņam vienkārši bija zāles atkarība, tāpēc šausminājos, kā viņš spēj runāt par kādu Dievu, bībeli,lūgties, jo ticība ar atkarībām neiet kopā. Kad sākām veidot attiecības, teicu, lai atmet zāli. Dzīvojam atsevišķās pilsētās, tāpēc tiekamies uz pāris dienām mēnesī. Pats viņs nav teicis, ka ir rastafari, bet, saliekot kopā visus viņu izteikumus (kas neiet kopā ar musulmaņu reliģiskajiem uzskatiem), agrākos dredus, to, ka māte bija hipijs (hipijiem ir saistība rastafiem), boba mārlija uzausts audekls uz sienas, bībeles pārzināšana utt. es nonācu pie šāda secinājuma.
18.02.2014 09:35 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tiklīdz uzzinātu, attiecības pārtrauktu. Man būtu bail būt ar tādu cilvēku kopā, kā arī uzskatu, ka tas ir mēģinājums pamatot un attaisnot narkotiku lietošanu.
18.02.2014 09:47 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Labāk, lai musulmanis ir rastafari un miera meklētājs, nevis džihāds un spridzina "neticīgos".
18.02.2014 09:48 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja viņš ir musulmanis, tad Bībeli noteikti nelasa ( nu, varbūt lasa kā pētniecisku materiālu, bet ne jau reliģisku motīvu vadīts).

Uzskatu, ka jāizsakās korekti.
18.02.2014 09:52 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Vēl labāk, Tu pat nezini, vai viņš ir rastafari vai ne, bet jau esi gatava šķirties.
18.02.2014 09:53 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Varu derēt, ka viņam sekošana rastafari aprobežojas ar pliku zāles pīpēšanu un drediem.

Pilnīgi piekrītu. Visa tā rastu lieta ir viens liels sū*s. Kad biju sīkāka, tā ap gadiem 15-16, tad tā Boba Mārlija padarīšana skaitījās diezgan stilīga. Visi tie, kas kopš tā vecuma nav spējuši izaugt un turpina to mugru vilkt sev līdzi, manā skatījumā ir bez nākotnes.. Mani tas garlaiko, neinteresē un visādi citādi es pat vizuāli uz tādiem cilvēkiem neskatos. Visa tā dzīvošana savā iedomu pasaulē mani tracina, tāpat kā simts un viens iemesls, kāpēc ir jāpīpē zāle :)
18.02.2014 09:54 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Anny - ko tu zini, kād ir viņa motīvi lasīt bībeli? It kā nebūtu bijis gana daudz kristiešu, kas meklējot sev tuvāko patiesību atveras arī iespējām sekot citām reliģijām. Un iespējams viņš nepraktizē savu musulmanismu.

Un smiekliņš nāk.... narkomāns.....

Esmu satikusies ar zāles atkarīgo (un tai NAV fiziski atkarību veicinoši elementi. Drīzāk tas pats, kas atkarība no cosmo - tā sajūta), kas to darīja ''to get high''. Šis, izskatās, ka ir cits gadījums. Bet ja tomēr tev nav ērti ar šo viņa dzīvesveidu, tad nu neko darīt. Vai nu mēģini iziet uz kompromisu, vai arī nav jēgas.
18.02.2014 09:58 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
musulmanis un Bibele ?
Atvaino, neiet kopaa.

Es pilnigi noteikti no zales pipetaja muktu pa gabalu.

Sv. Rakstus (Bibeli) cilveki lasa skaidra prata, un nav ko te jaukt divas dazhas lietas.

Musulmanjiem vispar ir Korans. Un shadu vielu lietoshana pilnigi un galigi aizliegta !!!
18.02.2014 10:00 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Mani neuztrauktu, ka ir kristietis, luterānis vai vēl kāda cita konfesijā, bet es esmu pietiekami informēta, par to cik absurdas ir cilvēku idejas dažādās sektās. Uzskatot, ka tikai sevi notrulinot ir iespējams sasniegt augstāku stāvokli, man tas šķiet pretīgi un tāpēc es nespētu būt ar cilvēku, kas kaut ko tādu piekopj :(
18.02.2014 10:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Anny - ko tu zini, kād ir viņa motīvi lasīt bībeli? It kā nebūtu bijis gana daudz kristiešu, kas meklējot sev tuvāko patiesību atveras arī iespējām sekot citām reliģijām. Un iespējams viņš nepraktizē savu musulmanismu.

Un smiekliņš nāk.... narkomāns.....

Es izsaku viedokli no sava skatpunkta. Un tā domāju. Vai es apgalvoju, ka man ir pilnīga taisnība? Nē, tās ir manas domas.

Un zāles pīpmani uzskatu par narkomānu. Nedrīkst? Ja kādai nav iebildumu lai dzīvo un precas, audzinas bērnus.
18.02.2014 10:05 |

Reitings 10
musulmanis un Bibele ?
Atvaino, neiet kopaa.

Jā, pārzina ļoti labi! Kad runā ar kristiešiem, tad citē. Kā arī saka, ka daudz kam Korānā nepiekrīt (bet bībelē vēl jo vairāk). Ka ir jāpaņem no katras reliģijas kas labs priekš sevis, jo katrā reliģijā ir kas vērtīgs un kas slikts un nav kādas reliģijas pārākas par citām, pat neticīgie ir tikpat vērtīgi dieva priekšā, ja vien cilvēks ir labs. Visas apreibinošās vielas ir sliktas, izņemot zāli . Šis un vēl daudz kas tagad kopā salikts liek saprast, kāda piederība tam ir pamatā.
18.02.2014 10:08 |

Reitings 10
Tiesa, māte ir kristiete un viņš nekad nav dzīvojis musulmaņu valstī, tad varbūt tāpēc tāda citu reliģiju izstudēšana.....
18.02.2014 10:13 |

Reitings 15092
Ok, man šajā gadījumā zāle šķiet mazākais ļaunums, jo es vispār nevarētu būt kopā ar cilvēku, kurš ir izteikti reliģiozs. Vienalga, vai katolis vai musulmanis, bet Svēto rakstu citēšana mani noteikti neaizrautu. :D
Bet nu jā, arī regulāra zāles pīpēšana man noteikti nebūtu pa prātam. Jūs vnk izklausāties pārāk dažādi cilvēki..
18.02.2014 10:13 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Ja viņš nav musulmanis, bībeli NOTEIKTI nelasa! Diezgan kategoriskas domas. Uz cik lielu pieredzi ar dažādiem cilvēkiem tās balsti?

Protams, tavs viedoklis, viss čiki piki, bet mans viedoklis ir, ka šādi kategorismi, nākuši no cilvēkiem, kas savu viedoklis balsta tikai uz ''es internetā lasīju'' vai ''nu, man tā liekās'' mieru, sapratni un laimi pasaulē nenesīs. Piedod, ja kļūdos, un patiesībā esi gana daudz dažādus cilvēkus ar atvērtu prātu satikusi un iepazinusi.

Starpcitu, pazīstu pāris musulmānus, kas tādi tika audzināti tāpēc sevi pie musulmaņiem pieskaita, taču nepraktizē un interesējas par visām citām reliģijām: hinduismu, kristietību, etc., jo tiešām vēlas atrast viņiem tuvāko patiesību. Viņi ar atvērtu prātu skeptiski saktās uz to, ko citi šiem ir iestāstījuši kā ''pareizo'', un dodas paši savos meklējumos.
18.02.2014 10:14 |

Reitings 10
bet Svēto rakstu citēšana mani noteikti neaizrautu

Mani arī nē, tāpēc īsti par reliģiju man neko neļauju teikt, bet tāpat viņam dažreiz tā reliģijas tēma pasprūk un viņš varētu vārīties stundām, bet es aizsvilstos jau pēc dažām minūtēm :D
18.02.2014 10:16 |

10 gadi
Reitings 13809
Ja jau citē mani, tad varbūt var palūgt to darīt korekti? Es kā kristiete uzskatu, ka vārds Bībele, tāpat kā vārds Dievs, jāraksta ar lielo sākumburtu. Un iekavās ierakstīju, ka var lasīt, lai pētītu, bet nevis reliģisku apsvērumu dēļ. Musulmaņiem tāpēc ir Korāns.

Un es zinu kristieti, kas lasa Korānu kā zinātnisku literatūru, bet nevis kā Svētos rakstus. Tās ir dažādas lietas.

Un tas fakts, ko meitene saka, viens no vecākiem ir kristietis, bet otrs musulmanis, manuprāt, neko neatvieglo. Šiem cilvēkiem ir vēl grūtāk, jo viņi nejūt īstu piederībai nevienai no reliģijām., šaubās.

Draugu lokā redzu pāri, kuriem iet pagrūti jau tikai tāpēc, ka viens ir katolis, bet otrs luterānis - nu, nesakrīt uzskati. Bet kristietis un musulmanis jau ir pavisam cita pasaule.
18.02.2014 10:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man tas vairāk izklausās pēc bohēmiskas izlaidības.. Ka tik apdullināties un gudri parunāt..

kaunināju, ka ir pīpējis zāli

viņam dažreiz tā reliģijas tēma pasprūk un viņš varētu vārīties stundām, bet es aizsvilstos jau pēc dažām minūtēm

Rādās, ka divas viņa kaislīgas aizraušanās Tu nevari paciest.. neredzu lielu perspektīvu Jūsu attiecībās :)
18.02.2014 10:24 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nu rastafarisms jau tāda modes lieta vien ir, tā teikt kaut kas kur ar savējiem piedurties. Nav tā sekta un nav tas nekas bīstams... Ja vien viņš tiešām katru pēcpusdienu neaizvada dīvānā ar kāsi un bībeli rokās. Tādā gadījumā ņem kājas pār pleciem, jo pārmērības ir kaitīgas ikvienā jomā.
Kas attiecas uz zāles pīpēšanu kā tādu, nedomāju, ka tas ir kas slikts, kamēr nenotiek biežāk kā pāris reizes mēnesī. Fiziska atkarība no tā nerodas, un arī emocionālajai var tikt pāri nedēļas laikā. Smēķētājus par narkomāniem nesaucu, tāpat kā tos, kas piektdienu vakaros iegriežas bāros, nesaucu par alkoholiķiem.
Vispār, ja gribi parunāt, uzraksti privāti, negribas te baigi daudz stāstīt.
18.02.2014 10:52 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Pazistu vienu tadu puisi, kuram galva makonos. Gadi jau ap 30, bet runa vienas mulkibas, vinam neinterese nekas, kas saistits ar realo pasauli. Cik man draugi stastija, ieprieks ari regulari appipejies staigaja apkart, tad ari sacis runat par visam savam dveselu, energijas, u.t.t. mulkibam. Reali, es nekad nespetu but ar tadu cilveku, vienmer skaitu laiku, cik atlicis lidz musu tiksanas beigam. Zinu, ka vins ir slogs ne tikai man.
18.02.2014 11:13 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Kad es pirms gadiem tusējos visādās dīvainās kompānijās, tad rastafārisms ir bija stilīgs veids, kā pateikt "man patīk bieži uzpīpēt zāli". :D

Vispār mani fascinē tās runas par "prāta atbrīvošanu" ar marihuānas palīdzību. Regulārie pīpētāji jau nu gan ir tie garīgākie cilvēki ar visplašāko redzesloku, haha :D
18.02.2014 11:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)