Finanses, kad esat vienas

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Gribētu dzirdēt kādus pieredzes stāstus, kā jums ir gājis ar finansēm, kad no attiecībām esat palikušas vienas. Par visu pilnībā jārūpējas pašai, par dzīvokli, visiem maksājumiem, auto, ceļa izdeumiem, pārtiku, sadzīves lietām. Kad varis nav kāds, kas aizved vakariņās vai uzdāvina smaržas. Kad sieviete ir pilnībā viena, bez citu finansiāla atbalsta. Manurpāt, diezgan grūti jaunai sievietei izdzīvot vienai, īpaši ja vēl alaga tāda nekāda, nu kā jau jaunai meitenei.
07.02.2014 11:22 |

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Nu paga, paga, meitenes, te nav runas par tādām, kas sēž večiem uz kakla, un tad izšķiras un nekā nav. Es runāju par tādām situācijām, kad dzīvo kopā un liek kopā abi savas finanses. Un pēc tam meitenei tas viss ir jāuztur vienai, kad izšķiras.
07.02.2014 12:49 |

Reitings 560
Reģ: 29.01.2009
Es runāju par tādām situācijām, kad dzīvo kopā un liek kopā abi savas finanses. Un pēc tam meitenei tas viss ir jāuztur vienai, kad izšķiras.

Nu domāju,ka ja viss tika dalīts uz pusēm,tad vienīgā problēma varētu būt,ka meitene pēc tam nevar uzturēt dzīvokļa/auto izmaksas. Tad vnk jāmeklē lētāks variants..pilnīgā krīzes situācijā es varētu arī uz kojām aiziet dzīvot,kamēr atrod kādu labāku variantu.
Bet nu domāju,ka pie šķiršanās,krietni samazinās izdevumi par ēdienu,kas ir bonuss. :D
07.02.2014 12:58 |

Reitings 2728
Es neliekuļojot varu teikt, ka dzīve kopā ar draugu mani finansiāli ļoti atvieglo un ļauj dzīvot krietni labāk, nekā es dzīvotu ar savu aldziņu vien. Pēc 7 gadu kopdzīves esmu pieņēmusi, ka viņš par mani parūpējas arī finansiālajā plānā un es necenšos bāzties virsū ar savu algu, jo redzu, ka viņam patīk gan man ko nopirkt, gan naudu iedod kādiem pirkumiem. Neredzu tur neko sliktu vai nepareizu. Ja paliktu viena - protams, būtu grūtāk. Izdzīvotu, bet nevarētu dzīvot tā kā pašlaik! :)
07.02.2014 12:59 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Butu gruti noteikti.
07.02.2014 13:04 |

Reitings 349
Reģ: 28.04.2012
Es arī neesmu atkarīga no drauga, mēs maksājumus veicam +/- uz pusēm, kā arī pārtiku pērkam līdzīgi.
Tur jau tā lieta, ka tagad jūs dalat uz pusēm, bet ja paliktu viena, tad būtu vienai arī jādomā par 'mājvietu, ēdienu un pārējām izmaksām!
07.02.2014 13:05 |

Reitings 340
Reģ: 19.01.2013
Dzīvojam kopā, bet pati sevi apgādāju, nepatīk, ka vīrietim būtu mani jāuztur, justos bezvērtīga. Protams, bieži izmaksā viss kaut ko, utt., bet man patīk neatkarība :)
07.02.2014 13:06 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Viena nevarētu atļauties. Vīrs ir liels balsts sadzīvē. Droši vien dzīvotu, kā dzīvotu pirms apprecēšanās. Izīrētu istabu kādam studentam.
07.02.2014 13:08 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Tāds besis ir uznācis, ka neko nevaru atļauties :( Visu laiku no algas līdz algai tā izdzīvošanas spēle. Tā jau apmaksāju visus rēķinus un paēdusi arī esmu. Bet nu ne kripatiņu nekā lieka nevaru.
Kad paskatās uz draudzenēm, kurām algas daudz zemākas par manējo, bet viņām viss ir, tiek lutinātas, apdāvinātas, vestas ceļojumos, ka vienkārši skaudība sakāpj. Un man riebjas skaudīgi cilvēki! Bet tagad pati tāda esmu.
07.02.2014 13:23 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
es pat nepieļauju tādu situāciju, ka esmu emocionāli un fiziski atkarīga no kāda. ;) protams, tas ir tikai pašsaprotami, ka sievietei būs finansiāli grūtāk izdzīvot bez strādājoša vīrieša. tajā brīdī, kad sākšu uz vīrieti skatīties, kā uz materiālu drošību, zināšu, ka manā dzīvē kaut kas jāmaina! bet tā esmu tikai es un manas sajūtas. :) man ir svarīga brīvības sajūta. izklausīsies stulbi, bet to sajūtu spēj dot nauda. mana, ne vīrieša.
07.02.2014 13:23 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
restorānu vai smaržas neuzskatu par finansiālu atbalstu :D
vispār mana pārliecība ir būt finansiāli neatkarīgai, līdz ar to situācija būtiski nemainās neviena gadījumā.
07.02.2014 13:32 |

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Renē, es arī to neuzskatu par atbalstu :D Tāpēc man arī bija tāds jautājums: kā nedzīvojot kopā vīrietis atvieglo jūsu finansiālo situāciju?
07.02.2014 13:35 |

Reitings 8272
drostala - tad meklē veidu varbūt kā piepelnīties vai labāk apmaksātu darbu, kamēr nav kāds, ar kuru dalīties izdevumos :) galvu augšā :) tu arī neko vairāk nedabūsi, ja neko nedarīsi..
07.02.2014 13:39 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Man ir draugs, bet par sevi pilniibaa ruupeejos pati. Man tas ir goda jautaajumus buut speejiigai par sevi paruupeeties.

++

Bez drauga būtu pat vieglāk, nebūtu ēst jātaisa utt tur man tā nauda visvairāk iziet, jo man patīk , bet vienlaikus arī besī (:D) gatavot viņam ēst!! Eh, ko tā mīlestība dara ar cilvēku :D
07.02.2014 13:48 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Loģiski,dzīvojot kopā, ienākumi vienmēr būs lielāki - divi cilvēki, divas algas:) Taču pati nekad neesmu pieļāvusi domu, ka mana alga varētu būt tikai zeķubiksēm un lūpukrāsai, grūti iedomāties situāciju (vai arī es būtu ilgstoši mierā ar to), ka mani ienākumi būtu tik niecīgi, ka ar tiem es nevarētu apmaksāt savu dzīvesvietu un sevi pabarot pat, ja knkrētajā dzīves brīdī tas nav aktuāli. Cita lieta, ja pavisam jauna meitene, studente, kas tikko tikai iesākusi savu darba dzīvi, paliek ar minimāliem ienākumiem, bet nodzīvot gandrīz līdz 30 gadiem - būt finansiāli bezpalīdzīgai, bez normāliem saviem ienākumiem man nešķiet... hmm, īpaši pieņemami:) No ekstremālām dzīves situācijām gan nav pasargāts neviens nevienā vecumā, bet labāk par to neprātot un šādus scenārijus galvā nemodelēt:)
07.02.2014 13:58 |

Reitings 48
Es arī daudzus gadus dzīvoju kopā ar savu vīrieti, kurš apmaksāja gan dzīvokli, gan pārtiku utt.

Pēc tam, kad viņš izvācās, dažus mēnešus vēl nosedza man dzīvokļa īri un komunālos(kas bija jauki no viņa puses), bet tad es sāku pakāpeniski visu maksāt pati. No sākuma bija grūti, tādā ziņā, ka likās, ka nepavilkšu, bet pēc tam jau pieradu, ka puse algas ziemā jāatdod par īri un komunālajiem (vasarā sanāk mazāk, jo nav apkures). Saplānoju savas finanses tā, lai mēnesim pietiek visam-pārtikai, apģērbiem utt.
Vispār esmu lepna par sevi, ka varu pati sevi labi nodrošināt. Neesmu atkarīga no vecākiem vai kāda cita. Varu pat iekrāt kādam lielākam pirkumam.
Ja sākšu kaut kad dzīvot atkal ar vīrieti, tad domāju dalīsim izdevumus uz pusēm. Tad jau būs pavisam labi.
07.02.2014 17:44 |

Reitings 7596
es sevi uzturu jau 10 gadus un visus maksajumus veicu pati!Taa ir man vienkarsa paradiiba ka jadomaa kaa izdzivot!
07.02.2014 18:05 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Pirms šķiršanās lielākos maksājumus veica viņš,mani ienākumi bija tikai 80ls mēnesī,no kuriem nosedzu komunālos maksājumus un kādus savus citus maksājumus,rēķinus. Kad izšķīrāmies,tad es biju tā kas aizgāja,es meklēju jaunu dzīvesvietu. Atradu arī darbu,kas palielināja arī ienākumu summu,bet sākums bija grūts,tiešām grūts,jo nebiju radusi segt no savas naudas pilnīgi visu,visu. Likās,ka nauda ko saņemu ir pietiekoša,bet kad sākās visas rēķinu apmaksas,braukāšanas uz darbu,tad sāku saprast,ka nu nemaz tik iepriecinoši nav. Tā visu vasaru arī nobumbulēju,dažreiz cīnīdamies ar naudas trūkumu,ar pārāk lielu izšķērdību un dažreiz tukšu ledusskapi. Kad atkal sagājām kopā,es atgriezos dzīvot pie viņa,un ziniet,ar tik lielu labpatiku uzelpoju,nevis tikai no tā,ka esam kopā un viss atkal brīnišķīgi,bet arī par to,ka kkādi maksājumi beidzot man būs nost no kakla,ka paliks vairāk naudas,ka nebūs jāknapinās. Bet tā tāda laba pieredze arī no vienas puses,vismaz tagad zinu,ka varbūt,varbūt atkal paliekot vienai,nebūs vairs tādas panikas kā sakumā.
07.02.2014 18:09 |

Reitings 187
Reģ: 28.11.2013
Dzīvoju viena,alga man nav nekāda lielā. Īstenībā ir tā,ka naudas pietiek. Visvairāk naudas tērējas uz pārtiku. Transporta izdevumu vispār nav,jo nebraucu sabiedriskajā un nav arī sava auto. Kosmētiku nepērku,ja nu tikai līdzekļus ādas attīrīšanai. Visstulbākā situācija,manuprāt,izveidojas ar komunālajiem maksājumiem - daudz naudas aiziet rēķiniem. Taču kopumā nevaru sūdzēties,lai gan algu gribētos lielāku.
07.02.2014 18:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits