Alga!

Reitings 51
Reģ: 04.06.2009
SVEIAS!
Man šodien viss besīī! Gribu pakratīt sirsniņu! Nav jau ta ka viss besij bet visas problemas rodas no ta, ka nevaru iztikt ar savu algu! Stradaju sajaa darbaa nu jau 3 menesus, seit viss patik, darbs patik.. ir tiesam forsi! Bet mana alga ir 300 Ls uz rokas, saku latos, jo vieglak taa orienteties! It kaa jau nav minimalaa bet es nevaru pa šo naudu izdzivot, visu laiku rekinu lidzi, skaitu katru santimu, bet sanak taa lai var izvilkt knapi lidz nakamajai algai, un vajag aiznemties! Ar 300ls man sanak nobraukat ceļu uz darbu, paest darba, nopirkt majas paiku u.c. kas vajadzigs, nomaksat rekinus, augstskolas kreditu un praktiski viss! Sev neko nopirkt nesanak! Neatliek ne arstiem, ne sevi palutinat.. piemeram tagad valentindiena.. gribu kautko draugam nopirkt bet nevaru atlauties.. nu mani tas dzen tadaa stresaa.. ka tu cilveks stradaa braukaa no rajona uz rigu lai vnk butu cilvekos! Stulbums!
Atkal parliecinos, ka nebij jega studet un maksat naudu jo darbs tajaa jomaa nav tapat!
Ir iespeja braukt uz arzemem! Vnk uz 8 menesiem papelnit naudu! Savadak svus dzives merkus seit sezot pa 300ls varu nesapnot sasniegt! Jo iekrat vnk nav iespejams neko! Nesaprotu, kaa var iztikt cilveki kuriem ir gimene un berni!

Varbut kadai ir lidziga situacija un velas ar mani kopaa doties uz arzemem papelnit naudu! Nopietni!

Es vispar esmu pozitivs cilveks pec dabas bet sis viss manii raisa pretejas sajutas!

Kaa jus varat iztikt ar to ko sanemat un kaa jus planojat savu budzetu!
12.02.2014 14:14 |

Reitings 472
Reģ: 09.08.2012
Nu ko var čīkstēt, man vispār nav algas. Divatā iztiekam ar knapi 300 Ls un paēduši vēl esam. Protams, ka vienmēr gribas vairāk, bet ja tu sev 300 Ls algu uzskati par mazu tad tās ir šausmas, ir cilvēki kuriem vispār nekā nav. Pārdomā savus tēriņus.
12.02.2014 17:12 |

Reitings 105
Reģ: 04.01.2010
ervins nu čalis varbūt arī nepaēdīs ;) kaut vai tevis nosauktais variants par rīsi + gaļa nesanāk diži dārgāk (ja ņem vērā, ka uz visu nedēļu nevajag pat pus kg rīsu un gaļa katru dienu neprasās )
12.02.2014 17:15 |

Reitings 76
Reģ: 26.06.2013
Kad nācās nomainīt darba vietu štatu samazināšanas dēļ, mana alga ne tuvu nebija tai, kas iepriekšējā darba vietā. Sākumā bija grūti, jo regulāri nedēļu pirms algas nācās dzīvot pusbadā, nevarēju pierast pie mazākiem ienākumiem. Iekrāts nekas nebija. Ar +/- 350LVL izdzīvot vienai veselu mēnesi ir kā ir, ņemot vēra, ka dzīvoju īrētā dzīvoklī un ir savs auto, kas prasa remontus.
Nu jau esošajā darbā esmu pāris gadus, alga ir smuki pieaugusi. Sapratu, ka negribu vairs knapināties, kad pienāks grūti laiki. Atvēru krājkontu un uztaisīju automātisko maksājumu. Pa mazumiņam, bet ir pagājis laiks un paskatoties uz ciparu, kas tur jau sakrājies, ir smaids sejā. Un to nejūt! Jo algas dienā tā summa pati par sevi pazūd. Un vēl - pāris dienas pirms algas paskatos, ja kas ir palicis pāri no iepriekšējās, un vēl kaut ko pārmetu uz krājkontu.
P.S. Piekrītu - nevar pēc 3 mēnešiem gribēt nez kādu pieaugumu!
12.02.2014 17:17 |

Reitings 141
Reģ: 08.02.2014
Zinu sievieti, kura ar meitu izdzīvoja ar 80 latiem mēnesī... Vismaz pāris mēnešus varēja kamēr atrada darbu. Takā es uzskatu, ka var ar 300 latiem izdzīvot mierīgi. Tikai vajag iemācīties :)
12.02.2014 17:20 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
es jau ar nosaucu produktus ko varētu nopirkt par 3 euro

Labāk stāsti ko tad tu gatavo tādu kas izmaksā tikai 3 euro nedēļā???

Saki ka uz nedēļu pat puskilo risu nevajag? Tad jau taj pašā lido nemaksās 2 euro viena ēdienreize ja vienā ēdienreizē ņem 100 gramus ēdiena :D
12.02.2014 17:23 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
P.S pa 300ls mēnesī par savu auto jāaizmirst.
Okey kaut kā jau var pavilkt, bet ar atliktiem auto remontiem, ļoti nolietotām riepām. Par servisu jāaizmirst un jāremontē pašam. lejot kreizo degvielu.
12.02.2014 17:27 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
avene777, es Tevi ļoti labi saprotu, Tu esi cilvēks ar ambīcijām! Bet meitenēm taisnība - čīkstēšana neko nelīdzēs. Vislabākais variants, ko darīt šādā situācijā, ir kaut ko darīt! Ja Tevi neapmierina alga, tad atrodi citu darbu vai ej pie vadības prasīt lielāku algu. avene777, cik Tev ir gadu? Es arī pirmajā darbā pelnīju tikai nedaudz vairāk kā minimālo algu, jo biju vēl jauna, studēju.. Bet arī tobrīd apzinājos, ka neesmu gatava visu dzīvi tā knapināties un darīju visu, lai 25 gadu vecumā summa, kas katru mēnesi ieripo kontā, rakstītos ar 4 cipariem. Ir rūpīgi jāizvērtē - jo mētāties no vienas darba vietas uz otru, meklējot lielāku algu uzreiz pašā sākumā, arī nav labs stils, tādā veidā labu iespaidu potenciālajam darba devējam visticamāk arī neatstāsi.
Manuprāt, ir ļoti apsveicami, ka cilvēks tiecas uz kaut ko vairāk un nav gatavs samierināties ar mazumiņu, bet vienīgais risinājums ir pašam kaut ko darīt lietas labā!
12.02.2014 17:32 |

Reitings 51
Reģ: 04.06.2009
Es pēc dabas neesmu čīkstētāja, šī ja godīgi viena no pirmajām reizēm, kad vnk gribas pačīkstēt! Bet tas ka man pašai ir kautkas jadara - protams saprotu! un arī domāšu un darīšu!
Gadus labak neteikšu, apēdīs bez sāls! Vnk ir sanācis ta kaa ir!
12.02.2014 17:47 |

10 gadi
Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
Nu ja es dzivotu viena tad man arii butu pilniigi chau, tak cik jau aiziet par dzivokli+komunalie+partika utt
12.02.2014 17:54 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Vislabāk būtu atrast veidus kā iekrāt, ietaupīt vai piepelnīties... Sevišķi ja darbs patīk un ir izaugsmes iespējas.

Vai Tev nav kāds talants vai iemaņa? Ja esi radoša vari mēģināt izveidot kaut ko un pārdot internetā. Ja proti sevšvalodas varbūt vari kādam patulkot.

Piemēram, man viena draudzene, kamēr studēja un strādāja, 2x nedēļā palīdzēja 4.kl skolniekam ar mājas darbiem. Esi beigusi augstskola- varbut atlants.lv vari pārdot savus darbus.

Vari arī iepazīties ar Dave Ramsey. Zinu, ka daudziem viņš ir palīdzējis sakārtot finanses... Lūk, viņa slavenie soļi. Bet palasi internetā tuvāk, lai saprastu kā īstenot.

12.02.2014 18:46 |

Reitings 590
Reģ: 25.10.2013
Es tevi loti labi saprotu.....un no savas puses un pieredzes ieteiktu tev kravat mantinjas un braukt prom uz arzemem. Uz kurieni tev ir doma braukt, ja nav noslepums?

Tici sev, ka tev viss izdosies...un ta ari notiks !!! ;)
12.02.2014 19:03 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Aizbraucot uz ārzemēm probl.neatrisināsi, jāmāk arī izsisties LV un šobrīd daudzi uzņēmumi meklē darbiniekus un neticu, ka nevari atrast labāk atalotu darbu.
12.02.2014 20:06 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
avene777 Ai, kā es Tevi saprotu, man ar lielāku summu jau nepietiek! Un tās, kuras saka, ka uz līdzpaņemto pusdienu rēķinu var daudz ietaupīt - nu tas ir smieklīgi :D Ja runa ir par Rīgu, tad uz katra stūra ēstuvītes ar dienas piedāvājumu, kur līdz 2 lati vari pieēsties, ka nu tik - var pusporciju pa 1Ls apēst vai zupu - un ko Tu 1 Ls vērtībā paņemsi līdzi uz darbu !??
12.02.2014 20:28 |

Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
es pelnu vairāk, bet tā ir mana optimālā summa, kuru iztērēju mēnesī. pārējo sanāk iekrāt!

Mājās taisīt ēdienu uz vairākām dienām sanāk ļoti ekonomiski, ja domā līdz!
12.02.2014 20:35 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
biziy Laikam skatoties ko taisīt! Man piemēram riktīgi kaitina, ka citi uz darbu ņem kautkadus sautējumus ar puķkāpostiem vai kotletes un tad kad to visu silda viss ofiss smird! Es piem. pirms darba šodien Rimi nopirku sastādaļas salātiņiem - mocarellu, tomatinus, gurki, sipolu papriku, salatu maisijumu un samaksaju kkadus 7 EURO - līdzpaņemtās pusdienas :D ļoti izdevīgi!
12.02.2014 20:40 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ja tu pelnītu vairāk, tev pašai nemanot sarastos vairāk vajadzību un vēlmju, kur to naudu iztērēt.
es pieturos pie uzskata, ka ir cilvēki, kas māk krāt un atrast veidus, kā ietaupīt, un ir cilvēki, kas pat 1 000 ls pelnot čīkstēs, ka naudas nav! tātad ir jāmeklē veidi un iespējas, kā dzīvot ekonomiskāk!
es arī pelnu vairāk par 300 ls, bet tāpat man reti kad sanāk iztērēt vairāk par 300 ls mēnesī, un tas viss, ieskaitot paēšanu ārpus mājas ik pa laikam, izklaidi, dzīvokļa kredītu un ceļojumus! Tā ka man negribas īsti ticēt, ka tiešām ir tik traki, ka galus nevar savilkt kopā.
Un es piekrītu ierosinājumam, ko te ieteica viena meitene - atliec katru mēnesi noteikti summu un aizmirsti, ka tev tāda nauda ir. Vienkārši netērē to! Es tā daru, ka cenšos iekļauties jau pieminētajos 300 ls, bet pārējo novirzu lielākiem mērķiem. Tas palīdz domāt, kā dzīvot taupīgāk.
12.02.2014 20:44 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Tad meklē labāku darbu, ja ir tik slikti!

Man mamma vēl pagājušo gadu strādāja pa minimālo. Sanāca gan paikai, gan skolai, gan benzīnam, gan arī varēju ik pa laikam atļauties aiziet uz kādu ballīti. Jāmāk rēķināt savi izdevumi un meklēt visa veida atlaides
12.02.2014 20:47 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Lido zupa + maizīte nav dārgi, bet neizdevīgi. par to pašu naudas daudzumu var veikalā nopirkt daudz vairāk pārtikas un pagatavot pats. Es gandrīz nekad neņemu zupas, jo gandrīz vienmēr tās sastāv tikai no dārzeņiem + buljona kubiņiem, kā arī daudzums ir visai neliels... man ātri vien gribas vēl k-ko uzkost (papildus izdevumi!).

ieteiktu pasekot līdzi lietām, ko pērc. liekas, ka tu it kā pērc ne-dārgas lietas, bet mazos apjomos, kas padara tās neizdevīgas. Piem., es vienmēr sapērku šampūnus, higiēnas preces, saimniecības preces u.c. lietas, ko 100% izmantošu tad, kad tām ir lielas atlaides - daudz! man patiešām rezervē vēl stāv kādas 4 šampūna pudeles iepirktas uz atlaidēm :) Tāpat līdzīgi ar pārtiku, kas ātri nebojājas utt. Vēl - lielie iepakojumi ir izdevīgāki. Šķidrajām ziepēm, stiklu tīramajiem u.c. var nopirkt "rezerves", ko pats iepilda.
Kopā tā es ietaupu diezgan daudz naudas :)
12.02.2014 21:09 |

Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
Man gan ir citas summas, bet sev atļauties neko nevaru. Dzīvoklis, auto, apdrošināšanas, ceļa izdevumi uz skolu, darbu ( ap 250€ mēnesī). Ārpus mājas retu reizi atļaujos kafiju pa 1€ pirms skolas. Paiku pērku minimāli, visu lētāko un nekādu gaļu sev, bērnam gan tiek labumi. Tagad jānopērk kedas pavasarim, atradu pa 12€ Un to domāju vai pirkt vai uzgaidīt. Un tā jau kādu gadu. Vienīgais mierinājums, ka draugs ved uz kino, restorāniem utt. Mūžīgi jau tā nebūs, bet jāsadzīvo. Ja paliek lieka nauda, tad tas viss aiziet meitai šmotkām un mantām. Vienkārši nav jāčīkst, jāsakož zobi un jāmeklē iespējas.
12.02.2014 21:23 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Sen jau esmu ievērojusi, ka par naudu čīkst tie, kam tā ir ok vai ar uzviju...
Bija draudzene, kas visu laiku čīkstēja vaii mājās nav ko ēst, nevaru to nopirkt, to.. Nav nauda, tētis bez darba bla bla bla... Bet tas nekas, ka atļāvās 2-3x nēdēļāa iet uz solāriju, katru dienu pirkt šokolādes un visu citu, jaunas drēbes utt. Bet jā te katru dienu bija jāklausās, ka nav ko ēst, ka nav tas un tas...

Tāpat viena sieviete kl žīgi čikstēja nav nauda, nevar to un to atļauties,, bet te pēkšņi taisa kapitālo remontu, bez kredīta, pērk visu ko vēlas, bet galvenais jau pačīkstēt...

Kā arī, kad sākās krīze noriebās klausīties vai man samazināja algu pa 20ls vai man pa 30ls.. Laikā, kad man tētim 4 reizes samazināja (4x mazāka alga bija)

Vnk šī tēma nav manām ausīm...

Kā arī, kad meklēju darbu, zini, par 300ls uz rokas man pat sapņos nerādījās, jo kad prasīju vismaz 300 uz papīra, uz mani skatījās takā miljonu prasītu.. Un visur tā... Takā tava alga jā ir maza, bet priekš LV piedāvājuma uz vidējā darba kopējā fona, tā ir laba alga. Novērtē to, kas Tev ir un tikai tad domā, kas pietrūkst!!!
12.02.2014 22:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)