Nu būtībā par porcijas izmēru - visai ēdienreizei vajadzētu būt vienas līdz pusotras dūres lielumā. Lai nestaipītu kunģi. Tas ir likums, bet pašai nesanāk ievērot, jo bieži ēdu salātus.. un, ja salātlapas salikšu tā, lai sanāktu dūres lielumā - no tā nekas labs nesanāks...
Ko ēst? Svaigo - dārzeņus, kombinācijā ar olbaltumvielām - zivīm, gaļām, garnelēm, pieliekot klāt sēklas, nedaudz riekstus utml., biezpienu ar bezpiedevu jogurtu var ēst kā vieglas vakariņas. :) Brokastīm lieliski būs auzu pārslas ar banāniņu (bez cukura, ievārījuma, medus utt). Protams, jāizslēdz cukuri - saldumi, saliktie ogļhidrāti, medus, ievārījums, pārāk daudz augļu, saldinātie jogurti utml.
Tas laikam pagaidām tev nederēs, līdz pieradīsi pie veselīga dzīvesveida, bet es gribētu pievērsties intuitīvai ēšanai, kam jau daļēji esmu pievērsusies, cik sanācis - ēst tikai tad, kad reāli gribas, klausīties, ko gribas, neēst saldumus (Jo tie apmāna organismu, nomāc pašregulācijas sistēmu), vērot mana organisma reakciju uz dažādiem ēdieniem utml. :)