Sveikas!
Pirms 10 gadiem (kad bija 13 gadi) kaut kādā dullumā ar draudzeni aizgājām uz veikalu, un es nočiepu lūpu spīdumu (1.50 Ls vērtībā), bet draudzene kaut kādas acu ēnas, mūs pieķēra veikala apsargi, kā rezultātā attapāmiess policijas iecirknī, kauns milzīgs. Kaut kādus paskaidrojumus inspektors paņēma, izsauca vecākus, cietušajam, t.i., veikalam visi zaudējumi tika atmaksāti, krimināllietu neuzsāka (kriminālatbildība no 14gadiem un arī veikals neizvirzīja sūdzību nekādu), cik atceros, tad toreiz laikam biju uzlikta nepilngadīgo profilaktiskajā uzskaitē un, ja pareizi atceros, tad teica, ka pēc gada, ja neizdara jaunus pārkāpumus, no uzskaites tiek persona noņemta.. jaunus pārkāpumus neesmu vairs dzīvē izdarījusi. bet tagad internetā kaut kur redzēju, ka no uzskaites noņem, sasniedzot 18gadu vecumu, bet no arhīva izņem no 24 gadu vecuma.
savu karjeru saistu ar darbu valsts pārvaldē, vai man izziņā no soda reģistra parādīsies šis nesmukums? vai tiešām to visu izņem no sistēmas, noņemot no uzskaites? un vai šis te man varētu skaitīties kā kaut kāda veida sodāmība, kas liegs iespēju veidot karjeru vals pārvaldē?