Nepatiesas cenas veikalos!!!

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Brīvdienās saskāros ar tizlu situāciju, biju Rimi, uz akciju bija lūpu spīdums (laikam jo kolekcija mainās) paņēmu 2 toņus, pie kases vienu izsit par akcijas cenu, otru pa pilnu, es saku, man par pilnu cenu nevajag un kāpēc vispār tā ir, jo uzlīmēts, ka akcija, kasiere, protams, neko nezina, baigi neapmierinātā, jo neprot atcelt preci, ok, netiku pie lūpu spīduma, bija vēl šādas tādas preces, parasti, pat nepievērstu uzmanību, bet dēļ tās lūpenes, skatos viena prece kurai cena 8,99EUR, izsit par 13,99EUR, reāli 5 EUR ir liela starpība, jo uz tās preces nebija ne akcija, ne arī vēl kas, bet vnk. standarta cena. protams, teicu, ka par tādu cenu man nevajag, kasiere dusmīga, jo kā jau minēju neprot atcelt un atkal vajag palīgu...
Bet, nu, principā, nekad, nepievēršu uzmanību cenai, kādu izsit, bet te par cik liela starpība, tad, nu, nevarēja acīs neiekrist...
TĀDĒĻ PIEVĒRSIET UZMANĪBU NORĀDĪTAJAI CENAI UN CENAI KASĒ KO MAKSĀJIET!

Gan jau dēļ Euro cer ķert cilvēkus uz muļķi.

Varbūt Jums kādai gadījies līdzīgi un ko dariet šādā situācijā?

10.02.2014 15:32 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Man tā Douglas veikalā bija. Uz kastītes viena cena, pie kases-cita. Pat bez akcijas, kā pamatcena...bet atšķiras
10.02.2014 19:47 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
nu laikam tad man tikai izcili dumjas kasieres strādā veikalā, bet nopietni, ļoti reti gan pati kasiere atceļ preci.
Par to zagšanu - pircējs iedod skaidru naudu , negaida kamēr pārdevēja izsit čeku, paņem preci un aiziet, bet pārdevēja anulē pēdējo preci , piemēram , cigaretes vai kafiju un tikai tad izsit čeku. Atlikušo summu iebāž sev kabatā ...

Drīzāk jau slinkas, jo pēc idejas viņām ir jāveic izmaiņas, ja ir kļūda bez kaut kādām runām.

Pircējs ir muļķis, ja pats dod naudu un neprasa čeks, jo tas ir vienīgais pierādījums, ka konkrēto preci tiešām pirki te, ja nu kas notiek.

Vispār pirmo reiz dzirdu par tādu anulēšanu, jo kā jau teicu tur ir kameras un naudu kasē pārskaita kopā ar apsardzi vai inkasatoriem.

Kur, nu, pārdevējas agrāk zaga tās bija noliktavas ne jau naudu. :D
10.02.2014 19:52 |

Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Par to zagšanu - pircējs iedod skaidru naudu , negaida kamēr pārdevēja izsit čeku, paņem preci un aiziet, bet pārdevēja anulē pēdējo preci , piemēram , cigaretes vai kafiju un tikai tad izsit čeku. Atlikušo summu iebāž sev kabatā ...

Lielveikalos tas ir praktiski neiespējami, varbūt mazajos pārtikas veikalos. Bet tā viņas pašas sev tikai bedri rok, jo mīnusi no kaut kā arī ir jāsedz.
Un katrā lielveikalā ir sava kārtība, kā un kas atceļ preci. Maximā to dara pārdevēja pati, kā jau minēju, tāpēc nekāds retums tas nav.
10.02.2014 19:55 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Šādi vai līdzīgi ir gadījies simts un vienu reizi, visdažādākajos veikalos, kaut gan rimčikos un maximās šādi sanāk visbiežāk :D
Principā, ir jāseko līdzi pašam, bet ,protams, arī kasiera pienākumos ir visu apskaitīt korekti un atbilstoši cenai zālē.

Piekrītu bellakillai, par to - ja cena nav tāda, kā pie plaukta, tad arī no manas puses ir thanks, but no thanks! :D
10.02.2014 20:03 |

Reitings 328
Reģ: 03.05.2013
Gan jau dēļ Euro cer ķert cilvēkus uz muļķi.

Tā nu gan nav. Es reiz dzīvoju pie pensionāres, kura apgalvoja, ka Maximas kasieres "skatās, kurš dumjš un tad iesit lielāku cenu", lai gan pati tur strādājot es viņai visu izstāstīju, kā tas notiek - tas ir komandas darbs, gadās visādi un varbūt arī kāds cilvēks tomēr kļūdas.
10.02.2014 20:06 |

Reitings 328
Reģ: 03.05.2013
Apšaubu, ka viņi to speciāla dara, veikala peļņa ir gana ienesīga konstanti un vienmēr, lai tā nebūtu priotitāte - čakarēt klientu ar lūpu spīduma cenām. Vienkārši padomā cik artikuli ir veikalā, kļūdas iespēja ir diezgan liela.
10.02.2014 20:11 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ak, man joprojām kremt, ka Drogās man izsita Lumene Heavy Makeup remover 2x un to es pamanīju jau tikai mājās, turklāt līdzeklis ir totāls sūds!

Man tā bija ar nagu lakām, pamanīju tikai mājās, tik neforši!
10.02.2014 20:11 |

Reitings 479
Es akcijas precēm vienmēr salīdzinu svītrku kodus, ir bijis,ka nesakrīt, tad nemaz nav jezga pie kases jātaisa.
10.02.2014 20:12 |

10 gadi
Reitings 39
Reģ: 07.09.2013
Ja ir čeks un nebojāta prece, nes atpakaļ uz veikalu, atgriez preci un saņem savu naudiņu atpakaļ. Tas pats, ja, piemēram, izsistas vairākas preces vienas preces vietā. Veikalos ir tāda opcija kā naudas atmaksa.
10.02.2014 20:20 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
Bethany

vispār jau tā nav.
PIEPRASĪT atgriezt naudu var tikai un vienīgi, ja precei ir fabrikas brāķis VAI ja prece iegādāta attālināti, piemēram, internetā.
Visādi citādi, veikalam NAV PIENĀKUMS atgriezt naudu tikai tamdēļ, ka to lūdz, esi pārdomājusi, nemaz neesi gribējusi pirkt, neder, nepiestāv, vīrs neatbalsta izvēli etc.
Ja veikalam iekšējā kārtībā paredzēta naudas atgriešana vai produkta maiņa arī ja nav kāds no pirmajiem iemesliem, kurus rakstīju, tad tā ir LIELA LAIPNĪBA un atsaucība pret klientiem. Tādi veikali Latvijā un Pasaulē nav ļoti daudz, taču ir.

Cilvēks pats ir atbildīgs par to, ko iegādājas, pirms atver savu maku, vai pasniedz savu norēķinu karti!
10.02.2014 21:41 |

Reitings 8272
Rimi un etc. tas nav iespejams ., Tiešām esi gana glupa.

Vispār jau ir iespējams, ka kasieres šādā veidā zog. Un tas ir iespējams. Pati savulaik strādāju un Rimi un n-tās kasieres tika atlaistas tādēļ, ka zaga tādā veidā kā aprakstīja weee. Un, kad apsargi sāka regulāri ievērot pie kasēm vienus un tos pašus cilvēkus, bet dažos čekos bija pārāk daudz anulētu preču, tad arī tās kasieres tika pieķertas.
bļin, kā var apstrīdēt cilvēku, nezinot, vai tā tiešām ir vai nav. Tāpēc arī ieviesa to, ka atcelt preci var tikai vecākā kasiere.

Principā, ir jāseko līdzi pašam, bet ,protams, arī kasiera pienākumos ir visu apskaitīt korekti un atbilstoši cenai zālē.

Jā, jā pa kuru laiku? :D Pēc darba laika? :D lielākoties kasieres sēž kasē. Cenas pārbaudīt pienākums ir pārdevējām, kas preci izliek un cenas maina, nevis kasierei. Cilvēki kaut ko izfantazē nez no kurienes un tad gudri visiem stāsta..
11.02.2014 09:25 |

Reitings 8272
Pa dienu un vakarā izņem no kasēm naudu un visus čeku ruļļus atdod veikala vadītājai vai maiņas vadītājai, līdz ar to visas kļūdas, kuras kasiere ir pieļāvusi parādās tajā rulī un nav iespējams nekādas mahinācijas veikt, jo lielajos veikalos filmē arī kasieres!

Jā, filmē, bet katrai kasierei apsgars neizčekos kameras no rīta līdz vakaram, it sevišķi, ja strādā vairāk par vienu kasi. Apsargam, kurš sēž pie monitoriem, pēc idejas kasieres nav tik daudz jāuzmana, kā tas, vai kāds pircēs ko nezog pašā veikalā. Tas nekas, ka pārējie tur staiģā riņķī, bet caur kamerām ir daudz vieglāk apamanīt aizdomīgus pircējus un neuzkrītošāk izsekot.
Un mahinācijas ir iespējams veikt, jo neviens pēc tam bez iemesla nepārskatīs ko konkrētā kasiere ir darījusi visu nedēļu. Piemēram, preci var iesist, atcelt un atdot pircējam, nevis nolikt atpakaļ.
Aj, vnk tas, kurš ir strādājis veikalā, zinās šito visu fīču.
11.02.2014 09:30 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Bet nu jā, ja es neteiktu, ka baigi pievēršu uzmanību un tā, bet citreiz ja redzu, ka izsit pilnu cenu precei, kurai es domāju ir atlaide, es pasaku, ka neņemšu (jo bez ataides nebūtu ņēmusi un atlaide bija tā, kas iekārdināja pirkšanai)

Nuuuu, tur jau tā lieta, ka es nekad nepievēršu uzmanību, skatījos, jo interesēja vai būs tā akcijas cena, jo maksāt par to spīdumu 10EUR vai 3,99EUR, manuprāt, ir liela starpība :) (kas grib, negrib acīs krīt)

Un tieši tāāā, par akcijas precēm, ka bieži ņem, jo ir akcija, savādāk iztiktu un tad jau kasē, ja pievērš uzmanību atceries kāda tad ir tā akcijas cena, vismaz es, atceros :)

Un vispār ir tā, runāju ar vienu sievieti (kaut kad senāk) un viņa man teica, ka Patērētāju tiesības likumā (precīzi neatceros kur :D ) ir rakstīts, ka pircējam ir tiesības pieprasīt un nopirkt preci par norādīto summu un viss, ja nepārdod jāsauc veikala vadītājs un jāpieprasa, jo tā ir viņu kļūda.
Kā piemēru viņa minēja, ja mašīnai cena ir norādīta 1'000, bet ir sajaukts un, patiesībā, maksā 10'000 Tavas tiesības ir pieprasīt par norādīto summu un viss un viņiem ir jāpārdod...
(Kādēļ tā, nemācēšu teikt, uzrakstīju ko stāstīja viena pasniedzēja)
11.02.2014 09:40 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
ka pircējam ir tiesības pieprasīt un nopirkt preci par norādīto summu un viss, ja nepārdod jāsauc veikala vadītājs un jāpieprasa, jo tā ir viņu kļūda.
Tā ir. Esmu redzējusi, kā Stockmann tiek atmaksata starpība par zaptes burcińu :D Pati nesen nopirku bikses kurām bija norādīta akcijas cena, bet kasē izsita bez. Protams teicu un viss tika izlabots.
11.02.2014 10:39 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Jā, bikses pirku Čipolīno veikalā.
11.02.2014 10:45 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
nu īsti nepiekritīšu, pati strādāju veikalā, mums tās cenas nav nekādas krutās un tieši tādas pašas kā citos veikalos, tik pat labi jebkurš cilvēks var noņemt kādai citai lietai cenu, pielīmēt otrai, un oriģinālo noņemt, ķip mums arī tad būs jāpārdod? Piemēram ir divu veidu svārki - vieni maksā 20 eiro otri 2 eiro :D pircējs kamēr mēra samaina cenas vietām, arī mūsu kļūda? :D
11.02.2014 10:52 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
ka pircējam ir tiesības pieprasīt un nopirkt preci par norādīto summu un viss, ja nepārdod jāsauc veikala vadītājs un jāpieprasa, jo tā ir viņu kļūda. +

Tā to nosaka likums. Un likuma nezināsana neatbrivo no atbildibas.
11.02.2014 10:59 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Jūsuprāt, kasierim ir jāpārzina pilnīgi visas akcijas, kas ir konkrētā dienā/nedēļā?
11.02.2014 11:06 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Loģiski ka ne, tas ir nereāli.
11.02.2014 11:17 |

Reitings 8272
Jūsuprāt, kasierim ir jāpārzina pilnīgi visas akcijas, kas ir konkrētā dienā/nedēļā?

Nē, nav jāzina, bet, ja pircējs vēlas atgriezt preci, par kuru ir samaksājis pilnu cenu, bet precei ir bijusi akcija, tad pircējam ir tiesības atgriezt preci vai saņemt starpību.
Un, ja tiek norādīts, ka konkrētajai precei ir atlaide, kasierei ir jāiet un jāpaskatās, ka pa ģelām. var'būt tieši tai precei kkas ar svīrtu kodu nav kārtībā.
Atceros, ka es vienmēr gāju pārbaudīt, kad cilvēki bļāva par cenām, ka esot norādīta mazāka. Lielākoties bija tā, ka divas preces atrodas viena otrai blakus tik cieši, ka atšķirt var tikai pēc nosaukuma vai svītru koda. To es cenšos vienmēr salīdzināt. Protams, ir bijuši gadījumi, kad kkas nav kārtībā ar pašiem svīrtu kodiem, lai gan tie atbilst, bet nu cilvēks ir tiesīgs no preci neņemt.
11.02.2014 11:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)