Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Finanses, kad esat vienas

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Gribētu dzirdēt kādus pieredzes stāstus, kā jums ir gājis ar finansēm, kad no attiecībām esat palikušas vienas. Par visu pilnībā jārūpējas pašai, par dzīvokli, visiem maksājumiem, auto, ceļa izdeumiem, pārtiku, sadzīves lietām. Kad varis nav kāds, kas aizved vakariņās vai uzdāvina smaržas. Kad sieviete ir pilnībā viena, bez citu finansiāla atbalsta. Manurpāt, diezgan grūti jaunai sievietei izdzīvot vienai, īpaši ja vēl alaga tāda nekāda, nu kā jau jaunai meitenei.
07.02.2014 11:22 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Man liekas, ka dzīve dramatiski atšķiras tām, kurām ir puiši, kas visu nodrošina un pašas savu altu tikai sev tērē, un tām, kurām pašām par visu dzīvē jāparūpējas no a līdz z
07.02.2014 11:26 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Es domāju, ka tas ir laiks, kad pašai atsperties un saņemties un sasniegt kko savā dzīvē jaunu. Tā ir motivācija pelnīt vairāk un nodrošināt sevi labāk, lai tādā pašā situācijā vairāk nenonāktu, kad nevar visu samenedžēt, jo vnk naudas visam īsti nepietiek.
Tūlīt būs jauni pielūdzēji un dāvanu daudz vairāk. Protams, netiks apmaksāti komunālie maksājumi, bet palutināta noteikti būsi. Vajag tikai ļaut vīriešiem to darīt, neiegrimstot galējībās.
Tagad droši vien būtu jāsāk ar to, ka uz baltas lapas jāuzraksta sava alga un jāsadala lietas, kur, cik daudz vari tērēt. un kur ko vari ietaupīt, lai varbūt sev kkas paliktu.
07.02.2014 11:27 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
man nekas īpaši neatšķiras, esmu viena vai nē :D
07.02.2014 11:28 |

Reitings 8272
Man liekas, ka dzīve dramatiski atšķiras tām, kurām ir puiši, kas visu nodrošina un pašas savu altu tikai sev tērē, un tām, kurām pašām par visu dzīvē jāparūpējas no a līdz z

manuprāt, ir reti gadījumi, kad sieviete visu mūžu viena pati sevi uztur un viņai nepalīdz neviens vīrietis. ja tā arī gadās, manuprāt, sieviete pati pie tā ir vainīga, ja vēl dabū vīrieti, kurš pats varbūt ir uzturams.
un, ja ir tādas, kurām pašām nav ne par ko jādomā, tad nu ļoti labi, ka viņas ir spējušas to visu panākt. bet jāatcerās, kajebkurā brīdī mēs varam palikt vienas. un tad tādas, kurām nekad nekas nav trūcis un nav bijis ne par ko jāmaksā - tādām būs simtreiz grūtāk, jo katram reiz pienāk brīdis, kad jādomā ir tikai par sevi.
07.02.2014 11:30 |

10 gadi
Reitings 3122
Man ir draugs, bet par sevi pilniibaa ruupeejos pati. Man tas ir goda jautaajumus buut speejiigai par sevi paruupeeties.
07.02.2014 11:31 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Lai izdzīvotu viens ir nepieciešami 200 eiro pārtikai, dzīvokļa īre kādi 300 eiro, higiēnas preces 20 eiro, saimniecības preces 20 eiro, sabiedriskais transports 40 eiro, apģērbs vidēji 50 eiro mēnesī, veselība 30 eiro.
07.02.2014 11:31 |

Reitings 165
Reģ: 09.12.2013
Doma ir mazliet bailīga, jo esot kopā otrs tomēr centīsies atbalstīt, ja var..
man kā krabis - ooo, finansiāli esmu neatkarīga, nemaz nevēlētos būt atkarīga
no otras puses, tieši tā iemesla dēļ, ka attiecības var izjukt un tad būtu vēl grūtāk...
07.02.2014 11:33 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Man ir draugs, bet par sevi pilniibaa ruupeejos pati. Man tas ir goda jautaajumus buut speejiigai par sevi paruupeeties.

+++
man arī īpaši neatšķiras finanses, esmu viena vai nē, jo izdevumi ir tie paši.
07.02.2014 11:33 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es nekad neesmu bijusi finansiāli ļoti atkarīga no vīrieša, pati braucu ar mašīnu, pati pirku un lēju mašīnā degvielu un pati sev smaržas pirku, bet tie jau visi, protams, tādi pilieni jūrā.

Protams ir grūtāk. Kad izšķīros ar vīru, es biju tā, kas gāja prom, tāpēc dzīvoklī palika viņš, pēc laika viņš atrada sev jaunu dzīvesvietu un es atgriezos mūsu kopīgajā dzīvoklī, tad arī bija jāsāk vienai maksāt visus maksājumus, samaksāt jau varēju, bet nu gluži loģiski vairs tik daudz atļauties kā iepriekš nevarēju, bija jāpadomā, ko varu pirkt, ko nē un vai to, ko man gribas, man vispār vajag. Nu nebija tā, ka nebija, ko ēst vai nevarētu telefona rēķinu samaksāt, bet nu bija jābūt taupīgākai.

Pēc laika vienkārši atradu labāk apmaksātu darbu, kas sadzīvi stipri atviegloja. Protams, tiklīdz naudas ir vairāk, tā arī sarodas visādi nevajadzīgi tēriņi, nu vismaz es kļūstu diezgan izšķērdīga.

Tā kā var jauna sieviete dzīvot viena un tas nemaz nenozīme, ka būs jādzīvo uz ūdens un sausiņiem.
07.02.2014 11:34 |

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Dzīve kopā ar vīrieti mainās (kļūst vieglāka) tikai tad, ja sāk kopdzīvi.

Kā, nedzīvojot kopā, sievietes finansiālā situācija var mainīties, esot kopā ar vīrieti??
07.02.2014 11:36 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
man kā krabis - ooo, finansiāli esmu neatkarīga, nemaz nevēlētos būt atkarīga

es ar to, ka neatšķiras biju domājusi tā, ka, ja esmu viena, es protu par sevi parūpēties, lai varētu nepārdzīvot par naudu, šobrīd esmu attiecībās un nestrādāju jau vairāk kā gadu. takā, laikam, esmu atkarīga :D
07.02.2014 11:38 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man gan daudz kas mainiitos,ja paliktu viena, bet maksaajumus samaksaat vareetu, ierobezhotu paikas naudu, kur aiziet lielaakaa dalja, panskas tik biezhi nepirktu, kosmeetiku nelietoju-tur jau man ietaupaas nauda un beigtu teereet naudu ebayaa. Pilseeta maza-sab.transporta izdevumu nav..
Ja gribeetu, vareetu izdziivot. Tgd vnk izlaidusies esmu. Bet saakmaa noteikti buutu gruuti.
07.02.2014 11:40 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
butu gruti, loti gruti, nemot vera ka esmu bez darba un ar bernu, protams uzreiz mekletu darbu, bet to ari butu gruti atrast, jo nav nekadas darba pieredzes, bet nu ari ar minimalo (vismaz kamer pieredzi iegust) gan jau kka izkepurotos, esmu optimiste +tas ka pa dzivokli nav ire jamaksa, bik atvieglotu visu!
07.02.2014 11:45 |

Reitings 2230
Nekad neesmu paļāvusies uz puisi finanšu ziņā. Man ir svarīgi nopelnīt naudu sev, un būt patstāvīgai un neatkarīgai.
07.02.2014 11:47 |

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Piekrītu Gunitai, ka mainās kaut kas tikai tad, ja dzīvo kopā. Finansiāla labuma no vīrieša, kamēr nedzīvo kopā, nav nekāda. Nu ko, vienreiz mēnesī aizvedīs uz restorānu? Vot ta bailais finansiālais ieguvums
07.02.2014 11:48 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Pastāstīšu no pieredzes, kad izšķīros ar puisi man gāja diezgan grūti, jo viņš maksāja par visu un mana nauda man bija tīri priekš savām vajadzībās (iegribām)- dārgas drēbes, kosmētika procedūras, vakari restorānos ar metenēm un tā tālā.

Kad pašai bija jāsāk maksāt par dzīvokli, jāremontē mašīna un jāpēr ēdiens, sapratu, ka maniem diezgan dārgajiem ieradumiem nauda tik daudz vairs neatliek. Par cik pie labas dzīves biju un esmu pieradusi, es vienkārši ļoti saņēmos. Pirmām kārtām es uz vienkārši sāku plānot savas finanses un saliku prioritātes, otrām kārtām nomainīju darbu uz labāk apmaksātu, lai varu atļauties dzīvot kā gribu.

Orta lieta ir tas, ka kad esi pieradusi pie vīrieša, kurš ne tikai finansiāli atbalsta, bet kaut vai mājās izdara visādas vīriešu lietas, ko es pati nemāku, nokārto visas mašīnas problēmas, kas man parasti sagādā problēmas u.c. ir daudz grūtāk dzīvot. Man bija ļoti jāsavācās un no pilnīgi bezrūpīgas dzīves jāsāk par daudzām lietām domāt pašai.
07.02.2014 11:48 |

10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
Es arī neesmu atkarīga no drauga, mēs maksājumus veicam +/- uz pusēm, kā arī pārtiku pērkam līdzīgi.
Manām vajadzībām tērēju savu naudu un neprasu vīrietim, lai iedod jaunām kurpēm vai krēmam.
Ja viņš mūs kaut kur ved vai man kaut ko pērk, tad tas ir pēc viņa iniciatīvas:)
Mani viss apmierina!
07.02.2014 11:52 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Šī diskusija man atgādināja par viena laba drauga stāstīto .. proti, viņa brālis nestrādā, labi, ir viņam veselības problēmas, nevar strādāt kuru katru darbu, bet viņam speciāli tika atrasts normāls darbs, kuru var darīt, bet viņš atteicās. Kādēļ? Jo viņam ir labi kā ir - sēdēt mājās, spēlēt datorspēles un iztikt ar draudzenes algu, kura noteikti tādā mazpilsētā nepārsniedz pāris simtus eiro. Tam visam klāt viņi dzīvo pie sievas vecākiem! Atklāti sakot es biju šokā, nesaprotu, kā draudzene to pieļauj jau tik ilgu laiku! Bet nu ne mana dzīve, ne mana darīšana! :)

Par sevi - nekad gan tāda situācija nav bijusi, bet esot attiecībās, es noteikti nepiekristu sēdēt mājās un būt finansiāli atkarīga no vīrieša! Labi, ja būtu bērniņi, tad tas ir cits stāsts un komunālos rēķinus, citas sadzīves lietas ļautu viņam apmaksāt, palutināt mani arī, bet nu lai nav tā, ka šķiršanās gadījumā palieku bez nekā! Tas nav man!
07.02.2014 11:54 |

Reitings 8272
PAšai pašlaik ir tā, ka netērēju savu algu tikai savām vajadzībām. Bet, jā - gandrīz visus rēķinus apmaksā draugs. Es samaksāju par savu tel. un vēl vienu ne pārāk lielu maksājumu. Pārtiku gan pērkam abi. Un tur arī aiziet man diezgan liela daļa algas, jo man nav pārāk labi apmaksāts darbs. Bet tā nav, ka viena pati vsp nevarētu izdzīvot, jo esmu pieradusi savu naudu tērēt tikai sev.
07.02.2014 11:58 |

Reitings 560
Es uzskatu,ka nevajag tik tālu ielaist,lai būtu jāuztraucas,ka bez vīrieša finansiālā atbalsta nevarēs izdzīvot un atmaksāt savus rēķinus.
Vispār nekad neesmu sapratusi tās sievietes,kuru draugi viņas uztur. Tas nav viņu pienākums,bet cik spriežu pēc šī foruma diskusijām,lielākajai daļai sieviešu tā ir norma. Man atkal liekas,ka tādas sievietes ir liekēdes..tik neapvainojaties :D
Citādāk ir tad,kad sievietei jārūpējas par bērniņu,tad gan vīrietim jāuzņemas ''ģimenes maka'' loma..

Kad dzīvoju kopā ar vīrieti,visi izdevumi tiek dalīti uz pusēm. Ja kaut kur dodamies,tad ļauju izmaksāt. Uzskatu,ka sievietei vienmēr jābūt gatavai un spējīgai pašai sevi uzturēt un nosegt savus izdevumus.

Nekad neesmu bijusi atkarīga no vīrieša. Man ir 22,jau pēc vidusskolas izvācos no vecāku mājām,sāku strādāt un sevi apgādāt. Īrēju 1istabas dzīvokli Rīgā (man ļoti paveicās,jo īrēju ļoti lēti,dabūju caur ss.lv,kur biju ielikusi sludinājumu,ka meklēju),esmu bez augstākās izglītības,darbu dabūju caur ss.lv nevis caur sakariem (tas tā,lai meitenes saprot,ka ja labi grib,normālu un labi atalgotu darbu var dabūt arī parasts 'mirstīgais').
Esmu taupīga,nedzīvoju pāri saviem līdzekļiem,bet ik pa laikam palutinu sevi gan ar jaunām drēbēm,gan bieži ieturu maltītes ārpus mājas. Ok,man nav sava auto,it kā arī neizjūtu vajadzību,jo visur izbraukāju ar sabiedrisko,bet šogad plānoju iegādāties.
Kosmētiku arī nepērku Chanel vai YSL. Saprotu,ka lielai daļai daudz naudas aiziet par frizieri,kosmetologu,manikīrs/pedikīrs,vaksācijas utt..es pati par to visu parūpējos.
07.02.2014 12:25 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits