"Piedāvāt sevi uzņēmumam" - Tikai nepārprotiet. :D

Reitings 230
Reģ: 23.01.2014
Sveikas dāmas! Domāju šodien staigāt pa pilsētu un ieiet dažnedažādākos veikalos, firmās un kā saka "piedāvāt sevi" ar frāzi - "Labdien, varbūt Jums vajag enerģisku, uzticīgu, laipnu darbinieku? " Kā Jūs domājat vai man ir cerība tādā veidā dabūt darbu? Vai arī uzņēmuma vadītāji, darbinieki tikai par mani paņirgāsies? :( Vai kāda varbūt var padalīties, kas tādā veidā ir dabūjusi darbu?

Es jau nedomāju iet lielos uzņēmums un kā saka "pazorica", bet gan parastajos veikalos, bodītēs un tamlīdzīgi? :( Kādas Jūsu domas par manu plānu, dāmas? :(
06.02.2014 10:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
QB, ik pa laikam gadas saskarties ar nepamatotu, tupu rupjību no kāda puses. Ta gadās. Bet kopumā, domaju, sliktākais scenārijs parasti ir vienkārša noignorēšana.
06.02.2014 12:08 |

Reitings 230
Varbūt vēl kādai ir viedoklis par šo? :)
06.02.2014 18:50 |

Reitings 230
Paceļu.
06.02.2014 20:29 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Pirms CV sūtīšanas vai nešanas ieteiktu uzņēmuma mājas lapā tomēr pārbaudīt vakanču sadaļu, lai nesanāk situācija, ka viņiem līdzīga vakance tiek piedāvāta, bet tu kā nezinīte pat vakanci piesakoties nenorādi. Bet tā sūti kaut vai visiem pēc kārta - nu un ka kāds neatbildēs, vai atbildēs rupji!

Tagadējā darbavietā šādi mūsu biroja administrators darbu atrada. Lai gan šāda amata mums nemaz nebija, bet visi bija sākuši pukstēt, ka nav kas ofisa iekšējās lietas kārto. Un tad vienu dienu smaidīgs puisis atnāca, visiem ausis aizrunāja, un nākamā dienā jau tika pieņemts. Pēc pārbaudes laika alga rakstās ar četriem cipariem.
Tā, ka ir vērts riskēt! Lai veicas!
06.02.2014 20:49 |

Reitings 230
Darla - liels paldies, es jau nedomāju kandidēt uz baigi lieliem uzņēmumiem, bet parastajos veikalos kur pat mājaslapas uzskatu nav . :D Paldies tāpat.
06.02.2014 22:12 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Es zinu,ka manu komentaru izlasis varbut tikai viena meitene, bet es gribu pateikt to,ko saku visiem - latviesi sevi NEPIEDAVA un nemak to darit.
Reiz tvneta bija intervija ar latviesu damu,kura ir uztaisijusi biznesu cita valsti.Vinja mekleja asistentu,pieteicas gan latviesi,gan citu zemju iedzivotaji. Un ko vinja noveroja? Ka latviesi atnaca bikli,nesagatavojushies intervijai,turpreti,ja nemaldos,viens kjinietis atnaca ar attieksmi,ka uznjemums ir tas,kursh iegust,pienjemot vinju darba,ar faktiem,ko bija izstalkojis ieprieks par konkreto uznjemumu un sagatavojies. Ka jums skiet,kuru pienjema?

Tadelj ir jaiet tikai ar tadu smaidigu,pozitivu,ENERGJISKU attieksmi :) Lai veicas.
06.02.2014 22:16 |

Reitings 230
Paldies, paldies, paldies !!!
06.02.2014 22:19 |

10 gadi
Reitings 1221
palasot komentarus,jautajums laikam ir cits. :)
protams,ka es ta ietu,bet tad tev ir vai nu jajauta pec menedzera vai pec vaditaja, bet veikalos,ka domaju,uz vietas vinju nav. Manuprat, darbinieki LV neapdomajot tavu CV izsviedis lauka,jo domas,ka konkurence ir paradijusies. Bet ,ja dabu menedzeri, tad viss ir ok.
Manuprat,vislielakas izredzes butu dabut darbu restorana tiesi ar sadu attieksmi, bet atkarigs,vai tu gribi tur vai kada veikala.
06.02.2014 22:20 |

Reitings 230
PLAYPAUSE- Vienalga vai veikalā vai restoranā vai kioskā, galvenais dabūt kaut kādu darbu. Esmu tik enerģijas pilna un gatava uzņemties atbildību visam.
06.02.2014 22:24 |

Reitings 230
Par to konkurenci tieši tā arī būs, bet atkal jautāt vadītāju es nezinu, tiešām padomas jukusi meitene. :( Izaukt vadītāju.... :( :(: :(
06.02.2014 22:25 |

10 gadi
Reitings 1221
Kura pilseta tu mekle darbu? Riga?
Ej uz Livu laukumu uz Rockabilly cafe. Darbs ir smags,es tur stradaju,bet pelniju loti labi. Tur strada viena forsha menedzere, otra loti tizla. Ja tu vari stradat pilnu slodzi (kadas 4 dienas nedelja visu dienu) un esi energjiska,maki runat latviski,krieviski,angliski,ej uz turieni un jauta pec menedzeres,jo menedzere tur vienmer ir uz vietas. :) Un ta ari saki,ka mekle darbu. Man tur patika,ja nenjem vera to tizlo menedzeri,kurai goda vards gribejas maukt un garas stundas. :) Ta nauda bija ta verta.
06.02.2014 22:29 |

10 gadi
Reitings 1221
Ja vinji saka, ka paslaik nav brivas vakances, pajauta,vai nezina kadu citu vietu,kur varetu meklet,jo vinjiem ir loti lieli kontakti tadelj,ka ta ir viena no Vecriigas centralajam kafejnicam, kur diena rote loti daudz cilveki. Uz vasaras sezonu viniem toc vajadzes darbiniekus, bet tas laikam par ilgu.
06.02.2014 22:32 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
latviesi sevi NEPIEDAVA un nemak to darit

Pilnīgi piekrītu šim apgalvojumam. Ja mūsu puisis būtu atnesis tikai CV un ātri nobēris visu ko māk darīt, visticamāk darbu nebūtu ieguvis. Tieši tas kā viņš spēja īsā laikā visiem ausis aizrunāt, bija noteicošais darba iegūšanā, jo nedz izglītība, nedz pieredze šajā jomā viņam nebija. Patika tieši tas, ka viņš nesāka uzskaitīt lietas, ko māk darīt, bet gan sāka uzskaitīt lietas, kuras mums pārējiem vairs nebūs jādara. Pēc desmit minūšu sarunas jau radās doma - kā mēs vispār esam šeit izdzīvojuši bez viņa! :D

Iesaku visiem darba meklētājiem maksimāli apzināt iespējamos darba pienākumus, piem., piesakoties apģērbu veikalā ir jāmāk ar kasi strādāt, ar pircējiem runāt, drēbes salikt u.tml., lai pasniedzot sevi var konkrētāk nosaukt uzņēmuma ieguvumus pieņemot tevi darbā, lai nav tikai virspusējās frāzes jāsaka (piem.,esmu atbildīgs, draudzīgs un labs)!
07.02.2014 05:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits