Spocīgas lietas

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pēdējā laikā piedzīvoju divas baisas/spocīgas/mistiskas lietas,vēlos padalīties.Varbūt kāda kopš jau bijušajām tēmām arī piedzīvojusi ko jaunu vai vienkārši atcerējusies vēl kaut ko.

1.gadījums.Braucu vilcienā(Tukums2,vizriens Rīga-Jaundubulti) ciemos,ar mani kopā mans suns.Pienācis laiks kāpt ārā,virzamies uz izejas pusi,redzu,ka pie durvīm stāv sieviete,tā ap gadiem 60.Kāpnes vilcienos ir augstas tāpēc uzgriežu viņai muguru,lai paņēmtu rokās suni,jo pats neizkāps.Pagriežos un sievietes tur vairs nav.Izkāpt viņa envarēja,jo vilciens nemaz vēl enbija apstājies,iespēja,ka pagāja mums garām minimāla(un kāpēc,lai viņa to darītu,ja bija skaidri redzams,ka grasās izkāpt,stāvēja jau uz pirmā pakāpiena),jo es stāvēju pie durvīm uz vagoniem un tik apaļīga sieviete enbūtu varējusi paiet garām nepamanīta.Tā arī nesapratu,kur viņa palika

2. gadījums.Gāju ap astoņiem vakarā uz tuvējo veikaliņu.Uz to jāiet pa mazu,tumšu ieliņu,nu aptuveni 50m gara,nekādu laternu uz šīs ieliņas nav.Eju mierīgā solī,esmu nonākusi aptuveni ieliņas vidū,laterna no manas ielas spīd man uz muguras,attiecīgi mana ēna man priekšā.Eju un redzu,ka izskatās,ka man kāds seko-tas ir,redzu ēnu,kas nāk man līdzi.Pagriežos un skatos,kas tas ir,ēna sākas no nekurienes,nevar saprast no kurienes tā rodas.Paskatos no tās pa labi un tur izskatās,ka stāv kaut kas aptuvnei matru garš,cilvēkveidīgs pēc formas ar ieplestām rokām un kājām,tāds melns stāvs.Skaidri zinu,ka cilvēka tur enbija,jo es taču tur tikko pagāju garām.Tā sabijos!Atpakaļ ejot skrēju :D
29.01.2014 21:52 |

Reitings 615
Reģ: 20.10.2009
Arī redzu pēdējā laikā interesantas lietas.
Piemēram vienu nakti pamodos un redzu, ka kaut kas kustas pie skapja. Zinu, ka neviens nevar būt istabā. Pat kaķis, kas guļ citā istabā. Aizvēru acis, tad atvēru un redzu, ka tur kaķis spēlējas pie skapja durvīm.
Kaut gan zinu, ka kaķis tas nevar būt!!
29.01.2014 23:18 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Kad pārvācos uz Rīgu, ar meitenēm kopā īrējām divistabu dzīvokli. Šad tad mēdza atgadīties jancīgas lietas, dakša nokrīt, radio izslēdzas.. standarta atgadījumi, bet joki beidzās, kad guļot sajutu tādu kā spiedienu uz kājas, it kā kāds būtu virsū izgūlies, bet ne tik smags kā kaķis :D, pat nemāku izstāstīt sajūtu. Lieki piebilst, ka visu nakti negulēju pierāvusi kājas pie vēdera :D Vēl tagad, pēc 4 gadiem, ir bailes turēt kājas ārpus deķa, tas ir, ka deķis neapsedz kāju. Tas laikam spocīgākais atgadījums.
Divas reizes esmu nobildējusi spoku, vienu reizi telefonā, otru kamerā. Turklāt kamera nobildēja bildi pati, pirms es paspēju izslēgt nospiest fotogrāfēšanas pogu un pēc tam izslēdzās. Mājās konstatēju, ka draudzenes sejai blakus vēl viena seja.

Draudzene stāstīja par piedzīvojumiem izslavētajā spoku zemē - Anglijā. Ar brāļiem un puisi ievācās mājā, viss feini, tikai neomulīgi esot palcis, kad ievēroja krustus uz katras sienas uzzīmētus. Pēc pāris dienām pigori sākās - krita produkti laukā no ledusskapja, alus bundža esot kratījusies stāvot uz galda tā, it kā to kāds turētu rokās un kratītu. Kad sēdēja pe pc, USB vads esot izrāvies laukā un aizlidojis līdz istabas galam. Kad gulējusi ar puisi kopā, abi esot dzirdējuši tādus kā skrāpējienus pa sienām. Pēdējais piliens jūrā bija, kad viņu sāka mocīt pa sapņiem. To gan nemācēšu izstāstīt, kā tas bija, jo, kad man to stāstīja, es nesapratu neko :D
Mēģināja veco triku ar svētītu baznīcas sveci. - aizdedzināt un vērot, kas notiek. Esot dikti sprakšķējusi, melni dūmi nākuši. Ko tas nozīmē, isti precīzi nemāku teikt,bet nelo labu tas nenozīmē. :D
29.01.2014 23:25 |

Reitings 381
Reģ: 30.07.2012
Karīna - vini ir izvākušies no tās mājas ?
29.01.2014 23:29 |

10 gadi
Reitings 1296
Samantha Jones, sen jau. Bija vasaras periodā kamēr strādā Anglijā. Pēc gadījuma, ka tas mošķis sāka mocīt caur sapņiem, nopirka lidmašīnas biļeti uz mājām. Brāļi arī pārvācās.
29.01.2014 23:33 |

Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
Pirms omīte nomira aptuveni pusmēnesi pirms viņa sāka redzēt savus mirušos ģimenes locekļus un draugus, ar tiem sarunājās. Tas bija ļoti baisi, kad, piemēram, tu sēdi viņas istabā un viņa stāsta, ka nupat redzējusi savus tuviniekus mirušos un ka ir ar viņiem runājusi.

Nemāku izskaidrot kādēļ tā notiek, bet tikko tam pati gāju cauri, mammas krustēvs, šo pēdējo dzīves mēnesi, runāja ar savu mirušo māti, domāja, ka viņa ir blakus. Nu jau pāris dienas, kā onkulis aizsaulē aizgājis.
29.01.2014 23:37 |

Reitings 153
Reģ: 31.08.2009
labais! tieši pirms miega :D
29.01.2014 23:38 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Es arī ar tādām lietām esmu saskārusies.
Mamma stāstīja, ka es bērnībā arī esmu komunicējusi ar "tukšu gaisu". Pie tam visai bieži turklāt nevienam nestāstīju, ar ko sarunājos, tikai smaidīju. Reiz esmu bijusi ļoti samiegojusies vakarā un pirms gulētiešanas pajautājusi vai onkulis un tante arī ies gulēt? mājās bija tikai mamma un vecmāmiņa...
Arī pieaugot diezgan bieži esmu ar kaut ko saskārusies un mana ģimene arī. Visspilgtāk atceros, ka kādā Kurzemes mazpilsētā īrēju istabiņu pie vecas sievietes vecā mājā (tā pat bija kultūras piemineklis). Kad sievietes nebija mājās, tur atrasties bija ļoooti neomulīgi. Virtuvē šķindēja trauki. Nevarēja ne saskaitīt, cik reižu gāju skatīties, vai kāds nav ienācis pa durvīm no āra un sācis tur rosīties.. Tumsā ejot līdz gaismas slēdzim, likās, ka gar acīm kaut kas pinās un tinās. Gada beigās, kad sieviete uz pāris nedēļām bija aizbraukusi ciemos, man istabā sāka kustēties lietas un slēgties gaisma...
29.01.2014 23:39 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Saka, ka dzīvnieki jūtot un redzot spokus, tāpēc diezgan bieži pašai paliek neomulīgi mirkļos, kad mana kaķene pēkšņi apstājas un ilgu laiku skatās vienā punktā, reizēm sānis, reizēm kaut kur augstāk. Ir tā savādi, ja uz sienas ne kāds kustīgs objekts, ne arī kāds zirneklis, bat kaķis sastindzis vienā pozā, milzīgām, ieplestām acīm skatās vienā punktā.,
29.01.2014 23:40 |

10 gadi
Reitings 1296
Saka, ka dzīvnieki jūtot un redzot spokus, tāpēc diezgan bieži pašai paliek neomulīgi mirkļos, kad mana kaķene pēkšņi apstājas un ilgu laiku skatās vienā punktā, reizēm sānis, reizēm kaut kur augstāk. Ir tā savādi, ja uz sienas ne kāds kustīgs objekts, ne arī kāds zirneklis, bat kaķis sastindzis vienā pozā, milzīgām, ieplestām acīm skatās vienā punktā.,

Mans minka tāpat dara. Patīk uzskatīt, ka tas ir mājas gariņš, kurš pēc nostāstiem, ir katrā mājā un dzīvoklī, kur valda mīlestība. Saucams par mājas auru un vainojams pie mantām,kuras pazūd un uzrodas ne no kurienes, jo esot piecgadīga bērna saprāta līmenī un ķerts uz spīdīgām lietam un mīl kaitināt mājas iemītniekus pēc strīdiem mājās :D dzīvnieki tos redzot.
29.01.2014 23:44 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Mums mājās ir gariņš. Regulāri šķind trauki, pazūd lietas un uzrodas citā vietā, krīt dažādi priekšmeti. Mēs nolikām viņam šokolādi un liķierīti, kopš tā laika ir mierīgs. :D
29.01.2014 23:47 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Tā kā mana vecāku māja ir celta pirms Pirmā pasaules kara, tad kas tik te nav redzēts!
Šobrīd vienīgā esmu nomodā, pat bailīgi rakstīt :D Bieži ir redzēts un dzirdēts kā durvis vai krāsns durtiņas atveras pašas no sevis, dzirdami soļi no telpas kurā neviena nav.
Vienreiz sēžot pie datora, ar acs kaktiņu manīju tumšu stāvu pie loga, domāju, ka brālis stāv un veras pa logu, bet tiklīdz kā pagriezos redzēju ēnu, kas caur logu pazūd.
Arī mājas gariņu izdevās ieraudzīt, kādu brīdi viņam bija diezgan aktīvas izdarības, bet tas būs gari jāraksta, ko man šobrīd ne visai gribas :D

Karīna - tas, ka no sveces nāca tumši dūmi ir labi! Vajadzēja dedzināt līdz tie beidzas, jo tādā veidā tiek sadedzināta negatīvā enerģija, kas sakrājusies mājoklī!
29.01.2014 23:47 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
zinu,ka nevietā, bet kā ieraudzīju diskusijas autori, tā atminējos, tapēc gribēju uzjautāt-suni atguvi no tā vīrieša?
29.01.2014 23:48 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Pirmā Sieviete, jā, mazi bērni it kā var redzēt spokus, u.t.t. Mamma stāstīja, ka brālis, kad bija mazs, redzējis auras. Viņš esot jautājis "Kas tas Tev apkārt?". Vienam esot bijusi zila, vienam balta, vienam tā kā mirdzēja... :)
Pirms pāris gadiem vecāku paziņas bērēs maza meitenīte sāka runāt ar savu onkuli. Vnk sēdēja stūrī un runājās ar viņu, smējās. Pēc tam savai mammai teica, ka viņš esot viņu smīdinājis, stāstījis šo to. Jā, bēres bija tam onkulim...
Tā ka, nez, it kā jau neticu spokiem, bet ja tā paklausās kkādus notikumus, tad liek aizdomāties.

Ā, jā, mēs ar draudzeni sīkas arī redzējām it kā spokus. Gari jāraksta, bet pieļauju, ka mums neizlikās, jo tajā vietā pirms vairākiem gadiem tik nošauti daudzi cilvēki.
29.01.2014 23:48 |

10 gadi
Reitings 1296
BellaDona, Izdedzināja līdz galam, nākamajā dienā mēģināja atkal sveci izdedzināt, sprakšķējis mazāk. bija nedaudz mierīgāk mājā kādu laiku, bet vēlāk atkal viss sācies no gala.

Pastāsti vismaz kāds tas mājas gariņš izskatās. Vienmēr gribējies zināt.
Man ir bilde no bērnības, kur sēžu dīvānā un pie divāna malas notupies sēž tāds mazs knauķis un lūkojas kamerā. Acis kā ķīnietim, to gan atceros, pārējo nē. Tikai zinu, ka bija mīlīgs, no baisa ne grama. :D
29.01.2014 23:53 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Vecā pilī šobrīd iekārtota skola. Paziņas (tas varēja būt pirms gadiem 10 varbūt) gājuši uz turieni vakarā pastaigāties pa rajonu, tā teikt. Aizgājuši līdz lielam balkonam, uzkāpuši augšā, a tur viens čalis stāv. Jaunieši gājuši tuvāk un piedāvājuši uzpīpēt. Šis neko neatbildēja. Pēc brīža esot vienkārši pazudis.
29.01.2014 23:57 |

Reitings 1972
Jā, kaķi arī it kā var redzēt spokus. Vienreiz draudzenes kaķene ne no šā, ne no tā palika ļoti stresaina un ar plaši ieplestām acīm kādas 2 min skatījās istabas stūrī (ar tādu kā interesi un bailēm), kur bija vnk tukšums. Galvenais, pirms tam viņa mierīgi gulēja, pat nekustējās.
30.01.2014 00:01 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Mājas gariņš pēc izskata atgādina kaķi, vismaz lielumā tāds pats un ar tumšu spalvu, un tiešām ļoti ātri skrien!
Reiz sanāca tā, ka vēru vaļā istabas durvis un man zem kājām paskrien tāds spalvains kamols, sākumā domāju, ka kaķis, satrūkusies vēl pat palecos, lai neuzkāptu virsū. Pagriežos, lai redzētu kur viņš paliek, bet nekā vairs nav, tajā brīdi tikai atcerējos, ka kaķis nemaz nav bijis ielaists istabā, tad arī sapratu, ka tas ir bijis mājas gariņš.
Pēc tam bieži zuda spīdīgi priekšmeti, citreiz teju vai acu priekšā. Visspilgtāk atceros gadījumu, kad skatoties seriālu dzēru tēju, tā kā man traucē, ja karote paliek krūzē, paliecos uz galdiņa pusi, lai to tur noliktu. Neuzmanības dēļ līdz galdiņam netrāpīju un karote nokrita turpat zemē. Nenovēršot uzmanību no televizora, tāpat ar roku taustījos pa grīdu, lai paceltu to karoti, bet neko nevarēju sataustīt. Visu uzmanību pievērsu grīdai un beigās biju pārmeklējusi visu pagaldi un dīvāna apakšu, bet karotes nekur nebija. Labu laiku vēlāk atradu pie pretējās istabas sienas.

Nu tomēr sanāca uzrakstīt gari :D
30.01.2014 00:13 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Par tiem mājas gariņiem palasot tagad saprotu kā, iespējams, pazūd dažas manas mantas. :D Nu nav iespējams, ka dažas sīkas lietiņas pazūd pašas no sevis, un beigās atrodas vienkārši mistiskās vietās.
30.01.2014 00:17 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Esmu jau par saviem spocīgajiem atgadījumiem stāstījusi. Pēdējie bija:
Tv pats ieslēdzās
Mazuļa gultiņas karuselis pats ieslēdzās
Mazuļa runājošais sunītis pats sāku runāt
Pa nakti mana spilvena spilvendrāna aizceļoja uz mazuļa gultiņas kājgali
Reizēm mazais skatās man garām un smaida/smejās tā it kā kāds aiz manis stāvētu un viņu smīdinātu
30.01.2014 00:19 |

Reitings 1972
Par tiem mājas gariņiem palasot tagad saprotu kā, iespējams, pazūd dažas manas mantas. Nu nav iespējams, ka dažas sīkas lietiņas pazūd pašas no sevis, un beigās atrodas vienkārši mistiskās vietās.

++ :D

Manējie vēl šo to nav atdevuši, svoloči :D
30.01.2014 00:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits