puiša stulbā māsa

Reitings 6
Reģ: 13.06.2013
Mana "problēma" ir diezgan stulba, jā, bet...situācija ir tāda, katru reizi kad es ar savu draugu un viņa māsu un viņas puisi ejam kaut kur izklaidēties, kaut ko kopā padarīt, tā es jūtos kā piektais ritenis, nu galīgi lieka viņu kompānijā. Nē, drīzāk jūtos itkā būtu aizgājusi ar viņa māsu un diviem viņas puišiem. Vienmēr viņš kaut ko runā ar vņas puisi un viņa iesaistās, laikam jāpiemin tas, ka neesam no vienas valsts un viņi mūždien sarunājas man nesaprotamā valodā, un iesaistīties viņu sarunās man ir nereāli. Vienmēr es tieku atstāta kaut kur aiz muguras, viņa māsa ar savu puisi iet kā pāris, bet mans kaut kur viņiem blakus un man nepivērš nekādu uzmanību, sēžam restorānā, viņi visi runājas, es sēžu un blenžu apkārt divas stundas. Pa divām stundām ar mani parunāja pāris vārdus. Ejam spēlēt boulingu, atkal viņi trīs, stāv rindā runājas, māsa pa vidu, es mēģinu kautkur ielīst, bet mani neviens neredz un neko..stāvu viņiem aiz muguras. Man ar viņa māsu nav nekādas attiecības, dažreiz pāris teikumus parunājam, pieklājības pēc, angļu valoda nav viņai nekāda labā. Man nav ne jausmas par ko ar viņu runāt. Dēļ valodas nekāds dižais kontakts nesanāk. Pēdējais kas mani sadusmoja, bija pēdējā reizē, kad atkal gājām visi kopā, tikai šoreiz vēl kādi 15 māsas draugi, un protams atkal es ik pa laikam tieku kaut kur aiz muguras atstāta. Un man bija tāds aizvainojums, kad vņš noģērbj savu jaku un prasa lai māsa patur, kamēr pats aizies, es tikai nodomāju, nu wtf? kura īsti ir tava meitene??? Es vai māsa?? Mani nenormāli kaitina tas, ka viņa vienmēr is starp diviem džekiem, un vienu manējo, bet es kaut kur blakus viena pati. Es vienkārši nespēju tur atrast vietu, starp viņiem trijiem. Un tā ir vienmēr, kad esam ar viņa draugiem, tad gan ir savādāk un viss ir labi. Bet teši kad ar viņa māsu un viņas puisi, tad jūtos galīgi lieka.
Man grbias to viņam pateikt, bet es jau zinu ko viņš atbildēs, ka atkal redzu visu tā kā nemaz nav un pārspīlēju utt.
Es pat nezinu ko te gaidu no jums, esmu pārāk greizsirdīga? Pārāk pārspīlēju? Nepareizi domāju?? Tāda attieksme ir normāla?? Vienkārši, kopš pēdējās reizes, mans mērs ir pilns. Tik stulba sajūta. Sorry ka tik gari sanāca.
13.02.2014 00:43 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es domāju, ka galvenokārt, Tavs draugs nesmuki uzvedās, bet arī drauga māsa. Ne jau pirmo reizi satiekaties. Kaut kā galīgi nesmuki... noteikti Tev jāparunā ar draugu. Galīgi nesmuki!
13.02.2014 17:12 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Un kurā valstī jūs esat?

Jo, ja tu esi viņu valstī, tad neredzu iemeslu, kāpēc gan 3 cilvēkiem būtu jāpārmetas uz angļu valodu tikai tevis dēļ. Citādāk ir, ja jūs esat, piemēram, Anglijā, un viņi runā savā valodā. Jebkurā gadījumā tavs puisis ir nevērīgs, un tev būtu par to jāizrunājās. Nevis psihojot vai tā, bet pavisam mierīgi viņam izskaidrojot, ka tas tev liek justies kā liekai.
13.02.2014 17:14 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Tavs puisis tiešām izturas ļoti nesmuki atstājos tevi novārtā. Galu galā varēja kaut kā palīdzēt ar valodas barjeru. Dīvainakais, ka viņš ar tevi tikai pāris vārdus pārmijis. Kādā valodā viņi savā starpā runā?
Varbūt vari pamēģināt apgūt valodu youtube? Kaut vai pamatfrāzes.
Tu dzīvo ārzemēs vai māsa ir tikai atbraukusi ciemos?
13.02.2014 17:15 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Autori absolūti nenosodu. Puisis un viņa ģimene gan ļoti nesmuki uzvedas! Viņiem visiem būtu jārunā tādā valodā, kādu tu saproti un jāiesaista tevi sarunās. Viss.
Es arī esmu bijusi tādās situācijās. Piemēram, mēs bijām ap 10 cilvēku kompānija, visi latvieši, un mums pievienojās viena meitene no ārzemēm. Mēs visi momentā pārslēdzāmies uz angļu valodu un runājām tajā visu vakaru, un ne tikai ar meiteni, bet arī savstarpēji. Tas ir loģiski!
13.02.2014 17:16 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
demoiselle, es gan redzu iemeslu, kāpēc visiem vajadzētu pārmesties uz angļu valodu.
Manā gadījumā mēs arī visi bijām Latvijā un latvieši. Bet momentā pārslēdzāmies uz angļu valodu arī savstarpējai saziņai, līdzko mums pievienojās angliski runājošs cilvēks.
13.02.2014 17:18 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Uz viņa māsu dusmoties tiešām nevajadzētu, jo viņa nav vainīga pie brāļa uzvedības.
Par tevis atstāšanu novārtā varu teikt tikai vienu - iemācies neatstāties novārtā! Droši ej blakus puisim, kaut vai rokā ieķeries, ik pa laikam kaut ko pasaki viņam u.tml.
Ja viņi tiešām visos tusiņos sāk runāt tev nesaprotamā valodā un neviens necenšas uzreiz visu pārtulkot tev, tad uz tādiem tusiņiem ieteiktu vairs neiet. Un kad draugs prasa neiešanas iemeslu, mini tieši valodas barjeru, nevis atstāšanu novārtā.
Pati esmu precējusies ar ārzemnieku, no sākuma bija interesanti brīži valodas dēļ, tomēr visos pasākumos mans mīļums vienmēr nodrošināja tulkojumu. Bija arī tusiņi ar radu puikām, kuri angļu valodu nesaprot, bet šajās reizēs mani pieklējīgi atstāja mājās!
Iesaku pašai nomierināties un izrunāties ar draugu! Ja viņš visu turpina novelt uz pārspīlējumiem, tad ieteiktu apdomāt šāda drauga nepieciešamību!
13.02.2014 17:29 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu es saprotu, ka pārmetas uz to angļu valodu, ja ir kaut kāda ārzemju draudzene un tā pa retam. Bet redz, drauga māsa angliski nerunā - kāpēc viņa tad būtu jāpamet novārtā?

Kad es pārvācos uz Franciju bez jebkādām valodas zināšanām, tad es nemaz negaidīju, ka ar mani kāds runās angliski (nu ok, lielākā daļa vienkārši runā tikai franciski :D), bet tāpat kaut kādā mistiskā veidā jau no pirmās nedēļas atradu, kā komunicēt nerunājot vienā valodā. Ja labi grib, tad visu var.

Bet kā jau teicu - ir divas iespējamas situācijas šajā stāstā. Ja viņa ir tajā drauga dzimtenē - nu tad laiks iemācīties valodu. Ja viņi ir Anglijā, Amerikā vai vēl kaut kur, kur runā angliski, tad viņiem būtu jārunā angliski un drauga māsai pēdējais laiks iemācīties angļu valodu.

Mani ļoti interesē kāda tad tā situācija ir, kurš ir no kuras valsts un kurā valstī jūs esat, jo kultūras ir ļoti atšķirīgas, un tad jau vieglāk kaut ko ieteikt.
13.02.2014 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits