Bezkauņas.

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Braucu šodien ar slavenāko transporta līdzekli - 15. troļuku. Blakus stāv meitene, ņemas pa telefonu, trolejbuss samērā pilns. Meitene izkāpa no trolejbusa, palaida pārējos ļautiņus laukā, izkāpa tikai viens džauriņš (lasīt čigāns), meitene kāpa atpakaļ trolejbusā, džaurelis šo izrāva laukā no troļuka, paķēra telefonu un aizlaidās. Meituks palika uz ielas, kas tur tālāk notikās, Dievs vien zina. Centrā šodien visi šķiet slepkavas, zagļi, narkoškas.. :D Aizdomājos, kā pasargāt sevi no garnadžiem, ja jau tik brutāli 11os no rīta, kur apkārt cilvēku pūlis Tev svētā Dieva mierā izrauj telefonu.. Savā ziņā pati vainīga, ir jāsaprot, ka nevajag demonstrēt savu Iphonu visam trolejbusam, bet ej nu sazini, stāvēju blakus, nebūtu meitene tur bijusi, varbūt cietusī būtu es pati. Ja ne telefons izrauts, tad kaut vai somu būtu paķēris. Muļķim nav jābūt, lai saprastu, ka somā glabājas ne viena vien vērtīga manta.
Kā jūs sargājat savas mantas uz ielas? Iešūšu tulit kurtkas iekšpusē kabatiņu telefonam :D citu variantu neredzu, bet ir vēl kāds veids kā sargājat savu mantu no bezkauņām?
30.01.2014 15:11 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Pirms 5 gadiem, kad veel macijos augstskolaa, manam kursa biedram bija identiska situacija, vins mierigi sedejis, klausijies muziku, kad kads zaglens pietura, kad atvertas trolejbusa durvis domaja, ka izraus telefonu, bet kursa biedrs noreageja un telefonu tik stingri tureja un cinijas pretii, ka trolejbusa durvis aizveras un zaglis palika piekjerts pie rokas. kopsh taa staasta, es nekad telefonu abiedriskajos no somas nevelku ara!
30.01.2014 19:35 |

Reitings 479
Reģ: 29.01.2009
amazing, ja izdomā, dod ziņu. Apstāstīšu visu sīkāk. :)
30.01.2014 19:37 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Nekas nespēj mani mierināt, kā doma, ka manu veco telefonu neiekāro pat čigāni :D + skaidra nauda man gandrīz nekad nav līdzi. Tā kaut kā - sanāk bieži uzturēties šajos rajonos un transportos un pagaidām man maks nozagts tikai vienreiz.
30.01.2014 19:39 |

10 gadi
Reitings 1296
Ir pašam sevi jāsargā, neapšaubāmi. Bet ko teikt jau minētajai meitenei, kurai piedraud ar nazi, izkrata somiņu un aiziet? Esmu šokēta, kas notiek man apkārt. Divi gadījumi nedēļas laikā. Jūtos briesmīgi, ka man izejot pastaigā, jāuztraucas, ka kāds neliek kabatas iztukšot.
30.01.2014 19:43 |

Reitings 479
ehh...cik jauki un mierīgi būtu, ja pasaulē būtu tikai lapni un draudzēgi cilvēki, bez sliktiem nodomiem :D :)
30.01.2014 19:45 |

Reitings 479
draudzēgi - draudzīgi
30.01.2014 19:46 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
ā un vēl, lai, cik tas šausmīgi neizklausās civilizētā valstī (cik nu civilizēta, ja pie daudzām transporta pieturām pat pa 2i lombardi) - mani nomierina doma, ka es aizbēgšu no visiem narkašiem, siņagām un čigāniem, varu noskriet daudz un ilgi, ja vajag, arī ātri. Bet nu, kā jau teicu, rajons tāds, kur ātras kājas nenāk par ļaunu.
30.01.2014 19:51 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Tiešām briesmīgi! Šis ir viens no iemesliem, kāpēc negribu dzīvot Rīgā.
Kā sevi pasargāt? Mums reiz psiholoģijas lekcijā stāstīja, ka šādi zaglēni bieži vien paši ātri apjūk, pat, ja vicinās ar nazi, jo viņu mērķis nav nodurt/ievainot, bet iebaidīt, lai iegūtu laupījumu. Tāpēc ir ļoti svarīgi pašai neapjukt un rīkoties, pievērst cilvēku uzmanību, skaļi kliedzot, vai uzrunāt, paraut aiz jakas kādu spēcīgāku garāmgājēju, arī vienkārši zaglim izbrīnā pateikt: "Eu, bet es taču tevi pazīstu!" Tādos gadījumos zagļi mēdzot apjukt un laisties lapās. Reāli? Diez vai es spētu neapjukt, bet citām varbūt izdodas. :D
30.01.2014 19:53 |

Reitings 25
Citas meitenes te raksta ,ka makā tiesības ,svarīgi dokumenti utt. Bet ja Tu brauc ar tramvaju,trolejbusu uc.,kam tev tās tiesības līdzi . Piekrītu,ka ja sargāsi sevi,Dievs sargās Tevi. Tāpēc domāju,ka var arī mājās atstāt pašus svarīgākos dokumentus,papīrus,kuri priekš ikdienas nav vajadzīgi.Un tā sevi kaut mazlie pasargāt. Mums jau sievietēm, nez kāpēc vienmēr soma piekrauta ar lietām kuras nemaz nav vajadzīgas,dodoties uz skolu,darbu,tusiņu ar draudzenēm. Vnk mazliet jāpadomā līdzi.
30.01.2014 19:56 |

Reitings 1814
man bija tādi pati situācija, tajā pašā vietā, man tikai no somas izvilka maku.

tirgus/maskačkas rajonā jābūt piesardzīgām un tas arī viss. Neviens zaglis tevi necentīsies apgazt ja manīs ka turi somu sev klāt un esi uzmanīga. Tās kas neuzmanās, arī apzog.
30.01.2014 19:57 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Man reiz bija, ka čigāniete kaut ko gar mani šiverējās netālu no autoostas. Pagriezos un TĀĀĀĀ paskatījos, ka šamā sāka kaut kādus tur vārdus murmināt - tjip "atpestī jēl meiteni no ļaunā gara, kas tajā mājo" :D :D Un reāli aizlaidās prom. Oi, tas gan bija pirms kādiem gadiem 10-12.
30.01.2014 20:01 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
ehh...cik jauki un mierīgi būtu, ja pasaulē būtu tikai lapni un draudzēgi cilvēki, bez sliktiem nodomiem

Njaaa, bet ir taču vietas pasaulē vēl, kur pat durvis uz nakti neslēdz ciet...
30.01.2014 20:03 |

Reitings 7743
Tiešām briesmīgi! Šis ir viens no iemesliem, kāpēc negribu dzīvot Rīgā.

tiešām? domā, ka tikai Rīgā tas notiek?? Ok, varbūt visur nav tramvaji un trolejbusi, bet zagļu pietiek visur.
30.01.2014 20:07 |

10 gadi
Reitings 1296
tiešām? domā, ka tikai Rīgā tas notiek?? Ok, varbūt visur nav tramvaji un trolejbusi, bet zagļu pietiek visur.

Esmu dzīvojusi valstī, kur kā jau meitene minēja - durvis naktī neslēdz ciet. Tas nenotiek galvaspilsētā, tur čurku pilns, bet vietās, kur 99,9% ir attiecīgās valsts iedzīvotāju, noziedziba ir tuvu nullei. Bagātās valstīs cilvēkiem ir nauda, nav iemesla zagt. Kā arī valsts ir sakārtota. Redzēju, kur pulcējas narkomāni, viņiem savs parks, neviens viņus tur neaiztiek un viņi neaiztiek citus. Valsts tiem maksā, lai iet un narkojas, lai tikai liek mierā pārējos. Latvija diemžēl to nevar atļauties.
30.01.2014 20:14 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012

Neesmu naiva, zog visur un visu, ko tik var aiznest un pārdot, bet lielajās pilsētās šādu gadījumu ir neizmērojami vairāk, mazpilsētās jau pēc sejas visus zina. Rīga man vienkārši ar ļoti daudz ko nepatīk, šis, kā jau minēju, ir viens no iemesliem.
30.01.2014 20:32 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Man ir soma pāri plecam, kuru izraut/noraut ir praktiski neiespējami. + telefona sarunas atstāju privātajām telpām, ja zvana, tad lai zvana, nekad sabiedriskajā transportā vai uz ielas neatbildu.
+ sevis aizsargāšanai man ir jaunībsdienu ļubovņika nopirktais/uzdāvinātais elektrošoks. Visu laiku stāv kurtkas kabatā, tā kā ja vajadzēs, tad vienmēr gatavs lietošanai..

Bet jā, esmu arī redzējusi šādus skatus. Kā arī esmu arī pāris kabatzagļiem bakstījusi pa plecu, dodot mājienu, ka redzu kā viņš rakājas blakusstāvētājam pa kabatām vai somu. :) Man nav bail, man vairāk priecē, tas, ka esmu paglābusi kādu cilvēku no zaudējumiem.

Pati arī esmu bijusi kabatzagļa cietusī. Universitātes iesvētību ballē. Finansiāli tas duraks neko neieguva, jo makā bija tikai bankas kartes, studentu apliecība, klientu kartes un skaidrā naudā varbūt 5 lati. Nu man gan nebija patīkami, kad vēlu pēc pusnakts, bija ar tukšām kabatām jātiek kaut kā uz Rīgas otru galu.

Vispāŗ esmu par roku nociršanu zagļiem, kā senos laikos. Lai ir tiešām mācība!
30.01.2014 21:15 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Ha, es iedomājos vēl vienu triku, ko var spēlēt pret tiem narkomāniem - nēsāt somā līdzi maišeli ar nu teiksim, veļaspulveri vai citronskābi tajā. Ja tāds atkarībnieks uzbrūk, piedāvāt uzreiz "mantu," lai nav jāķēpājas ar lombardu un dīleri :D
30.01.2014 21:17 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
nesen sarkandaugavā nozaga telefonu,nekāds krutais nebija,pirkts pa 20ls ,parastā nokia 101 :D
bet sajūta sūdīga,kāpjot troļukā uzgrūdās virsū bars urliķu,pirms savas pieturas gribēju telefonu izvilkt paskatīties cik pulkstenis,bet nekā, tajā brīdī tāda apgaismība nāca,ka uzgrūdās un izvilka no kabatas,štrunts būtu par to telefonu,bet man bij jāsazvana draugs lai atslēgas dabūtu,kauns tā kā uz ielas prasīt,noveicās,satiku draudzeni,viņa iedeva pazvanīt,atslēgas dabūju,bet atgriežoties mājas viss nebeidzās,sapratu ka skāde lielāka,nākamajā dienā man zvanītu svarīgs zvans par darbu,no rīta metos pirkt jaunu telefonu un atjaunoju nr,gaidīju to svarīgo zvanu,sagaidīju ,bet izrādās,viņš jau vakar vakarā zvanījis,nav mani sazvanījis un izvēlēts cits cilvēks darbam :(

arī vienreiz vilcienā nozaga,tas bij tik ātri,man izkrita no somas telefons uz grīdas,piecēlos lai paceltu,kad žviks viens puisis paķēra ,izleca no vilciena,tieši kad viņš sāka braukt.telefons man bij todienas rītā nopirkts :(
31.01.2014 13:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits