Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Fiksais jautājums - tortes

 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Kāda var padalīties pieredzē par veikalā nopērkamajām kūku pamatnēm, kas ir jau gatavas? Garšo labi vai tomēr jāgatavo pašai?
12.02.2014 10:45 |
 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
:)
12.02.2014 10:47 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Man viņas liekas baigi sausas.
Es par pašas gatavotu.
12.02.2014 10:48 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kaut kad sen esmu taisījusi. Noteikti jāgatavo iepriekšējā dienā, lai savelkas masa biskvītā un nav sauss. Toreiz taisīju masu no biezpiena + putukrējuma + plūmēm laikam. Bija garšīgi!
12.02.2014 10:49 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Manuprāt, biskvīta kūkas ir negaršīgākās kūkas no visām iespējamām. It sevišķi no nopērkamajām gatavajām plāksnēm.
Tad jau labāk padarboties pašai vairāk un pagatavot kaut ko siera kūkai veidīgu ar drupinātu cepumu pamatni.
Nu tas, ja meklē alternatīvas necepšanai krāsnī.

Vispār es Olimpijas Rimi saldētavā redzēju Kūkotavas kūkas kastēs. Nepapētīju sīkāk, bet izskatījās interesanti.
12.02.2014 10:51 |
 
Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Man loti negarso. Nezinu kapec, bet man vienmer vinas edot rauj uz augsu. Tapec izvairos no sadam kukam.
12.02.2014 10:54 |
 
Reitings 74
Reģ: 27.01.2014
Sajūsmā neesmu, bet ēst var. Parasti gan pati netaisu,jo kā jau teicu ,tad sajūsmā neesmu.
12.02.2014 11:02 |
 
Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Man viņas liekas baigi sausas.
Es par pašas gatavotu.

Sausas- domāju par veikalā nopērkamajām...


Eh, meitenes.. Bet man gan tā garšo mājās ceptas šāda veida kūkas... Īpaši vasarā , kad ir pašu zemenes..
12.02.2014 11:11 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, biskvīta kūkas ir negaršīgākās kūkas no visām iespējamām. It sevišķi no nopērkamajām gatavajām plāksnēm.



+++
Man tiešām šķērmi metas, es nesaprotu, kā tas var skaitīties kaut kas garšīgs :D
12.02.2014 11:13 |
 
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Biskvītu taču ir elementāri uztaisīt mājās. Aizņem kādas pārdesmit minūtes.
Protams, ja Tev nav krāsns - tad cita lieta. Varbūt, paprasi kādā konditorejā vai nevari nopirkt no viņu kūkām biskvītu? Tās Rimi u.t.t. tiešām nav īpaši labas.
12.02.2014 11:16 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Nevajag pirkt tās, kurām derīguma termiņš pusgadu uz priekšu. Bet Rimi (vismaz Alfā) ir uz vietas ceptie biskvīti, kuriem derīguma termiņš ir dažas dienas - neesmu mēģinājusi, bet izskatās un smaržo tieši tāpat kā mājās ceptie!
12.02.2014 11:20 |
 
Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Neesmu pirkusi veikalā, jo vienmēr izcepi pati. Taču, ja man nebūtu daudz laika, es noriskētu, apslacītu ar kādu brendiju vai rumu (tas gan atkarīgs, kāda tieši būs kūka), lai ātrāk sasūcās. Vēl var apslacīt ar cukurūdeni, taču tas nav labākais variants. Vislabāk, lai kūka pati vienu nakti nostāv ledusskapī, nākamajā dienā būs laba.
12.02.2014 11:20 |
 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Liels paldies par veidokļiem. :) Kūku vajag rīt un pamatnes pati neesmu cepusi, bail, ka sačakarēšu visu. Laikam jau jāmēģina būs pašai. Plānam "B" aizlaidīšu uz Rimi.
12.02.2014 11:49 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Noteikti nepirktu veikalā gatavo biskvītu. Kā jau meitenes minēja - mājās pagatavot ir elementāri :)

Man gan garšo mājās cepts biskvīts ar lauku oliņām.. mm... un biezpiena masu klāt (l) Ar putkrējumu gan man negaršo, jo negaršo putkrējums :D
12.02.2014 11:54 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Liene, nesatraucies.. biskvīts nav nekas sarežģīts! Cerams izdosies! Ko plāno smērēt starp biskvīta ripām? :)
12.02.2014 11:57 |
 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Pagaidām nesaprotu kas derētu kopā ar iebiezināto pienu. Vairumā stāv ledusskapī un mājiniekiem traki garšo. Gribētu to izmantot :(
12.02.2014 15:42 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ar iebiezināto pienu es taisītu siera kūku, izmantojot iebiezināto + biezpienu + laimu. Ņamma! Bet uz cepumu pamatnes nevis biskvīta.
12.02.2014 15:45 |
 
Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
iebiezinātais piens ir labs krēmam ar sviestu. :)

Vēl iebiezināto var izvarīt, ja nav varīts un ielikt bonaffē. tur nekas nav jācep un visi būs traki apmierināti.

Biskvītu pati vari mājās uzmeistarot.

Man ir vidēja forma un tad es ņemu 6-7 olas vienai kārtai. Baltumus vienā bļodā, dzeltenumu otrā, cik olas tik karotes cukura, tik pat karotes ūdens un sakuļu kamēr gaiši dzeltena masa un cukurs izkusis, paņemu otru bļodu saputoju baltumu stingrās putās, pēc tam sakulto baltumu lēnām iecilāju dzeltenumā un iecilājot pielieku miltus, tik pat cik karotes cukura. :) Reizēm pielieku kādu smaržiņu. ;) Var likt mazliet stērķeli, tad tas biskvīts ir stingrāks un nav jātur tik ilgi krāsnī kamēr atdziest, lai nesakrītās.

krēmu ko mēdzu reizēm likt starp kārtām, jo tagad esmu samīlējusies varītājā krēma gatavoju šādi: 2 paciņas sviesta un viena burciņa iebiezinātā, sakuļu kamēr masa ir balta un turas kopā. Pēc tam var variēt ar krāsām, piemēram sarkani rozā biešu sula, kakao brūns, utt. Ar to krēmu var noklāt torti ar 3 kārtām.
12.02.2014 15:58 |
 
Reitings 59
Reģ: 29.01.2009
es vasarā cepu pēc šitās receptes, ar bildēm viss saprotami paradīts
http://zitinja.blogspot.ie/2010/12/biskvits.html
12.02.2014 16:10 |
 
Reitings 223
Reģ: 14.07.2012
Ja ir iebiezinātais piens, iesaku supergaršīgu un vieglu kūku, viena no manām favorītēm - apakšā cepumu pamatne, pārui masa no 400 g iebiezinātā piena, 2-3 olas, 2 laimu sulas un rīvētām miziņām, un kādas 3 paciņas svaigais siers, es ņemu Kārumu. Cep 180 grādos kādas 30 min. Precīzāk var pameklēt internetā, uzrakstot - key lime pie recipe :)
12.02.2014 16:14 |
 
Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Paldies, paldies! :) Cepumu tortītes/kūciņas diezgan bieži gatavoju, tāpēc jāizmēģina kas jauns. Biskvīti jau krāsnī, krēms taps pēc S80 ieteikumiem. Pagaidām izskatās ļooooti veiksmīgi!
12.02.2014 16:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits