Mani nomoka vannas istabas loga jautājums un ceru uz kādu labu ieteikumu. Mums vannas istabā ir liels logs (tāds standarta istabas loga apmēra) un līdz šim no ārpasaules slēpāmies aiz žalūzijām, kuras man ir absolūti apriebušās un laiks viņām doties uz citiem medību laukiem.
Pašlaik ir šādas:
Viņu problēma ir tāda, ka uz viņām mitruma ietekmē vietām izveidojušies melni punktiņi (pelējums?) un mani tas ļoooti ērcina. Nomazgāt arī nav iespējams, jo tad tā žalūzija sāk skruļļoties.
Kādi varētu būt varianti loga aizklāšanai? Ideāli būtu kas tāds, lai palodze paliktu brīva? Varbūt kādai ir loga uzlīmes, kas logu padara matētu/necaurredzamu? Kā turās pie stikla/kur pirkāt?
Iepriekšējā dzīvesvietā mums vanasistabai bija matēta loga uzlīme. Kalpoja ļoti labi. Nezinu, kur LV var tādu iegādāties, bet nojaušu, ka tādā K-Rautā (ceru, ka nosaukumu vēl pareizi atminos), vai Jysk var iegādāties. Iesaku uzzvanīt uz veikalu pirms braukšanas un paintresēties, vai kas tāds ir viņu piedāvājumā.
Man laikam vairāk patīk tas variants ar uzlīmēm uz stikla, jo būtu jauki, ja palodze paliktu brīva visiem pribambasiem :) Un būtu mazāk virsmu, kur krāties putekļiem, mitrumam.
Vai kāda ir mēģinājusi pēc laika uzlīmi nomainīt, t.i., viņu var noplēst un stiklu atkal nomazgāt?
Ja zaluuzijas, tad tikai plastmasas, jo taas varees mazgaat. Visas auduma veidiigaas aatri atkal iedziivosies peleejumaa. Es liimeetu uzliimi, lai palodze izskataas plasaaka un uz taas var kaut ko novietot.
Man ir tāda tipa žalūzijas, lai gan bieži vien nemaz netaisu ciet logu - patīk gaisma un domāju, ka kaimiņiem diži neinteresē, ko es tur daru. Kā arī pretī logiem nav uzreiz nākamie logi -
Es laikam izvēlētos aizkarus. Man īsti žalūzijas un uzlīmes nepatīk. Turklāt man patīk, kad iespīd arī kada spožāka saules gaisma un vannā sēžot skatīties pa logu.
Zīle, mums, piemēram nebija aizlīmēts viss logs, tikai līdz tādam augstumam, lai savas krūtis nebūtu jāizliek atrādīšanā miestam :D . Man arī mūždien interesēja, kas notiek ārpasaulē, kamēr žāvēju matus, tīrīju zobu, apkopu seju, smērēju krēmus utt.
Jā, gaismas faktors arī jāņem vērā. Varbūt lipināsim ciet tikai stikla apakšējo daļu un mazos kvadrātiņus augšā atstāsim vaļā..nez, jāaizbrauc līdz DEPO un jāapskata piedāvājums un tad jau vieglāk būs izdomāt. Un aizkari man arī patiktu, tikai atkal tas pelējums un draugam ne īpaši patīk aizkari. Varbūt izdosies sakombinēt tā, ka apakšējā stikla daļa būs matēta un augšējiem lodziņiem nelieli aizkariņi. Liels paldies par idejām! :)
Man bērnībā vannasistabā arī bija logs un tieši uz ceļa pusi. Nekādas žalūzijas priekšā nelika, tikai stiklam virsū uzlīmēja matētu līmplēvi ar puķēm. Neko cauru redzēt nevarēja un gaisma arī pietiekami daudz telpā ieplūda. Mūsdienās jau tās līmplēves ir visdažādākās, kuras var piemeklēt jebkuram interjeram.
baigākā dzīves problēma uzlīmēt matēto plēvi uz stikla, tam vai tad nepieciešama futbola komanda.
notīri stiklu, izmēri plēves lielumu, izgriez, atlupni plēvei maliņu, un no augšas PAMAZĀM līmē klāt, ik pa laikam pačekojot vai neveidojās gaisa burbulīši. elementāri. ko tur dzīvi sarežģīt ?