Bērns un dators.

Reitings 155
Reģ: 12.02.2014
Man puika (4,5g) kā traks uz kompikiem, patīk visas tās šaušanas spēles un kautiņi. Neļauju gan tādus spēlēt, parakstos uz kādu Shaun the sheep vai angry birds, bet tāpat neesmu sajūsmā.
Mājās dators paslēpts, saku, ka remontā kompiks ir. Pie omas stacionārais, aizejam ciemos, acis kā pogas, kompiku ieraudzījis.. lec klāt kā traks. ļauju spēlēt minūtes 30. Reizēm pats pasaka,ka kompiks noguris, jāslēdz laukā, vismaz labi, ka tā, nav vēl datoru valstībā nogrimis. Bail,ka 21gs. nenorij manu bērnu. :D
Kādas ir jūsu bērna attiecības ar datorspēlēm? ļaujat spēlēt un cik ilgi, cik bieži?
13.02.2014 14:58 |

Reitings 318
Reģ: 29.01.2009
Nu manējais ar vienu reizi nedēļa spēlē pie omas,ir konkrēts laiks,cik viņš drīkst. Spēlējas gan ar Lego,gan ar mašīnām,gan ar bērniem,nekādas briesmas kompis viņam nav nodarījis.
13.02.2014 15:32 |

10 gadi
Reitings 1513
4 gadus vecam bērnam atļaut 30 minūtes pie datora, nopietni!? Man tas liekas krietni par daudz!

Skaidrs, ka mūsdienās bērni daudz ātrāk sāk interesēties un arī saprot tehnoloģijas, bet jābūt taču mēram.
Un viss jau ir atkarīgs arī no vecākiem - ja paši daudz sēž pie datora un spaida viedtālruni, tad loģiski bērns to redz un arī grib. Un nevar teikt "nē", ja paši rāda citu priekšžīmi.

Traki jau ir, bet nu nevar ielaist.. Jā, kāda multene vēl šad tad.. Bet nu pusstundu spēlēt spēles un bebim vēl planšeti uzdāvināt. Bet nu protams - mazā pie planšetes un senčiem vismaz miers.

Manam krustdēlam ir 5 gadi, viņa bračiņam 3 gadi - kad atbrauc tad paprasa uzsēlēt telefonā spēlītes. (ar pirmo paprasīšanas reizi nedodu, jo reizēm ir tā, ka nemaz tik ļoti negribās un var iztikt). Bet nu telefonā es speciāli nokačāju vienu bērnu spēli ar krāsošanu.

Pieaugušo spēles nav domātas bērniem! Arī tie angry birdi - vasarā sāks vēl putnus ar akmeņiem mētāt.

Tas ir traki vispār kur tas viss ved...

Nevajadzētu tam datoram kļūt par kaut ko pašsaprotamu, bet no sērijas - sakārtosi istabu..
13.02.2014 15:38 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Manam krustdēlam ir jaunākā planšete - jaunākais modelis. Mamma lielīja - ai, cik viņš paklausīgs, kluss, sēž maliņā un spēlējās. Mhm, ar planšeti spēlējās.. nejaucos audzināšanā, bet man tas ļoti nepatīk un darīšu visu iespējamo, lai savam bērnam to neļautu.
13.02.2014 15:50 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Kāpēc mūsdienās vecāki pieradina paši pie tādām lietām un tad rāj bērnu, ka viņš dara to un to slikti un meklē risinājumus paši savai nolaidībai? Kaut kā , pēc redzētā mūsdienās, šķiet , ka bērnam vieglāk ierādīt tādas lietas, kā datorspēles, pie katra mazā nīķa , lai tikai mazais nomierinās vai arī izmanto kā vieglu patvērumu, kā nodarbināt bērnu, lai tikai māmiņa var darīt savas lietas. Bērni tomēr ir savu vecāku atspulga spogulis, un būdami tādā vecumā, kad atdarina redzēto, pirmais no kura viņi vēlas smelties šo informāciju ir savi vecāki!!!!

Pašas radinieces bērns, būdams vēl maziņš ko tik nedarīja, lai tiktu pie datorspēlēm, pie kurām PAŠI PIERADINĀJA. Gan meta kūleņus, gan dauziija galvu pret iespējamajām malām, lai tikai panāktu savu. Negribās tagad nopelt , un vainot cik briesmīgas ir daudzas savā audzināšanā, jo tomēr ikvienai dienā sagribas mieru un klusuma brīdi sev, un šis ir viens no tiem veidiem kā to izpelnīties , taču tad ir jaatcerās arī par sekām. Es ar sajūsmu noskatos uz tām māmiņām, kas ar saviem bērniem nodarbojas no sirds, nesen pat redzēju , ka viens bērns sevi nodarbināja ar to, ka mācījās pacietību- šķirojot no liela trauka makaronus no pupām :D Man liekas tādas visādas, ikdienišķas nodarbes vajadzētu biežāk ieviest.
13.02.2014 15:51 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Man liekās daudziem vecākiem ir tā, ka velēdamies atpūsties, bērnam tiek vienkārši iedods plančetnieks, un miers mājās uz pāris stundām.
Arī manai krustmeitai jau 4 gados ir planšetnieks (man pat nav :D) Mamma viņai to nopirka, lai vakaros būtu ko darīt. Nu nezinu. Arī negribās būt tai, kas audzina cita bērnu, bet nešķiet tas normāli.
13.02.2014 15:56 |

Reitings 318
Eh,man pat nav planšetnieka,kur nu vēl manam bērnam :D
13.02.2014 16:00 |

Reitings 15092
Bet nu nav jau tik traki - tajās planšetēs tak viņi nesēž gribu.lv :D Tāpat ir visādas zīmējamās, krāsojamās, rēķināmās aplikācijas. Virtuāla krāsojamā + uzdevumu grāmata.
Nesasktu neko tādu, ja vien, protams, tas nav vienīgais kā sīcis pavada savu laiku. Bet ja ir pulciņi un citas intereses & attīstība, tad neuzskatu, ka tas būtu pasaules gals.
13.02.2014 16:04 |

Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Mēs esam nolēmuši, ka līdzko sīkais piedzims, tā datora lietošanu ierobežosim sev pašiem, lai, nedod Dievs, mazais, augot, redz, ka mamma ar papu daudz laika pie pc pavada. Kā arī būs stingrie ierobežojumi uz datoru, kad jau būs paaudzies. Centīsimies pēc iespējas ierobežot iespēju pie tā tikt, jo negribu, lai mans bērns paliek par kaut kādu atkarīgo, kurš tikai datoru vien spēlē.
13.02.2014 16:04 |

Reitings 2286
Man patīk šis te :)

13.02.2014 16:06 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tāpat ir visādas zīmējamās, krāsojamās, rēķināmās aplikācijas. Virtuāla krāsojamā + uzdevumu grāmata.

Prāta spēju prasmēs iespējams nekas tik ļauns netiek nodarīts, bet fiziskās attīstības bremzēšanās ir mūsdienu bērnu problēma. Izaug ar nepareizu mugurkaulu, fiziski nespēcīgi, slimīgi bērni. Tā ir problēma.
13.02.2014 16:07 |

Reitings 15092
Tapēc ne velti pieminēju citus pulciņus. Konkrētā bērna gadījumā, par kuru es runāju, tā ir dejošana + iet pa mājām kā atspere, tā ka ar fizisko viss kārtībā.
Protams, ja to vien dara kā sagumušu muguru sēž un skatās ekrānā, tad tas nav pieļaujams!
13.02.2014 16:10 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
man ir mazā māsa, 5 gadi, datorspēles nekad nav spēlējusi, tikai reizi mēnesī varūt multfilmu kādu ieslēdzu datorā, toms un džerijs topā :D Man vina spēlē cirku, domino, bingo - tagad prot pareizi izteikt skaitlus līdz 75, ar mammas kosmetiku reizēm pamanās lelles sakrāsot :D Patīk multfilmas televīzorā skatīties, kad nav ar ko spēlēties, bet ierobežoti, es un televīzors māca valodas. Vakarā arlabunakti novēlu reizēm 3 pamatvalodās, viņa atbilstoši atbild :D un viņa spej krāsas nosaukt trīs valodās, tikai viņa jauc to kurš vārds pieder kurai valodai krievu vai angļu. Vienu bridi vina skatījās multfilmas krieviski, tagad angliski. Domāju, ka valodas viņai skolā veiksies :)
Bet vispār man ir foršākā māsa, savos 5 gados ļoti mīl plānot un rutīnu. Pasakam, ka vispirms iesim pie daktera un tad uz veikalu, bet sanāk vispirms uz veikalu un viņa sāk dusmoties, ka vispirms pie daktera vajadzēja :D

Planšetes un datorus viņai neredzēt pagaidām. Kaimiņos ir tāds puika kuram pat bērnudārza koncetos vecāki dod telefonu spēlēt, lai viņš neraudātu pa visu zāli. Nav labi salīdzināt, bet neesmu jau akla. :/
13.02.2014 16:10 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Nu te meitenēm vel ir samērā labi piemēri.. Dārziņos un skolās ļoti karo ar to,lai bērni neņemtu uz skolu savas planšetes, lai stundās nespēlētu telefonos spēlītes.
Pietiek,ja viens ir paņēmis līdzi, starpbrīdī ap viņu aplīp lielākā daļa skolēnu. Un tur jau nav svarīgi-mājās ļauj vai nē, skolā citiem ir, citi priecājas un par bērna sapni kļūst planšete un tās spēlītes. Man pētījumā taisni viens jautājums bija saistībā ar to,ko bērni vēlētos - 76 % no aptuveni 200 bērniem atbildēja,ka planšeti vai vel labāku telefonu,lai spēlētu spēlītes..
13.02.2014 16:13 |

Reitings 8272
Sany, neuzskatu, ka 30minutes datora spēles reizi divās nedēļās nodarīs postu.

posts vai ne posts, bet uzskatu, ka tik mazam bērnam vispār nav jāsēž pie datora. Ok, varbūt var kādreiz kādu labu multfilmu uzslēgt latviešu valodā, jo pa tv bieži vien arī neko labu nerāda, bet ne jau spēlītes.
pasaki, priekš kam vispār tas bērnam ir vajadzīgs? Nekam...ir pietiekoši daudz attīstošas spēles bērniem, kur vecākiem un bērniem kopā jānodarbojas.
13.02.2014 16:13 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012

mūsu šīvakara projekts :D
13.02.2014 16:15 |

Reitings 2286
Mika tik skaisti :))
13.02.2014 16:21 |

10 gadi
Reitings 1513
Nu pareizi..var jau audzināt bērnu, bet atliek aiziet uz bērnudārzu/skolu un sagribēt tās visas tehnoloģijas. Jo šaubos vai vecāki varēs iestāstīt, ka tas ir kaut kas briesmīgs, ja Jānītis tur tik daudz spēlītes spēlē un visiem tas patīk! Un beigās tāpat vecāki sanāk sliktie:D
Bet nu, protams, ir jārunā ar bērnu par to.

Tagad jau tiešām 1.klases skolniekiem ir katram savs telefons - bet atkarīgs vai tam ir pamatfunkcijas (lai sazvanītu vecākus) vai nez kādas ekstras, kas novērš uzmanību stundās un starpbrīžos.
Jo es tiešām nesaprotu kādēļ sākumskolas/pamatskolas bērnam būtu nepieciešams viedtālrunis vai pašam sava personīgā planšete.

Zinu sievieti, kura mūždien pukst, ka nav naudas - bet bērnam telefonus maina kā zeķes. Iepriekšējais vēl nav nokalpojis, kad bērns jau ir noskatījis jaunāku/labāku/krutāku..
13.02.2014 16:21 |

Reitings 8272
Jo šaubos vai vecāki varēs iestāstīt, ka tas ir kaut kas briesmīgs, ja Jānītis tur tik daudz spēlītes spēlē un visiem tas patīk! Un beigās tāpat vecāki sanāk sliktie

Man vienalga, kādi vecāki sanāk - labie vai sliktie, ja nedod spēlēt datorspēles, bet, ja parādītos tāda problēma jau bērnudārza laikā, tad mājās pateiktu, ka nedrīkst un viss. kaut vai lai bļauj visu dienu. Varbūt būšu ļauna, bet tik mazā vecumā bērnam jārotaļājas ar citām lietām.
13.02.2014 16:26 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Sany, bet neviena jau šeit nesaka,ka atbalsta to,ka bērnam šīs datorspēles ir nepieciešamas.
13.02.2014 16:29 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
es bērnībā biju tāds datorbērns :) spēlēju visus Doom, Formula 1, The Lost Vikings un vēl k-kādas spēles, kas nu tolaik datoros bija. Neatceros, vai man bija k-kādi ierobežojumi datora lietošanā, bet arī TV es skatījos diezgan daudz...Bet laikam es to darīju, jo nebija nekā cita, ko darīt. Vecāki mani neveda uz nekādām nodarbībām, es negāju bērnudārzā, kaimiņos arī nedzīvoja mana vecuma bērni (un mani mēģināja pasargāt no "sliktās ietekmes").

Jāsaka, ka tagad es nespēlēju pilnīgi neko, esmu pat diezgan slinka aplikāciju likšanā telefonā utt. Tuvredzība man arī nav iestājusies. Vienīgais, ko varu ieteikt - nodrošināt bērnu ar pietiekami daudzām citām nodarbībām un iespēju tikties ar draugiem dzīvē, nevis čatot i-netā :)
13.02.2014 17:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits