Nu nosacīti. Diagnoze ir un ārsti atsakās "dzēst" šo diagnozi. Jā, šie piekrīt, ka man ir arī citas problēmas, bet pamatu pamatos ir man VD. Un no šīs diagnozes neatsakās (un visur, visur, visos dokumentos to raksta), jo man šo diagnozi noteica ļoti sen - tad bija ārstu komisija un vairākkārtējie gājieni uz psihiatrijas centru (ja, nu es ceru, ka ieraksti dzēšas pēc daudziem gadiem :D jo skaitās, ka esmu uzskaitē, jo esmu gājusi uz konsultācijām, ārstu konsīlijs man ilgi un dikti "mocīja" un noteica diagnozi).
Uz psihiatrijas centru sūtīja, jo vispār pamatā tikai viņi plus vairāku ārstu komisija varēja uzlikt tādu diagnozi. Un piekrītu, ka arī tagad tā vajadzētu. Jo vajadzēja laikam 3 dažādu speciālistu gala viedokli (man laikam bija reimatologs (jo man ir artrīts, kas dod 'spērienu" pa sirdi), neirologs un šķiet, ka LOR (jo man bija smakšanas sajūta un ārstam vajadzēja apliecināt, ka tur kaklā man nekā nav, kas radītu šo sajūtu). Tad psihiatrijas centra speciālista gala slēdziens, ko visu pārbaudīja un štempeli uz slēdziena uzlika poliklīnikas vadītāja un tās vietniece.
Psihiatra slēdziens bija atsvišķi, bet uz komisijas slēdziena bija 5 paraksti/zīmogi - tie speciālisti + poliklīnikas vad. un vietn.
Tāds pats komplekts man bija pie atbrīvojuma no sporta (nekad nav bijis tikai ģim.doka slēdziens, bet veselas komisijas) + atbrīvojumam no eksāmeniem.