Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Tuks maks

Reitings 131
Reģ: 03.12.2011
Sveiki! gribu vienkarsi izkratit sirdi - esam nonakusi gruta situacija! esam 3 cilveki gimene un sezam majas:( virins nevar atrast darbu, es aukleju delu. nekadas halturas ar nesanak atrast:(
Man ta viss ir apnicis, sirds ir vnk pilna, neko sobrid nevaram atlauties, kaut ir jaed, ari pie arsta mums ir jajiet ko velku garuma:( ar masinu sen sen nebraucam.

Kapec dzive ir tik netaisna:(?
14.02.2014 22:10 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
NVA ir vēl tās programmas jauniešiem (līdz 24 - "darbavieta jaunietim") , bet pagaidām mājas lapa rakstīts, ka no 1. janvāra pagaidām nenotiek šis pasākums.

Skatījos Aizkraukles bezdarbnieku rindu - uz valsts valodu izstāv 2-3 mēnešu laikā (par citām programmām datu nez kāpēc nav).

Uz pirmo apkopējas vakanci var iet tad, ja ir kur likt bērnu. Ja bērnu nav kur likt - tad jāgaida, ka uz pirmo apkopējas vakanci ies vīrs. Bet vīrieši, kā zināms, ir lepni putni - viņiem kurš katrs darbelis reti kad der.

Bet taisnība meitenēm - netaisnās dzīves vainošana lielu labumu nedos.

Vēl ir variants ielikt sludinajumu, ka 7(?) mēn veca bērniņa mamma meklē otro un trešo bērniņu, ko pieskatīt savās mājās par demokrātiskām cenām. Nu vai kaut kā tā. Esmu šādus sludinājumus redzējusi, domāju, nav bezcerīgi.
20.02.2014 09:39 |

Reitings 17280
NVA kursi bezdarbniekiem notiek pa dienu, tas nozīmē, ka atkal ir jāmeklē kāds, kas to mēnesi katru dienu uz 4-5 stundām pieskatīs bērniņu. Liela daļa NVA kursus rīkojošo kantoru īpaši neiespringst par piedāvātās izglītības kvalitāti, tā kā, tas "vismaz kaut ko apgūsi" ir atkarīgs no veiksmes - kāds pasniedzējs gadīsies. Ir dzirdēts par kursiem, kur visi - pasniedzējs, bezdarbnieki - tās stundas vienkārši atsēž. Ir dzirdēts arī par foršiem kursiem, kur tiešām daudz iemācas.

Atkal viens BET - ja kursu laikā ar bērnu mājās sēž vīrs, tad, ja viņam sievas NVA kursu periodā piedāva darbu, viņam var sanākt no darba atteikties. Jo, ja kursus pārtrauc apmeklēt bez attaisnojoša iemesla (slimība, atrasts darbs), tad jāatmaksā valstij kursu naudiņa pilnā apmērā. Tas, ka nav ar ko atstāt bērnu, varbūt tomēr skaitas attaisnojošs iemesls, bet varbūt ne.

Ja meitene ir dekrētā, tad visdrīzāk nav nemaz izdevīgi tagad no dekrēta naudiņas pāriet uz bezdarbnieka pabalstu, tikai lai kursiņus varbūt apgūtu. Tur ir baigi jārēķina.

Aj vispār, joprojam uzskatu, ka lilāka jēga ir darbu meklēt vīram.
20.02.2014 09:53 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vienalga - pati un vecis sēž mājās un čīkst, būtu darbs vai uz kursiem ietu, būtu lielāka motivācija to aukli arī atrast. Ja labi kursi - kaut ko iemācies, ja vnk. jāatsēž, kaut vai - ej un sēdi, kur vēl par pliku atsēdēšanu maksā naudu? Vajag izkustēties no mājās nevis teorētiski apspriest, kā būtu, ja būtu, kamēr neiesi un nemēģināsi, nekas arī nenotiks.

Nē, vienas vienīgas atrunas no viņas dzirdu, nav pat vērts iespringt. Kaut vai bērnu būtu gājusi pieskatīt. Ja nav cilvēkam galvā nekā, tad arī nebūs.
20.02.2014 10:02 |

Reitings 17280
marchixa, es biju līdzīga situācijā, ka viņa. Arī ap to laiku, kad mazajam bija gads, mēs abi ar vīru tupējām mājās bez darba. OK, iekrājumi bija tapēc par apkopēju ne es ne viņš strādāt negājām, bet nu šā vai tā, es stādos priekšā autores situāciju.

Bērns tomēr mazs, ir psiholoģiski grūti atstāt viņu svešai lētai auklei un notīties kaut kur atsēdēt kaut ko kaut kādos kursiņos. Darbu Rimi var atrast kaut tūlīt, bet, ja parēķina alga - aukles alga - transports, tad par tiem zem 100 eiro, kas paliek pāri pēc izdevumiem, nu galīgi nav vēlme savu bērnu pa dienu vispār lāga neredzēt. Nesen noklausījos, ka Maxima pārdevēja draudzenei stāsta - no rīta aiziet uz darbu, bērns vēl guļ, vakara atvelkas mājās, bērns jau guļ. Un tas viss - par minimālo algu.

Ēst autorei, cik saprotu, ir par ko. Citam gan knapi pietiek. Tā ka galīga bezizeja nav. Cerība, ka vīrs beidzot atradīs darbu ja ne šajā, tad nākamajā mēnesī - šī cerība arī ir stipra. Jo vīrs taču tik foršs, strādīgs, gudrs.

Nezinu, varbūt es arī esmu bezrakstura čīkstulis, bet es savulaik izvēlējos (tāpat kā problēmas autore) tupēt mājās un knapinaties ar naudiņām, nevis šturmēt pirmo apkopējas vakanci. Jā, biju aizsūtījusi savu CV visur, kur vien bija kāda laba pusslodzes vakance, bet tajā momentā mani neviens darbā negribēja ņemt.

Šobrīd vīrs strādā, es arī drusku piestrādāju. Pie tam, piestrādāju vienā no tām vietām, kur mani bezdarba vasarā negribēja ņemt. Tagad viņi lūdzas, vai es nevarētu strādāt vairāk. Es atsaku papildus slodzi, jo vairs izmisuma man nav, un vīra algas pietiek.

Ko es gribu teikt ir tas, ka laikam ir tādi priodi dzīvē, kad viss ir galīga paka*ā un nekas, ko tu dari, nestrādā. Tas periods pāriet un viss atkal ir labi un pēkšņi CV paliek labs, un algu normālu visi gatavi maksāt, un NVA kursos pienāk tava rinda :)
20.02.2014 10:22 |

Reitings 7743
Tas no katra paša, protams, atkarīgs, ko darīt vai nedarīt, bet vieglāk ir lādēt dzīvi un čīkstēt, cik grūti.
20.02.2014 10:43 |

Reitings 17280
marchixa, ja dekrēta naudiņa ir lielāka, nekā bezdarbnieka pabalsts, un ir cerība atgriezties ieprieksēja darbā pēc dekrēta beigām, tad nestāšanās NVA uzskaitē nebūtu jāuzskata par čīkstēšanu.

Manuprāt.

Tas pats attiecas uz apkopējas amatu - ja dekrēta naudiņa daudz neatšķiras no minimālās algas, tad ir finansiāli neizdevīgi un stulbi ķert un grābt pirmo pārdevējas vai apkopējas vakanci.

Te vienīgi ir jēga meklēt darbus, ko var darīt no mājām vai vakaros un nesaņemot oficiālu algu (bet var tulkot un saņemt autoratlīdzību, piemēram). Te ir varianti aukle, skolēnu mājasdarbu pildītājs, kursadarbu rakstītājs, lēts, mazkvalitatīvs tulks, var bērniem mācīt angļu valodu (ja ir zināšanas) vai kas tamlīdzīgs. Kā ar tādiem darbiņiem ir Aizkrauklē - grūti spriest.

Ne vienmēr "Ej strādā, sliņķe!" ir pareizā atbilde.
20.02.2014 10:52 |

Reitings 7743
Bet viņa taču pati darbu meklē. :D
Labi, ja godīgi - vienalga. :D
20.02.2014 11:40 |

Reitings 17280
Pieņemu, ka meklē LABI APMAKSĀTU darbu, nevis kuru katru.
20.02.2014 11:44 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
57days
kapec jamekle, kas pieskatis bernu, ja virs sez majas? tjip pa maju siveres gan auklite, gan virs?
20.02.2014 11:52 |

Reitings 7743
Pff, protams, ka visi grib labi apmaksātu darbu nevis par minimālo rauties. Nez, es laikam neriktīga esmu, bet ar tukšu vēderu ietu arī to kuru katru darbu darīt. Tie paši, kuri viņu atšuva, jo negribēja, ka viņai savs bērns līdzi, nu bet lūdzu - kamēr vecis mājās, kur problēma kaut vai nedēļu aiziet to bērniņu pieskatīt, kaut kādu naudiņu nopelnīt? Un nav jāiet uz NVA, nav jāstājas bezdarbniekos, var palikt savā dekrētā. Godīgi - štrunts par pašiem, kāpēc bērnam ar tukšu vēderu jāstrādā, jo vecāki gaida, kad no gaisa nokritīs nez kāds piedāvājums?

Nē, ja godīgi, es vnk. nespēju izturēt tādus cilvēkus.

Ne bijuši par pabalstiem interesēties, ne par maznodrošinātajiem, neko, zeme atveries. Labi vēl, ka par bērnu tāda naudiņa, ceru, ka vismaz mazais tiek pie ēdiena.
20.02.2014 12:45 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Esmu gājusi garos kursus , tagad 2 gadus redz nevar . Domāju iet uz tiem pašiem simtlatniekiem strādāt..... mekleju darbus veikalā . mūsu mazpilsētā tik 3 veikali lieli ,cv aiznesti un nekāda jēga.....
Biju maximā ari ,nevajag ,viss pilns,kolektivs stabils .
Mēģināšu vēl uz superneto ,vel jaiet un jaatgadina par sevi ,varbūt vajag.....Man ar šķiet pagaidām melanais periods ir dzīvē , bet nevari atsperties ,bez pieredzes ,,,,,
21.02.2014 11:47 |

Reitings 131
dzive ir dzive.
ceru uz to labako:)
22.02.2014 11:10 |

Reitings 24
Reģ: 19.04.2009
Piekrītu Klarlack. Braukāt katru dienu uz Rīgu nav izdevīgi. Gandrīz visa nauda aiziet ceļa izdevumiem - autobusam ( lai nokļūtu uz dzelzceļa staciju) , vilcienam, trolejbusam. (turp un atpakaļ).
22.02.2014 11:34 |

Reitings 10
Reģ: 17.02.2014
http://www.cv.lv/darba-sludinajumi/14d/aizkraukles-raj
22.02.2014 11:36 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Nu un:-Dpamegini reali dabut pec tiem sludinajumiem darbu.čušš vien bus
22.02.2014 11:48 |

Reitings 10
Reģ: 17.02.2014
Pareiz i labak neko nedarit, ne? Maxima jau laikam baiga atlase darbiniekiem vajag magistra graadu...
22.02.2014 11:57 |

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Lauku maximās rindas uz darbu stāv.
22.02.2014 12:11 |

Reitings 131
sodien raudama diena:( viss man vienai jadara jadoma! tizlie veci.
23.02.2014 21:15 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
:)
16.03.2014 12:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits