Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Eediena pasniegsana.

 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar runaaju par so teemu ar interesantu sievieti.Secinaajaam,ka taa "smuki pasniegts" eediens loti ietekmee eedaaju.Laikam taisniiba vien buus tajaa teicienaa,ka mees "eedam ar aciim".
Es jau kaadu labu laiku piestraadaaju pie taa,lai manas ,it kaa vienkaarsi sagatavotaas saknes piemeeram ,buutu ne tikai garsiigas,bet arii aptiikliigi izskatiitos.Vakar viirs izteica komplimentu parastam saknu sacepumam.Saaku domaat,ka viiriesi pieveers uzmaniibu eediena aareejam izskatam-liekas garso labaak.
Kaa ir ar jums?Vai juus vairaak pieturieties pie taa,lai buutu laba garsa un tikai,vai tomeer pasniedziet taa iipasi ,smuki noformeetu eedienu, saviem draugiem ,viiriem?
08.02.2014 15:52 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es censos, bet man nesanak :) Ta ka restorana man nemuzam ediens neizskatas!
08.02.2014 15:54 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Man personīgi priekš sevis nav sevišķi būtiski, kā izskatās manis gatavotais ēdiens, ka tik garšo labi, BET manam vīrietim ir tieši tā kā jau minēji - īpaši paslavē, ka ir garšojis jo sevišķi labi. :D Tā kā daudz gatavoju salātus un zupas, tad nav grūti likt ēdienam izskatīties labi :-)
08.02.2014 15:55 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man izskataas kaut kas liidziigs,kaa bildee-parasti uzkaisu mazliet pistacio riekstus virsuu,kuri loti labi garso pie sakneem.
08.02.2014 15:57 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Garša ir primāra, bet ''skaisti pasniegt'' man jau no bērnības ir ielikusi ome. Patīk, ja galdā ir skaisti šķīvji, salvetes, glāzes, skaisti servējamie trauki un kārtīgs instrumentu novietojums. Katru reizi, kad gatavošanas process iet uz beigām, sāku paralēli jau klāt galdu :)
Kad draugs ieiet virtuvē, viņš vienmēr atplaukst smaidā. Ēd jau arī ar acīm :D
08.02.2014 15:57 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man patīk, ja zupa tiek smelta no terīnes.. nevis pie plīts no katla :)
08.02.2014 16:00 |
 
Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Piekrītu. Man primāra ir smarža - ja kaut kas skaists slikti smaržos tad mani nekas nepārliecinās to ēst. Otrais ir izskats, jo atzīstu, ka daudzi indiešu ēdieni iskatās pēc pļuras, bet garšo uns maržo fantastiski.
08.02.2014 16:01 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees laikam ar viiru kaut kur esam liidziigi,jo vins arii pasniedz savu taisiito galu vienmeer taa-ar miilestiibu:)Nekas nav loti daudz ,bet taa aptiikliigi.Te taas galas gabals gan ir paliels un meerci mees nekad netaisam.Patika bilde:)
08.02.2014 16:07 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es zupu vienmeer pasniedzu ar apakstasi ,uz kuras ir karote.Man iepatikaas taa ideja,ka tas zupas skiivis ir uz cita trauka,Mammas maajaas taa nekad nedariijaam.
08.02.2014 16:13 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Varbūt esmu dīvaina, bet jā ēdiens nav garšīgs, tad arī noformējums to neglābs :D Atceros restorān ēdienu.. Jā, noformēts... nu perfekti, bet ēdot sapratu, ka nē, man negaršo un noformējums neglābj. Jā, manas estētiskās jūtas šķīvis priecēja, bet garšas kārpiņas nē.
08.02.2014 16:20 |
 
Reitings 686
Reģ: 20.10.2012
Man personīgi primārais būtu, lai labi garšo un smaržo un tad jau beidzamais ir estētiskums :)
08.02.2014 16:24 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Tādā līmeni, kā tu aprakstīji, pie smukuma noteikti piedomāju- lai nav pārbāzts uz šķīvja, lai skaisti izskatās cits blakus citam, lai nav cūkošanās. Izmantoju mazas sasītes, kur var salikt ediena piedevas, garšvielas (tasītes arī ļoti atvieglo gatavošanas procesu). Patīk, kad ēdiens izskatās tā, ka grūti pateikt, kas tas ir. Tās visas ir detaļas un faktūru kontrasti.
Un tagad- pasiekalosimies (vismaz es)! Lūk, kā to dara labākajā restorānā pasaulē Noma:




08.02.2014 16:27 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Bet vispār man arī garša noteikti ir primārā, un noformējums otršķirīgs.
08.02.2014 16:28 |
 
Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Un cik maksā tās 3 puķītes un 2 zāļu stiebriņi? :D
08.02.2014 16:29 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Uhh, noteiktivairā, nekā manas prokastis un pusdienas kopā ņemtas. :) Man ir viņu pavārgrāmata, un tur aprakstīts, kā tas katrs stiebriņš ir stundām mercēts un gatavots. Bet tādās vietās parasti tu maksā par visu kursu, kur ir kādi 12 dažādi ēdieni.
08.02.2014 16:32 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Es uz ēdiena pasniegšanu gan īpaši neiespringstu.
Ja tas ir mājās gatavots tad vislabāk ir pašam visu salikt vai iesmelt, nevis ka kāds to izdara un pienes. Un man arī nepārāk patīk ka mani kāds apkalpo.
Pats vislabāk zin kā pašam patīk un cik daudz ko grib.
08.02.2014 16:32 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
nu teiksim bildes, ko likusi ir CellarDoor,uz tādiem restorāniem cilvēki neiet ēst, bet izgaršot jaunu ēdienu. Visbiežāk tajās mazajā porcijās ir arī labas sabalansētas porcijas ar mega lielu kaloriju bumbu. Taču, ja civlēks ir pieradis, ka pa pušķīvi ir gaļa un pārējo pušķīvi papildinājums, tad protams ieraugot šādas restorāna bildes ir zināms šoks.
Man patīk pasniegt šādi, vīrs arī novērtē. Mēs esam tas tips, kam patīk ēst dažādus un vairākus ēdienus vienā reizē mazās porcijās.


08.02.2014 16:37 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cellar Door-tu mani loti labi saprati.Liekas saac mani iepaziit.:)Es soreiz nedomaaju taadu variantu,kaa riikojaas mana braala sieva piemeeram,ka uz pilniigi bezgarsiigas piena zupas bija uzkaisiijusi zaluminus , likaas -sie zalumini noteikti neglaaba zupas bezgarsu...Un taa porcija bija milziiga arii.
Es domaaju taadu variantu,ja taisa vairaakas dienas peec kaartas piemeeram saknes,tad tomeer taas saknes var pasniegt loti dazaadi.Es nedomaaju soreiz viens saknu sacepums tiek eests vairaakas dienas,bet katru dienu maajaas esosaas saknes var gatavot citadi ,un arii pasniegt citaadi un it kaa "apnicis eediens" ,liksies vienmeer tomeer cits.
Atceros savu Jaungada balli-es taas pasas kraasnii ceptaas siermaiziites ar mandeli viduu ,meeginaaju uztaisiit taadas loti smuki mazinas,centos taas skeeliites nogriezt liidziigi mazas-it kaa siikums un tomeer-piedomaaju pie taa,lai cilvekam buutu viegli panemt pirkstos un apeest...
08.02.2014 16:37 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-es gandriiz jau nokopeeju no tava blog-buutu laikam bijis loti nesmuki to dariit,ja nebuutu tev paprasiijusi atlauju...Es nevareeju taa iisti atrast pareizaas bildes,bet saakot so teemu ,aizdomaajos par tavu blog:)
Tiesi tavas bildes bija acu prieksaa.
08.02.2014 16:41 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, paldies :) Varēji nekautrēties, Tev ir atļauts ;)
08.02.2014 16:46 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
DIO, protams, tas ir cits ēdiens, nevis ikdiena! Tas tik tā- bildes par tēmu "ēdiena izgreznošanas meistarība".
Emmanuelle, vel labs triks ir sekliņas- visdažādākās. Saulespuķu, ķirbju, sezama..
08.02.2014 16:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits