Problēma

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Draugs grib braukt prom no Latvijas. Un jau ir viss tik tālu, ka raksta atlūgumu darbā. Saka, lai braucu līdzi, bet nu es nevaru, jo man ir skola, par kuru maksāju. Viņš pateica, ka mana dzīve ir nožēlojama, te Latvijā. Un ar savu izglītību, kad pabeigšu skolu neko nenopelnīšu, tāpat pārmetumi par manu darbu (apkalpojošā sfērā). Es jau teicu, ka tas viss tikai pagaidām, lai pagaida vēl pāris gadus un tad domā braukt prom, bet viņš ir nelokāms. Pašam viņam ir augstākā izglītība, viņu Latvijā te nekas netur, arī daļa ģimenes ir ārzemēs, bet man ir skola, te ir mamma. Nevaru tā visu pamest un braukt. Viņš pat neieklausās tajā, ko saku, tikai maļ savu un visu laiku, ka te jau ir slikti, negrib tik nožēlojamu dzīvi dzīvot utt., un uz jautājumu, ko es darīšu ārzemēs, bez izglītības, krāmēšu kastes veikalā, strādāšu fabrikā, viņš atbildēja - es tev nemaz nelikšu strādāt! Un, atvainojos, bet dzīve bez darba, sēdēt mājās droši vien ar bērniem, nav nožēlojama? Viņam ģimenē tāds modelis, kad sievietes nestrādā, bet nu es tāda neesm un negribu pat būt! Izskatās, ka mūsu uzskati pārāk fundamentāli atšķiras un būs jāšķiras.
06.02.2014 13:33 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es zin u ko nozime milestiba. Tapec saku isti tu vinu nemili. Ja miletui visu varetu atrisinat un te nejautatu. Studet var turpinat ari arzemes, var visu ja mīl. To es labi zinu. Un zinu ja vairs enmil, bet ir erti,pieradums tad luk rodas problemas un tadi jautajumi.
06.02.2014 13:59 |

Reitings 27552
. Un pat ja nemīlu? Nu un? Man ir svarīgas citas vērtības.
Nu re, pati atbildeji uz savu jautajumu. Lai lai brauc. Dzivojiet katrs savu dzivi. Atradisiet savus īstos.
06.02.2014 14:00 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Mīlestība ir cieņa, kompromiss, nevis ultimāts un nostādīšana fakta priekšā.

Ļoti pareizi tu spried. Man ir grūti iedomāties, ka patiesi mīlošs un cienošs cilvēks šādi izturētos pret otru... Drīzāk meklētu dažādas iespējas, domātu, kā un kad darīt, lai abiem būtu "forši" doties prom labākas dzīves meklējumos.
Nebrauc nekur pagaidām, pabeidz savas izglītības lietas.
06.02.2014 14:01 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Sūti nah..., ne viņs tev vīrs, ne māte. Tikai draudziņs. Pie tam skola ir daudz svarīgāka par sūdīgu darbu par "labu" samaksu. Tiešām gribi pamest visu, lai īrētu istabiņu komunālajā dzīvoklī un pelnītu "baigo piķi".
Izskatās, ka mūsu uzskati pārāk fundamentāli atšķiras un būs jāšķiras.

Nu gudra meitene esi, ka pati visu saproti! :)
06.02.2014 14:12 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Uzskatīt, ka autore nemīl savu vīrieti, jo negrib pamest studijas un mesties nezināmajā, bet drīzāk vēlas pilnveidot sevi un tad tikai uzsākt ģimenes dzīvi - :D :D Jūs nopietni? :D
06.02.2014 14:17 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Padomā par iespēju tālmācības ceļā pabeigt universitāti. Ja ne tai pat vietā, tad kkur citur. tagad tāda iespēja ir. Citādā ziņā, ja pati uzskati, ka nevajag braukt - nebrauc .. tomēr apdomā savu lēmumu kārtīgi. Ja foršs vecis, mok ir jēga ..
06.02.2014 14:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bet mēs jau arī nezinam, cik nopietnas viņai tās studijas - varbūt tiešām draugam taisnība un viņa studē kaut kādā kaktu kantorī (gribēju dažus nosaukt, bet nobijos kādu aizvainot) kaut ko neprespektīvu.

Nezinam arī, ko draugs tajās ārzemēs plāno darīt - varbūt nevis kastes kraus noliktavās, bet strādās normala amata specialitatē (IT, piemēram) un varēs atļauties normalus apstakļus sev un draudzenei (un studijas draudzenei)

Ta kā, bez detaļām un faktiem tie visi ir tuksi spriedelējumi.
06.02.2014 14:23 |

Reitings 27552
Uzskatīt, ka autore nemīl savu vīrieti, jo negrib pamest studijas un mesties nezināmajā, bet drīzāk vēlas pilnveidot sevi un tad tikai uzsākt ģimenes dzīvi - Jūs nopietni?

Nepamest studiajs, vienkarsi atrast citu celu lai šo atrisinatu. Kapec vienmer nelasa, bet piedoma savas pasakas klat?
06.02.2014 14:26 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Te citi saka, ka autore nemīl savu draugu tik ļoti, ja nebrauc viņam līdzi. Tikpat labi to varētu teikt par vīrieti, kurš pamet sievieti Latvijā un aizbrauc prom, pat nemeklējot kompromisus un vēl pasaka, ka viņas dzīve ir nožēlojama. Tas viss man nesaistās ar mīlestību. Ja kkas jāupurē, tad uzskatu, ka abiem.
06.02.2014 14:27 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Sany, te pārāk daudz cilvēki aiz neko darīt domā. :D
06.02.2014 14:30 |

Reitings 27552
Ja kkas jāupurē, tad uzskatu, ka abiem.
Savu viedokli jau izteicu, autore lai paliek un draugs lai mierigi brauc prom. Varbut pec isa laika citadi šo abi velesies atrisinat, varbut bus laimigi atsevisķi katrs savā dzīvē.
06.02.2014 14:32 |

Reitings 1493
Man nebūtu pa ceļem ar vīrieti laikam, kurš teiktu, ka mana dzīve ir nožēlojama. Otru var stimulēt, palīdzēt ar izaugsmi, bet ne šādi nonievāt. Nav jau tā, ka tu tikai slauki ielas un par ko nopietnāku nedomā.

Tā bija mana pirmā doma. +++
Lūk, un tā jau arī tad nav mīlestība no puiša puses.

Līdz ar to, vismaz pēc šajā tēmā apskatītajiem faktiem (kā arī manas iekšējās pārliecības, ka abiem jābūt vienādiem mērķiem un "lidojumam", lai attiecības izdotos), es teiktu - dari tu pa savam, viņš - pa savam.

P.S. Un tā mana pieminētā pārliecība pat vairāk būtu attiecīnāma nevis uz pašu situāciju "pamest LV vs. palikt šeit", bet gan jūsu atšķirīgajām domām par ģimeni, sievietes lomu tajā... Pārējo, patiesi, vēl varētu kaut kā pielāgot, t.i., meklēt darbu/studijas/tālmācības studijas tur, bieži apciemot ģimeni LV utt.
06.02.2014 14:33 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
nebrauc projām - tā nav mīlestība no tava drauga puses, ja viņš tev liek visu pamest, faktiski apstāties savā izaugsmē, lai brauktu līdzi viņam kastes krāmēt vai bezdarbībā sēdēt mājās, gaidot viņu no darba pārnākam. Mēs nekad neviens nevaram zināt, kā dzīvē var gadīties, bet izglītība tomēr ir viena no vērtībām, kas neliks pazust. Ja tavs draugs tā vietā, lai izdomātu, kā te Latvijā nopelnīt vairāk, čīkst un grib darīt nez kādu smago darbu ārzemēs, sūti viņu dillēs. Tu noteikti atradīsi labāku. Attiecībās jābūt kompromisam, nevis tā kā viens grib nerēķinoties ar otru.
06.02.2014 14:33 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
ja tu viņu ļoti mīletu pametsu visu un brauktu. Mācītos tur, iepejas vienmer var atrast. Ja te jauta,nebrauc jo faktiski nemili.

Ja viņš mīlētu, tad nespiestu meiteni pie sienas, ar manipulācijas paņēmieniem aicinot viņu atteikties no saviem mērķiem. Sanāk, ka pēc kubietes domām mīlestība ir jebkuras iegribas izpildīšana, pazaudējot savu Es?
06.02.2014 14:37 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Nu, un par čali padomājāt? Varbūt viņam tā braukšana arī sapnis un varbūt viņš sēž un cepas "eh tā meitene mani nemīl tik ļoti, lai brauktu man līdzi, saka, lai sēžu mājās vēl pāris gadus (kas, starp citu, ir ilgs laiks) un velk mani atpakaļ."
06.02.2014 14:45 |

10 gadi
Reitings 13809
Vīrietis varēja korekti noformulēt un paskaidrot savu vēlmi. Bet tādi uzbraucieni un aizvainošana nav argumenti. Ja viņš prastu runāt, iespējams meitene arī brauktu līdzi.

Pēc šādiem vārdiem es nebrauktu noteikti, jo secinātu, ka vīrietis mani neciena, uzskata, ka es neko neesmu sasniegusi un arī neesmu spējīga sasniegt. Pakļaujoties un aizbraucot līdzi, domāju, ka attiecības neritētu normālā gultnē - agrāk vai vēlāk šāda veida pazemojumi atsāktos.
06.02.2014 14:50 |

Reitings 8272
Mēs jau nezinām, vai tā čalim ir diezgan pēkšņa doma, vai viņš jau sen jau par to ir stāstījis autorei un jau agrāk aicinājis līdzi.
Man nedaudz šķiet, ka viņš grib vnk sev ātri sacelt zelta kalnus.
Ja puisis sen jau par saviem plāniem stāstījis autorei, tad es saprotu puisi, ka viņam jau apnicis gaidīt. Bet jau simtreiz manis pieminētais nievājums pārspēj visu.
Pēc visa dzirdētā par to, kāda viņam ir ģimenes vīzija, kādā veidā viņš tagad brauc prom, manuprāt, šis puisis nav vispār gatavs iziet uz kompromisiem. Viņš uzskata, ka taisnība ir tikai viņam un ka tā ir jādara, jo tā tam būs būt.
06.02.2014 14:53 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
Pēc tā,kā viņš to pasniedza-pateiktu,lai brauc laimīgs. Nafig tāds egoists nav vajadzīgs. Es laikam esmu viens no tiem retajiem cilvēkiem,kas ārzemēs zelta bedres neredz,tāpēc man šeit būtu jāpazaudē VISS (trīs reizes nospļaujos pār plecu),lai es vispār tikai apsvērtu domu par aizbraukšanu... Pie kam,es nespētu būt atkarīga no vīrieša. Man arī ir jāstrādā,jo gribu savu naudu un tērēt,kā labpatīkas... Taču-cilvēki ir dažādi,tāpēc neko nenosodu.
06.02.2014 14:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Samaara, tā var teikt tad, ja viņi jau attiecību sākumā vienojās, ka brauks prom, bet, redz, jāgaida. Taču, ja tādas norunas vai plānu nebija, meitenei nav pienākums pēkšņi sperties svešumā, pametot savu dzīvi, lai vīrietis izmēģinātu laimi. Man vispār liekas neētiski kādam pieprasīt pamest dzimteni.
06.02.2014 15:07 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Man vispār liekas neētiski kādam pieprasīt pamest dzimteni.

piekrītu šim, un, ja viedokļi šajā jautājumā pārim atšķiras, neredzu vispār nekādu iespēju palikt kopā. Tikpat labi autore var aizbraukt viņam līdzi un saprast, ka nespēj dzīvot svešumā, ka grib atpakaļ mājās - agri vai vēlu šādām attiecībām visdrīzāk pienāks gals.
06.02.2014 15:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits