Svars nekrīt nost pēc dzemdībām.

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
Jā...tas ir par mani. Un man tas riebjas. Grūtniecības laikā pieņēmos par 18kg. Pēc mēneša bija pazuduši 12kg, bet tie pārējie 6kg(principā vajadzētu jau vēl nomest) sēž uz ciskām, rokām un vēdera joprojām, uz izskatās, ka nekur prom netaisās. Pati sev nepatīku. Ja agrāk varēju veikalā ieiet un nopirkt visu, kas man patīk, tad tagad skatos uz smukām lietām un domāju, ka jāizvēlas kas tāds, kas to riepu noslēpj. Varu ietilpt kaut kā iepriešējās drēbēs, bet tas viss liekas tik iežmiegts un acīm netīkams.
Domāju, ka svars pēc dzemdībām kusīs nost, jo baroju ar krūti. Kā tad! Izskatās, ka smagi būs jāstrādā, ļoti smagi, jo viss tas nesmukums stāv uz manis. Un tas dzen depresijā.

Droši motivējiet mani katru dienu mājās vingrot, jo , atklāti sakot, esmu slinka. Kā Jums(tām, kurām ir bērni, un tas viss ir bijis) gāja ar tiem kilogramiem? Varbūt ir kādi ieteikumi?
16.02.2014 21:44 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Turklāt kā sāku ierobežot/pārtraukt piena produktus (kas iekļauj balmaizi un saldumus ), svars protams nogāja strauji, bet līdz ar to viss- piens palika vājš un beidzās. Noslēgumā, uzskatu, ka šo cīņu neuzvarēju, jo zaudēju pienu.
17.02.2014 01:55 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Burtiski tikko esi piedzemdējusi! Organismam jāattiet no grūtniecības, dzemdībām, jāražo piens!
Viss notiks!
Daudz dodies pastaigās, ēd veselīgi, dzer ūdeni, ucinies ar mazo, nevis ieciklējies uz pāris liekajiem kg! Nesveries!

P.S. Neklausies nedzemdējušās pārgudriniecēs, kam tumša bilde par ēšanu/neēšanu grūtniecība laikā un par pašu grūtniecību!
17.02.2014 10:44 |

Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Tev jau tikai 3 mēneši pāgājuši kopš dzemdībām un tu jau uztraucies? :D Manuprāt, galīgi nav pamata uztraukumam. :) Man pēc pirmā sīča svars atgriezās normālās sliedēs pēc 5 mēnešiem(baroju ar krūti apm. 2.mēn.), bet pēc otra sīča tas laiciņš ieielga. :D Apmēram pēc mazliet vairāk kā pusgada viss bija savās īstajās vietās (baroju ar krūti apm. 4.mēn.). Un reāli ne pēc vienām dzemdībām neesmu ne piedomājusi pie uztura, ne baigi sportojusi, viss notika kautkā pats no sevis. Takā neķer kreņķi par kg (tie ir tikai 6 :) ) un domā labāk par mazo ķiparu! :)
17.02.2014 10:54 |

Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Ā, gribēju pajautāt, cik tad īsti tu sver? (ja drīkst jautāt) :)
17.02.2014 10:56 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Es, kā nedzemdējusi gudriniece, tomēr pievienošu savu viedokli. Dod sev laiku! Vismaz gadu. Izbarosi bērnu, sāks iedarboties garās pastaigas, bērns sāks velties, rāpot, pārvietoties, tad pati nepsapratīsi, kā viss liekais nokusīs un aizies vēl mīnusā, pakaļ bērnam skraidot.
Es pati NEKAD par dzemdējušas sievietes figūru, piemēram, pludmalē neko negatīvu nedomāju, ja vēl zinu, ka kādai vairāki bērni un plakans vēders, tad viņa man ir SuperHero :)
Bet tām, kam bez veselības problēmām, nedzemdējušām, zem 35 gadi, ir vairāk kā +10kg, gan nāktos uztraukties tavā vietā.
17.02.2014 11:13 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Marta,man līdzīgs variants.
Saka,ka svars mēdzot nokrist arī tad,kad beidz ar krūti barot;)vēl saka,ka vajadzīgs pusgads līdz gads.visas nav vienādas.man tikai pēc pusgada viss savās vietās ir nostājies,kā bija pirms grūtniecības.tagad cīnos ar to, kas bija lieks jau pirms grūtniecības...
17.02.2014 11:18 |

10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Par saviem +35 uzņemtajiem kilogramiem, man vispār kauns runāt, bet nu kur viņi bija - nav ne jausmas, jo grūtniecības laikā tāpat varēju uzvilkt visu, ko pirms grūtniecības.
Tagad ir pagājis pusgads pēc dzemdībām, 20 kg ir nomesti, palēnām krītās. Īpaši neko nedaru, bet mans dzīvesveids raujoties pa darbu, studijām un vācot mazo, ir pietiekami saspringts.
17.02.2014 11:35 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Jolly_Angie,
Mana piebilde par nedzemdējušām pārgudriniecēm bija domāta uz šāda veida takstiņiem:
Pašas vainīgas. Nevajadzēja tik daudz rīt, kad bijām grūtas.

Aii, nu ja tu esi slinke un sevi shitaa izlaidi grutniecibas laika, tad ko dariit? Nu paliksi resna mamula un paliksi.
17.02.2014 11:53 |

Reitings 8272
Pašas vainīgas. Nevajadzēja tik daudz rīt, kad bijām grūtas.

es domāju, ka šeit vispār nedrīkstētu komentēt sievietes, kuras nav stāvoklī vai nav dzemdējušas. kad šī persona, kas to ir izteikusi, pati paliks stāvoklī, varēs arī teikt visu ko par rīšanu.
protams, esmu par to, ka sievietei nevajadzētu GR laikā pieņemties var 30-40 kg, jo tas ir arī pašai nenormāli fizsiki grūti, bet, ko darīt, ja tā ir noticis? Pēc GR un barošanas vnk jātiecas uz to, ko vēlas.
Ja es nevarētu saņemties mājās ko darīt, tad droši vien ietu uz airobikām, baseinu.
cilvēki ir slinki arī bez bērniem vai nevar atrast laiku. kad ir mazs zīdainis mājās, manuprāt, ir ļoti grūti aiziet pāris stundas pasportot dienā. bet, manuprāt, pirmajos mēnešos pēc dzemdībām nav jāstreso par dažiem liekajiem kg, jo tad vairāk ir jābūt mierīgai, jāēd sabalansēti, jāatpūšas, lai nepazustu arī piens. Es domāju,ka tikai pēc tā gada var reāli tiešām kaut cik pievērsties sportošanai un diētām. protams, arī pirms tam ir jādomā par kustēšanos un normālu ēšanu, bet es domāju, ka ar laiku viss organismā sakārtosies. un, tad, ja kaut kas nepatiks - to varēs labot.
17.02.2014 12:07 |

Reitings 7743
Pirmos mēnešus pēc dzemdībām nemaz nedrīkst baigās fiziskās aktivitātes veikt, jo viss vēl nav nostājies savās vietās, var ļoti nopietnās kaitēs iedzīvoties. Par rīšanu pateikt ir vnk. stulbuma kalngals. Tādas asas piezīmes visvairāk izsaka cilvēki, kuri paši netiek ar savu svaru galā. :)
17.02.2014 12:17 |

Reitings 7781
167 gara un sveru 66kg. stajos uzskaite ar 60kg 12. nedela. butiba mams idealais svars ir 57kg. bet ar 60kg iesakuma ari butu laimiga.
jau menesi eju reizi nedela peldet pa stundai, bet tas nekadus rezultatus nedod. virs saka, ka jaiet 2 reizes nedela. ta ari darisu.
17.02.2014 12:25 |

Reitings 165
Reģ: 12.12.2013
Tīri teorētiski runājot, kā jau iepriekš minēju, katrai jaunajai māmiņai ir jāēd par 300-400 kalorijām vairāk nekā ir norma, lai sekmīgi ražotos pieniņš un pašām pietiktu spēka. Nemaz nerunāsim par hormonālajiem rādītājiem, kas arī pēc dzemdībām taisa uj uj uj un autore - tie taču ir tikai 3 mēneši. Visi gadījumi nav vienādi. Dod savam ķermenim laiku atkopties un rūpējies par mazo, Tavas kleitas drīz vien atkal Tevi gaidīs, neuztraucies. Lai viss izdodas mazā audzināšanā. :)
17.02.2014 12:36 |

Reitings 7781
paldies, hantelveci!
17.02.2014 12:39 |

Reitings 8272
reize nedēļā baseinā ir nedaudz par maz, lai ko sadedzinātu, bet divas reizes, manuprāt, nekaitēs tavam organismam. vispār, ja iet uz baseinu, tur tai atvēlētajā laikā ir nopietni jāpeld, nevis jāplunčājas. un pēc baseina, lai būtu kāda jēga- nedrīkst pārrīties, lai cik ļoti gribētu apēst visu pēc kārtas. ja tu nebarotu bērnu, ieteiktu vsp pēc baseina neko neēst, bet tu tā nedrīksti darīt..
17.02.2014 12:44 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Mani gan šāda problēma pilnībā neskāra, bet es varu teikt, ka seši kg nav tā satraukuma vērti. Pirmkārt, aptuveni 5kg virs normas pieturoties krūtsbarošanas periodā - pilnīgi dabiski. Otrkārt, mīļā sirds - Tev taču vēl hormoni lido kā pusaudzim. Nomierinies - viss ar laiku sastāsies vietās. Pareizi meitenes saka - mazais paliks aktīvāks un prasīš tikai vairāk spēka no Tevis, nevis mazāk. Nāk pavasaris - arī pašai gribēsies garās pastaigas dzestrajā gaisā. Un Tu vēl apmeklē baseinu - tātad galīgi dīkā nesēdi. Dod laiku ķermenim attapties.
Plus, jo mazāk Tu domāsi par kaut kādiem liekajiem kilogramiem, jo ātrāk ķermenis savāksies. Nedrīkst sevi apbižot - sevi ir jāmīl. Nekreņķējies - būs viss kā senās, vecās dienās pirms grūtniecības. Tikai esi pacietīga. :)
17.02.2014 13:05 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Man atkal pēc dzemdībām ir -3kg, jo pirms biju stāvoklī, svēru vairāk nekā tagad! Protams, uz vēdera ir riepiņa, bet mani tas nesatrauc - gan būs laiks to nomest, jo primārais ir tagad bērniņš un lai pati justos labi! Ēdu visu, lai arī piens būtu, pagaidām sevi neierobežoju.
Marta, viss notiks tā kā tam jānotiek, nepakrauj sevi tagad ar liekām problēmām. :) 6kg tiešām nav daudz! :)
17.02.2014 13:36 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Man atkal pēc dzemdībām ir -3kg, jo pirms biju stāvoklī, svēru vairāk nekā tagad! Protams, uz vēdera ir riepiņa, bet mani tas nesatrauc - gan būs laiks to nomest, jo primārais ir tagad bērniņš un lai pati justos labi!

Man ir aptuveni -5 kaa bija pirms gr. Gr laikaa pienjeemos par 8 kg, jau uzreiz peec dzemdiibaam bija nost. Un ar visaam pastaigaam un nogurums arii prasa savu, tpc laikam taa minusos esmu iegaajusi, ar kruuti gan nebaroju.
17.02.2014 13:47 |

Reitings 400
Grūtniecības laika neskaitīju kg un ari pēc tās.Pusgadu pēc bērna piedzimšanas skrēju uz fitnesa klubu, kur personīgais treneris sastādīja treniņu programmu un speciālu man sastādītu ēdienkarti.Pēc pusgada ievērojot pareizu ēšanu ar ko nācas ļoti grūti jo nevienmēr ir laika paēst,ja bērns ir maziņš nometu visu savu svaru,ko ieguvu grūtniecības laikā.
17.02.2014 13:56 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Landa un 194,jūs nemaz nepalīdzat :D
17.02.2014 13:57 |

Reitings 7781
tikko atnacu no 2h garas pastaigas atra soli ar ratiniem. sajuta ir fantastiska. ieprieks gaju tik kadas 40min ara.
peldu es parsvara to stundu gandriz bez apstajas. nepluncajos uz vietas, jo zinu, ka butiba tas nav nekads trenins.
6kg it ka nav daudz, bet vini nesmuki uz manis izskatas. pietam tik mazu svaru parasti ir grutak dabut nost neka kadus liekus 20 vai 30kg.
man tiesam laikam jabut pacietigakaio. viss bus ok!
17.02.2014 15:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits