Kaimiņu marasms :D

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Iespaidojos no tēmas par raudošo mazuli un bļaujošo māti....Bet šoreiz mana pieredze ar kaimiņu :D
Pirms tam blakus mums dzīvoja veca tantiņa,dēls dažreiz nāca ciemos bet viņa zemo balsi un durvju ciršanu ļoti labi varēja dzirdēt!Tad tantuks nomira dēls ievàcās dzīvoklī!Sākumā viss ok,laigan tiekoties varēja manīt viņa dīvainības,viņš ir vecpuisis tapēc vienmēr kopā tusē ar mājas tantukiem kad noris sarunas par rēķiniem,apkuri utt... Viņš strādā nakts maiņās par sargu...
Es šad un tad klausijos mūziku dienas laikā plkst 10-11 nu aptuveni nu tā tīrot māju,klausijos ne baigi skaļi un pat ar izslēgtiem basiem jo man nepatīk :D tad nu zvans pie durvīm es attiecīgi paslēdzu klusāk....attaisu durvis šis :D
tipa ka traucē un lai ieeju paklausīties kā viņam var dzirdēt.Ieeju nekas nav dzirdams :D (jo noslēdzu skaņu klusāk iespējams)Šis tāds izbrīnīts "Nu redziet tagad nevar dzirdēt!" Sāka stāstīt,ka izsiltinājis sienu,lai nevarot dzirdēt :D Bet vienalga var!!!(Vajag jau skaņas izolāciju tàdā gadijumā)
Es viņam saku ka bieži jau neklausos un ir jau diena un ka tik skaļi jau nav un ka man arī viņa vecā skapja virināšana traucē :D Vārds pa vārdam,viņš man saka,ka traucē arī ka dīvānu jauc vakarā un bīda tad troksnis traucējot :D Mamma jau teica man,ko nepajautāju vai citas skaņas nekādas netraucē.....?! :D
Beigās kāpņu telpā jau paaugstinātos toņos gāja vaļā,jo tad es neizturēju,kad viņš man piedāvāja klausīties mūziku pēc grafika kuru viņš izliks kāpņutelpā :D un ja nē tad,lai klausos mūziku austiņās!

Pēc šīs sarunas vairs nav nācis,neesam nekādi trādi rīdi taisītāji,jo man pašai patīk miers.Ir citi kaimiņi kuri taisa hajus un nekad negāju neko teikt un ja būtu 100nieces ko mans brālis klausās tad gan ticu ka jumtu rautu nost,tas arī iemesls kapēc basus nelieku :D

Nu tāds palags sanāca,bet kā ir ar jums?Varbūt kāds humors par šo tēmu?? :)
07.02.2014 01:49 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Nedzīvoju dzīvoklī, bet privātmājā. Bet ar kaimiņiem viens labs atgadījums - pretī dzīvo viens čalis ap gadiem 20, un vienu nakti dzirdu riktīgu troksni. Šis izrādās iebraucis mūsu mājas vārtiņu betona stabā :D Nākamajā rītā pats agri bija klāt ar atvainošanos un visiem pričendāļiem un uzcēla stabu kā jaunu.
07.02.2014 19:16 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Inside Metropol Jelgavas centrā praktiski :D

Sajuri Labi, ka mums vēl nebija sākts remonts, toties zem mums kaimiņiem bija, viss tas ūdens tika līdz pat pirmajam stāvam. Galvenais, ka kaimiņi no zemākiem stāviem nāca pie mums un brūk virsū, ka mēs nopudinām šos, bet parādot, ka mums pašiem ūdens gāžas virsū aizgāja vaininiekus lamāt. Smirdoņa bija. Mums vēl ir bijis, ka saplīst notekas trubas, un lija traki lietus un tad no jumta pa kāpņu telpas trepēm gāzās ūdens, bija riktīgs ūdenskritums.

Kad viņš pirmo reizi taurēja no rīta, nevarēju saprast, kas pa lietu, bet atverot logu un ieraugot uz pretējās mājas jumta mācītāju visos viņa paltrakos pūšot tauri biju mazliet šokā. Vienu rītu šis pat mēģināja nospēlēt - kur tu teci gailīti. :D
Valfrīd ar drauga vecākiem padzīvot kopā īstenībā ir gana jautri :D
07.02.2014 19:22 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es brīvdienās vispār agrāk par 12 netrokšņotu.lai kaimiņi izguļas. protams,ka pēc nakstmaiņas cilvēks grib pagulēt. var jau normālā skaļumā paklausīties mūziku neviss uzgriezt nezin cik skaļi. es vispār esmu labs,kluss kaimiņš,jo reti klausos skaļi mūziku,vai arī skaļi uzvedos.
07.02.2014 19:30 |

Reitings 380
Ieva,labais mācītājs modina ar tauri un melodiju:"Kur tu teci galīti" :D

Sniegpulkstenīte,es arī uzskatu,ka var normàli klausīties,ko arī dariju!Ir vienkàrši tādi cilvēki kuriem vienmēr viss traucēs! :) Es neskrienu pie kaimiņiem piemēram par katru troksni.
Es piemēram arī esu nakts maiņās stràdàjusi un atnàkot mājās vienkàrši atslēdzos un neko nedzirdu,
tad laikam ne ar vienu troksni nepamodinàtu :D
07.02.2014 20:42 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Var būt tās citas skaņas kaimiņam tieši patīk :D
07.02.2014 21:00 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vispār jau no 7.00 - 23.00 kaimiņi var klausīties, lamāties un sazin vēl ko.
Nevat gan. Palasi Rigas Saistosos noteikumus. Pasvaldibas policiju var saukt ari pa dienu, ja troksnis parsniedz kaut kadus tur noteiktos decibelus - karoche, ja uzvedas skali.
07.02.2014 21:10 |

Reitings 380
Sugar :D
07.02.2014 21:11 |

Reitings 380
Aija :D decibeli 100% nebija pārsniegti,par šo esmu interisējusies tur jābūt pamatīgam troksnim!

Un tā nebija Rīga!

Bet zinu arī citās pilsētās šie likumi darbojās,ja salīdzina manu un brāļa mūziku mammas mājās,tad mana tāda čīkstoņa vien ir :D Man pašu tracina ļoti skaļa mūzika,tur varu brālim Paldies teikt ......
07.02.2014 21:21 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Ieva, vot neatceros kur, bet to to zilo māju laikam esmu redzējusi un vēl nobrīnījos par krāsas izvēli... hmmm... varētu būt Tērvetes ielas tuvumā?

Mums gan neviens kaimiņš nav nācis sūdzēties. Vismaz kopš es šeit dzīvoju, bet pirms tam draugam pat policija bija atbraukusi. Varu iedomāties kādu mūziku un cik skaļi viņš nakts vidū bija klausījies. Neapskaužu kaimiņus.
Māsai reiz pavisam jautri sanāca. Ap 23 vakarā zvana pie durvīm apakšējais kaimiņš- krievu tautības trīsdurvju skapis. Saka, lai beidz tusēties, viņam traucē. Lieki teikt, ka nekāda tusiņa dzīvoklī nebija, tikai divas meitenes, kas kaut ko mierīgu un sadzīvisku darīja un ... kaķis, kas tajā laikā bija izdomājis paspēlēties. Trīsdurvju skapis, protams, galīgi apmulsušās māsas versijai par to, ka vainojams kaķis neticēja, vēl sasolīja fizisku izrēķināšanos, ja durvis būtu atvēris kāds puisis. Nu, jā, bet viņš jau to kaķi neredzēja :D mans draugs, kas pāris gadus nebija bijis ciemos pie māsas, ieraugot kaķeni nošokējās un uzjautāja, cik kaķus viņa ir apēdusi :D Liela, resna madāma.
07.02.2014 22:07 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vispaar man liekas, ka kaimini bez iemesla pie durviim nezvaniitu peec 23:00. Tas liecina, ka troksnis tomeer ir bijis.
Man nekaadu gadiijumu nav bijis, jo esmu iemacijusies ar visiem sadziivot un respektet citus, ieverojot ari no savas puses klusumu (neesmu laavusi beernam aardiities 6dienas riitaa 7:00, zinot, ka citi grib guleet vai riikojot balliites liidz 4:00 riitaa ar karaoki).
07.02.2014 22:12 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Lidz šim man nab bijis problemu, bet tieši sodien, vingrojo (lecot jumping jacks) kaimini sita pa sienu. Ne nu es tik smaga, ne tik smagi lēcu, bet nu okej. Sapuktējos un pārvacos uz vidējo istabu.
Es gan pa sienu nesitu,kad kaimiņš dzērājrunas sāk aurot katru brīvdienas rītu, vai kad sīkie bizo pa augšu..sēžu un klusēju, bet te-cilvēks mazliet palēkā un kādam tas jau nepatīk.
07.02.2014 22:19 |

Reitings 380
Aija... man piemēram tai apakšējajai kaimiņienei mazbērni,kad atbrauc skaņas tiešām ne pa jokam,kad bērni skrien ar papēžiem pa grīdu,tāda sajūta ka tas ir virs mums,laigan 3 stāvs un pēdējais....Tākā viss var būt,ka var dzirdēt ,kad kaķis dauzās :D ja vel tusnītis :) :) :)
07.02.2014 22:20 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es, man liekas, saprotu, par ko Sajuri runā...reāli, ja cilvēks dzīvo daudzīvokļu mājās, ir jārēķinās ar to, ka nevarēsi justies kā privātmājā, kur neviena cita eksistenci nemani. Nu dzirdēsi tak...kā aizcērtas durvis, kā darbojas veļasmašīna, kā kaut kas nokrīt uz grīdas, vannas istbaā dzirdēsi, kā augšējā dzīvokļa kaimiņš norauj podā ūdeni, jā, dzirdēsi arī kādas skaļākas sarunas, strīdus, kādu mūziku...tā vienkārši ir, kaut kādā veidā dzird katru. Nu tā vienkārši ir dzīve dzīvoklī, ir jāsaprot, ka būs visādi trokšņi...nu vai tad izejot uz ielas, kāds sūdzas, ka mašīnas skaļi rūc??

Ja gribas dzīvot tā it ka neveina cita apkārt nebūtu, tad arī jādzīvo tur, kur neviena cita nav!
07.02.2014 22:20 |

Reitings 380
Vot vot...neļauj vingrot!!!
07.02.2014 22:21 |

Reitings 380
Es pat esmu ar apakšējo kaimiņieni runājusi un teikusi,vai tiešām var mūziku tik ļoti dzirdēt,teica neko nedzirdot,ka viņai pašai mūžīgi Tv skaļi iet un nekas netraucējot un tik nosmējās,kad pati mēdzot trokšņot(bieži bija haji ar vīru,ta meta kautko ta bļauj un kviec ta dzen no mājas ārā)
:)
07.02.2014 22:25 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Man dzīvojot privātmājā arī ir jautri. Viena kaimiņiene vasarā visu laiku svilpo ņemoties pa dārzu. Ja man mājai logi ir vaļā, tad visu var dzirdēt.
Man mājas durvis sanāk pretī viņas istabas logiem, un vakaros vienmēr ir tā, kad izeju ārā pie durvīm uzpīpēt, tad neatkarīgi vai ir 8 vakarā vai 2 naktī,vienmēr viņas istabā ieslēdzas gaisma un viņa skatās pa aizkaru šķirbu. :D
07.02.2014 23:04 |

Reitings 380
Amnile...Riktīgā spiedze!!!! :D
07.02.2014 23:34 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Atcerējos par kaimiņu, kurš man bija pirms kāda laiciņa, kad dzīvoju daudzstāvu mājā. Tikko biju ievākusies, izgāju uz balkona uzsmēķēt, kad pēkšņi no nekurienes atskan balss "Privet!" No sākuma neko nesaprotu, paliek neomulīgi, jo galu galā mājās esmu viena, bet dzīvot dzīvoju 11.stāvā. Pēc mirkļa "Privet!" atskan jau mazliet uzstājīgāk, paceļu galvu uz augšu a tur augšējā stāva kaimiņš līdz vēderam pārkarājies pāri balkona malām un smaidot sveicina tik izveicīgi, ka pelni vien krīt lejā no cigaretes, kuru šis tur rokā. Tā iepazināmies. Drīz vien sapratu, ka ar kaimiņu viegli nebūs. Bieži dzirdēju kā šis ar kādu lamājas, dzirdēju mēbeļu grūstīšanas troksni, kroņa numuri vienmēr sākās naktī, kad ap plkst. 23:00 šis sāka uz visskaļāko klausīties krievu mūziku. Un tā līdz kādiem 5:00 no rīta. Tādās naktīs zināju, ka laikam ballīti rīko. Kā uzzināju, citi kaimiņi bieži saukuši policiju, bet nekāda jēga. Priecājos, ka pati tajā laikā nestrādāju un tāpēc viņa nakts izklaides mani īpaši neuztrauca, jo reti biju mājās. Kontaktēties šis kontaktējās mirkļos kad biju uz balkona. Laikam dzirdēja kā čīkst mana balkona durvis, jo vienmēr uzradās un sāka runāties. Bija reize, kad pati skaļi klausījos mūziku, kad mana mūzika apklusa dzirdēju kā šis ieslēdz savējo - gluži kā kaut kādas sacensības. Bija traki, bet tagad atceroties smiekli nāk. Tā nu pēc laika no dzīvokļa izvācos un nabaga kaimiņš tā arī nesagaidīja, ka iešu pie viņa ciemos iedzert alu. :D
07.02.2014 23:36 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Es arī esmu no tiem cilvēkiem, kas necieš trokšņus.Un manā galvā ir nevis jāsamierinās,ka jādzīvo trokšņos, bet visiem jādzīvo tā,lai neradītu traucējumus citiem.
Kāpēc muzika un kino zāle jādarbina ar basiem, jāballē tā,ka trauki krīt utt. Uzskatu,ka to var atļauties privātmājā, nevis dzīvokļos. Man nav jāmokās citu dēļ.
No stāstiem iz kaimiņu attiecībām. Imantā dzīvooju mājā, kur sienas šķiet bija 4 cm biezumā.. Es nezinu kādā veidā, bet starp manu un kaimiņu sienu elektrības kontakts bija tā izļurgāts,ka tur bija caurums un reizēm kaimiņs tur sprauda laikam kontaktā un tad mūsu pusē kustējās kontakts.. Ā un vel viņi bija ieurbuši no sava dzīvokļa tajā pašā sienā aptuveni 40 cm garu stieni, vienā reizē viņi izbīdīja stieti un manu dzīvokli, reāli, guļu gulta un skatos,ka tas stieni jau kādi 20 cm manā dzīvoklī, aizķēru to stieni un nelaidu, izvilkt nevarēju, domāju mož nesīsies pie manis,bet nekā! Pēc tam ievilka to stieni atpakaļ un nebakstīja vairāk. Un dzirdamība bija tik laba,ka es dzirdēju pat kā nopūšas, viiiiisu varēja dzirdēt.
Un mani kaimiņi domā,ka man visi nav mājās. Dzīvokļa atslēga bija viena uz 3 cilvēkiem, glabājās pastkastē, kurai arī bija atslēga. Atbraucu no skolas, meklēju pastkastes atslēgu, neatrodu. Mēģināju atlauzt pastkasti, nevaru. Aizāju pie kaimiņa un saku-vai variet atlauzt paskasti,lai tieku mājās :D pēc tam tikai sapratu,ka viņs gan jau padomāja, ka es galīgi dīvaina, jo neko vairāk nepateicu. Nu neko :)
Tāpat,kad tas pāris ievācās, meiča tur hiperaktīva, nāca laikam iedraudzēties, bet nu es neesmu no tiem,kas draudzējas kaimiņu būšanas dēļ, ar viņu ar sanāca pārpratumi.
07.02.2014 23:46 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Amnile, uzdāvini binokli un pieliec zīmīti, tas tā, lai neb;utu jāmocās :-)
07.02.2014 23:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits