Ko iesākt ar bērna tēvu?!

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Sveikas. Esmu tik izmisusi, ka jālūdz padoms Jums. Būtu labi, ja padomus dotu tās, kurām ir bērni un ģimenes...
īsumā.
Savu mazo gaidīju 1, jo pēc daudzu gadu attiecībām tēvs nebija gatavs mazulim. Viņš īpaši nepārdzīvoja to, ka nācās šķirties. Protams, kad pienāca dzemdību laiks , uzradās... Devu iespēju, BET turpinājās viss pa vecam- manis fiziska iespaidošana, emocionālā vardarbība, meli un bijušo(kas bija laikā kad gaidīju mazo) sveikšana svētkos ar bučām utt. Vnk palūdzu AIZIET. Biju nikna par visu kopumā. Mazais deva spēju izkļūt no līdzatkarības pret šo cilvēku.
Tik sācie murgs. Mazajam ir mazāk kā gads un tēvs grib ņemt viņu pie sevis ar nakšņošanām. Saskarsmi neliedzu nemaz, priecājos, JA ATBRAUC,jo tā ir 1 reize mēnesī...Tagd jau rit 2... Lieki teikt, ka bērns raud redzot histērijā, jo nepazīst...
Nesaktoties kā man pāri darījis-bāriņtiesā iesniedzis prasību,jo nespējot ar mani normāli kontaktēties! Bet kašķi nav dēļ bērna, bet tā, ka nevēlos ar šo cilvēku būt kopā un vēlos dabūt atpakaļ kaut dažas mantas no kopdzīves, jo aizgāju ar to,kas mugurā un...zem sirds.
Jautājumi šādi- ja es nebaroju ar krūti, vai šāds cilvēks var ņemt bērnu pie sevis?! Viņš dzīvo ar vecākiem, kurus bērns redzējis 1 reiz, tikko dzimušu...(neatceras, loģiski) Jo zinu, ka ta straumēs zīdaini, par to ir arī psihologa slēdziens, bet kā uz to skatītos tiesa? Ja nu kas...
Es esmu PAR saskarsmi, tēvu vajag, BET ne uz nakti, tik mazu :( Jo nejūtos droša...:(
Un vel tas, ka viņš turpina mani nomelnot, apsaukāt ar sms... Pēc visa ko darījis...
Stāsts kā no filmas. Biju tik stulba... Meitenes-klausiet mammas, māsas, druadzenes, kurām nav mūsu rozā briļļu uz acīm...

ps- viņš, tiesa, ir jaunāks...
16.02.2014 22:13 |

Reitings 546
S80- Kad toreiz tikos, viņš iegrābās man matos un izgrūda no istabas ar vederu pa preiksu, saspieda seju, rokas, bet zilumiem es nepatiku. Nu aiziesu uz menteni, ko radisu? Asaras, tad jau visas teiks,ka rauj aiz matiem, sit, grusta...
17.02.2014 00:07 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Lita, es neesmu jurists, tik smalki nemācēšu teikt, izstāstīju no savas pieredzes, no ex zinu, ka jābūt policijai, iesniegumam sastādītam, ka tas pilsonis ir to un to izdarījis, tad un tad.

Teorētiski tiesā var teikt visu ko grib, bet tam var būt maza jēga, ja tam nav pierādījumu. Tiešām uzzvani juristiem. :)

Savaldies un esi laba meitene! :)
17.02.2014 00:08 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Tiesu izpildītāji interesējās par materiālo stāvokli, nav tā, ka viņi neko nezin, jo tieši izpildītāja pateica, ka viņš esot invalīds, tāpēc teicu meitenei, lai klusē, jo šitais upuris jau bija sagatavojies, invalīds, prasīju izpildītājai, kas tad viņam kait? Teica, ka nevarot izpaust, pie sevis padomāju - olas uzsprāgušas, lai gan ar jauno mātīti ņemties un apmelot mūsu ģimeni viņš bez kaitēm.

Protams, ka tiesu izpildītājs pārbauda parādnieka materiālo stāvokli, savādāk jau nebūtu iespējas uzzināt uz ko var vērst piedziņu. Bet tas, ka tiesu izpildītājs redz ka parādnieks saņem darba algā pāris tūkstošus, bet tiesa piespriedusi maksāt tikai 80 EUR uzturlīdzekļos, neko vairs piedzenamajā summā vairs nemainīs. Tiesa nolēma piedzīt 80 EUR tad no pāris tūkstošiem tikai 80 EUR tiks piedzīti. Ja tiesa būtu nolēmusi piedzīt tūkstoti, tad no pāris tūkstošiem tūkstotis tiktu piedzīts. Nebūs tā, ka tiesu izpildītājs redz ka parādnieks saņem pāris tūkstošus, zvana tiesai un saka: klau, šai tantei pieliekat pie uzturlīdzekļiem, jo bērna tēvs saņem lielu algu. Tas ir jādara prasītājai pašai.

Katrā ziņā tas, ka parādnieks invalīdz vai ne-invalīds īpaši piedziņas procesu neietekmē. Nav nekādu atvieglojumu tādiem invalīdiem. Ja ir uz ko vērst piedziņu, tad tas tiks arī likuma robežās darīts. Katrā ziņā, laikam tas tiesu izpildītājs pie kā tev ir iesniegta lieta, ir no laukiem, jo no savas pieredzes saku, ka Rīgā tiesu izpildītājiem ir tik daudz darva, ka nav laika interesēties vai parādnieks ir invalīds vai nav, un vēl jo mazāk kur nu zināt kāda šim kaite piemetusies. :D
17.02.2014 00:10 |

Reitings 648
Šis nav gadījums, ka uzvedās kā vistu kūtī, man ieknāba, es ar knābšu, ja grib kaut ko panākt ir jāuzvedās delikāti un ļoti piesardzīgi. Galu galā mēs esam cilvēki, nevis kaut kādi mežoņi

Vairāk bija domāts, ka tas dod kontroli par situāciju. Iespējams liktu bērna tēvam apdomāties pirms izsūtīt kārtējo rupjo sms vai pacelt roku.
17.02.2014 00:11 |

Reitings 546
S80-valdities gruti,jo mani sez tik LIELS aizvainojums...Reizem noraujos, bet tiesi delj maza...Rupju gan neko nerakstu un apsakajosu... Vins gan sad tad atlauja,sbet ar jutu-slipetaks palicis un raksta aizskarosi(saprotu zemtekstu,labi vinu zinu) bet cit spadimatu,ka vinam manis zel :D
17.02.2014 00:13 |

Reitings 6407
krishala, cik reizes alimentus esi pietiesājusi vai kāds Tev ar to sakars???

Katrā ziņā tas, ka parādnieks invalīdz vai ne-invalīds īpaši piedziņas procesu neietekmē. Nav nekādu atvieglojumu tādiem invalīdiem.

Ietekmē, jo grupa ietekmē viņa daba spēju vai nespēju.

Tas, ka Tu pateici, ka Rīgā ir slikti tiesi izpildītāji jau ir mīnuss Rīgas tiesu izpildītājiem, es lepojos ar dāmu, kas man palīdzēja. Cilvēks ļoti akurāti un labi nostrādāja. Paldies viņai par to!
17.02.2014 00:16 |

Reitings 6407
Lita, nepadodies provokācijām var ierakstīt un vēl nez ko, smaidi un klusē vai saki cik viss labi.Esi viltīga kā lapsa!
17.02.2014 00:17 |

Reitings 1080
es tavā vietā uz nakti nedotu, lai satiekas klātienē, un prom nedotu. Galu galā,ja mazais tēvu nepazīst, tas viņam var atstāt kādu iespaidu,manuprāt. Kad paaugsies tad varbūt savādāk.
17.02.2014 00:20 |

Reitings 648
krishala, cik reizes alimentus esi pietiesājusi vai kāds Tev ar to sakars???

pietiesājusi pati priekš sevis neesmu neko un ceru ļoti, ka nevajadzēs to darīt, toties esmu izdzīvojusi ļoti daudz alimentu piedzīšanas gadījumu praksē, uzklausījusi miljoniem stāstu no alimentu piedzinējiem/ām un bijusi klāt ģimenes strīdos par alimentiem, jo strādāju tur, kur tieši viens no darba uzdevumiem ir alimentu piedzīšana. :)
17.02.2014 00:22 |

Reitings 6407
Ja nezini, tad stāvi rāma pie ratiem.
Lūdzu:
45.pants. (1) Zvērināts tiesu izpildītājs pēc savas iniciatīvas veic visus likumā noteiktos pasākumus un izmanto visus likumā paredzētos līdzekļus un metodes, lai ātri un kvalitatīvi pildītu tiesas un citu institūciju nolēmumus, kā arī veiktu citas sava amata darbības.

Klausīties ir viens, otrs ir visu piedzīvot un zināt. Ja reiz Tev tāda prakse, tad kādreiz palasi likumi.lv un iesaku iet praksē pie laba tiesu izpildītāja, nevis kuram vienalaga par notiekošo.

PS. Alimentu apmēru var pārsūdzēt jeb kurā laikā, ja vecis sāk strādāt vai lielāki līdzekļu utt.

Jauku vakaru! :)
17.02.2014 00:39 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
S80-Bet tiesai diezvai intereses musu savstarpejas peripetijas, kads sakars tam ar BERNU?

Tā ir emocionālā vardarbība pret bērnu, ja viens vecāks otru aizskar (apsaukā kaut vai ar necenzētiem vārdiem, kur nu vel fiziski) bērna priekšā.
17.02.2014 00:49 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Un vispār, ja gadās situācija, kad viņš sāk Tev uzbrukt (kaut vai ārdīties), sauc policiju.
Saņem sevi rokās, nebaidies no bāriņtiesas un rīkojies. Ja ne sevis labā, tad bērna vismaz. Tādam kretīnam bērnu uz nakti dot.. murgs!
17.02.2014 00:52 |

Reitings 472
Reģ: 09.08.2012
Nezinu kā citiem, bet mani kaitina tavi neloģiskie teikumi. Par tēmu runājot, šādus jautājumus jākārto ar jurista palīdzību.
17.02.2014 01:07 |

Reitings 11996
Es gan nevaru saprast, kāpēc autore vipār uzskata, ka viņas bērnam ir nepieciešams šāds tēvs?... Saprastu, ja vēl viņu interesētu savs bērns, bet viņš to tik izmanto kā ieganstu, lai kārtējo reizi ieriebtu autorei. Un, nedod Dievs, vēl viņam mazo atstāt uz nakti!!! Tak nožņaugs, piekaus, nometīs "netīšām", atstās bez uzraudzības vai vēl sazin ko izdarīs... Nevar tak zināt, kā reaģēs vīrietis, kurš būtībā ir pilnīgi svešs, kad bērns sāks raudāt un nebūs nomierināms!...

Es vispār izietu uz to, ka liegtu jebkādu kontaktu ar bērnu un miers!
17.02.2014 01:12 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pirmā un liktenīgā kļūda bija pateikt šim izdzimtenim, ka tev būs bērns, kur nu vēl no viņa, tas ir iedevis viņam kārtis rokās tevis spīdzināšanai. Otra - vispār pastāstīt, ka esi dzemdējusi, atļaut laboties, apciemot bērnu - tādi kā viņš nemainās.

Tagad, jā, tagad viņš var tevi terorizēt un spīdzināt.

Forumā problēmu neatrisināsi, vērsies pie juristiem, kas spēs dot tev prātīgu padomu un turies!
17.02.2014 08:20 |

Reitings 546
Kibermeitene- Kur tieši nesaskati loģiskumu, man bija jāraksta smalks izklāsts par savu dzīvi?

Sms diez vai kādi ietekmē bērnu, bet kāda pēc tām ir mamma, tas gan...

Paldies meitenes, jau sāku meklēt juristu:)
17.02.2014 08:29 |

Reitings 8272
tātad, ja viņš strādā oficiāli un nopelna krietni virs minimālās algas, tad tieša tu vari dabūt vairāk par minimālajiem uzturlīdzekļiem. pie tām lielajām algām prasa ~ 100 ls. nu, ja viņš pelna tūkstošiem, tad vairāk.
par to bāriņtiesu ir tā - uz bāriņtiesu ej nepsihojot un saņem sevi rokās, savādāk viņi tiešām domās, ka tēvs nemelo. mierīgi viņiem paskaidrot, ka bērna tēvs ar bērnu īsti nekomunicē, nebrauc ciemos. bērna, kad viņu redz, ir histērijā, jo nepazīst, bet viņš vēlas bērnu vest pie sevis pa nakti. pasaki, ka pret saskarsmi neiebilsti, un, ja saskarsme veidosies normāla, tad ar laiku varēs ņemt pie sevis, bet tagad, ja vēl arī baro ar krūti, tad viņš nedrīkst bērniņu uz tik ilgu laiku ņemt pie sevis. protams, ir arī stulbas bāriņtiesas. ja viņi nosaka, ka bērna tēvs var bērnu ņemt pa nakti pie sevis, tev šis lēmums nav obligāts, jo tas nav tiesas lēmums. bet tad noteikti ieteiktu griezties tiesā ar prasību. ja es maznodrošināta vai tml., tev jāgriežas bezmaksas jurdisko konstulāciju birojā (laikam tā viņš saucas), kur tev pat bez maksas sastādīs prasības pieteikumu tiesai un pakonsultēs tevi. tiesa gan, šī iestāde atrodas Rīgā.
17.02.2014 08:42 |

Reitings 8272
S80-tagad lasu, ka jākrāj čeki, lai pieprasītu un vel jāpierāda, ka tēvs tik daudz pelna.

lai pierādītu to, cik bērna tēvs pelna, atliek tikai zināt, kur viņš strādā. tev tad būs jālūdz tiesai izprasīt ziņas no bērna tēva darba vietas par vidējo darba algu. un tiesa šīs ziņas vnm izprasa.
čekus tu vari krāt, bet pārsvarā tiesās tos neprasa, jo visi taču zin, ka bērna māte bērnam pērk ēdienu, apģērbu, zāles, pamperus utt. vienīgais, ja bērnam ir nepieciešams kaut kas speciāls, kas maksā dārgāk, tad ieteicams saglabāt tos čekus. saglabā ikmēneša rēķinus par dzīvokli, jo rēķina, ka bērnam aiziet 20% no tā. tev ir jāveic aprēķins, cik mēnesī tu apmēram iztērē bērna uzturēšanai. papildus vari minēt, ko tu varētu bērnam par labu nopirkt, aizvest uz kādām nodarbībām, ja šīs naudiņas būtu vairāk.
17.02.2014 08:49 |

Reitings 6407
Lita, uzzvani uz nr. kuru Tev iedevu, ja ne paši paņems Tavu lietu,tad vismaz iedos labus kontaktus.

lai pierādītu to, cik bērna tēvs pelna, atliek tikai zināt, kur viņš strādā.

Ne obligāti, tiesu izpildītājs vācot ziņas to uzzinās tā vai tā.
17.02.2014 10:02 |

Reitings 8272
Ne obligāti, tiesu izpildītājs vācot ziņas to uzzinās tā vai tā.

kad prasību iesniedz tiesā, tad, lai tiesa piespriestu maksāt vairāk nekā šos minimālos, tad autorei būtu jāzina, kur viņš strādā. ja nē, tad tiesa piespriedīs tikai minimālos uzturl., jo prasītājai ir jāpierāda sava prasība. tiesu izpildītājs jau darbojas tikai pēc tam, kad ir spriedums.
protams, ja ir kaut kāda savstarpēja sadarbība un, ja tiesu izpildītājs informē, ka oficiāli bērna tēvs nopelna miljonus, tad var lūgt grozīt uzturlīdzekļu apmēru, bet tā ir laika vilkšana un bērns tikmēr mazāk saņems. jo arī to lielāko summu var saņemt tikai no prasības iesniegšanas dienas, kad lūdz grozīt uzturl.apmēru. tātad, ja pirms tam autore nebūs zinājusi, kur strādā bērna tēvs, tad nebūs arī ziņu par bērna tēva ienākumiem. vēl var lūgt tiesu uzlikt par pienākumu bērna tēvam iesniegt šīs ziņas, bet ne visi to dara. citi vsp nereaģē.
vēl ir variants, ja nezina, darba vietu, tad lūgt izprasīt ziņas no VSAOI (laikam), pēc kā tad pēc tam redz, kur tad bērna tēvs strādā un cik vidēji saņem.
17.02.2014 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits