Ko darām savas veselības labā?

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveiki visām!

Šodien uznāca lielais pārdomu laiks un beidzot (jā, beidzot :D ) nolēmu, ka ir jāsāk dzīvot veselīgāk.
Uzreiz jau, protams, nesākšu ēst tikai salātiņus un sportot 5x dienā (protams, pārspīlēju), bet vienalga - jāsaņemās un jāuzlabo gan fiziskais, gan garīgais :)

Tāpēc, mans jautājums - kādas ir tās mazās (vai ne tik mazās) lietas, ko darāt savas veselības labā, ik dienas?

Tās var būt svaigi spiestas sulas, kāds neliels roku/kāju/muguras/kakla vingrojums, ar vienvārdsakot - jebkas, kas palīdz justies labāk un ir veselībai draudzīgs!

Piemēram, es esmu apņēmības pilna beidzot sākt dzert 1.5l dienā. Kā ir ar jums, vai izdodas dienas laikā iztukšot 1.5l pudeli ūdens?
12.02.2014 19:19 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Orchid, cik Tu esi mīļa!

Es nevienu savā komentārā nenosodīju vai neteicu, ka pretsāpju zāles lietot nedrīkst vispār. Tikai uzskatu, ka bieži vien cilvēki dzer šīs zāles arī situācijās, kad var arī paciesties bez sālēm.

Pašai ir ļoti sāpīgas mēnešreizes, bet tomēr nedzeru tās zāles, jo negribu pierast.
Pēc gudrības zobu izoperēšanas arī dzēru tikai antibiotikas, kas bija obligātas. Pretsāpju zāles nedzēru, bet cietos - jā, bija brīži, kad raudāju no sāpēm, bet vienalga nedzēru. Tie, kuri ar to saskārušies, sapratīs, vai tās ir lielas sāpes vai nav. Nesaku, ka tas ir pareizāk, bet nu tāda man dīvainība.
13.02.2014 10:34 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jā, vispār es arī priekrītu, ka tagad zāles dzer vietā nevietā, bet šitas man liekas muļķīgi. Kā vēlme kādam kaut ko pierādīt. Čerez ellīgām sāpēm, ciesties un raudāt - kā vārdā?:D
Pretsāpju zāles nedzēru, bet cietos - jā, bija brīži, kad raudāju no sāpēm, bet vienalga nedzēru.

bet tomēr nedzeru tās zāles, jo negribu pierast.

nezinu nevienu cilvēku kas būtu pieradis pie bezrecepšu pretsāpju zālēm.
13.02.2014 10:38 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Anny, pretsāpju tabletēm ir ne tikai atsāpinoša, bet arī pretiekaisuma iedarbība. Ja vien nelieto tās katru mēnesi 5 dienas pēc kārtas pa trijām dienā, tu ļaunumu sev nonodarīsi.
Labi, ja centies izturēt vispār bez, bet ir situācijas, kad nekaitējot citu orgānu funkcijām, piemēram, aknām, tu vari sev arī palīdzēt.
Es arī parasti paciešos, bet, ja viss nonāk līdz asarām, tad nē - paldies. Tas nav tā vērts. Kaut pašaizsargāšanās vēlmei arī ir jābūt.
13.02.2014 10:40 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Pie bezrezepšu zālēm var pierast, tikai parasti tas ir vairāk mentāli, ne fiziski.

Atvainojos, bet man tas šķiet drusku pārspīlēti, ka jāciešās līdz asarām, bet nu tiešām - katram sava dīvainība no mums.
13.02.2014 10:46 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Nesmēķēju.
Nelietoju alkoholu.
Neēdu drazas (čipši, gāzēti dzērieni, bulkas, šokolādes, fast food).
Pārsvarā uzturā lietoju tikai dārzeņus, gaļu un augļus.
Dzeru magniju, multivitamīnus, naktssveču eļļu.
Katru vakaru nodarbojos ar body bike.
Cenšos reizi gadā iziet pilnu tehnisko aprūpi :D (asins analīzes, kardiogramma, utt)
Jūtos labāk kā jebkad.
13.02.2014 10:50 |

Reitings 139
Reģ: 18.11.2013
Man vsp kauns par sevi palika. Eedu cipsus un lasu so. Bet tikai taapeec, ka man ir pms, parasti needu ne sokolaadi, ne cipsus .
Neko speciaali veselibas labaa nedaru, jo juutos, izskatos labi...Manupraat, visneveseliigaak ir eest daudz galju, tas loti bojaa kungji, taapeec daudz to needu, 1-2x nedelaa varbuut, kad looti gribaas. Salaatus pa retam, auglus vareety biezaak gan... Daudz staigaaju, braucu ar riteni, svaigam gaisam...Daudz gulju, iespeejams - pa daudz. Kaitiigie ieradumi- ir. Ar seksu veel gribeetos biezaak nodarboties :D :D
13.02.2014 13:16 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Nesmēķēju. Nelietoju alkoholu. Agrāk reti, bet lietoju. Tagad vispār vairs nē. Vasarā pārvietojos ar velosipēdu, peldu. Ziemā šad tad aizeju uz sporta zāli. Regulāri neeju, jo man nepatīk tur valdošā atmosfēra.
Ēdu to, ko gribu, jo nevēlos ne badoties diētas vārdā, ne aizliegt sev lietas, kuras man garšo. Neēdu burgerus un tamlīdzīgus ''ēdienus''.
Divas reizes gadā dodos uz pārbaudi pie savas ginekoloģes, lai pārliecinātos, vai viss ir kārtībā, jo uzskatu, ka sievietei tieši par šo savas veselības lauciņu jārūpējas divreiz rūpīgāk kā par citiem.

Runājot par ārstēšanos un tabletēm, es esmu novērojusi citu lietu - cilvēkus, kuri ar savu stulbo pašārstēšanos ar tējiņām un meditācijām ievelk slimības un beigās iedzīvojas problēmās, kuras ir lielākas nekā tās bija sākumā. Būtu laicīgi sākuši ārstēties ar medikamentiem, būtu izārstējušies un varētu turpināt dzīvot. Tā vietā ievilkuši kaiti tā, ka mēnešiem vēl pie ārstiem jāstaigā. Tad rodas jautājums - vai bija tā vērts sēdēt uz tējiņām?
13.02.2014 13:32 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Nesmēķēju, nelietoju bieži alkoholu, daudz cenšos staigāt ar kājām, dzeru ūdeni. Cenšos ēst veselīgāk, bet nu bieži tomēr sanāk pagrēkot. Vasarā/pavasarī daudz pārvietojos ar riteni.
13.02.2014 13:46 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Nesmeekeeju,dzeru loti maz alkoholu(nepanesu iisti arii-paldies Dievam).Eedu veseliigi.Katru riitu skrienu,censos buut aaraa daudz .
Par zaaleem-es noteikti censos iztikt bez ,un tiesi taapeec,ka ilgus gadus esmu straadaajusi ar zaaleem... loti reti redzu arii aarstus-laikam ir palicis tikai viens -dentists!
Lai kaa arii nebuutu citiem ,es nekad nenoveeleetu lielas saapes kaadam-"pat ienaidniekam".
13.02.2014 16:26 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Vispār iznāk neko labu savas veselības dēļ nedaru :( Ēdu tikai junk food un ļoti daudz saldumus katru dienu, nesportoju itin nemaz, ja nu vienīgi sex skaitās sports :D Lai gan liekā svara nav, tomēr salasījos cik te meitenes ir veselīgas un sakautrējos par sevi, būtu jau kkas jāmaina.
13.02.2014 20:46 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Maresete-taa veseliigaa eesana,sporta aktivitaates utt jau nav domaata tikai tapeec,lai nodziitu svaru.Tas viss ietekmee arii veseliibas staavokli...
13.02.2014 20:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits