Svekas meitenes!
Varbūt kada var palīdzēt? no dotajam 6 tēmam,kas šogad būs literatūras eksāmenā man vistuvākās bija: Jaunieši literatūrā, un Dzivesstāsts literatūrā. Ir kadi labi ieteikumi saistiba ar šīm tēmām? Būšu pateicīga, ja palidzēsiet man!:)
Literatūras eksāmenu, beidzot vidusskolu, kārtoju pirms kādiem 4 gadiem, bet varu aizsūtīt savu runājamo tekstu + tēzes, ja nu nav īsti skaidrs, kā to visu salikt kopā. Eksāmenā dabūju 10, tāpēc varbūt noderēs.
G.Repšes romāns „Alvas kliedziens” labi atbilstu tēmai Jaunieši literatūrā.
eksāmens ir mutisks, ir doti vairāki mēneši, lai sagatavotu 10 (?) min runājamo tēžu veidā laikam. tas ļoti vispārīgi, ko saku, bet, jā, tas ir eksāmens, vērtē skolotāji skolā. Līdzīgi kā ekonomika, ģeogrāfija un informātika.
Jaunieši literatūrā - Jelgava 94 (pašai būs interesanti lasīt) par 90. gadu jauniešu paaudzi. Šogad izdota, labi vērtēta, ticu, ka gan jau nominēs gada balvai:)
Literatūras eksāmenā tēmas ir zināmas. Cik atceros, tika piedāvātas 5, no kurām jāizvēlas 1. Tad jāizveido apakštēma, kura ir pamats visām tēzēm. Tiek veidotas 7 tēzes, kas balstītas uz 3 dažādiem literatūras darbiem (viens no darbiem var būt no ārzemju literatūras). Tad mutiski jānorunā visas tēzes un katras tēzes pamatojums, atsaucoties uz izvēlēto apakštēmu. Mana runa aizņēma 3 lapas Wordā. Iemācies no galvas un norunā! Noslēgumā atbildi uz vērtētāju jautājumiem.
Jaunieši literatūrā - Jelgava 94 (pašai būs interesanti lasīt) par 90. gadu jauniešu paaudzi. Šogad izdota, labi vērtēta, ticu, ka gan jau nominēs gada balvai
Māsa lasīja, teica, ka interesanta, ar foršu humoru iekšā. Pa lielam- tās pašas jauniešu problēmas, kas mūsdienās, tikai uz 94.gada fona. Bija arī interesanti salīdzināt aprakstītās vietas, cilvēkus ar mūsdienām.
Autorei diemžāl nevaru palīdzēt, savu eksāmenu kārtoju tik sen, ka pat vairs neatceros ne tēmu, ne literāros darbus, ko izvēlējos :D
Jā, "Skaisto jūru" izlasījusi esmu, atbilstoša tēmai. Līdz galam tomēr izlēmusi neesmu, svārstos vēl starp šo un "Starp pelēkiem toņiem". Abas nav biezas grāmatas, ātri lasās un ir samērā "vieglas", manuprāt.