Meitenes, tads pavasarigs noskanojums sodien. Saku domat, ka sogad gribetos pasai izaudzet kadu salatlapu, dilli utt. Vai jus pasas audzejat kadus zalumus sava darza, vai jums ir kada vaga pie vecakiem, vecvecakiem un ko parasti jus tur stadat? kas vislabak padodas un par ko lielakais prieks?
Sava vaga pie vecākiem? :D Savas vagas nav, ēdu visu, audzējam arī visu, bet mazās devās, tā, lai pašiem pietiek un nav noņemšanās. Pati arī sēju, laistu un ravēju, ja vajag.
Man visvairāk garšo pašaudzēts baziliks un tomāti..mmmm.
mūsu dārziņā ik gadu aug: dilles, dažādu veidu salāti, burkāni, bietes, sviesta pupiņas, parastie un violetie sīpoli, pētersīļi, baziliks, tomāti, gurķi, kartupeļi, kāposti, puķkāposti.. principā viss. Rudenii ir lielais prieks :)
Mēnešzemenītes, baltu ogu šķirni, baaigi garšīgu un aromātisku, tik sēklas jāsagaida, kamēr atvedīs, jo jau jāsej, bet Latvijā šō šķirni netirgo. Laikam arī fizāļus gribu izmēģināt savus. Melones obligāti. Bet man sava privātmāja un savs dārzs.
Domāju,ka šogad dabūšu vagu :D tomāti,gurķi man ir par sarežģītu. Obligāti būs dilles un pētersīļi, un salāti. Pētersīļi ziemā tonnām aiziet.Mīļākais zaļums!
Esmu jau iesējusi trīs šķirnes palodzes (podiņu) tomātiņu. Jau dažiem spraucas ārā īstās lapiņas un drīz sāksies pikēšanas laiks. Pagājušo gadu arī audzēju - un jau jūnijā mielojos ar gardiem tomātiniem. Tiesa nevaru uz palodzes daudz izaudzēt - bet raža kaut neliela, tomēr garda ... :)
Tāpat tagd sasparojušies pētersīļi un baziliks....
laukos ir viss sākot no dārzeņiem un beidzot ar ogām un visādiem garšaugiem, ko arī pārsvarā patērēju. uz balkona Rīgā man must have ir garšaugi - timiāns, baziliks, dilles, lociņi.