Spalvains puncis sastrēguma vidū

Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Hei, Čikitas, kā sestdiena?

Man šovakar ir dzīves melnā komēdija - es un mana čipsu paka pie TV.

Stāsts būs iz mana šīs nedēļas atgadījuma, kas savā ziņa ir komisks, taču ar prāvu devu nopietnības.
Viss sākās vienā no aukstākajiem rītiem. No paša rīta paredzēta svarīga tikšanās, esmu uzcirtusies kā kāzu lampa, sēžu sastrēgumā savā betmobīlī un no sirds dziedu līdzi Hoku - Perfect day, kad pēkšņi ātrumkārba vairs nepārslēdzas no N uz D. Raustos pie tā ātrumkloķa kā pie 220W - bez rezultātiem.
Nolēmu savu enerģiju pataupīt un veikt izmisuma pilnu zvanu mehāniķim, kurš laipni izskaidroja manu bezcerīgo situāciju, atgādinot, ka atrodos taču sastrēguma vidū, neviens man tagad palīdzēt nevar. Vienīgai, ko varu darīt, tas ir pārbaudīt drošinātājus, varbūt tur tā vaina.
Vēlreiz atgādināšu, ka esmu sacirtusies kā kādu lampa, veļos ārā no betmobīļa, ar plastmasas knaiblītēm grābtos gar kaut kādiem puļķiem, ko laipnais mehāniķis sauc par drošinātājiem (vai kaut kā tā), un tajā brīdī pār mani nāca apgaismība - neviens, NEVIENS vīriešcilvēks neuzskatīja par vajadzīgu izvilkt no siltajām automobīļu cisām savas pēcpuses, lai piedāvātu palīdzību -16 grādu salā, teikšu godīgi, izmisušai sievietei, kas ar savu bezjēdzīgo bakstīšanos jau tā esošo satiksmes korķi ir tikai vēl vairāk aizkorķējusi. Jāteic, ka tik daudz iznīcinošu skatienu no šoferiem gan vēl nebiju saņēmusi, bet visam pienāk pirmā reize. :D
Tā nu stāvu pie auto, salstu, deguns sarkans, pirksti zili, bet kanibles vaļā nelaižu - ja nu tomēr noder!? :D Pēkšņi garām uz divriteņa (!!!) brauc puisis, kur saka tik ļoti gaidītos vārdus: "vai palīdzēt!?".
Izrādās viņš dodas tieši uz darbu autoservisā (šajā brīdī sapratu, ka esmu dzimusi zem laimīgas zvaigznes). Pāris sekunžu laikā viņš pazūd zem auto stūres (šajā brīdī arī parādās tēmas nagla - pliks, spalvains puncis sastrēguma vidū!), un svinīgi paziņo:"Tev ļaguška beigta!". Vēl mazliet pačubinās un uhhhuuu, betmobīlis var turpināt ceļu, jāatzīst gan tikai līdz tuvākajam servisam.
Jā, tikšanos nācās atcelt, jo gan nokavēju, gan arī izskatījos kā visu nakti grāvjus rakusi, bet visam ir arī savas gaišās puses - pārliecinājos, ka prinči baltā divritenī vēl pastāv.
Šīvakara nopietnais jautājums - vai esiet saskārušās ar līdzcilvēku vienaldzību?
01.02.2014 22:14 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
brauca, ārā nenormāls putenis un pirmajā līkumā mašīna aiziet taisni, un iebrauc malā, kur miljons kg sniega un nu nekustas nekā

Es pēc līdzīga gadījuma, ziemā bagāžniekā turu smilšu maisiņu. Reizēm tik vien vajag kā pabērt smiltis zem velkošajiem riteņiem.
01.02.2014 23:32 |

Reitings 471
Reģ: 18.06.2013
Jā.
Dzīvoju ar ārsti. Man bija auss un limfmezglu iekaisums, dzirdes zudums jau 2 nedēļas vienai ausij, angīna, bet viņa saka.. viņa saka, lai dzeru tējas, pāries! Un aizmirst piederumus, lai pārbaudītu, kad palūdzu. Nu neko, 2 nedēļas antibiotiku, slimība pārgāja, rūgtums gan ne.
01.02.2014 23:36 |

Reitings 237
Queen, tā ārste laikam ne tikai piederumus aizmirsa, bet arī Hipokrāta zvērestu.
01.02.2014 23:39 |

Reitings 60
Reģ: 04.12.2013
Nu ar to palīdzēšanu ir, kā ir! Atceros, kā man reiz uz ceļa laimējās riepu pārdurt, tad ar' neviens zolīdais autobraucējs nepiestāja un nepiedāvāja man palīdzību.. bij jātiek galā saviem spēkiem!

Bet man ir jautājums diskusijas autorei - kāda velna pēc Tu automātiskajai ātrumkārbai sastrēgumā pārslēdz ātrumu no D uz N, lai pēc tam slēgtu atpakaļ? Tas bojā pašu kārbu un ātri vien var beigties čābīgāk, nekā šajā gadījumā! Iesaku tā nedarīt! ;)
01.02.2014 23:39 |

Reitings 237
S-P-A, to velnu, kura pēc tā rīkojos sauc par žadnasķ , maza cerība, ka degviela tiks ietaupīta. :D Un vēl tāds neliels iemesls, nav bremze jātur, lai gan esmu sevi pieķērusi pie bremzes turēšanas pie jebkura burtiņa.
Bet pēc šī atgadījuma vairs to kloķi neraustu, lai dzīvo ar mieru pie D.
01.02.2014 23:46 |

Reitings 597
Reģ: 12.07.2013
Nepalīdzu tādām un nepalīdzēšu. Fifām pēc manas pārliecības pie stūres nav ko darīt.
02.02.2014 01:37 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Piekritīšu Dionysus, mūsdienās tiešām liela daļa puišu nesaprot neko no auto, daudzi pat nav pavēruši mašīnas kapotu, jo kā kkautkas tā uzreiz uz servisu, kgan laukos esmu itin bieži manijusi, ka mašīnas piestāj un palīdz cilvēki, bet to saistu ar to, ka laukos parasti puišeļiem kkur mētajas kāda mašīna, vai senčiem ir, un tad puikas iemacas kko, bet pilsētas zēniem nav bijusi šāda iespēja iemācīties.
02.02.2014 01:50 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Man ir bijušas šaizītes, ziniet nekādu problēmu, pat ne automehāniķi pratās man palīdzēt. Viens pat bija apsargs, viņš gan mazāk sajēdza kā es tai brīdī, bet par cik sapratu, kas par lietu nokomandēju viņu kā vajag, puisis mašīnu sataisīja un es braucu švilpidama! :)

Nezinu, ku Tev tā nepaveicās, bet es varu teikt tik to labāko! :)
02.02.2014 01:57 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Lai gan es pieskaitu sevi pie īpaši draudzīgajiem šoferiem (tiešām vienmēr piestāšu, apvaicāšos..), tomēr es nekad nestātos pie sievietes, kur jau pa gabalu var redzēt, ka pat kapotu atvērt nemāk! Uzskatu, ka tādām nav ko uz ceļa darīt! Vai nu iemācies apieties ar auto, vai arī nēsā līdz pietiekošu summu, lai mehāniķi izsauktu!
02.02.2014 04:18 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Darla, nu gan vīzdegunīgi...
02.02.2014 06:24 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Stāsts ir jauks, bet es nesaprotu uz ko autore cerēja? Tie citi, kas brauc garām 99.9% no auto labošanas saprot tikpat daudz cik tu, mobilais telefons ir - izsauc evakuatoru un gaidi, viss.

Situācija ir savādāka, ja auto ir mazliet ieslīdējis grāvī - man divas reizes tā bija, stājās praktiski katrs otrs auto, pat redzot, ka citi jau sāk "glābšanu". :)
02.02.2014 08:47 |

Reitings 96
Reģ: 07.11.2010
elizabete anna - Un ko Tu darīji,kad tā tīne tā uzvedās un runāja? Vai arī ko citi darīja?
02.02.2014 09:00 |

Reitings 273
Reģ: 11.04.2009
Ar mašīnu esmu daudz kur braukājusi un ziemā pa savu aizputināto lauku ceļu grāvmalām mētājusies, jo kungi jo ceļu neizšķūrē. Bet nu uz lauku ceļa neviens neredz kā pa grāvi sanāk pērties.
Briesmīgākais un apkaunojošākais, bija tad, kad mana mašīna mani pievīla pašā pilsētas vidū, vienā no satiksmes apļa izbrauktuvēm, tā ka mašīnas knapi var man tikt garām. Vienā brīdī, kad atguvos no šāda šoka, ka mašīna vienkārši uz ceļa apstājas, pamanīju, ka brauc autobuss un netiek man garām :D, es pat redzēju caur logu kā šoferis mani nolamā. Tā kā es tur parkoties būtu gribējusi.
Trakākais bija tas, ka mašīna apstājās gandrīz turpat pie manas darba vietas logiem un todien bija šausmīgi daudz darba. Tā nu es ieslēdzu avārijas gaismas un ātri skrēju uz darbu, domāju tā kā vēl agrs un servisi nestrādā, tikmēr izdarīšu steidzamāko. 8 skrienu atpakaļ pie mašīnas un ko es tur ieraugu? Poličus. Ložņā gar mašīnu. Prasa man vai es īpašniece? Es saku- jā. Šie- kas noticis? Es- neredzi, uz ceļa paliku. Palīdziet aizstumt līdz servisam. Nu ko, veči iestūma ar' un es pa kalniņu lejā noripoju uz servisu. Ģeneratora siksna bija pārplīsusi.
02.02.2014 10:32 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Vasarā braucām mums mašīnai riepa pārsprāga, ilgi bija jāstopē, kamēr kāds apstājās :)

Un par grūtniecēm, diemžēl man pašai ir bijusi nepatīkama situācija, kad sēdēju sabiedriskajā un tajā brīdī tiešām slikti jutos, tuvu ģībonim, bet viena sieviete, nu nemaz tik veca, bet nokrāvusies ar reņģu maisiņiem nolamāja mani, ka nepalaižu viņu apsēsties... Tad viens jaunāks puisis palaida, bet turpināja purpulēt uz mani, ka es nekauņa un kas vēl tik nē.
02.02.2014 11:44 |

Reitings 479
Pagājušajā ziemā bija atgadijums, kad uzbraucienā no šosejas uz apkārtceļu, draudzenei pamatīgi mašīna saslīdēja.. Nezinu kā viņai izdevās novaldīt un mēs nenolidojām lejā pa kalnu, jo bijām gandrīz jau augšā, bet nu puse mašīnas karājās pāri malai... kā filmās... briesmīgas sajūtas.bija vēls vakars, tumšs..izkāpām 3 pārbiedētas meitenes ārā... sāku zvanīt draugam, jo mašīnu jau vajag izvilkt, bijām netālu no manām mājām.. kamēr viņu gaidijām, garām pabrauca diezgan daudz mašīnas, gan augšā, gan apakšā uz šosejas, gan tieši garām,,un NEVIENS neapstājās... kgan var redzēt,ka mašīnas pakaļa karājās un blakus 3 nervozas meitenes... pēc kāda laiciņa piebrauca policija..teica,ka kolēģis braucot mājās mūs pamanija, piezvanija,lai atbrauc pārbaudīt..jā.. es tiešām biju pārsteigta par vienaldzību no apkārtējo puses...
02.02.2014 12:02 |

Reitings 237
Atļaušos nepiekrist tam - ja neko nejēdzu no auto, tad labāk izlikšos, ka neko neredzu.
Tas ir visai līdzīgi- ja redzu, ka cilvēkam kļūst slikti ar veselību, bet es taču māku tikai izmērīt temperatūru uz ārstēt iesnas, tad labāk lai viņš tur noliek karoti, bet klāt neiešu, jo es neko pa lielam nesaprotu no medicīnas.

Labi, nav ko cepties, katram ir jāsāk ar sevi - liekot roku uz sirds, apņemos vienmēr un visur izpalīdzēt līdzcilvēkiem. ;)

A.god. Valfrīda kungs, pateicos par Jūsu viedokli, tas jau sen zināms, ka Jūs esiet stipri vērsts uz vīriešdzimumu, taču cilvēce tomēr turpinās savu eksistenci, jo ir vēl arī saglabājušies vīrieši, kuri ir šī vārda cienīgi.

Tā, dodos cept kūkas! Redzēs, kas sanāks, neesmu lietpratēja šajā jomā, bet kas zina, varbūt apslēptu talantu izdosies atklāt. ;)

Lai forša svētdiena - atpūtieties, palutiniet sevi, mēs esam to pelnījušas!
02.02.2014 13:26 |

Reitings 597
Reģ: 12.07.2013
A.god. Valfrīda kungs, pateicos par Jūsu viedokli, tas jau sen zināms, ka Jūs esiet stipri vērsts uz vīriešdzimumu, taču cilvēce tomēr turpinās savu eksistenci, jo ir vēl arī saglabājušies vīrieši, kuri ir šī vārda cienīgi.

Cilvēce turpinās savu normālo eksistenci neilgi jo paliek aizvien mazāk sieviešu kuras būtu šī vārda cienīgas. :-D :-D :-D
02.02.2014 19:35 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
domāju, ka tiem mašīnās dibenus sildošajiem mužikiem varbūt arī kādam ienāca prātā izkāpt un palīdzēt, bet a) ārā taču auksts un b) ja nu nesaprot kas par vainu? tad tās smukās dūdinas prieksā būs vēl lielāks abloms, nekā vienkārši mašīnā sēžot.
Un es saku no pieredzes - Latvijā apbižotais velobraucējs ir visjaukākā satiksmes dalībnieku suga, jo viņi ir kaut kur pa vidam starp gājējiem un braucējiem. Atceros gadījumu, kad savam ritenim pārsitu pakaļējo ratu, bet bija jāsteidzas uz pēdējo vilcienu, kuru stumjoties noteikti nokavētu, tāpēc braucu grabēdama ar visu plakano riepu. 10 minūšu brauciena laikā mani 3x apturēja čaļi, arī riteņbraucēji, prasīja, vai es zinu par savu riepu un cītīgi ņēmās skaidrot, ka tā tak nedrīkst darīt, sabojās disku un būs vēl sūdīgāk.
02.02.2014 20:41 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
mana mašīna mani pievīla pašā pilsētas vidū, vienā no satiksmes apļa izbrauktuvēm, tā ka mašīnas knapi var man tikt garām. Vienā brīdī, kad atguvos no šāda šoka, ka mašīna vienkārši uz ceļa apstājas, pamanīju, ka brauc autobuss un netiek man garām.

Tā nu es ieslēdzu avārijas gaismas un ātri skrēju uz darbu.

:D
Aizmirsi beigās vēl piebilst- Hell yeah! vai ko tamlīdzīgu:D
02.02.2014 20:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)