Nepatiesas cenas veikalos!!!

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Brīvdienās saskāros ar tizlu situāciju, biju Rimi, uz akciju bija lūpu spīdums (laikam jo kolekcija mainās) paņēmu 2 toņus, pie kases vienu izsit par akcijas cenu, otru pa pilnu, es saku, man par pilnu cenu nevajag un kāpēc vispār tā ir, jo uzlīmēts, ka akcija, kasiere, protams, neko nezina, baigi neapmierinātā, jo neprot atcelt preci, ok, netiku pie lūpu spīduma, bija vēl šādas tādas preces, parasti, pat nepievērstu uzmanību, bet dēļ tās lūpenes, skatos viena prece kurai cena 8,99EUR, izsit par 13,99EUR, reāli 5 EUR ir liela starpība, jo uz tās preces nebija ne akcija, ne arī vēl kas, bet vnk. standarta cena. protams, teicu, ka par tādu cenu man nevajag, kasiere dusmīga, jo kā jau minēju neprot atcelt un atkal vajag palīgu...
Bet, nu, principā, nekad, nepievēršu uzmanību cenai, kādu izsit, bet te par cik liela starpība, tad, nu, nevarēja acīs neiekrist...
TĀDĒĻ PIEVĒRSIET UZMANĪBU NORĀDĪTAJAI CENAI UN CENAI KASĒ KO MAKSĀJIET!

Gan jau dēļ Euro cer ķert cilvēkus uz muļķi.

Varbūt Jums kādai gadījies līdzīgi un ko dariet šādā situācijā?

10.02.2014 15:32 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Liela vaina ir arī veikala vadītājai jāuzņemas, jo darbs jāmāk ir organizēt.

piemeram 20 cilveku darbu ir jaizdara 7 cilvekiem. Ko tur var organizet ko? mazliet ko pamainit NEĻAUJ OFISS. Un vienmer bus ari cilvēciskais faktors.
11.02.2014 12:42 |

Reitings 27552
tiesi tapec biezi supernetto vadītājas mainās. Atbildiba liela, bet mainit NEKO NEDRĪKST. un bardaks ari liels, 90% vaina galvenajai vadibai, tas skopumam un realitātes neapzināšanai.
11.02.2014 12:43 |

Reitings 273
Reģ: 26.08.2013
Liels darbinieku deficīts ir pašlaik, jo vienkārši nav kas strādā, visu laiku ir paziņojumi, ka aicina darbā, Liepājas Supernetto, bet neviens uz turieni negrib nemaz iet. Zinu, ka citos veikalos darbiniekus var ņemt darbā cik tik vajag, tikai maksimālās stundas tiks dalītas uz visiem. Mums Latvijā nav rūpnīcu, bet ir pārtikas veikali, kur cilvēki strādā melnu muti par minimālo algu.
11.02.2014 12:47 |

Reitings 27552
Arī tad kad cilveku biaj vairaka ka vajag, saimnieki taupija naudu. Un tagad ari taupa uz algam./ rezultats ir redzams.
11.02.2014 12:51 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Ja veikalos ir lielas akcijas, tad arī kasieri liek cenas, nav runa tikai par rimi.

vot nekā. kasieres ņem ārā no kasēm tikai tad, ja nav cilvēku un viņām nav ko darīt. un arī parasti tad viņām neuztic cenu izlikšanu, jo pastāv lielāka iespēja, ka kļūdīsies. Tā vietā parasti kasierēm liek kko sakārtot, palīdzēt pārkārtot, slaucīt putekļus no vitrīnām (no personīgās pieredzes).
Un, ja briest milzīga pārkārtošana, tad strādā visi pa naktīm. Tas gan vairāk laikam ir Maximās.
11.02.2014 14:25 |

Reitings 8272
Atbildības par to, kas notiek veikalā ir jānes jebkuram darbiniekam, jo ja būs nepareiza cena, tad vainīgo atrast nav iespējam un man kā patērētājam tas nav jādara.

Tu kā patērētājs vari domāt ko gribi un tu nedalīsi, kurš pie kā ir vainīgs. tieši tādēļ katram darbiniekam ir savi pienākumi, par kuru izpildi viņš atbild. Tas, ka tev šķiet, ka pat apkopēja varbūt būs vainīga, ka cenas neatbilst patiesībai, ir tava problēma. Katrs var domāt kā grib, bet katram atbildība darba vietā ir sadalīta.
Ok, mazajos veikalos pārsvarā visu dara viens cilvēks. Bet nu tad arī uz viņu ir visa atbildība. Vietās, kur konkrēti katram cilvēkam ir sava atbildība un savs darbs, nevar vainot par cita nolaidību vai paviršību. Tāpat kasierei nav jāstaigā pa veikalu, kad viņai jāatrodas kasē, kā priekšniekam, lai pārbaudītu, vai visas akcijas atbilst realitātei. Ātrāk no veikala var izlidot par tādu šefību :D
11.02.2014 14:30 |

Reitings 23
Reģ: 18.07.2011
Sveikas! Es strādāju Maximā par klientu konsultanti infoormācijā.
Par to, ka prece ir jāpārdod par to cenu, kas ir norādīta.. mūsu veikalā mēdz būt, ka neuzspēj samainīt veco akcijas cenu uz jauno, pilno cenu. Ļoti daudzām precēm ir uzlikts bloks, kurām nevar samazināt cenu (gadījumā, ja klients vēlas nopirkt par norādīto cenu) un mēs atgriežam naudu ko samaksāja, paņemot preci atpakaļ.. Pa to ilgo laiku kamēr strādāju tur, tikai kasieri ir atgriezuši starpību, ja viņu kļūdas dēļ ir nepareizi izsista cena(piemēram, ābolu vietā izsita apelsīnus) vismaz mūsu veikalā nav bijis tā, ka atgriež starpību, ja kļūda ir cenās.. Par pārējiem gadījumiem starpību neizmaksājam.
Par tām tualetēm. Jā, tiešām, nedrīkstam iziet bez atļaujas (ja tā varētu darīt, kasē neviens nesēdētu), katru laiž ārā no kases, tiklīdz viņš uzjautā, ja, protams, nav lielas rindas. Mums vecākās kasieres ir foršas un saprotošas, tāpēc laikam ar to nav problēmu.
11.02.2014 16:22 |

Reitings 273
Ātrāk no veikala var izlidot par tādu šefību

Izskatās, ka Tu šeit pārstāvi vienu konkrētu mazumtirgotāju ķēdi, jo reāli, kā Tu saki visos veikalos nenotiek, un man nekādi neieskaidrosi pretējo, jo ar šīm lietām +\- saskaros ikdienā. Diezgan labi pārzinu paterētāju tiesības un pienākumus. Un man diemžēl rodas priekšstats, ka Tu neesi īpaši kompitenta šajā jautājumā. Patīkama diskusija bija ar Kubieti, bet ar Taviem vārdiem reāla pamata nav.
11.02.2014 16:32 |

Reitings 8272
Izskatās, ka Tu šeit pārstāvi vienu konkrētu mazumtirgotāju ķēdi

Jā, jā mazāk fantazē :D es strādāju pavisam citā nozarē tagad, kas nepavisam nav saistīta ar tirdzniecības nozari.

Tu neesi īpaši kompitenta šajā jautājumā

Jā, it īpaši varam spriest par cilvēku kompetentumu, kurš nemāk uzrakstīt vienkāršus vārdus gramatiski pareizi. Manis pēc tu kaut vai vari iekalt PTAC likumus no galvas, bet neviens neies kasieri sodīt par to, ka veikalā ir nepareizas cenas :d parādi man uzskatāmu piemēru, kur šādā gadījumā tiek piemērota atbildība arī kasierei, kas veikalā nav vienīgā persona.
11.02.2014 16:46 |

Reitings 273
Jā, it īpaši varam spriest par cilvēku kompetentumu, kurš nemāk uzrakstīt vienkāršus vārdus gramatiski pareizi. Manis pēc tu kaut vai vari iekalt PTAC likumus no galvas, bet neviens neies kasieri sodīt par to, ka veikalā ir nepareizas cenas :d parādi man uzskatāmu piemēru, kur šādā gadījumā tiek piemērota atbildība arī kasierei, kas veikalā nav vienīgā persona.

Pircējam nav jāskrien pa veikalu ar lūgu, lai kāds viņam palīdz, pirmā pie kuras droši vien sanāk vērsties ir kasiere un tālāk viņa risina šo jautājumu. Tu laikam neesi dzirdējusi tādu lietu, ka klientam vienmēr taisnība, un neviena nerunā šeit par šefību, bet par elementāriem MK noteikumiem, kuri attiecas uz visiem. Bet nu izkstās, ka Tev ar neviem pašvaki :D
11.02.2014 16:55 |

Reitings 273
lūgu briesmīgi atvainojos ,lūgumu
11.02.2014 16:56 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Kam negadās. Domā tām pārdevējām viegli? Starp citu daudzām starpposmos ir jāatbild arī apr plauktiem un preču skaitu tajos. Strādājot par minimālo vairākas stundas non stopā arī gadās ko sajaukt, + pircēji tai pat maximā bieži vien paņem kādu preci , pārdomā un vnk nomet kaut kur cik neesmu redzējusi. Pārdevējas ir tādi paši cilvēki un tas ir ļoti nogurdinoši sēdēt pie kases it īpaši jauniņajām. Protams, besī ja izsit ne tādu kodu un jāgaida garās rindās, bet tāda dzīve. Noliktu jūs pie kases tad redzētu
11.02.2014 17:00 |

Reitings 273
MADasaHatter laikam,ka nelasiji visu diskusiju, rakstīju, ka es esmu strādājusi skolas laikā veikalā, bet ne pārtikas, lai gan cilvēki bija ikdienā ļoti daudz, un bija garas stundas jāstrādā. Maciņu dēļ nepareizas cenas visas vēra vaļā. Katrā darba vietā ir jānes atbildība ar savu darbu un padarīto, un es nesaprotu, kāpēc tik ļoti tikai kasierēm ir pievērsta uzmanība.
11.02.2014 17:11 |

Reitings 187
Reģ: 28.11.2013
Man reti gadās šādas situācijas. Pavisam nesen bija gadījums,kad Maxima veikalā pie kases izsita cenu par 2 piena pakām,kaut gan pirku 1,bet es to laikus pamanīju un norādīju kasierei uz kļūdu. Viņa izlaboja un viss.
11.02.2014 17:33 |

10 gadi
Reitings 39
Reģ: 07.09.2013
Burve
Strādāju veikalā par administratori, mums ir šāda lieta. Piemēram, ja precei ir savādāka cena, kā plauktā norādītā, atgriežam naudu par preci.
11.02.2014 17:48 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Vienreiz Elvi veikalā cepumiem bija atlaide, bet mājās uz ceka ievēroju, ka manam pirkumam tā netika piemērota!
11.02.2014 17:56 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Iedomājos:
Varbūt tad kad kasiere veikalā izsit 2x produktus viena vietā, viņa pēc darba to lieko preci paņem sev?
Ta teikt: 2x jau nepārdosi :D
11.02.2014 18:15 |

Reitings 273
Parasti viņai liek samaksāt par viņu un viņa, viņu var ņemt. Vēl ir tā saucamā atmaksa, bet to nevisur veic, ja kasiere ir pie vainas.
11.02.2014 18:25 |

Reitings 8272
redblack- protams, ka kasiere palīdzēs cilvēkam vai pateiks, kur ir jāiet (Rimi šādos gadījumos gāja un info centru, kur tad ņemās un skatās ar tām atlaidēm, ja pircējs ir atskrējis pēc tam, kad ir jau iegādājies preci) un kas viņam palīdzēs. Tam nav nekāda sakara ar to, ka kasierei ir jānes atbildība par to, ka nepareizi izliktas cenas.
Ja veikaliņā, kurā tu savulaik strādāji, bija tā, ka visi vienādi atbildēja par nepareizi norādītām cenām - nu tā ir katra veikala konkrētā politika. Bet, vai tā maz ir tagad? Varbūt veikalā, kurā tu strādāji, kasieres bieži vien veica arī pārdevējas pienākumus un mainīja cenas. Tādā gadījumā es saprotu, kāpēc arī pēc amata kasiere nes atbildību par nepareizu cenu. Bet kasiere, kuras pienākums ir sēdēt tikai kasē, nenes atbildību par nepatiesām cenām. Pircējs ir tiesīgs vnk to preci neņemt.
Jā, man pašai ir bijuši gadījumi, kad cilvēki grib to summas starpību. Es drīkstēju piedāvāt tikai atgriezt naudu. Un arī es to pati nedrīkstēju darīt, ja tas cilvēks ir atnācis atpakaļ daudz vēlāk. Tad viņu sūta uz informācijas centru, kur jau tālāk risina šo problēmu, jo rindā stāv citi cilvēki, kuri ir jāapkalpo arī.
12.02.2014 08:36 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ir gan šad tad,kad cena neatbilst .ja pamanu un krietni atšķiras cena,tad neņemu un nav bijušas problēmas atsaukt darbību kasierei
12.02.2014 08:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits