šķiršanās pret pašas gribu

Reitings 6
Reģ: 02.02.2014
Tik traki sāp, ka laikam jāuzraksta. Varbūt kādai ir līdzīga pieredze.
Pagājušo vasaru sāku satikties ar puisi ar kuru biju iepazinusies, kad man bija 16mit. Viņs pēc daudzu gadu prombūšanas bija atgriezies Latvijā. No sākuma satikāmies tikai kā seni draugi, bet pamazām vecā mīla sāka atgriezties. Sākās kopīgi tusiņi, tikāmies arvien biežāk līdz sāķa veidoties attiecības. Tā kā man ir dzīvoklis viņs pamazām arvien biežāk nakšņoja pie manis. Līdz pārvācās pavisam. Viņam gan bija problēmas ar alkohola lietošanu - ja nedzēra, tad varēja nedzert ilgi, bet tiklīdz pagadījās ceļā kāds "labais draugs" zapojs varēja aiziet pat uz vairākām dienām. Sāku ar viņu par to nopietni runāt - ja vēlās attiecības šitāda dzeršana nekam neder. Viņs piekrita. Pie saviem dzēruma drauegiem negāja, centās nepirkt alkoholu un ja iedzēra kādu alus pudeli, tad centās nenorauties. Es viņa atbalstīju, palīdzēju.Viņš sāka sportot, kopīgi meklējām darbu, jo abi uz to brīdi bijām bezdarbnieki. Man vēl bija pabalsts un viņam kāda nauda no ārzemēm. Pa reizei gan viņam gadījās norauties ar alkoholu, bet es vienmēr noticēju(MUĻĶE), ka varu viņam palīdzēt. Un palīdzeju, biju blakus. Skaidrā viņs ir super cilvēks - vienkārš, izpalīdzīgs, gan grīdu mazgā, gan ēst taisa. Un izpalīdzīgs. Nu vispār - ļoti labs, lai veidotu attiecības. Tad es paliku stāvoklī( apmēram 3-4 nedēļa tagad). Viņs bija priecīgs. Gandrīz tūlīt paziņoja savai mammai, tantei. Kļuva tik rūpīgs un jauks. Nobrīdināju viņu, ka tagad uz alko nedrīkst pat skatīties virsū viņš. Ja - viss kārtībā. Kā tēvs jau nu viņš noteikti nedzeršot. Piektdien bija piektā diena kopš es viņam biju paziņojusi par pozitīvo testu. Tajā dienā viņa vecmammai bija dzimšanas diena un viņš aizgāja viņu apsveikt. Acīmredzot no alkohola nebij atteicies. Un tā sākās zapojs. Vakarā viņš pārradās pagalam piedzēries, smagi sastrīdējmies. Es sakarā ar grūtniecību pašreiz nevaru valdīt savas emocijas. Kliedzu un raudāju. Viņš arī bļaustījas, strīds izvērsās ļoti rupjs un nejauks. Tad viņsaizgāja, uzmeklēja savus draugus unlīdz pat šodienai viņs atrodas draugu dzīvoklī nodzēries līdz komai. Vakar gāju pie draudzenesun redzēju viņu ar kaut kādu bābieti stāvam. Nezinu starp viņiem kaut kas dzēruma murgos ir bijs vai nav,bet situācija nepatīkama. Pāris reizes zvanīja - citreiz lūdza piedošanu, citreiz lamājās. Karoče, čalim jumts aizbraucis no dzeršanas. Vakar ari bija ieplanējis mājās, atkal nenovaldīju emocijas un izcēlās jauns strīds. Teicu, lai salasa mantas un lasās, kur acis rāda. Un ta nu viņs turpina kodēt. Bet es sēžu mājās un pinkšķu, sāp tik ļoti, ka ar galvu sienā gribas skriet. Es zinu bez manas iejaukšanās viņs uz cela netiks, bet nav jau uzticības, ka viņs pēc kāda laika atkal neizdomā dzert. Un ja viņs pa kreisi ir nolaidis dzērumā?
Bērniņu protams es paturēšu, lai gan situācija ir dramatiska - nav naudas, nav vīrieša, ir iekrajies parāds par dzīvokli, nav darba.Es viņu jau esmu stirpi iemīļojusi, lai gan laiciņs tik mazs. Mammai vēl neko neesmu teikusi, lai nesatraucās.
Protams, zināju, ka alkoholismu nevar izārstēt, var tiaki atturēties, bet jādara viņam pašam ar savu gribasspēku. Bet vienmer jau ir cerība - bet varbūt tomēr man izdosies palīdzēt.
02.02.2014 11:09 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Viņs ir lepns un domā, ka ar savu gribasspēku var tikt vaļa no atkarības.

Tipiskie alkoholiķu vārdi.. Netici! Šim netici un uzstāj uz ārstēšanos. Un ja saka, ka kauns, tad saki, jākaunās par savas slimības noliegšanu, nevis atzīšanu un risināšanu.
02.02.2014 12:11 |

Reitings 273
Reģ: 11.04.2009
Es būšu ciniska. Pašai problēmu pāri galvai, bet uztaisa sīko no dzērāja. Cik tev prāta? Vajadzēja taču saprast, ka tādam dzērājam taču tu nebūsi tā, kas viņu pārtaisīs.
02.02.2014 12:18 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Pikolo, tad lai viņš padzīvo no tevis atsevišķi pusgadu skaidrā un tad arī būs redzams tas viņa gribasspēks. Tev nav jābojā nervi, noskatoties uz cīņu ar gribasspēku, kas ir viena no grūtākajām cīņām tādiem vāja rakstura cilvēkiem. Viņš norausies vēl ne reizi vien!
02.02.2014 12:20 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Es domāju, ka nav vērts pat mēģināt. Ir tāda cilvēku kategorija, kas visus apkārtējos baro ar solījumiem, bet reāli viņu prioritātes ir un paliek draugi/ballītes/alkohols. Šobrīd tev ir jārisina savas problēmas, lai mazajam piedzimstot dzīve būtu kaut nedaudz vienkāršāka.

Kā tu vari zināt, ka viņš būs labs tēvs? Tas, ka viņš ir priecīgs par šo ziņu nenozīmē, ka viņš jebkādi palīdzēs bērna audzināšanā un uzturēšanā. Apkārt ir pietiekami daudz vīriešu, kuri gan grīdu var nomazgāt gan ēst pagatavot - kam tev vajag tādu, kura dzīve griežas ap pudeli?
02.02.2014 12:24 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es būšu ciniska. Pašai problēmu pāri galvai, bet uztaisa sīko no dzērāja. Cik tev prāta? Vajadzēja taču saprast, ka tādam dzērājam taču tu nebūsi tā, kas viņu pārtaisīs.
+

parads par dzivokli,naudas nav. bet bernu grib...nedo dievs tadai piedzimt..
02.02.2014 12:30 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vakar tā visas Aborta diskusijā bruka ka jādzemdē, bet tagad puse atkal pārdomās ka nedrīkst dzemdēt :D Lai nu kā, vienu kārtīgu iespēju viņam vel ir vērts dot, ja atsakās, nu tad tam jāpieliek punkts un jādzīvo sava dzīve un par bērniņu jāsāk domāt.
02.02.2014 12:32 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Man šķiet, ka auklēšanās, ar vienu mazu bērniņu un vienu lielu bērnu - plenci, būs ļoti grūta.
Ja tici, ka viss var mainīties, tad vari painteresēties par to, kas tā par valsts apmaksāto programmu Strenčos. Baidos sameloties, bet šķiet, ka ārstēšana ilgst divus mēnešus, ārstē ar medikamentiem un psihologa palīdzību, dzīvo uz vietas, bet nekas no tā visa nenotiek piespiedu kārtā. Pašam jāgrib, pašam līgums jāparaksta.
Lai veicas!
02.02.2014 12:36 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es varbūt arī ticu tam, ka bērns nāk tad, kad pats ir izvēlējies un tā tam bija jānotiek, bet autores vietā es dievu lūgtu, lai bērns piedzimtu bez patoloģijām, kas parādās agrāk vai vēlāk vai nepārmanto tēva slimību. Par pārējo - naudas trūkums, parādi, vecis - man gribas ciniski izteikties, bet nu te jau pasteidzās priekšā.
02.02.2014 12:52 |

Reitings 6
Liene - Tu laikam domā Minesotas programmu. Esmu par to lasījusi un šķiet, ka varētu palīdzēt, bet viņam pašam tad uz to ir jāiet un jāgrib.
Lai vai kā - paldies visām par ieteikumiem, kritiku, uzmundrinājumiem. Tas viss man deva iekšējo spēku. Tomēr došu viņam iespēju - līdz šī vakara astoņiem izgulēties un ierasties pie manis plus mīnus normālā stāvoklī. Teicu, ka ja izvēlas ģimeni, tad jau rīt apspriedīsim došanos pie ārsta. Bet ja neieradīsies konkrētajā laikā pati aiznesīšu viņam mantas un izmetīšu vinu no savas dzīves. Galvenais ir bērns. Un tikko saņemu no māsas zvanu par iespēju strādāt mājās - kaut kas irjādara, vismaz jāmēģina. Cilvēki ne no tādām vien situācijām ir tikuši ārā. Runāšu ar mammu, no sākuma nosodīs, bet noteikti nepametīs nelaimē.
Pati apjēdzu, ka esmu pielaidusi milzīgu kļūdu uzsākdama šīs attiecības, plus materiālās problēmas.Kauns par šadu situāciju, bet viena mājas sēdēt un bimbāt ar visu laiku nevaru. Vismaz te uzrakstīt. Just, ka kāds lasa. Un ja izlasa līdz galam, tad iedziļinās. Ja iedziļinās - tātad ir interese palīdzēt, izteikt uzmundrinājumu vai vismaz viedokli.
Un bērniņs, kurs ne pie kā nav vainīgs. Es cīnīšos, lai ko man tas prasītu, bet bērnam nākotni nodrošināšu.
Nākošo svētdien uzrakstīsu ka man ir gājis pa nedēļu.
02.02.2014 12:53 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
bēdz pa gabalu no tāda, tu vēl atradīsi vīrieti, kurš tevi iemilēs un pieņems ar visu bērnu. nebojā savu dzīvi tā cilvēka dēļ, kurš vispār nav tevis vērts, un neesi naiva, nemainīsies nekad.
02.02.2014 13:01 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Pēc pieredzes - ja dzērājs negrib ārstēties, tad šādas noraušanās sanāks ik pa laikam. Ar tādu vīrieti nevar dzīvi saistīt. Viena lieta, ja tu to saproti kad jau esat precējušies un tā, bet te tu jau pašā sākumā zini, ka viņš ir alkoholiķis. Bēdz!
02.02.2014 13:03 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zinu ģimeni, kurā sieva uzstādīja ultimātu - alkohols vai ģimene. Viņš izvēlējās ģimeni.. Kādus 30 gadus jau nedzer.. Tas, lūk, ir gribasspēks :)
02.02.2014 13:11 |

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Ar alkoholismu cīnīties laikam ļoti grūti. Zinu, ka šobrīd Tev sāp, bet nekas cits laikam nepalīdzēs, kā tikai laiks, laiks un vēlreiz laiks.
02.02.2014 13:18 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Zinu ģimeni, kurā sieva uzstādīja ultimātu - alkohols vai ģimene. Viņš izvēlējās ģimeni.. Kādus 30 gadus jau nedzer.. Tas, lūk, ir gribasspēks

Tieši tāpēc uzskatu ka ir jādod tā viena lielā iespēja visu labot. Pašai ar pazīstama ģimene kur pat vīrietis jau 10 gadus bija nodzēries, pēdējos 2-3 gados bija viss trakāk kad dzīvoja tik pat kā bomzis uz ielas ar pudeles brāļiem, bet tad vienā dienā gan sieva, gan radi visi viņu pārliecināja ka tā nevar, un tagad jau ar kādus 10-15 gadus vispār nav ne malciņu iedzēris! Man liekas ka ir jācenšas cilvēku izvēlēties to pareizo ceļu, un jāpalīdz viņam ar noturēties pie tā! Pie tam puisi vel jauns, ir nav vel galīgi nodzēries, ir vel tā iespēja viņu atradināt no dzeršanas! Ja jau pat vecus dzērājus var apturēt no dzeršanas!
02.02.2014 13:21 |

Reitings 6
Ablogina - tā cīņa nenormāli saēd pašas spēkus. var teikt sava dzīve tiek norakstīta otram.
02.02.2014 13:35 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Sauciet mani par cūku par to, ko teikšu, bet es te nevienam pa spalavai negaludīšu, nebūs, ha ha, u made my day! Mani sadusmo tādi bezatbildīgi cilvēki!

Meitenīt, cik Tev gadu? Zinot, ka kaut kāds plencis pīties ar viņu un vēl palikt stāvoklī?

Palasīju ko raksti,nu, ārtprāts! Varēs attiet tikai, ja atvedīsi mājās! Tu esi normāla vai prāts aizgājis viss vāverē? Kāpēc kaut kādam plencim pakaļ jāskraida? Aizmirsti par to. Izmet viņu laukā! Gribēs pats aizbrauks uz Straupi (Strenčos ārstē tuk tuk, nevis dzērājus). Izstāstīšu Jums vēl vienu jaunumu ko laikam neviena nezin, ar visu Jūsu tolrpēdu var dzert, ja labi grib!

Prātīga meitene nepaliktu stāvoklī pēc pus gada no kaut kāda alkaša, kad nevienam naudas nav un nemānītu sevi ar kaut kādiem meliem, viņš ir labs, bla, bla...

Ome 5 lati deva? Ko par 5 var izdarīt? Būs mazais viņam, ar piecīti nepietiks, ejiet abi strādāt!!! Sliņķi!

Nezinu autores vecumu, ja viņas ģimene atbalstīs viņu , mazulīti, lai obligāti atstāj, bet strādāt jāiet īstu darbu, nevis jāsēž mājās. Veci izsvilpt, kamēr pats nav nācis pie prāta un ar papīriem no Straupes atbraucis! Viņam neviens nevar palīdzēt, ja pats negribēs!
02.02.2014 13:55 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Šajā situācijā par veci neuztrauktos vispār, tev šobrīd primāri ir atrast darbu un strādāt, lai vēlāk saņemtu māmiņalgu, jo es absolūti nepaļautos uz to, ka tāds sīnis uzturēs tevi un mazuli.. piedod, ja izklausās skarbi.
Par dzeršanu- ļauj izvēlēties, kas viņam svarīgāks.
02.02.2014 13:56 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Bērns, ne bērns, bet es vienkārši nesaprotu jēgu - kāpēc mocīties? Mans tēvs ir alkoholiķis, es ļoti labi zinu, kā tas ir no bērna viedokļa - redzēt kā tav tēvs noraujas. Un tas var būt būs pēc 4, 5, 6 gadiem, bet tas notiks. Mans tēvs nedzēra 8 gadus pēc tam, kad izšķīrās no manas mammas un tad vienā Jaunajā gadā, kad bija paņēmis mani līdzi svinēt pie radiem, es atkal redzēju to visu no jauna. Un joprojām ik pa laikam redzu. Es no tā nevaru izbēgt - tas ir mans tēvs, man viņš ir jāsatiek un tās saites, kas mūs vieno nav pārraujamas, bet tavējās ir. Es tev no sirds iesaku nelaist viņu nemaz dzīvoklī, nedot nekādas iespējas, nekādus variantus. Tiešām no sirds iesaku, jo ko gan tu darīsi pēc tiem 6 gadiem, kad bērns jau būs paaudzies, tēvs būs norāvies, tu viņu izmetīsi ārā un tad tavs bērns prasīs tev tieši to pašu ko es prasīju mammai maza būdama: "Mammu, kad tētis nāks mājās?" Tad sāksies viss no gala un ar katru gadu būs arvien grūtāk bērnam paskaidrot, kas un kāpēc. Un pašai būs grūtāk no tā tik ārā, jo jaunāka jau nepaliksi.
02.02.2014 13:57 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nebojā sev dzīvi un nebojā dzīvi savam bērnam, tas ir tas, ko es tev gribēju pateikt.

Nav vērts tevi tagad nosodīt, par to, ko tev vajadzēja vai nevajadzēja darīt agrāk, jo tā, kā ir, tā ir. Ir jādomā uz priekšu. Es tev no sirds novēlu izdarīt pareizo izvēli un šajā situācijā tā ir iet katram savu ceļu. Es, diemžēl, nepazīstu nevienu alkoholiķi, kurš nebūtu pēc kāda laika atsācis dzert un kreņķēt savu ģimeni. Kāpēc kādam ar to būtu jāsamierinās?
02.02.2014 14:02 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Šādā situācijā tev jàkļust par egoisti un jādomā tikai par sevi un bērnu kurš nāks pasaulē!Nav te citu variantu,nedrīkst domàt ko un kur tagad ir viņš un kā stutēt alkoholiķi un punkts.Jo tagad tevī aug mazulis un tikai tu vari aizsargāt viņu,pat raudot un uztraucoties tu nodari mazulim pàri,viņš tur iekšā visu jūt.Man šķiet tomēr izrunājies ar savu mammu,iesaku lūgt palīdzību viņai varbūt uz kādu laiku vari padzīvot pie mammas un izlikt tā vīrieša mantas aiz durvīm un skaidri pateikt kamēr neārstēsies tu viņu atpakaļ neņemsi....Tikmēr padzīvotu kādu laiku pie savas mammas kura tev sniegtu vajadzīgo atbalstu šajà brīdī,kad tev jāēd veselīgi un jàrūpējās par sevi un mazuli!
02.02.2014 14:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits