Ko iesākt ar bērna tēvu?!

Reitings 546
Reģ: 15.03.2013
Sveikas. Esmu tik izmisusi, ka jālūdz padoms Jums. Būtu labi, ja padomus dotu tās, kurām ir bērni un ģimenes...
īsumā.
Savu mazo gaidīju 1, jo pēc daudzu gadu attiecībām tēvs nebija gatavs mazulim. Viņš īpaši nepārdzīvoja to, ka nācās šķirties. Protams, kad pienāca dzemdību laiks , uzradās... Devu iespēju, BET turpinājās viss pa vecam- manis fiziska iespaidošana, emocionālā vardarbība, meli un bijušo(kas bija laikā kad gaidīju mazo) sveikšana svētkos ar bučām utt. Vnk palūdzu AIZIET. Biju nikna par visu kopumā. Mazais deva spēju izkļūt no līdzatkarības pret šo cilvēku.
Tik sācie murgs. Mazajam ir mazāk kā gads un tēvs grib ņemt viņu pie sevis ar nakšņošanām. Saskarsmi neliedzu nemaz, priecājos, JA ATBRAUC,jo tā ir 1 reize mēnesī...Tagd jau rit 2... Lieki teikt, ka bērns raud redzot histērijā, jo nepazīst...
Nesaktoties kā man pāri darījis-bāriņtiesā iesniedzis prasību,jo nespējot ar mani normāli kontaktēties! Bet kašķi nav dēļ bērna, bet tā, ka nevēlos ar šo cilvēku būt kopā un vēlos dabūt atpakaļ kaut dažas mantas no kopdzīves, jo aizgāju ar to,kas mugurā un...zem sirds.
Jautājumi šādi- ja es nebaroju ar krūti, vai šāds cilvēks var ņemt bērnu pie sevis?! Viņš dzīvo ar vecākiem, kurus bērns redzējis 1 reiz, tikko dzimušu...(neatceras, loģiski) Jo zinu, ka ta straumēs zīdaini, par to ir arī psihologa slēdziens, bet kā uz to skatītos tiesa? Ja nu kas...
Es esmu PAR saskarsmi, tēvu vajag, BET ne uz nakti, tik mazu :( Jo nejūtos droša...:(
Un vel tas, ka viņš turpina mani nomelnot, apsaukāt ar sms... Pēc visa ko darījis...
Stāsts kā no filmas. Biju tik stulba... Meitenes-klausiet mammas, māsas, druadzenes, kurām nav mūsu rozā briļļu uz acīm...

ps- viņš, tiesa, ir jaunāks...
16.02.2014 22:13 |

Reitings 546
Ne ne, bijam kopa 2 menesu kops piedzima amzais, tb dzivojam...Tagad mazajam 7 jau...Bet nu nav tak atnemams no amnis kaut stundu,blauj ka svesi nem rokas(tostarp tevs)...
Esmu nogurusi...Vins nedoma,ka r so visu esmu stresaina,mazais man vel jaaudzina idkiena...vel pa tiesam bus jaskraida...Ceru gan,ka tik talu nebus. Es jutu,ka vins man vnk riebj un zimanto katru stridu ka iemslu vnk enbraukt,bet barinjtiesa uztaisija,ka es bernu raujot ara no roka,protams, enlausu bernam histerija raudatm tik tapec,ka 40km atbraukt reizi emensia r ir gruti... Citam izklaidem,protams,laiks ir un nauda.....
Un aplieciba ir vinja vards. ŽĒL.
16.02.2014 23:09 |

Reitings 546
S80- a kur Tev ir tie? Man auto, ja tālāk.
16.02.2014 23:10 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Zīmuļāns... Cik saprotu, ja maksā UGF jau uzturlīdzekļus, tad lieta jau ir iesniegta pie tiesu izpildītāja. Ir tā, ka UGF nemaksā to uzturīdzekļu apmēru, ko piespriež tiesa. UGF no 2014.gada 1. janvāra izmaksā bērniem līdz 7 gadiem EUR 71.14 , bet bērniem no 7 gadiem līdz 18 gadiem EUR 78.26.
Piemērs: ja bērnam ir līdz 7 gadiem un tiesa piespriedusi tēvam maksāt 100 EUR, bet no tēva uzturlīdzekļus nav iespējams piedzīt, tad UGF vienalga izmaksās tikai 71.14 EUR un tā starpība starp izpildu rakstā uzrādīto summu un UGF izmaksu, kas šajā gadījumā ir 28.86 EUR krājas kā parāds pie tiesu izpildītāja un tā katru mēnesi. Brīdī, kad parādās iespēja ieturēt no parādnieka uzturlīdzekļus, tiek atsaukts UGF, tiek maksāti tekošie uzturlīdzekļi, kas pienākas katru mēnesi tādi kādus tos ir piespriedusi tiesa +tiesu izpildītāja izdevumi, un ja kaut kas vēl paliek pāri tad vispirms tiek atmaksāta UGF izmaksātā summa un tad tikai parāds piedzinējam, kas ir iekrājies kā starpība starp piespriesto un reālo summu, ko izmaksā UGF.

Tā kā faktiski ir tā, var iet uz tiesu, lai pārskata piespriesto summu, bet jebkurā gadījumā, ja no paša parādnieka nebūs iespējams ieturēt piespriestos uzturlīdzekļus, UGF izmaksājamā summa nemainīsies un manis minētā starpība krāsies tikai uzturlīdzekļu parādā, ko varbūt kādreiz izdosies piedzīt, pēc tam kad būs beigušies tekošie ikmēneša uzturlīdzekļi un atmaksāta izmaksātā nauda no UGF.
16.02.2014 23:10 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ko tas teevs taisaas iesaakt ar 2 meeneshus (ja pareizi sapratu) jaunu mazuli uz nakti? Es pat neapsveertu taadu iespeeju ziidaini dot prom kaut kaadam spraagonjam, kas neko nejeedz no beerniem, bet grib njemt principa peec.
16.02.2014 23:15 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Pa tiesām nav jāskraida, tikai jāaiznes iesniegums un jāpaņem noraksts + jāsagatavo iesniegums tiesu izpildītājam ( tiek nozīmēts, kurš tas būs, manā gadījumā izpildītājs bija no reģiona, kur dzīvo parādnieks), norakstu var sarunāt aizsūtīt, izpildītājam ar var pa pastu nosūtīt dokumentus, tikai vajag sarunāt.

Es tiesā biju 1 reizi, pēc noraksta un iesniegumu sagatavot tiesu izpildītājam, bet tāpēc, ka mans jurists zināja labi tiesnešus un pats aiznesa pirmo iesniegumu, jo viņi tajā dienā aizvēra tiesu stundu ātrāk.

Lita, izskatās, ka Tu te vienkārši mūsu laiku tērē, netaisies nemaz neko darīt, to secinu pēc Tava ieraksta. Skumji, es patiesi gribēju palīdzēt.
16.02.2014 23:16 |

Reitings 546
Ja nedomātu neko darīt, nejautātu kur ir tie tavi jursiti, lai varu aizbraukt ;) Un taisos darīt, jo ir atzinums jau no bērnu psihologa ;) Prasu pieredzi, neesmus askārusies ar šadām problēmām!
16.02.2014 23:20 |

Reitings 648
Lita ieteiktu tev vispirms parunāt ar bērna tēvu par to, ka ir bērna uzturēšanai ir nepieciešama lielāka summa kā viņš tev maksā. Ja nenonākat pie kompromisa, ieteiktu tev tiešām doties uz tiesu un pieprasīt alimentus. Varbūt tas tēvam atvērs acis, turklāt, pēc tam izpildu raksts nav obligāti jāiesniedz pie tiesu izpildītāja. Ja viņš nemaksās tev tiesas piespriesto alimentu summu, varēsi viņu pabaidīt, ka iesniegsi lietu izpildei pie tiesu izpildītāja un tad jau viņam nebūs izvēles maksāt vai nemaksāt lielāku alimentu summu par minimālo, turklāt papildus tētuks dabūs samaksāt arī tiesu izpildītāja izdevumus, kas vēl nedaudz sadārdzinās viņa jauko dzīvi.

Īsumā, ja tev uz rokām būs tiesas dokuments, varēsi nedaudz tēvu piespiest pie sienas, ja pa labam nevar.
16.02.2014 23:26 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Atvainojos par jautājumu, bet kā bāriņtiesas lēmumu ietekmē tas, ka māte nabaro bērnu ar krūti?
16.02.2014 23:27 |

Reitings 546
Bernam tad mati nevajag...jo pupu lidzi nav janjem :D No serijas... Maisijuma bundza maates vieta...
16.02.2014 23:37 |

Reitings 6407
Lūdzu: http://www.1188.lv/catalog/januss-juristi-sia/legal-advice/461367#

Atvainojos par jautājumu, bet kā bāriņtiesas lēmumu ietekmē tas, ka māte nabaro bērnu ar krūti?

Nekā!!!!!

Ja viņš nemaksās tev tiesas piespriesto alimentu summu, varēsi viņu pabaidīt, ka iesniegsi lietu izpildei pie tiesu izpildītāja un tad jau viņam nebūs izvēles maksāt vai nemaksāt lielāku alimentu summu par minimālo, turklāt papildus tētuks dabūs samaksāt arī tiesu izpildītāja izdevumus, kas vēl nedaudz sadārdzinās viņa jauko dzīvi.

Tā nedrīkst darīt! To Tev pateiks jeb kurš sapratīgs cilvēks, tā ir šantāža!

Bez tam tiesa nespriež cik maksās, bet vai apmierināt prasību vai nē, jo viņiem nav pieejama informācija par otru pusi, to meklē tiesu izpildītājs un pēc tiesu izpildītāja darba arī parādās cipars ko piespriež, ja nav ko piedzīt maksā valsts uzturlīdzekļu gatantētais fonds, ja ir ko piedzīt tad apmierina prasību 25% no min. algas vai atkarībā no apstākļiem.
16.02.2014 23:38 |

Reitings 546
Acimr4edzot-esmu ka berna barotava. Nekas vairak. Vinja/u skatijuma.
16.02.2014 23:38 |

Reitings 546
Rit neko nesaksu, pirmdiena, bet otrdien gan! Paldies meitenes!!!!!!!!!!
16.02.2014 23:40 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Man skiet,ka tiiri normaali tas nav, ka vinsh velaas bernu veelas nemt liidz pa nakti? Ko vinsh ar vinu dariitu??
16.02.2014 23:47 |

Reitings 648
Tiesu izpildītājs cilvēkus NEMEKLĒ, to dara policija! Tiesu izpildītājs vienkārši izpilda JAU tiesas pieņemto lēmumu pēc tam, kad tiesa jau ir notikusi un ir pieņemts lēmums. Arī tiesa dod laiku atbildētājam sniegt paskaidrojumus, ja tas netiek darīts, tad tiesa pieņem lēmumu bez atbildētāja.

Turklāt attiecībā uz parādnieku, tiesu izpildītājs un tiesa vienkārši izsūta visus dokumentus uz deklarēto personas adresi, ja persona tur nesaņem dokumentus, tad jebkurā gadījumā tas nav attaisnojums, lai izliktos, ka neko nezina, jo nesaņemot vēstules deklarētajā adresē (respektīvi nav sasniedzams ) patiesībā tiek pārkāpts Dzīvesvietas deklarēšanās likums un par to jau arī var piemērot papildus naudas sodu.

Tā nedrīkst darīt! To Tev pateiks jeb kurš sapratīgs cilvēks, tā ir šantāža!

Un sava bērna māti necienīt drīkst? Šajā gadījumā ir tikai viens variants: kādu attieksmi tev sniedz, ar tādu jāizturas pretī.
16.02.2014 23:49 |

Reitings 546
Lexxy-vinja prasiba ir-nemt uz dienam ar kansnosanu vinja gjiemne(juru berns nav redzejis, 1 reizi,menesisa vecuma)

Isteniba, cik saskaros,likumi mates puse ir minimali. Es reiz neveiuksmigi pazvaniju uz barintiesu un pateicu ka bijis,ka ir palaidis nagus , ari kad gaidiju mazo un biju aizdevusies uz dzivokli(ticot,ka gribes teikt,ka pardomajis) bet strida laika cietu... Uz ko man darbiniece uzblava-a ko tad Jus negajat uz policiju,tagad pati vainiga...Tapec ar baidos vispar kkur iet, kads darbinieks pagadas,ar labo vai kreiso kaju kapis ara...
16.02.2014 23:55 |

Reitings 648
viņiem nav pieejama informācija par otru pusi, to meklē tiesu izpildītājs un pēc tiesu izpildītāja darba arī parādās cipars ko piespriež

Pie tiesu izpildītāja nāk jau ar gatavu izpildu dokumentu, kurā uzrādās konkrēta summa, ko tiesa ir piespriedusi, tiesu izpildītājam nav nekāda sakara ar to, kādu lēmumu pieņem tiesa. Lietas būtību skaidro tiesa, tiesu izpildītājs tikai izpilda tiesas nolēmumu.
Cipars ko piespriež nav atkarīgs no tiesu izpildītāja, bet no tā, cik lielu summu pieprasa prasītājs un vai viņš var pierādīt, ka viņa prasījums ir pamatots. Ja tiesa apmierina prasījumu, tad tiesu izpildītājs tur noteikti vairs neko nevar mainīt.
16.02.2014 23:55 |

Reitings 546
Un isteniba es te domaju, visi baigi skait akapeikas, bet ikdienas solis ir matei...Un ari darbs. Bet dabon tikai tik cik berns aped utt. Bet ja man amsinu jauztur 60% bērna vajadzībām? Māju apkurinu ar malku gūtu vecāku mežā? Un aprūpe arī-man. evam 1 diena menesi, pastaigas...tad audzniasana... Tapec tas summas no minimala,ja nosaka-ir smiekligas. Un,peimeram, somenes man mazajam izgaja 170 eur. Nakamo varbut mazak, nakamo atkal vairak,ka var tik konkreti kko noteikt...
16.02.2014 23:59 |

Reitings 6407

Turklāt attiecībā uz parādnieku, tiesu izpildītājs un tiesa vienkārši izsūta visus dokumentus uz deklarēto personas adresi
Ierakstītā vēstulē.

Tiesu izpildītāji interesējās par materiālo stāvokli, nav tā, ka viņi neko nezin, jo tieši izpildītāja pateica, ka viņš esot invalīds, tāpēc teicu meitenei, lai klusē, jo šitais upuris jau bija sagatavojies, invalīds, prasīju izpildītājai, kas tad viņam kait? Teica, ka nevarot izpaust, pie sevis padomāju - olas uzsprāgušas, lai gan ar jauno mātīti ņemties un apmelot mūsu ģimeni viņš bez kaitēm.

Un sava bērna māti necienīt drīkst? Šajā gadījumā ir tikai viens variants: kādu attieksmi tev sniedz, ar tādu jāizturas pretī.

Šis nav gadījums, ka uzvedās kā vistu kūtī, man ieknāba, es ar knābšu, ja grib kaut ko panākt ir jāuzvedās delikāti un ļoti piesardzīgi. Galu galā mēs esam cilvēki, nevis kaut kādi mežoņi.

Es no savas pieredzes varu pateikt, ka man rakstīja tā veča jaunā dāma nesmukas lietas, bet es viņai neko tādu pretī nerakstīju un viņiem nebija nekāda kompromāta pret mani, vienīgais ko es viņai pateicu, ka viņai šitais viss var slikti beigties, pazuda jaunkundze no laukiem! :D
17.02.2014 00:00 |

Reitings 6407
Lita, ja sit, tad tiešām jāgriežas policijā, tas ir tikai normāli.
17.02.2014 00:03 |

Reitings 546
S80-Bet tiesai diezvai intereses musu savstarpejas peripetijas, kads sakars tam ar BERNU? Un vai tiesa, tiešām, enmaz neņem vērā kaut mutisku izteiktu faktu par vardarbību?
17.02.2014 00:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits