Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Laša zupa.

 
10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
Kā jūs vārat laša zupu? Kādas sastāvdaļas liekat utt.
17.02.2014 15:15 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
sīpoli, burkāni, paprika, kartupeļi, brokolis vai ziedkāposts
17.02.2014 15:17 |
 
10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
un kā ar pašu lasi? liec fileju vai piem. laša galvu buljonam vai kā?
17.02.2014 15:19 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
lieliska, piesātinātas garšas buljona bāze sanāk arī no galvām, kauliem, astēm un spurām, bet, ja no zupas gribas sātīgi paēst, tad jāliek klāt filejas gabaliņi, sagriežot palielos kubiciņos, lai vārot neizjūk.
man zupai vienmēr žēl filejas, to parasti iesālu maizītēm vai uztaisu steikus.
17.02.2014 15:39 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Citreiz nopērku to laša izlasi zupai (Rimi pie saldētajiem produktiem ir), citreiz pārpalikumus, kas paliek, izgriežot filejas no vesela laša. Esmu likusi arī fileju.
17.02.2014 15:44 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ir gatavās ķermeņa daļas laša zupai - zupas izlase. Tur gan spuras, gan astes, galvas, gan atgriezumi no vēderiem. Gaļas ziņā ideāli pietiek, lai piestumtu māgu :D pagaišreiz nopirku Rimi 2 galvas pa 60 centiem. No tām div' galvām sanāca labi izķidāt arī gaļu. Lielais katls sanāca. Neienāktu prātā pirkt fileju zupai.
Lieku kartupeļus, burkānus, sīpolus, puravus, seleriju.dilles.lauru lapas un piparus. Njammm!
17.02.2014 15:46 |
 
Reitings 287
Reģ: 03.01.2013
Šī laša soļanka sanāk vienkārši burvīga: http://solomajai.blogspot.se/2012/04/lasa-solanka.html
17.02.2014 16:04 |
 
Reitings 649
Reģ: 29.01.2009
Neienāktu prātā pirkt fileju zupai.


Pilnīgi piekrītu. Un pat ne tik daudz taupības kā vienkārši bezjēdzības nolūkos, jo jau pieminētajās zupas izlasēs vai veselu lašu izgrieztos "atlikumos" ir absolūti pietiekami palielam zupas katlam ģimenei.
17.02.2014 21:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!